دستور پخت ماهی کولی به ۳ روش سوخاری، کبابی و ساندویچی

0

غذاهای دریایی در دنیای آشپزی، طرفداران پر و پا قرص خودشان را دارند. از طرفی کسانی که در شهرهای منتهی به دریا یا دریاچه زندگی می‌کنند، به خاطر دسترسی را‌حت‌تر به ماهی و موجودات دریایی، بیشتر از دیگران، غذاهای دریایی درست می‌کنند. یکی از مشهورترین ماهی های شمالی ماهی کولی است.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم ماهی کولی مجله آشپزی مثبت ماهی کولی شمال فوت و فن آشپزی طرز تهیه ماهی کولی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با ماهی

بعضی افراد از خوردن ماهی فراری هستند و تنها دلیلی که می‌آورند، بوی زهم آن است. اما غذاهای دریایی در کنار طعم متنوع، خواص بسیار زیادی دارند که خوردن آنها به شدت توصیه می‌شود. بنابراین بهترین راه این است که یاد بگیرید ماهی را به روش‌های مختلف درست کنید تا درنهایت دستتان بیاید که چطور آن را به طعم دلخواهتان نزدیک کنید. یکی از ماهی‌های خوش‌طعم شمال کشور، ماهی کولی است که این قابلیت را دارد که به روش‌های مختلفی تهیه شود. برای مثال خورش غورابیج ماهی کولی و حتی پیتزا ماهی کولی بسیار مشهور است.

طرز تمیز کردن ماهی کولی

بهترین روش تمیز کردن ماهی کولی (به خاطر کوچک بودن جثه آن) این است که روی شعله پخش کن دو طرف آن را کمی کبابی کنید و سپس پوست آن را به راحتی جدا کنید. سپس ابتدا دم ماهی را جدا کنید و سپس انگشت اشاره و شصت را از دو طرف در چشم‌ های ماهی کولی فرو کنید و نیمه سر ماهی که در دست‌تان است به سمت پایین (سمت دم ماهی) بکشید تا دل و روده از شکمش جدا شود.

طرز تهیه ماهی کولی ساندویچی

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم ماهی کولی مجله آشپزی مثبت ماهی کولی شمال فوت و فن آشپزی طرز تهیه ماهی کولی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با ماهی

مواد لازم

ماهی کولی : ۳۰۰ گرم

پیاز : ۱ عدد متوسط

سیر : ۴ حبه

ادویه ماهی : ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)

پودر لیمو امانی : ۱ قاشق چایخوری

سرکه یا آبلیمو : ۳ قاشق غذاخوری

برگ بو : به میزان دلخواه

مواد لازم برای ساندویچ ماهی کولی

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم ماهی کولی مجله آشپزی مثبت ماهی کولی شمال فوت و فن آشپزی طرز تهیه ماهی کولی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با ماهی

سیر : ۴ حبه

برگ ریحان ساطوری شده : ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

گردو : ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

روغن زیتون : ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم

پنیر پارمزان : ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پنیر موزارلا : به میزان دلخواه

نان تست : به میزان لازم

مرحله اول ؛ گرفتن بوی زهم ماهی کولی با پختن در سیر و پیاز

ماهی کولی را با سرکه، برگ بو، پیاز، ۲ عدد سیر له شده و ادویه ماهی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا بوی زخم یا زهم آن گرفته شود. بعد از پخته شدن حرارت را قطع کنید و اجازه دهید سرد شود.

مرحله دوم ؛ سرخ کردن ماهی با سیر، رب گوجه و لیمو امانی

در یک تابه روغن را داغ کنید. حرارت را کم کنید و ماهی را در تابه قرار دهید. ۲ سیر دیگر را له کنید و به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کنید. مواد را به مدت ۳ دقیقه به هم بزنید. پودر لیمو امانی را اضافه کنید. در ظرف را ببندید و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید.

مرحله آخر؛ ساندویچی کردن ماهی کولی

ریحان ساطوری شده، گردو و پنیر پارمزان را در ظرف مناسب بریزید و با همزن بزنید. روغن زیتون و نمک و فلفل را اضافه کنید و دوباره به هم بزنید تا یک ترکیب یکدست به دست بیاید.

