طرز تهیه رشته خشکار گیلانی درخانه + فوت و فن های آن

0

رشته خشکار یا رشته خوشکار یکی از شیرینی های خوشمزه و منحصر به فرد گیلان است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی دارد. این شیرینی محلی ابتدا به صورت نیمه آماده تهیه می شود و سپس بعد از سرخ شدن در روغن همراه با چای سرو می شود. بیشتر گیلانی ها این شیرینی را در ماه رمضان میل می کنند و از آنجایی که داخل این شیرینی انواع مغزها و ادویه های مختلف وجود دارد، انرژی زیادی به روزه داران می دهد.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

طرز تهیه رشته خشکار یا رشته خوشکار

زمان آماده سازی : ۴۰ دقیقه

زمان پخت : ۱۵ دقیقه

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر

آرد برنج : ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

آرد گندم : ۲ لیوان فرانسوی دسته دار

آب : ۳ لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای مواد داخل رشته خشکار

گردوی خرد شده : ۱۰۰ گرم

پودر هل : ۳ قاشق مربا خوری

دارچین :  ۳ قاشق مربا خوری

شکر : ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای شربت رشته خشکار

آب : ۱/۵ لیوان فرانسوی دسته دار

شکر : ۲ لیوان فرانسوی دسته دار

گلاب : ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته دار

آبلیمو : به مقدار کم

زعفران، دارچین و پودر هل : به مقدار کم

طرز تهیه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله اول؛ آماده کردن خمیر رشته خشکار

در اولین مرحله از طرز تهیه رشته خشکار یا رشته خوشکار با آرد برنج و آرد گندم باید یک لیوان فرانسوی دسته دار آرد برنج را با دو لیوان فرانسوی دسته دار آرد گندم ترکیب کنید. سپس آب را کم کم به آن اضافه کنید و خمیر را آماده کنید. برای درست کردن خمیر رشته خشکار می توانید از همزن برقی نیز کمک بگیرید. بعد از اینکه همه مقدار آب و آرد را با هم ترکیب کردید، برای ۵ دقیقه مواد را با همزن بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. بعد از اینکه آب و آرد به خوبی ترکیب شدند، خمیر را از یک صافی رد کنید تا اگر آرد گلوله شده از خمیر جدا شود و خمیر نرم و یکدستی داشته باشید. خمیر رشته خشکار باید بعد از آماده شدن برای ۱ تا ۲ ساعت در دمای محیط استراحت کند.

مرحله دوم؛ ریختن خمیر رشته خشکار در ماهیتابه

بعد از آماده کردن خمیر رشته خشکار باید آن را به روشی خاص در ماهیتابه بریزید. برای این کار شما به ابزاری خاص نیاز دارید که معمولاً در شهرهای دیگر به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل بهتر است خودتان ابزاری مشابه برای درست کردن رشته خوشکار درست کنید. در ادامه می توانید طرز تهیه قیف رشته خوشکار را یاد بگیرید. در این مرحله باید ابتدا ماهیتابه را با مقداری روغن چرب کنید. برای این کار تنها لازم است یک دستمال آغشته به روغن را روی کف ماهیتابه بمالید تا کمی چرب شود.

سپس به اندازه یک ملاقه از خمیر رشته خشکار را که حالتی مایع و رقیق دارد داخل قیف مخصوص آن بریزید و با حرکاتی دوران و ضربدری، آن را داخل ماهیتابه پخش کنید. شما باید خمیر را به گونه ای در ماهیتابه بریزید که حالتی شبیه به توری پیدا کند.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله سوم؛ برداشتن خمیر از داخل ماهیتابه

بعد از ریختن خمیر به صورت توری در ماهیتابه درست چند ثانیه طول می کشد تا پخت انجام شود. زمانی که رنگ خمیر کمی عوض شد و خودش را گرفت، قبل از اینکه تیره شود آن را به راحتی از روی ماهیتابه بردارید. توجه داشته باشید که در این مرحله شعله گاز حتماً باید روی حرارت پایین تنظیم باشد. چون خمیر رشته خشکار بسیار نازک و حساس است و خیلی زود تیره می شود. به همین دلیل باید شعله را کم کنید و در عرض چند ثانیه و زمانی که هنوز کاملاً نرم و انعطاف پذیر است، آن را از روی ماهیتابه بردارید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله چهارم، آماده کردن مواد داخل رشته خشکار

در این مرحله از طرز تهیه رشته خوشکار خانگی برای درست کردن مواد داخل رشته خشکار باید در یک کاسه گردوی ریز خرد شده یا آسیاب شده را با مقداری شکر، دارچین و پودر هل ترکیب کنید و خوب هم بزنید. می توانید طعم این مواد را بچشید و بنا بر سلیقه خودتان مقداری این مواد را کمی تغییر دهید.

