طرز تهیه سمبوسه پیتزایی ، سیب زمینی و گوشت

0

طرز تهیه انواع سمبوسه جدید آبادانی و بندری و بازاری جنوبی رستورانی خوشمزه و مجلسی با انواع سس طرز پیچیدن سمبوسه نکات سمبوسه سبزی سمبوسه

در واقع  سمبوسه را نوعی غذای سنتی و قدیمی هندی می دانند که به آشپزی ایرانی راه یافته و از آنجا که در فرهنگ غذایی بیشتر مناطق جنوب و جنوب شرقی ایران مانند: هرمزگان، آبادان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و … سمبوسه وجود دارد  شاید این ادعا درست باشد اما با وجود شباهت های بسیار سَمبوسه هندی و ایرانی این دو غذا تفاوت هایی نیز با هم دارند. اما نکته جالب تر اینکه در متون کهن ادبی ما به سمبوسه اشاره شده است که غذایی است مختص خراسان، با این تفاوت که مواد پیچیده شده در خمیر، در آب جوش ریخته می شد و در نهایت نوعی آش به نام “جوش پره” با آن تهیه می کردند و مواد داخل آن را نخود، پیاز، گوشت، سبزیجات تشکیل می داد. با وجود این می توانیم به قدمت آن پی ببریم.

نوعی از سمبوسه  هم در کشور پاکستان وجود دارد که به آن پاکورا می گویند و باید گفت سمبوسه ای که در سیستان و بلوچستان رواج دارد بیشتر به آن شباهت دارد و ادویه پاکورا و سمبوسه بلوچی نوعی خاص و متفاوت است که حتما به مواد تشکیل دهنده آن در همین مطلب اشاره خواهیم کرد.

سمبوسه در حال حاضر به غذایی جهانی بدل شده و در رستوران های متعددی در سطح آسیا و اروپا می توان نوعی از آن را دید که با انواع خمیر در شکل های متفاوت پیچیده و سرو می شود. هرچند درست کردن آن با انواع خمیر در ایران نیز رواج دارد اما اصولا به آن پیراشکی می گوییم که معروفترین نوع پیراشکی نیز پیراشکی گوشت است.

تهیه سمبوسه به عنوان پیش غذا یا فینگر فودی ساده می تواند گزینه مناسبی برای سرو شدن در میهمانی ها باشد، چرا که این  پیش غذا در بین افراد مختلف به ویژه کودکان دارای محبوبیتی ویژه است و با توجه به تنوع بالایی که دارد به راحتی می توان طبق ذائقه های گوناگون نوعی از آن را تهیه نمود پس شما به راحتی می توانید در میهمانی ها جایگاهی ویژه برای سمبوسه در میز یا سفره غذا در نظر بگیرید به خصوص میهمانی هایی که مختص کودکان است. همانطور که می دانیم سمبوسه یا سنبوسه انواع بسیار دارد و تقریبا با هر نوع ماده غذایی می توان آن را درست و سرو کرد. سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه اسفناج و سمبوسه سیب زمینی از نمونه های آن هستند. حتی گاهی از ترکیب گوشت و سبزیجات و … هم استفاده میشود.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم طرز تهیه سمبوسه بندری طرز پیچیدن سمبوسه سمبوسه گوشت سمبوسه سیب زمینی سمبوسه خانگی سمبوسه پیتزایی سمبوسه آبادانی سمبوسه دستور آشپزی آموزش آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی:

    • زمان آماده سازی
    • ۳۰ دقیقه
    • زمان پخت
    • ۳۵ دقیقه
    • برای
    • ۶ نفر
  • مواد لازم برای سمبوسه پیتزایی

