آموزش پخت انواع فیلینگ کیک خانگی
کیک ها و شیرینی ها یکی از خوشمزه ترین دسرها هستند که در طعم ها و شکل های متنوعی تهیه می شوند. بیش از ۱۰۰ مدل کیک وجود دارد که از جمله ی آن ها می توان به کیک های شکلاتی پر طرفدار و یا کیک های خامه ای اشاره کرد. کیک های تولد خود طیف گسترده ای از این خوراکی های خوشمزه را در بر می گیرند که هر کدام علاوه بر طعم فوق العاده به روشی متفاوت تزیین می شوند. اگرچه تزیین مهمترین عامل برای انتخاب کیک است، اما لایه بندی داخل کیک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. حتما تا به حال به لایه های اسفنجی کیک های تولد دقت کرده اید. تعداد این لایه ها معمولا متغیر بوده و هر لایه کیک اسفجی با خامه و یا سایر مواد با هم منسجم می شوند. این روش که فیلینگ کیک نام دارد با مواد اولیه ی گوناگون از جمله خامه، باترکریم و یا سس های میوه ای و مارمالاد نیز انجام می شود. علاوه بر این، می توان میان هر لایه از کیک را با میوه های خرد شده و یا مغزها نیز پوشاند و تنوع بیشتری به کیک داد.
فیلینگ کیک چیست؟
فهرست مطالب
واژه ی فیلینگ (Filling) به معنی پر کردن می باشد. وقتی در قنادی از این کلمه استفاده می شود، منظور از آن پر کردن لایه های کیک و خامه کشی داخل آن است. قنادها برای فیلینگ کیک، کیک های اسفنجی ساده با ضخامت های یکسان و یک شکل را با خامه یا سایر مواد روی هم قرار داده به آن را به یک کیک فوق العاده خوشمزه تبدیل می کنند. شما نیز به همین سادگی می توانید با فیلینگ کیک، کیک های اسفنجی ساده را به کیک های خامه ای خوشمزه تبدیل کنید. برای انجام این کار نیازی نیست که یک قناد حرفه ای باشید. با کمترین مهارت نیز می توانید به راحتی یک کیک خاص و جذاب درست کنید. در ادامه نحوه ی فیلینگ کیک به ساده ترین روش را به شما آموزش خواهیم داد.
فیلینگ کیک چگونه انجام می شود؟
شاید اکنون تصور کنید که فیلینگ کیک با خامه بسیار ساده است، اما فراموش نکنید که این کار نیز نیاز به دقت و حوصله دارد. در ادامه ما این کار را برای شما آسان تر مکرده و مراحل فیلینگ کیک را مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد تا بتوانید به سادگی یک کیک فوق العاده درست کنید.
برای شروع، ابتدا کیک اسفنجی را که از قبل پخته اید، با اره ی مخصوص کیک به شکل افقی به لایه هایی با ضخامت یکسان تقسیم کنید. برای این کار می توانید از چاقو اره ای بزرگ و تیز نیز استفاده کنید. این کار را دقت بسیار زیاد انجام دهید. سعی کنید لایه هایی که می برید کاملا صاف و ارتفاع آن ها با هم مساوی باشد. به عنوان مثال اگر دو کیک اسفنجی با ارتفاع ۱۰ سانتی متر پخته اید، می توانید آن ها را به ۴ برش کیک با ارتفاع ۵ سانتی متر برش بزنید و تقسیم کنید. مهمترین نکته در برش کیک اسفنجی این است که مطمئن شوید کیک اسفنجی پیش از برش کاملا سرد شده است. در غیر این صورت کیک خرد خواهد شد. اگر کیک شما پف کرده، سر گنبدی یا به اصطلاح تاج کیک را خیلی نازک ببرید تا کاملا صاف صاف شود.
