آموزش تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی + فوت و فن

0

شیرینی‌ های عید باید هم خشک باشند و هم ترجیحا کوچک و ریزه میزه تا هم به صرفه باشند و هم با دوام باشد. از قدیم هم رسم بر این بوده که خانم‌ های خانه شروع به درست کردن شیرینی‌ های خشک مختلف می‌ کردند. یکی از این شیرینی‌ ها «نخودچی» یا شیرینی نخودی است که اصالتی قزوینی دارد و میل کردن آن در کنار چای در روزهای عید بسیار محبوب و پرطرفدار است. علاوه بر این آرد نخوچی خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد.

آموزش طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی در فر

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی نخودچی زعفرانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی شیرینی نخودچی شیرینی جات شیرینی پزی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی

مواد لازم

آرد نخوچی مرغوب و تازه : ۲۵۰ گرم

پودر قند الک شده : ۱۵۰ گرم

روغن : ۱۲۵ گرم (بهتر است نصف روغن جامد و نصف دیگر روغن صاف قنادی باشد)

هل پودر شده : ½ قاشق چایخوری

زعفران ساییده شده : ۱ قاشق مرباخوری

پودر پسته یا پودر گل محمدی یا خلال پسته : به مقدار دلخواه

طرز تهیه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی نخودچی زعفرانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی شیرینی نخودچی شیرینی جات شیرینی پزی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی

مرحله اول ؛ ترکیب کردن روغن جامد و روغن صاف قنادی

برای درست کردن شیرینی نخودچی زعفرانی در فر باید ابتدا روغن جامد و روغن صاف قنادی که با محیط هم دما شده‌اند را چند دقیقه با همزن برقی یا دستی بزنید.

مرحله دوم ؛ اضافه کردن پودر قند به روغن

سپس پودر قند الک شده را به روغن اضافه کنید و باز هم بزنید. ۵ دقیقه زمان برای این هم زدن کافی است. بعد از هم زدن پودر قند و روغن باید یک مایه یکدست داشته باشید.

مرحله سوم ؛ اضافه کردن پودر هل و زعفران

هل پودر شده و زعفران سابیده شده را به این مایه اضافه کنید و باز هم بزنید. هل و زعفران را خودتان با آسیاب پودر کنید تا عطرشان از بین نرود.

مرحله چهارم ؛ آرد نخودچی را اضافه کنید

حالا نوبت اضافه کردن آرد نخودچی الک شده است. بهتر است آرد نخودچی را چند بار الک کنید تا گوله نشود و خمیر شیرینی یکدست شود. خمیر را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید.

مرحله پنجم ؛ استراحت دادن خمیر شیرینی نخودچی

خمیر را کمی ورز دهید. خمیر شیرینی نخودچی را نباید زیاد ورز بدهید چون هم روغن پس می‌دهد و هم باعث شکنندگی شیرینی‌ها می‌شود. خمیر را به مدت ۵ الی ۶ ساعت در یک کیسه فریزر بگذارید و در یخچال بگذارید تا خمیر خوب برسد. شیرینی‌پزهای حرفه‌ای گاهی یک شب تا صبح به خمیر استراحت می‌دهند. اما شیرینی نخودچی را سریع هم می‌توان تهیه کرد و همان ۵ الی ۶ ساعت استراحت هم کفایت می‌کند.

مرحله آخر؛ تهیه شیرینی نخودچی

فر را روشن کنید و روی درجه ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

روی سطح کارتان مقداری آرد سفید بپاشید و خمیر را با وردنه روی آن باز کنید. ضخامت خمیر باید ۲ سانتی‌متر باشد. اگر روی خمیر یک سلفون بکشید و سپس با وردنه باز کنید خمیر کمتر ترک می‌خورد.

خمیر را با قالب شیرینی نخودچی قالب بزنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی نخودچی زعفرانی را روی کاغذ روغنی بچینید. روی شیرینی‌ها را با خلال پسته، پودر پسته یا پودر گل محمدی تزیین کنید و سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. بعد از این‌که رنگ شیرینی‌ها طلایی شد سینی را از فر خارج کنید.

صبر کنید شیرینی‌ها سرد شوند و سپس در ظرف مورد نظر بچینید. اگر شیرینی‌های گرم را در دست بگیرید خرد می‌شوند پس اجازه دهید خوب خنک شوند و سپس در ظرف بچینید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی نخودچی زعفرانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی شیرینی نخودچی شیرینی جات شیرینی پزی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی تزیین شیرینی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی

نکات مهم و طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی بدون فر

اگر فر ندارید و می‌خواهید شیرینی آرد نخودچی زعفرانی را سریع و بدون فر و استراحت درست کنید به ترتیب زیر عمل کنید:

مرحله اول ؛ تفت دادن آرد نخودچی

آرد نخودچی مرغوب را چند بار الک کنید. آرد را داخل تابه‌ای با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. وقتی که بوی آرد بلند شد و رنگ آرد کرم رنگ شد شعله را خاموش کنید. اجازه دهید آرد سرد شود.

مرحله دوم ؛ ترکیب کردن هل و پودر قند و شکر آسیاب شده

هل و شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر در بیایند. می‌توانید از پودر قندی که لطیف است و چند بار الک شده هم استفاده کنید. بهتر است از هل آسیاب شده استفاده نکنید و خودتان هل را آسیاب کنید تا عطر خوش آن حفظ شود.

مرحله سوم ؛ اضافه کردن مواد ترکسیب شده به آرد نخودچی و کره

کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید. کره نباید داغ شود پس بهتر است آن را به روش بن‌ماری آب کنید. حالا شکر، هل و کره را به آرد نخودچی تفت داده شده و سرد شده اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید.

مرحله آخر؛ تهیه شیرین نخودچی بدون فر

سپس خمیر آماده شده را روی سطحی صاف که کاغذ روغنی قرار دادیم به قطر ۲ سانت پهن میکنیم و با قالب‌های دلخواه شکل بدهید. روی خمیرها را هم با کمی زعفران یا گلاب مرطوب کنید و با خلال یا پودر پسته تزیین کنید.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