    • ژامبون رنده شده ۱/۲ پیمانه
    • کوکتل رنده شده ۱/۲ پیمانه
    • قارچ ۲۰۰ گرم
    • ذرت ۱/۲ پیمانه
    • فلفل دلمه کوچک ۱ عدد
    • پنیر پیتزا ۱ پیمانه
    • سیب زمینی ۱ عدد
    • پیاز ۱ عدد
    • نمک و فلفل به مقدار لازم
    • خمیر یوفکا به مقدار کافی
    • کره آب شده ۲ قاشق غذاخوری

در مورد طرز تهیه سمبوسه پیتزایی باید بگم هم میتونید مثل سمبوسه جنوبی از نان لواش استفاده کنید و هم از خمیر یوفکا. هم میتونید سمبوسه ها رو سرخ کنید و هم میتونید توی فر بگذارید. هم میتونید از گوشت توی مواد داخل سمبوسه استفاده کنید و هم از ژامبون و سوسیس. بستگی به سلیقه خودتون داره. در ضمن این سمبوسه رو توی فر میگذاریم مثل پیتزا. البته میشه سرخش هم کرد. ولی چون پنیر خودش کالری زیادی داره و چربه به نظرم توی فر بگذاریمش بهتر هست.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

مرحله اول:

سیب زمینی را از قبل آبپز و خرد یا زنده کنید. اگر مایه سمبوسه سیب زمینی (همراه با جعفری و ادویه) دارید میتوانید از آن استفاده کنید.

مرحله دوم:

پیاز را خرد کنید و در روغن داغ تفت بدهید تا نرم و شفاف شود. سپس قارچ خرد شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت بدهید تا آب قارچ بخار شود. مواد را از تابه خارج کنید. سپس کوکتل رنده شده را به همان تابه قبلی منتقل کنید. بعد از ۳-۴ دقیقه تفت دادن، کوکتل را از روی شعله بردارید.

مرحله سوم:

حالا همه مواد یعنی سیب زمینی، ژامبون، کوکتل، مخلوط قارچ و پیاز، ذرت، فلفل دلمه خرد شده و پنیر موزارلای رنده شده را در کاسه بزرگی بریزید. به مقدار دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید. همه را به خوبی با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم: پیچیدن سمبوسه پیتزایی

فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. خمیر یوفکا را به شکل نوارهای باریک برش بزنید. پیچیدن خمیر یوفکا هم شبیه پیچیدن سمبوسه با نان هست که قبلاً آموزش دادیم. اما چون خمیر یوفکا خیلی نازک و شکننده هست بهتر است اول یکی دو تا بزنید بعد مواد را بریزید. به تا زدن ادامه دهید و قسمت مثلثی آخر خمیر را در تای آخر فرو کنید تا سمبوسه بسته شود. این کار را ادامه دهید تا همه مواد مصرف شود.

مرحله پنجم:

کره آب شده را با قلمو دو طرف سمبوسه پیتزایی بمالید. کف یک سینی فر را چرب کنید. سپس سمبوسه ها را روی آن بچینید. سینی را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر گرم شده قرار دهید. بعد از این مدت اگر زیر سمبوسه ها طلایی شده بود آنها را برگردانید و حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا طرف دیگرشان هم طلایی شود.

نکته های کلیدی تهیه سمبوسه پیتزایی:

– به جای کوکتل و ژامبون میتوانید از گوشت چرخکرده یا مرغ ریش ریش هم استفاده کنید.

– اگر دوست دارید سمبوسه تند داشته باشید کمی فلفل تند را خرد کنید و به مواد داخلی اضافه کنید.

– سمبوسه پیتزایی را با سس کچاپ یا سس ماست سرو کنید.

– این سمبوسه را میتوانید به عنوان فینگرفود تولد هم سرو کنید. البته بهتر هست در سایز کوچکتر تهیه اش کنید.