مرحله پنجم؛ ریختن مواد داخل رشته خوشکار

در این مرحله از طرز تهیه رشته خوشکار خانگی باید به سراغ خمیر نیم پز شده رشته خشکار بروید. آن را روی یک سطح صاف پهن کنید. سپس دو طرف آن را به داخل تا کنید. مواد میانی را داخل رشته خشکار بریزید. توجه داشته باشید که مواد میانی رشته خشکار را نباید همه جای آن پخش کنید. تنها لازم است به اندازه یک یا دو قاشق در قسمت وسط نان نیم پز شده قرار دهید. سپس نان رشته خشکار را به صورت رولی تا کنید و در نهایت دو طرف رشته خشکار را کمی فشار دهید تا محکم شود. این روال را برای همه رشته خشکارهای خانگی انجام دهید و سپس آن ها را روی یک پارچه نخی قرار دهید تا کاملاً خنک شوند.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله ششم؛ سرخ کردن رشته خشکارها

در مرحله آخر از طرز تهیه رشته خوشکار خانگی و بعد از آماده کردن همه رشته خشکارها، باید آن ها را در روغن سرخ کنید. برای این کار مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید کاملاً داغ شود. سپس رشته خشکارها را داخل ماهیتابه بچینید. زمانی که یک سمت رشته خشکار طلایی رنگ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم طلایی شود.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله هفتم؛ قرار دادن رشته خشکار در شربت

در صورت تمایل می توانید رشته خشکارها را بدون اینکه در شربت قرار دهید نیز میل کنید. اما به طور سنتی این شیرینی ها معمولاً در شربت قرار می گیرند و بعد سرو می شوند. برای درست کردن شربت باید آب، شکر، گلاب، زعفران و مقداری آبلیمو را با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شربت کمی غلیظ شود و سپس بعد از سرخ کردن رشته خشکار، آن را درون شربت غوطه ور کنید و میل کنید.

طرز تهیه قیف رشته خوشکار

برای درست کردن رشته خشکار خانگی شما به یک ابزار قیف مانند که دهانه آن چند سوراخ دارد، احتیاج دارید. برای این کار می توانید روی درب بطری پلاستیکی چند سوراخ ایجاد کنید. برای اینکه خمیر راحت تر و منظم تر از داخل بطری خارج شود می توانید روی درب بطری را سوراخ کنید و چند نی در آن قرار دهید. به طوری که نی کاملاً محکم داخل این سوراخ ها قرار بگیرد. برای سوراخ کردن درب پلاستیکی بطری می توانید از میخ داغ استفاده کنید و سپس به سرعت نی ها را روی هر سوراخ فشار دهید تا کاملاً در سر جای خود محکم شوند.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

نکات و فوت و فن های طرز تهیه رشته خشکار

  • در صورتی که بعد از ترکیب کردن آب و آرد برنج و گندم متوجه شدید، خمیر شما بیش از اندازه شل است. می توانید کمی آرد به آن اضافه کنید و مواد را دوباره هم بزنید. در صورت سفت بودن خمیر نیز می توانید کمی آب به خمیر بی افزایید و آن را به خوبی با خمیر ترکیب کنید.
  • قبل از ریختن خمیر در ماهیتابه حتماً بطری آن را خوب تکان دهید. زیرا ممکن است بعد از چند دقیقه آرد ته قیف ته نشین شده باشد.
  • برای ریختن خمیر در ماهیتابه بهتر است ابتدا یک دور مواد را به صورت افقی در ماهیتابه بریزید. سپس یک دور دیگر خمیر را به صورت عمودی یا مورب روی آن بریزید تا حالتی توری شکل پیدا کند.
  • بعد از ریختن خمیر در توری تنها باید چند ثانیه صبر کنید تا کناره های خمیر از روی ماهیتابه جدا شود. به هیچ عنوان نباید اجازه دهید خمیر سفت شود. زیرا در این صورت دیگر نمی توانید آن را تا کنید و شکل دهید.
  • برای درست کردن مواد میانی رشته خشکار هیچ گاه گردو را بیش از اندازه آسیاب نکنید تا به روغن نیفتد.
  • بسیاری از افراد خمیر رشته خشکار را بدون مواد میانی نیز سرخ می کنند. برای این کار باید بعد از نیم پز شدن خمیر، آن را تا کنید و کمی بزرگ تر از رشته خشکارهای دیگر درآورید و سپس در روغن سرخ کنید.
  • هر بار بعد از درست کردن یک نان رشته خشکار باید دوباره ماهیتابه را با دستمال روغنی چرب کنید تا مواد به راحتی از ماهیتابه جدا شود.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم رشته خشکار گیلانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی افطاری چی درست کنم آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

  • در صورت تمایل می توانید مقداری جوز هندی نیز به مواد داخل رشته خشکار اضافه کنید. به جای گردو نیز می توانید از انواع دیگر مغزها همانند پسته، بادام و پودر نارگیل استفاده کنید.
  • در صورتی که دوست داشته باشید می توانید رشته خشکارها را آماده کنید و در فریزر نگه دارید. سپس هر زمان که مایل هستید آن را از فریزر خارج کرده و سرخ کنید.
  • اگر دوست دارید رشته خشکار شما بافت نرمی داشته باشد می توانید آن را کمتر سرخ کنید.
  • برای تزئین رشته خشکار می توانید مقدار پودر پسته یا پودر نارگیل روی آن بریزید.
  • در طرز تهیه رشته خوشکار خانگی می توانید به جای آب از شیر استفاده کنید.
  • برای تهیه رشته خوشکار خانگی می توانید به جای مخلوط کردن آرد برنج و گندم، تنها از آرد برنج نیز استفاده کنید.
  • طرز تهیه رشته خوشکار نیمه آماده که از بازار خریداری می شود نیز بسیار ساده است. تنها لازم است مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. آن را سرخ کنید و در صورت تمایل در مقداری شربت قرار دهید تا شیرین تر شود.
  • رشته خشکار با نشاسته نیز تهیه می شود. برای این کار باید برای درست کردن خمیر این دسر خوشمزه به جای آرد گندم و آرد برنج از آرد سفید و نشاسته استفاده کنید.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