یک تابه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود و در آن کمی روغن مایع یا روغن زیتون بریزید تا داغ شود. نان‌ها را در آن سرخ کنید. هر دو طرف نان را برشته کنید. ماهی‌ها را روی نان‌ها قرار دهید و روی آنها را از همان سسی که درست کرده‌اید، بریزید. روی سس را پنیر موزارلا بریزید و نان دیگر را روی آن قرار دهید و برای ۵ دقیقه ساندویچ‌ها را در اجاق یا تابه با در بسته بگذارید و سپس حرارت را قطع کنید.

طرز تهیه ماهی کولی سوخاری

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم ماهی کولی مجله آشپزی مثبت ماهی کولی شمال فوت و فن آشپزی طرز تهیه ماهی کولی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با ماهی

مواد لازم

ماهی کولی : ۵۰۰ گرم

آرد سوخاری : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

آرد سفید : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

تخم مرغ : ۲ عدد

آبلیمو : ۲ قاشق غذا خوری

سس سویا : ۲ قاض غذا خوری

زردچوبه و فلفل : به میزان لازم

روغن سرخ کردنی : به میزان لازم

مرحله اول؛ مرینیت کردن ماهی کولی

ماهی کولی را در آبلیمو، سرکه، سس سویا، زردچوبه و فلفل مرینیت کنید و اجازه دهید به مدت حداقل ۲ ساعت در این مواد بمانند. هر چه بیشتر ماهی  بماند، تردتر و خوش‌طعم‌تر می‌شود و بوی زهم آن‌ هم گرفته می‌شود.

مرحله دوم؛ خواباندن ماهی در تخم مرغ

تخم مرغ‌‌ها را در یک ظرف بشکنید و به هم بزنید. زردچوبه را اضافه کنید. ماهی‌ها را در آرد سفید بغلتانید و سپس آنها را به تخم‌ مرغ آغشته کنید.

مرحله آخر؛ آغشته کردن ماهی به آرد سوخاری و سرخ کردن آن

سپس ماهی‌ها را در آرد سوخاری قرار دهید تا همه سطح ماهی‌ها با آرد سوخاری پوشیده شود. ماهی‌ها را در تابه با روغن داغ سرخ کنید. ماهی‌ها را روی دستمال قرار دهید تا چربی آن گرفته شود و در ظرف مناسب به همراه برش‌های لیمو، خلال سیب زمینی و زیتون تزیین کنید.

نکته: اگر ادویه مخصوص ماهی دارید به‌جای زردچوبه و فلفل از آن استفاده کنید.

طرز تهیه ماهی کولی کبابی

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم ماهی کولی مجله آشپزی مثبت ماهی کولی شمال فوت و فن آشپزی طرز تهیه ماهی کولی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با ماهی

مواد لازم

ماهی کولی : ۸ تا ۱۰ عدد

پیاز : ۳ عدد متوسط

سیر : ۵ حبه خرد یا له شده

سیر تازه : ۱۰۰ گرم ساطوری شده

آبلیمو یا سرکه : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

زعفران دم کرده : ۳ قاشق سوپ خوری

فلفل سیاه و نمک (یا ادویه ماهی) : به میزان لازم

مرحله اول ؛ پاک کردن ماهی و خواباندن ماهی کولی در مواد

ماهی‌ها را پاک کنید. پولک‌ها را جدا و شکم آن‌ها را خالی کنید. آنها را بشویید و با موادی که در بالا آورده شده است، آغشته کنید.

مرحله دوم ؛ کبابی کردن ماهی کولی

روی ماهی‌ها را به مدت حداقل ۴ ساعت سلفون بکشید. می‌توانید از شب قبل ماهی‌ها را مرینت کنید. ماهی‌ها به سیخ بکشید یا آنها را روی توری قرار دهید و کباب کنید. فلفل دلمه‌ای را هم می‌توانید در کنار ماهی‌ها کباب و سرو کنید.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