چگونه یک ماکارونی خوشمزه درست کنیم ؟
۷ جولای (۱۷ تیر) روز جهانی ماکارونی است. ماکارونی یکی از محبوبترین غذاها در تمامی اعصار و قرون است. این غذای زیر مجموعه پاستا با رگ و ریشه ایتالیاییاش در صدر غذاهای دوست داشتنی کوچک و بزرگ تک و تنها سالهاست سلطنت میکند. تقریبا ۹۹ درصد افراد درست کردن ماکارونی یا همان اسپاگتی رشتهای را بلد هستند اما تعداد کمی از آنها فوت و فن و رازهای یک ماکارونی قرمز و خوشمزه را بلد هستند. اغلب مردم عادت دارند ماکارونی را با گوشت چرخکرده درست کنند اما اگر قصد دارید به دلایل مختلف مصرف گوشت را در رژیم غذایی روزانه محدود کنید یا هر از چندگاهی گیاهخواری کنید ماکارونی یا اسپاگتی رشتهای و فرمی گزینه ایدهآلی است.
تعداد نفرات ۴ نفر
درجه سختی متوسط
زمان آماده سازی کمتر از ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه ماکارونی ایرانی
ماکارونی ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سویا ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهای خرد شده یک عدد
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
پیاز متوسط دو عدد
قارچ خرد شده ۲۰۰ گرم
سیب زمینی یک عدد
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
پودر پاپریکا یک قاشق چایخوری
نمک، زردچوبه و پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
پنیر پیتزا رنده شده به مقدار لازم
پنیر پارمسان به مقدار لازم
طرز تهیه ماکارونی ایرانی خوشمزه با تهدیگ ماکارونی
مرحله اول
کمتر کسی است که این رشتههای نشاستهای جذاب و خوشطعم را بشناسد و عاشقشان نباشد. اسپاگتی ایتالیایی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در دنیا است که حتی خوردن آن به روش ایتالیاییها نیز آداب مخصوص به خودش را دارد. پیش از این چند نوع اسپاگتی خوشمزه مثل اسپاگتی با سس پستو یا اسپاگتی گیاهی اسپایسی را به شما آموزش دادهایم اما طعم ماکارونی ایرانی با تهدیگ سیب زمینی چیز دیگری است. به خاطر داشته باشید که برای تهیه ماکارونی ایرانی، سویا را از قبل به مدت ۱۵ دقیقه خیس کنید.
مرحله دوم
سپس پیازها را خرد کرده و داخل تابه با دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. زردچوبه را نیز به تابه اضافه کرده و هر از چند گاهی با قاشقی چوبی هم بزنید تا پیازهای شما نسوزند. حالا سویا را آبکش کرده و کاملا آب آن را بگیرید.
مرحله سوم
سویا را داخل تابه بریزید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی سرخ شود. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید. مواد را آنقدر هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا عوض شده و بپزد. پاپریکا و آویشن را اضافه کرده و دوباره حدود پنج دقیقه مواد را با هم تفت دهید.
مرحله چهارم
در نهایت رب گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و قارچ خرد شده، پودر فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا مزه خامی رب گوجه گرفته شده و فلفل دلمهای نرم شود. برای پخت این غذا میتوانید از رب گوجه فرنگی خانگی هم استفاده کنید تا عطر گوجه بیشتر در غذایتان احساس شود. پس از کمی هم زدن و مخلوط شدن مواد با هم حرارت زیر تابه را خاموش کنید؛ مایه ماکارونی شما آماده است.
مرحله پنجم
در این مرحله داخل قابلمهای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید. سپس روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، ماکارونیها را نصف کرده و به آب جوش اضافه کنید. با چنگال کمی هم بزنید تا رشتههای ماکارونی به هم نچسبند.
مرحله ششم
پس از شش دقیقه زمانی که ماکارونیها نرم شدند آنها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس در قابلمه مقداری روغن بریزید و برای داشتن یک ته دیگ سیبزمینی ترد و خوشمزه کف آن را با سیب زمینیهای حلقه شده بپوشانید. مقداری ماکارونی روی سیب زمینیها بریزید و روی آن را با مقداری از مایه ماکارونی بپوشانید. چند لایه این کار را تکرار کنید تا مایه و ماکارونی تمام شود.
مرحله هفتم
مقداری پودر آویشن روی ماکارونی بپاشید و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید با حرارت کم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ماکارونی دم بکشد.ماکارونی ایرانی با ته دیگ سیب زمینی ترد و خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را در یک بشقاب زیبا سرو کنید.
فوت و فن طرز تهیه مایه ماکارونی به عنوان مهمترین راز خوشمزه شدن ماکارونی
۱- قبل از هر چیز بهتر است بدانید که اگر قرار است مایه ماکارونی را با سویا درست کنید چطور سویاها را به عنوان مایه ماکارونی، آماده کنید. یکی از نکات خوشمزه شدن ماکارونی با سویا این است که سویاها را در مقداری آب یا شیر خیس کنید. خیس کردن سویا در شیر طعم لذیذی به سویا میبخشد و طعم خاص سویا را که برای برخی خوشایند نیست، کاملا از بین میبرد.