برای تقسیم کیک به لایه های مساوی با ضخامت و ارتفاع یکسان بهتر است از خطکش یا خلال دندان استفاده کنید. برای این کار، ارتفاع کل کیک اسفنجی را اندازه بگیرید، سپس ارتفاع هر لایه را تعیین کرده و با خلال دندان دور کیک را علامت گذاری کنید. سپس به کمک اره ی مخصوص کیک و یا چاقوی دندانه دار آن را آرام و با دقت برش بزنید.
مراحل فیلینگ کیک
۱- روی صفحه ی گردان زیر کیکی با ابعاد مناسب قرار دهید. سپس یک لایه ی نازک خامه روی زیر کیکی بمالید تا کیک روی آن تکان نخورد و ثابت بماند.
۲- یک لایه از کیک اسفنجی را روی زیر کیکی روی صفحه ی گردان قرار دهید.
۳- داخل قیف قنادی را از خامه پر کنید. سپس دور و لبه ی کیک را خامه بکشید. با استفاده از پالت خم خامه را روی سطح کیک پخش کنید. می توانید از اسلایس های میوه مانند توت فرنگی یا موز حلقه شده نیز برای لایه های کیک استفاده کنید. برای این کار، آن ها را مرتب روی خامه بچینید.
۴- حالا زمان آن است که لایه ی بالایی را روی این مواد قرار دهید تا کاملا آن ها را بپوشاند. حتما لایه ی دوم را کاملا روی لایه ی اول قرار دهید تا کیک کج نشود و فرم خود را از دست ندهد.
۵- این کار را با هر تعداد لایه که در نظر دارید انجام دهید. سپس روی کیک را به دلخواه تزیین کنید.
۶- بعد از فیلینگ کیک حتما آن را داخل یخچال قرار دهید تا خامه ها نرم نشوند.
برای فیلینگ کیک با خامه به هیچ عنوان آن را بیش از حد با خامه پر نکنید.
انواع فیلینگ کیک
فیلینگ کیک محدود به خامه نبوده و قانون خاصی ندارد. هر کسی می توانید با توجه به سلیقه و طعم دلخواه خود از هر میوه و مغزی داخل کیک استفاده کند. در نتیجه اگرچه فیلینگ کیک با خامه قنادی معمولا بیش از سایر مواد شهرت و طرفدار دارد، اما شما می توانید از انواع مختلف فیلینگ کیک برای پر کردن لایه های آن استفاده کنید. در ادامه چند نمونه از خوشمزه ترین و محبوب ترین فیلینگ های کیک را به شما معرفی خواهیم کرد. می توانید از بین آن ها، فیلینگ مورد علاقه ی خود را با طعم دلخواه تان انتخاب کرده و طرز تهیه ی آن را در ایران کوک جست و جو کنید. بدین ترتیب می توانید به راحتی لایه های کیک اسفنجی خود را با آن پر کرده و آن را به کیکی جذاب و خوشمزه تبدیل کنید.
– اگر به دنبال طعمی لطیف و لذیذ هستید می توانید از انواع سس مانند سس کارامل به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
– فیلینگ کیک مارمالاد نیز طرفدارهای خاص خودش را دارد. این فیلینگ یک طعم کلاسیک و فوق العاده ای به کیک شما می دهد. شما می توانید انواع طعم مارمالاد را برای پر کردن لایه های کیک انتخاب کنید.
– خامه ی فرم گرفته را می توانید با پودر کاکائو، پودر قهوه، کرمفیل و یا سایر طعم دهنده ها و حتی اسانس ها ترکیب کرده و بین لایه های کیک استفاده کنید.
– گاناش یکی از پر طرفدارترین فیلینگ های کیک است که طعمی فوق العاده به آن می دهد. این فیلینگ کیک از ترکیب شکلات و خامه صبحانه و سایر طعم دهنده ها درست می شود.
