طرز تهیه دسر موس شکلاتی مجلسی خوشمزه بدون فر
موس شکلاتی یا chocolate mousse از جمله خوشمزهترین دسرهای مدرن با ریشه فرانسوی است. دسر موس که با انواع میوه فصل، پودر کاکائو یا انواع شکلات شیری و تلخ و حتی چای سبز هم تهیه میشود یک دسر سرد محسوب میشود که نیازی به فر ندارد و بر پایه تخم مرغ درست میشود.
مواد لازم برای ۴ تا شش نفر
فهرست مطالب
شکلات تلخ : ۱۵۰ گرم
خامه سنگین و سرد : ۴۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ : ۳ عدد درشت
شکر : ۳۰ گرم
خامه زده شده و شیرین شده : برای تزیین به مقدار دلخواه
شکلات تلخ رنده شده برای تزیین : به مقدار دلخواه
مرحله اول
ابتدا شکلات تلخ را در یک ظرف مناسب بگذارید و روی شعله ملایم گاز به روش بنماری آب کنید. سپس خامه سنگین را آنقدر هم بزنید تا نرم و یکدست شود. خامه را کنار بگذارید تا هم دما با دمای اتاق شود.
مرحله دوم
با استفاده از همزن برقی یا دستی سفیده تخم مرغ را که با دقت از زرده جدا کردهاید را هم بزنید تا صاف و یکدست شود همزمان با هم زدن سفید تخم مرغ به تدریج شکر را هم اضافه و با سفیده ترکیب کنید تا سفیده سفت شود و فرم بگیرد.
مرحله سوم
سپس شکلات آب شده را به ترکیب سفیده تخم مرغ و شکر اضافه کنید و با یک لیسک هم بزنید.
مرحله چهارم
در مرحله بعد خامه سنگین و هم دمای اتاق را هم اضافه کنید آن را هم به وسیله لیسک با سایر مواد مخلوط کنید. وقتی ترکیب مواد موس شکلاتی یکدست شد آن را در ظرفهای مورد نظر سرو کنید، درب ظرف را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. موقع سرو موس روی آن را با شکلات رنده شده و خامه تزیین کنید.
مرحله اول
یک روش دیگر این است که از زرده تخم مرغ هم در طرز تهیه موس شکلاتی استفاده کنید. در این صورت ابتدا سفیده های تخم مرغ را از زرده جدا کنید و با شکر ترکیب کنید. شکر و سفیده تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم بزنید تا سفیده حسابی سفت شود و فرم بگیرد.
مرحله دوم
سپس خامه سنگین و سرد را هم با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا نرم و یکدست شود. خامه را کنار بگذارید تا هم دما با دمای اتاق شود.
مرحله سوم
در این مرحله زرده های تخم مرغ را که از سفیده جدا کرده بودید هم بزنید. وقتی یکدست شدند آن ها را به خامه هم زده اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و به آرامی هم بزنید.
مرحله چهارم
شکلات آب شده به روش بن ماری را به ترکیب خامه و زرده تخم مرغ اضافه کنید. به صورت دورانی با لیسک هم بزنید.
مرحله پنجم
سپس ترکیب سفیده تخم مرغ و شکر را هم به ترکیب شکلات آب شده، خامه و زرده تخم مرغ اضافه کنید. با لیسک به صورت دورانی هم بزنید. به آرامی این کار را انجام دهید تا ترکیب یکدست و شکلاتی رنگی درست شود. موس شکلاتی شما آماده است. موس را در ظرف های مورد نظر خود سرو کنید.
نکته پایانی
برای تهیه موس شکلاتی میتوانید از دو یا سه نوع شکلات هم استفاده کنید مثلا شکلات سفید، کاراملی یا تلخ. سپس در لایه زیرین موس در ظرف سرو یک لایه شکلات آب شده بریزید و روی آن را با مواد ترکیب شده موس بپوشانید. علاوه بر این میتوانید از این مواد موس به عنوان یک لایه سس شکلاتی روی کیک اسفنجی یا هر نوع کیک دیگری مثل چیزکیک استفاده کنید.
منبع : مجله افق کوروش