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی :

در بین انواع سمبوسه یکی از خوش خوراک ترین نوع آن که بسیار پر طرفدار است سمبوسه سیب زمینی است که بسیاری از افراد آن را به هر نوع دیگری ترجیح می دهند. در تهیه این غذا نیز محدودیت چندانی وجود ندارد و شما به هر شکلی یا با ترکیب هر نوع ماده ای با سیب زمینی می توانید آن را تهیه کنید. معمولاً سمبوسه با سیب زمینی آب پز تهیه میشود. این روش سالم تر است. از آنجا که خود سمبوسه در روغن سرخ میشود، با استفاده از سیب زمینی آب پز مقدار چربی غذا کمتر میشود. با وجود این، گاهی سمبوسه با سیب زمینی سرخ شده و با سیب زمینی کبابی هم تهیه میشود. حتی میتوان با ترکیبی از سیب زمینی و گوشت یا مرغ و… هم سمبوسه خوشمزه ای تهیه کرد. علاوه بر اینکه در انتخاب مواد داخلی سمبوسه محدودیتی نیست از هر نوع نان نازک یا خمیر نیز می توانید برای پیچیدن سمبوسه استفاده کنید.

می دانیم که سمبوسه اصالتاً غذایی است جنوبی و اصطلاح سمبوسه گوشت جنوبی یا بندری، سمبوسه سیب زمینی جنوبی در بین مردم بسیار رواج دارد. نوع اصیل و جنوبی سمبوسه اصولا با نان لواش تهیه می شود.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم طرز تهیه سمبوسه بندری طرز پیچیدن سمبوسه سمبوسه گوشت سمبوسه سیب زمینی سمبوسه خانگی سمبوسه پیتزایی سمبوسه آبادانی سمبوسه دستور آشپزی آموزش آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

مواد لازم سمبوسه سیب زمینی :

    • نان لواش برش خورده ۱۲ تکه
    • سیب زمینی آب پز درشت ۳ عدد
    • جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه
    • کره ۵۰ گرم
    • فلفل قرمز ۱/۸ قاشق چایخوری
    • تخم گشنیز نیم کوب ۱/۲ قاشق چایخوری
    • زیره سبز ۱/۸ قاشق چایخوری
    • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مرحله اول: سیب زمینی را پوره کنید.

سیب زمینی های پخته شده را به شکل پوره درآورید. برای این کار میتوانید از پوره ساز یا رنده و گوشتکوب استفاده کنید. جعفری، سیر و کره را همراه ادویه ها به پوره اضافه کنید.

مرحله دوم: نان سمبوسه را آماده کنید.

نان لواش نرم را برای تهیه سمبوسه سیب زمینی از درازا به شکل مستطیل برش بزنید. (اگر نان خشک بود قبل از برش زدن کمی آب روی آن اسپری کنید). نان ها را سریعاً در کیسه ای قرار دهید تا خشک نشود.

مرحله سوم: سمبوسه سیب زمینی را بپیچید.

یک نان را بردارید و روی سطح کار بگذارید. با قاشق مقداری از مایه سیب زمینی را در گوشه پایین نان قرار دهید و آن را به شکل سه گوش با زاویه ۹۰ درجه بپیچید تا سمبوسه ای ظریف و محکم داشته باشید. در روشی دیگری می توانید ابتدا نان را به شکل قیف درست کنید و بعد راخل آن را با مواد پر کنید. ویدیو پیچیدن سمبوسه را در زیر ببینید.

مرحله چهارم: سمبوسه را سرخ کنید.

روغن مایع را در ظرفی گود بریزید تا سمبوسه سیب زمینی هنگام سرخ شدن در روغن به خوبی غوطه ور شود. خوب که داغ شد مقدار کمی زردچوبه در روغن بریزید و تا زمانی که به خوبی نان سمبوسه طلایی شود آن را سرخ کنید. سمبوسه سیب زمینی را بعد از سرخ شدن روی دستمال قرار دهید و روغن اضافی اش را بگیرید.

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی در فر

سمبوسه را در فر هم میتوانید تهیه کنید. البته در این صورت میزان تردی آن کمتر میشود. اما همچنان خوشمزه خواهد بود. این روش به ویژه برای مهمانی ها مناسب است. به این ترتیب در مصرف روغن صرفه جویی میشود.

