نگاهی به حال و آینده “شسینا”
چرخه تولید در صنایع شیمیایی سینا:
ظرفیت اسمی محصولات:
ضرایب مصرفی محصولات:
مطابق با جدول زیر ضرایب نیاز فرمالین برای تولید محصولات به شرح ذیل میباشد. به طور مثال برای تولید هر ۱ تن پارافرمالدهید ۷/۲ تن تا ۲/۳ فرمالین لازم است، که برای رعایت اصل محافظهکاری در این نوشتار از ۳ تن استفاده میکنیم. لذا مبنای ما برای تولید هر یک تن هگزامین، رزین و پارافرمالدئید ۶/۳، ۵/۲ و ۳ تن فرمالین میباشد.
مواد اولیه این شرکت طبق چرخه تولید فوق متانول میباشد. مقدار لازم برای تولید هر دو تن فرمالین یک تن متانول میباشد.
بررسی گزارش ۱۲ ماهه سال مالی منتهی به ۹۲/۱۲/۲۹
با بررسی گزارشات میاندورهای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۲ میزان فروش هر کدام از محصولات را در بازههای ۳ ماهه استخراج کردیم.
نرخ های فروش
با بررسیهای به عمل آمده نرخ جهانی هگزامین در مقطع کنونی ۱۸۰۰ دلار به ازای هر تن میباشد و در بازار داخل نیز نرخ فروش هر واحد محصولات شرکت، به شرح جدول زیر میباشد. لازم به ذکر است نرخ فروش محصولات از عاملین فروش در بازار داخل اخذ شده است.
تحلیل بهای تمام شده شرکت
مواد اولیه مستقیم:
میزان مواد اولیه مصرفی و همچنین نرخ خرید آن در سال ۹۲ به شرح جدول زیر میباشد:
* متانول با ۹۳% سهم در مواد اولیه مصرفی شرکت صنایع شیمیایی سینا، بیشترین تاثیر را در وضعیت سودآوری شرکت دارد. “شسینا” عمده مواد اولیه خود را از پتروشیمی شیراز و قسمتی را از پتروشیمی فن آوران و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران تهیه میکند. و خرید آن در سال ۱۳۹۲ از طریق بورس کالاو در سال ۱۳۹۳ از طریق بورس انرژی و به نرخ تابلو بورس در روز معامله می باشد .
تخمین میزان تولید و فروش در سالهای آینده
*میزان تولید و فروش سال ۱۳۹۳ بر اساس آخرین پیش بینی شرکت برآورد شده و با توجه به برنامه افزایش ظرفیت صد درصدی خط پارافرمالدئید در آذر ماه ۱۳۹۳ برای سال ۱۳۹۴ این محصول با افزایش ۵۰ درصدی، و در سال ۱۳۹۵ با افزایش ۸۰ درصدی پیش بینی شده سایر محصولات نیز در سال ۱۳۹۴ با افزایش ۵ درصدی و در سال ۱۳۹۵ با افزایش ۱۰ درصدی برآورد شده است .
*افزایش ظرفیت تولید از ۱۳۹۳ به ۱۳۹۴ بابت افزایش ظرفیت تولید ۳.۰۰۰ تنی در محصول پارافرمالدئید می باشد .
نتیجه گیری
در تحلیل پیش رو سعی شد تا وضعیت فعلی و همچنین شرایط اینده شرکت شیمیایی سینا مورد بررسی قرار گیرد. همانطور که پیداست طرح های افزایش ظرفیت شرکت می تواند به عنوان یکی از عواملی باشد به رشد سودآوری “شسینا” کمک نماید . همچنین در بحث متانول مصرفی شرکت نیز قیمت جهانی و ثبات در روند کاهشی آن می تواند به دیگر عامل اثر گذار بر سودآوری این مجموعه باشد.
تهیه کننده: علی قائم مقامی