۲-سویا را بعد از ۲ یا ۳ ساعت، در آبکش بریزید. هر چه سویا بیشتر بماند، هم طعم بهتری میگیرد و هم موقع پخت، نفخ آن گرفته خواهد شد. اگر طعم سویا را به هر دلیلی دوست ندارید، میتوانید از گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله یا مرغ در آن استفاده کنید. حتی گوشت چرخکرده را با سویا هم میتوان مخلوط کرد.
۳-موقع پختن سویا، اول پیاز داغ را آماده کنید و سپس سویاها را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چه میزان پیاز زیادتر باشد، مایه ماکارونی شما خوشمزهتر خواهید شد.
۴-زردچوبه، نمک و فلفل را به همراه ادویههای دیگر به سویا اضافه کنید. چند گوجه فرنگی را رنده یا پوره و به مواد اضافه کنید. مواد را تفت دهید تا طعم خامی گوجه هم گرفته شود. ادویه مخصوص ماکارونی را نیز میتوانید از فروشگاهها خریداری کنید.
۵-استفاده ار مواد دیگر، مثل قارچ، فلفل دلمه یا سوسیس میتواند به مایه ماکارونی، طعم خاصتری بدهد. فقط به یاد داشته باشید که فلفل دلمه را زیاد نپزید، چون طعم غذا را خراب میکند. حتی میتوانید از مقداری سبزی معطر تازه یا خشک، در طرز تهیه سویا استفاده کنید.
۶- هنگامی که ماکارونی پخت و خواستید آن را سرو کنید، در یک ظرف جدا، کمی روغن بریزید و حرارت دهید تا داغ شود. چند قاشق (به نسبت اندازه ماکارونی) رب گوجه فرنگی ترجیحا خانگی را در آن سرخ کنید تا حدی که رنگ باز کند. این مایه را روی ماکارونی بریزید و با دیگر مواد مخلوط کنید.
فوت و فنها و راز خوشمزه شدن ماکارونی دم کرده و دم نکرده
۷-برای اینکه یک ماکارونی خوشمزه داشته باشید بعد از آبکش کردن ماکارونی آن را با آب سرد بشورید تا لعاب ماکارونی از آن جدا شود و مایه ماکارونی حسابی روی آن بنشیند و جذب رشتهها شود. این روش یک ترفند خوب برای جلوگیری از خمیر نشدن ماکارونی است.
۸-یک راز و از نکات مهم خوشمزه شدن ماکارونی این است که در سس آن، از آبی که ماکارونی را در آن پختهاید، بریزید. این کار باعث میشود، ماکارونی، قوام بیشتری بگیرد.
۹-اگر ترجیح میدهید ماکارونی را دم نکنید بعد از آبکش کردن آن، ماکارونی را در ظرف مورد نظر سرو کنید و مایه ماکارونی را روی آن بریزید. یکی از نکات خوشمزه شدن ماکارونی این است که روی مایه ماکارونی کمی پنیر پارمزان رنده شده بپاشید.
۱۰-هنگامی که ماکارونی را در آب جوش ریختید مرتب ماکارونی را با یک چنگال هم بزنید تا رشتههای ماکارونی به هم نچسبند. بیش از حد ماکارونی را هم نزنید تا خرد نشوند.
۱۱-برای قرمز شدن ماکارونی چه کنیم؟ یک روش قرمز شدن ماکارونی این است که به آب ماکارونی روغن اضافه نکنید، چون چربی رشتههای ماکارونی اجازه نمیدهد که مایه ماکارونی خوب به خورد آن برود و ماکارونی قرمز نمیشود.
۱۲-بهتر است برای دم کردن ماکارونی از قابلمه چدن استفاده کنید تا ته دیگ نسوزد.
۱۳-برای اینکه ته دیگ سیب زمینی نسوزد بهتر است برشها حدود نیم سانت قطر داشته باشند. روی سیبزمینیها مقداری کنجد و نمک بپاشید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. روغن را داغ کنید و سیبزمینیهای آغشته به نمک و کنجد را کف قابلمه بچینید. بد نیست طرز تهیه انواع ته دیگ برای پلو و ماکارونی را بلد باشید.
برای قرمز شدن ماکارونی چه کنیم؟
۱۴-وقتی ماکارونی و مواد را در قابلمه میریزید، ترتیب لایهها را رعایت کنید. هر چه که این لایهها نازکتر باشند، موقع مخلوط کردن و در پایان یکدستتر خواهند شد. روی سیبزمینی را ابتدا یک لایه ماکارونی، سپس یک لایه سس و باز ماکارونی… این ترتیب را حفظ کنید تا مواد تمام شوند.
۱۵-استفاده از پنیر پارمزان رنده شده روی ماکارونی در هنگام سرو، یک راز خوشمزه شدن ماکارونی با سویا یا گوشت چرخ کرده است که با آن میتوانید حسابی خودتان و اطرافیانتان را غافلگیر کنید. چند پر ریحان تازه و حتی تکههای مرغ یا سوسیس خانگی گوشت یا مرغ نیز میتوانند به کمک طعم خوش ماکارونی بیایند.
ماکارونی غذایی که بچه های من عاشقشن
ماکارونی غذای محبوب بزرگترها و مخصوصا بچه هاست
چه جالب روز جهانی ماکارونی هم داریم