برای تهیه سمبوسه سیب زمینی در فر، تمام مراحل را به همان منوال انجام دهید. تنها در انتهای کار سمبوسه ها را که در سینی فر چیده اید در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. فراموش نکنید قبل از قرار دادن در فر روی نان را کمی آغشته به روغن کنید. بعد از ۱۰ دقیقه چک کنید و اگر زیر سمبوسه ها طلایی شده بود آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. بهتر است از کاغذ روغنی کف سینی استفاده کنید.

نکات تهیه سمبوسه جنوبی:

– اگر می خواهید سمبوسه شما رژیمی و سالم باشد آن را در روغن بسیار کم سرخ کنید.

– برای داشتن سمبوسه سیب زمینی با پنیر می توانید هم داخل مایه ترکیبی و هم روی نان پنیر بریزید.اصولا سمبوسه با انواع سس گوجه تند سرو می شود.

– اصولاً سمبوسه جنوبی با انواع سس گوجه تند سرو می شود. از کچاپ خانگی هم میتوانید استفاده کنید.

– می توانید از ادویه گرام ماسالا یا ادویه جنوبی در این غذا استفاده کنید.

– از سمبوسه های کوچک تر میتوانید به عنوان فینگرفود تولد یا مراسم های دیگر هم استفاده کنید.

طرز تهیه سمبوسه گوشت :

مواد لازم سمبوسه گوشت :

    • نان لواش برش خورده ۱۲ تکه
    • گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
    • پیاز درشت ۲ عدد
    • جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه
    • رب گوجه ۲ قاشق سوپخوری
    • سیر له شده ۲ حبه
    • تخم گشنیز نیم کوب ۱/۲ قاشق چایخوری
    • پودر زیره سبز ۱/۴ قاشق چایخوری
    • دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
    • زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم

مرحله اول:

پیش از هر چیز، پیازهای نگینی خرد شده را سرخ کنید در حدی که طلایی شود.

مرحله دوم:

گوشت چرخ شده را همراه دارچین به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، رب گوجه، سایر ادویه ها، سیر، جعفری خرد شده را در این مرحله به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با این مواد کمی سرخ شود. بعد از آماده شدن مواد داخلی، اجازه دهید تا کاملا خنک شود.(خنک شدن مواد اهمیت دارد چون زمان پیچیدن نان از خمیر شدن و وا رفتن نان و نیز روغن پس دادن جلوگیری می کند)

مرحله سوم:

طریقه پیچیدن سمبوسه گوشت با لواش چندان سخت نیست اما باید با احتیاط این کار را انجام دهید تا سمبوسه ای ظریف داشته باشید، با کمی تمرین و حوصله به خرج دادن مطمین باشید از پس این کار هم به خوبی بر می آیید.

مهمترین نکته در این مرحله این است که نان لواش باید نرم باشد تا هنگاه پیچیدن خرد نشود، پس، نان های لواش را از درازا به شکل مستطیل برش دهید اگر احساس کردید نان ها خشک هستند مقداری آب روی نان ها اسپری کنید(مقدار خیلی خیلی کم) و بعد در نایلون قرار دهید تا رطوبت حاصل از آن، نان را نرم کند.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم طرز تهیه سمبوسه بندری طرز پیچیدن سمبوسه سمبوسه گوشت سمبوسه سیب زمینی سمبوسه خانگی سمبوسه پیتزایی سمبوسه آبادانی سمبوسه دستور آشپزی آموزش آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

مرحله چهارم:

یک نان برش خورده را روی سطح  یا میز کارتان قرار دهید و مقداری از مواد گوشتی خنک شده را در گوشه بالایی نان بریزید و با زاویه ۹۰ درجه نان را تا بزنید تا به شکل مثلث درآید. برای اطمینان و محکم شدن کار، قبل از پیچیدن آخرین لایه نان مقداری تخم مرغ زده شده را با برس روی نان بمالید تا باعث چسبندگی شود.

