از فواید و مزیت های باقالی چه میدانید؟
انواع باقالی محبوب آسیاییهاست. اسم دیگر این گیاه، لوبیای شاخهای یا سویای سبز است.
این لوبیا را پیش از آنکه غلافش سفت شود، یعنی در حالت نارس میچینند و با همان غلافش بخارپز یا آبپز و در غذاهای لذیذ و یا میانوعدهها مصرف میکنند.
مصرف باقالی چه مزیت هایی دارد؟
فهرست مطالب
- مصرف باقالی چه مزیت هایی دارد؟
- باقالی به تقویت عضلات کمک می کند
- باقالی باعث استحکام استخوانها می شود
- باقالی به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند
- باقالی باعث افزایش سلامت قلب می شود
- باقالی سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف است
- باقالی سرشار از چربیهای مفید است
- باقالی برای پوست سودمند است
- باقالی باعث بهبود عملکرد ریه می شود
- باقالی دارای خاصیت ضدالتهاب است
- خاصیت های باقالی برای بدن
- یک ماسک شاداب کننده پوست:
پروتئین در حکم سنگ بنای زندگی است و به ترمیم بافت های آسیب دیده، کمک میکند. یک فنجان باقالی حاوی ۱۷ گرم پروتئین است یعنی ۴۰ درصد میزان نیاز روزانه بانوان و ۳۰ درصد نیاز آقایان.این ماده معجزهگر همچنین شامل ۹ آمینواسید Amino acid ضروری بدن است.
* آمینو اسید Amino acid:واحد تشکیل دهنده پروتئین است. آمینو اسیدها نقش مهمی در عملکرد مغز، ساخت توده عضلانی و افزایش وزن بدون چربی دارند.
باقالی به تقویت عضلات کمک می کند
هیچ میان وعدهای مفیدتر از این خوراک نیست. پروتئین باقالی ۸۶ درصد بیشتر از سویای معمولی است و به همین دلیل بیشتر بدنسازان و ورزشکاران این خوراک را وارد برنامه غذایی خود میکنند. مصرف روزانه یک فنجان باقالی، هم به تقویت عضلات کمک میکند و هم انرژی لازم برای یک روز پرکار را فراهم میکند.
باقالی باعث استحکام استخوانها می شود
سلامت استخوان ها بسیار اهمیت دارد، در حالی که ما معمولا اصلا به فکر حفظ و نگهداری آنها نیستیم. از این به بعد به فکر ستونهای بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوانسازی هستند، استفاده کنید.
باقالی به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند
سیستم دفاعی، لازمه گذران یک زندگی سالم است و بدون آن انجام حتی سادهترین کارها برای ما مشکل میشود. بهترین حامی این سیستم، باقالی است که سرشار از مس است و از ابتلا به بیماریها پیشگیری میکند. همچنین مس موجود در باقالی، نیاز روزانه بانوان را تا ۶۰ درصد تامین میکند.
باقالی باعث افزایش سلامت قلب می شود
یکی از دلایل اصلی بیماریهای قلبی برنامه غذایی ناسالم است. اگر به فکر سلامت این عضو اساسی بدن خود هستید، با باقالی دوست باشید. این ماده با فیبر بالا سطح کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
باقالی سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف است
چون باقالی حاوی آنتیاکسیدان است، به سمزدایی مورد نیاز بدن کمک بسیاری میکند. میدانید که اگر سموم بدنتان، درست دفع نشوند دچار گُرگرفتگی میشوید. پس برای پاکسازی هرچه بیشتر بدن خود، تا میتوانید باقالی مصرف کنید. در کنار این خاصیت، باقالی با رادیکالهای آزاد free radicals هم که عامل سرطان و پیری زودرس هستند، مبارزه می کند.
