میوه لیچی چیست؟ +عکس و خواص Lychee
سُرخالو یا لیچی (به انگلیسی: Lychee) میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی چینی (Litchi chinesis) متعلق به تیرهٔ ناترکیان (Sapindaceae) و راستهٔ ناترکسانان.
پوست آن سرخ و چرممانند و تیغتیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک ونیم سانتیمتر متغیر است؛ شیرین و معطر و بومی جنوب چین و مناطق مجاور آن است.
از میان تولیدکنندگان این محصول در آسیای جنوب شرقی، شبه قاره ی هند و آفریقای جنوبی، چین، تولیدکنندهٔ اصلی سرخالو است و پس از آن هند (۷۱ درصد محصول سالانهٔ هند در ایالت بهار تولید میشود.) قرار دارد.
طعم میوه لیچی
میوه لیچی میوه ای خوش عطر و خوشمزه است، برخی افراد طعم آن را شبیه انگور با ته مزه اسیدی ملایم و قوی تر توصیف می کنند و برخی دیگر معتقدند مزه لیچی به گلابی یا هندوانه شباهت دارد.
به طور کلی لیچی طعم شیرین و گل دار دارد که در آن می توان ته مزه میوه هایی همچون گلابی، انگور و حتی توت فرنگی را احساس کرد.
ارزش غذایی لیچی
لیچی با مزایای بهداشتی بسته بندی می شود و از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی موجود در میوه شامل ویتامین C ، ویتامین B6 ، نیاسین ، ریبوفلاوین ، فولات ، مس ، پتاسیم ، فسفر ، منیزیم و منگنز می باشد. علاوه بر این، لیچی یک منبع عالی از فیبر غذایی، پروتئین و منبع خوبی از پروانتوسایانیدین و ترکیبات پلی فنول است.
لیچی همچنین در درمان مشکلات گوارشی، افزایش گردش خون، پیشگیری از سرطان و خیلی موارد دیگر کمک می کند.
آیا هسته لیچی قابل خوردن است؟
خیر! هسته لیچی به دلیل ترکیبات سمی موجود در آن غیر قابل خوردن است و باید قبل از مصرف میوه لیچی آن را جدا کرده و دور بیندازید.
خوشبختانه هسته این میوه درشت است و به راحتی می توان آن را از گوشت جدا کرد. کافیست پوست میوه را گرفته، به آرامی گوشت آن را باز و هسته را خارج کنید.