در روش دیگر می توانید نان ها را به شکل قیف درآورید و بعد داخل آن را با مواد پر کنید. اگر مایل هستید سمبوسه رولی داشته باشید، اول لقمه های کوچک و محکم درست کنید. بعد سمبوسه گوشت  را در روغن سرخ کنید.

مرحله پنجم:

روغن مایع را در قابلمه ای متوسط بریزید تا کاملا داغ شود، مطمین شوید سمبوسه ها در ظرفی که انتخاب کرده اید به خوبی در روغن غوطه ور خواهند شد. برای امتحان کردن داغی روغن هم کافی است یک عدد خلال دندان را در روغن فرو ببرید اگر دور خلال دندان حباب ایجاد شد یعنی روغن به خوبی داغ شده است. همچنین برای خوشرنگ شدن پوسته نان می توانید مقداری زردچوبه به روغن داغ شده اضافه کنید

سمبوسه ها را با توجه به گنجایش ظرف در روغن به خوبی سرخ کنید یعنی در حدی که طلایی شود. (اگر دوست دارید می توانید آنها را در روغن کم هم سرخ کنید.) سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی را جذب کند.

ادویه سمبوسه گوشت چیست؟

باید گفت اصولا از ادویه های رایج در سمبوسه گوشت استفاده می شود. ولی استفاده از فلفل قرمز، زیره سبز و تخم گشنیز، طعم غذایتان را مطلوب تر و به طعم جنوبی آن نزدیک تر می کند. اگر به ادویه جنوبی یا گراماسالا(ادویه هندی) که حاوی میخک، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، تخم گشنیز، زنجبیل، زیره سیاه، زیره سبز، گل محمدی و.. است، دسترسی دارید، می توانید از آن استفاده کنید.

نکات کلیدی تهیه سمبوسه گوشت:

–  می توانید یک عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید و در مواد داخل نان بریزید. علاوه براین با توجه به این که گفتیم مواد این غذا می تواند متفاوت باشد، هر نوع مواد و ادویه را می توانید با توجه به ذایقه تان در مواد داخلی آن به کار ببرید.

– چنانکه اشاره داشتیم ادویه سمبوسه بلوچی کمی متفاوت است که در این بخش به مواد آن و نحوه آماده کردنش اشاره می کنیم: ۱۰۰ گرم انار دون(ترش یا شیرین بودن انار دون یه ذایقه شما بستگی دارد)، ۱۰۰ گرم تخم گشنیز نیم کوب، ۵۰ گرم فلفل قرمز نیم کوب، ۱۰۰ گرم زردچوبه، ۵۰ گرم زیره سبز نیم کوب.(انار دون را آسیاب کنید و بعد باقی مواد را با آن مخلوط کنید. پس از آماده شدن می توانید از این ادویه به مقدار لازم درغذا به کار ببرید.)

– شما میتوانید با همین مواد سمبوسه گوشت در فر هم تهیه کنید. فقط کمی پنیر موزورلا به مواد اضافه کنید. و در این صورت بهتر هست به جای نان لواش از خمیر یوفکا استفاده کنید.

– سمبوسه را در فر هم می توان تهیه کرد. در این صورت نان های پیچیده شده را در سینی فر بچینید و کمی روی آن روغن اسپری کنید و در فر قرار دهید.

– هنگام سرو می شود از هر نوع سس های تند از جمله سس های گوجه، سس بندری یا جنوبی، سس تمبر هندی و .. استفاده کرد.

– به جای نان لواش از انواع خمیر دست ساز، خمیر آماده و نیز خمیر یوفکا برای سمبوسه می توان استفاده کرد و نیز با هر دو روش( هم به صورت سرخ کردنی، هم  در فر) آن را آماده کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