باقالی سرشار از چربیهای مفید است
یک فنجان پاچباقلا ( باقلای پاکوتا) حاوی ۸ گرم چربی است که ۳ گرم از آن چربیهای اشباعنشده است. این چربیها با پایین آوردن سطح کلسترول، سلامت بیشتری به قلب هدیه میکنند. این چربیها همچنین حاوی امگا ۳ هستند که عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
باقالی برای پوست سودمند است
خصوصا با نزدیک شدن به دوره پیری، پوست مان نیازمند توجه بیشتری است و البته میدانید که برنامه غذایی سالم میتواند بهترین کمک را به پوست برساند.باقالی که سرشار از ویتامین A است، به سلامت و لطافت پوست کمک میکند، بینایی را بهبود میبخشد و نیز سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
باقالی باعث بهبود عملکرد ریه می شود
این ماده خوراکی بینظیر دارای مادهای به نام جنیستین Genistin (هورمون گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدان) است که با بهبود کار ریهها، بیماری آسم را بهبود میبخشد و التهابات تنفسی و سرفه را درمان میکند.
باقالی دارای خاصیت ضدالتهاب است
آنهایی که این تجربه را داشتهاند، میدانند که التهاب یک کابوس واقعی است.درد مفاصل و همچنین سفت شدن آنها، از انواع این التهابات است. این درد هم با برنامه غذایی مناسب قابل کنترل است و باقالی یکی از خوراکیهای شفابخش و ضدالتهاب است.
خاصیت های باقالی برای بدن
خشک شده آن قدرت غذایی اش بیشتر از تازه آن می باشد ولی ویتامین ث آن کم می شود.
– در عین حال که برای کم خونی مفید است ولی افرادی که نسبت به آن حساسیت دارند از خوردن آن خودداری کنند.
چون گلبول های خون آن ها سفید می شود و سریعاً دچار کم خونی می شود و اگر چنانچه خون تزریق نکنند امکان مردن آنها به وجود می آید.
– برای از بین بردن لکه های پوست باقلا را پخته له نموده به صورت ماسک روی پوست بگذارید.
– کسانی که نقرس دارند ۴۰ گرم باقلا را در یک لیتر آب بجوشانند و در فواصل غذا یک فنجان بنوشند.
– برای درمان رماتیسم و درد مفاصل و سیاتیک از روش شماره ۸ استفاده شود.
– کسانی که لاغر هستند جهت تقویت باقلا بخورند.
– باقلا نیرو دهنده غرایز جنسی است.
– سریع الهضم است.
– برای درمان ورم پروستات باقلا را آب پز نموده همراه آب آن میل شود.
یک ماسک شاداب کننده پوست:
یک قاشق غذاخوری گرد باقلا با گلاب مخلوط کرده روی صورت بگذارید.
آرد باقلا به صورت ماسک ضد رویش مو است.
– حضرت امام رضا(ع) فرموده اند: باقلا ساق ها را محکم می نماید و خون تازه در بدن تولید می نماید.
– حضرت امام صادق(ع) فرموده اند: باقلا بخورید زیرا معده را دباغی می کند.
– برای بازشدن دمل آرد باقلا را به صورت ضماد بگذارید.
– باقلا برای سرفه های خشک مفید است و پاک کننده ریه و سینه می باشد.
– برای التیام محل ضرب خوردگی آرد باقلا را با آرد جو مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارید.
– برای ورم پستان که در اثر انعقاد شیر باشد از روش شماره ۲۰ استفاده کنید.
– برای جلوگیری از برگشت مو به داخل چشم (مژه) از سرمه آرد باقلا استفاده کنید.
– با درمان گوشه های انگشت، برگ باقلا را جوشانده انگشت خود را در آن فرو ببرید.
– زیاده روی در خوردن باقلا باعث کندشدن ذهن می گردد.
– برای درمان یبوست از باقلای تازه به صورت آب پز استفاده کنید.
– برای جلوگیری از سفیدشدن مو گل باقلا را به صورت ضماد روی مو بگذارید.
منبع : باشگاه خبرنگاران