– باتر کریم، یک نوع کرم بر پایه ی کره است که تنوع بسیار زیادی دارد و به روش های مختلف درست می شود. شما می توانید از این کرم خوشمزه نیز به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
– کرم های پنیری، شکلاتی، میوه ای و کرمفیل نیز گزینه ی مناسبی برای پر کردن لایه های کیک هستند.
– موس ها (مخصوصا به شیوه ی کلاسیک) را می توان با کمی ژلاتین سفت تر کرده و بعد از بستن، از آن ها بین لایه های کیک استفاده کرد.
– پودینگ های کاستاردی هم بسیار سریع و راحت درست می شوند. علاوه بر این می توان با افزودن لیمو، توت فرنگی، قهوه و شکلات به آن ها تنوع داده و آن ها را به یک گزینه ی ایده آل برای فیلینگ کیک تبدیل کرد.
فیلینگ باتر کریم وانیلی
مواد لازم
کره : ۳۴۰ گرم
پودر قند : ۶۸۰ گرم
عصاره وانیل : ۲ قاشق چایخوری
شیر یا خامه : ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
نمک : کمی
طرز تهیه
۱- کره را از چند ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود. سپس با همزن برقی آن را ۷-۸ دقیقه بزنید تا کاملا پفکی و نرم شود.
۲- پودر قند را الک کرده و آن را کم کم به کرده اضافه کنید. آن را با دور متوسط همرن برقی بزنید تا هوای کره از بین نرود.
۳- وانیل، شیر (یا خامه) را نیز اضافه کرده و مواد را حدود ۳ دقیقهی دیگر بزنید.
۴- باتر کریم وانیلی را می توانید همان لحظه استفاده کرده و یا آن را داخل یخچال نگه دارید.
فیلینگ موس خرمالو روسی
مواد لازم
ژلاتین : ۱ قاشق چایخوری
آب سرد : ۲۰ گرم
خرمالو : ۱۱۰ گرم
شکر : ۳۰ گرم
خامه قنادی : ۹۰ گرم
طرز تهیه
۱- رینگ ۱۴ سانتی متری را سلفون بکشید.
۲- ژلاتین را داخل آب سرد خیس کنید.
۳- خرمالو را با شکر مخلوط کرده و با مخلوط کن پوره کنید تا شکر کاملا در آن حل شود. پوره ی یکدست شده را از الک یا صافی رد کنید.
۴- خامه قنادی را با همزن برقی بزنید و به آن فرم دهید. سپس آن را به فریزر منتقل کنید.
۵- ژلاتین را به روش بن ماری روی بخار آب کنید تا کاملا حل و شفاف شود.
۶- ژلاتین آب شده را به پوره ی خرمالو اضافه کرده و هم بزنید. سپس درون خامه ی فرم گرفته فولد کنید.
۷- مواد را داخل رینگ آماده شده بریزید. سطح آن را صاف کرده و داخل فریزر قرار دهید.
۸- سپس از آن برای فیلینگ کیک در میان لایه های کیک اسفنجی استفاده کنید.
فیلینگ کیک موس پرتقالی
مواد لازم
آب پرتقال طبیعی : ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
شکر : ۵۰ گرم
خامه قنادی : ۹۰ گرم
۱۰ گرم ژلاتین + ۳۰ گرم آب
طرزتهیه
۱- شکر، آب پرتقال و زرده های تخم مرغ را با هم مخلوط کنید.
۲- مخلوط آب پرتقال را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
۳- مخلوط را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. سپس ژلاتین را که از قبل به روش بن ماری آب کرده اید به آن اضافه کنید.
۴- خامه قنادی را با همزن خوب بزنید تا فرم بگیرد. سپس آن را با مخلوط پرتقالی ترکیب کنید.
۵- همه ی مواد را داخل رینگ بریزید و آن را داخل فریزر قرار دهید. بعد از سفت شدن مواد، می توانید از آن ها به عنوان فیلینگ کیک استفاده کنید.
منبع : ایران کوک