طرز تهیه شکر پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی

0

اگر اهل استان فارس یا شهرهای جنوبی کشور باشید، حتما اسم شکر پلو را شنیده اید یا تجربه خوردن آن را دارید. شکر پلو یکی از غذاهای مشهور و محبوب استان فارسی ها به ویژه شیرازی هاست. معمولا هم در ماه های محرم و صفر به عنوان نذری یا در مهمانی ها و مجالس به عنوان یک غذای مجلسی سرو می شود. شکر پلو نذری را معمولا با قیمه سرو می کنند و شکر پلو مهمانی را با مرغ.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم شکر پلو شیرازی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شکر پلو شیرازی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای محلی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

در مورد شکر پلو بیشتر بدانید

اگر چشمتان به شکر پلو شیرازی با قیمه بوشهری افتاد، تعجب نکنید. این دو غذا از گذشته تا حالا، یار و رفیق همدیگر بوده اند و با هم سرو می شده اند. شکر پلو البته با خورش های دیگر هم خورده می شود ولی متداول ترین آن، همان قیمه است. طرز تهیه شکر پلو شیرازی شباهت زیادی به شیرین پلو دارد. و اگر طرفدار شیرین پلو، مرصع پلو، مانی پلو و هویج پلو شیرازی هستید، دست رد به آن نمی زنید. حداقل به یک بار درست کردن آن می ارزد.

در ضمن در طرز تهیه این غذای محلی دستتان باز است که میزان شکر را بنا بر طبع و سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید. می توانید شکر پلو را به عنوان وعده ناهار، شام، افطار ماه رمضان یا برای نذری دادن درست کنید.

شکر پلو با برنج، شکر، خلال پوست نارنج، پوست پرتقال یا پوست نارنگی، خلال بادام و پسته، زرشک، زعفران و ادویه های دیگر تهیه می شود. می توان این برنج را به صورت دمی یا آبکش هم درست کرد.

فوت و فن های طرز تهیه شکر پلو

اگر شکر پلو را در حجم زیاد و برای نذری می پزید، بهتر است آن را به روش دمی درست کنید. در این صورت حواستان به میزان شهد باشد که باعث شفته شدن یا سوختن شکر پلو و ته دیگ آن نشود.

برای این که زعفران به خوبی دم بکشد و رنگ بدهد، در یک لیوان، یک تکه یخ بیندازید. روی یخ را زعفران بریزید. اجازه دهید یخ کاملا ذوب شود و زعفران، رنگ باز کند. در این حالت، زعفران رنگ و عطر و طعم بیشتری خواهد داشت.

هنگام سرو کردن، می توانید کمی دارچین روی شکر پلو و خلال ها بپاشید تا عطر آن بیشتر شود.

بعضی افراد برای تزیین روی شکر پلو، کمی زرشک هم استفاده می کنند. در صورت دلخواه زرشک خیس کرده و آب کشیده را با کمی شکر در یک تابه با کمی کره یا روغن تفت دهید و به خلال های روی شکر پلو اضافه کنید.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم شکر پلو شیرازی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شکر پلو شیرازی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای محلی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

طرز تهیه شکر پلو شیرازی

زمان لازم برای آماده سازی مواد : ۲۰ دقیقه

زمان لازم برای پخت : ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد لازم

برنج : ۵۰۰ گرم

شکر : ۵۰۰ گرم

زعفران دم کرده غلیظ : ۲ قاشق غذاخوری

گلاب : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

آب : ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

خلال پوست نارنج، نارنگی یا پرتقال : ۲ قاشق غذاخوری (یا به میزان دلخواه)

خلال پسته و بادام : ۱ قاشق غذاخوری (یا به میزان دلخواه)

روغن : به میزان لازم

نمک : کمی (به میزان دلخواه)

طرز تهیه

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم شکر پلو شیرازی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شکر پلو شیرازی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای محلی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

مرحله اول : برنج را بخیسانید و پوست نارنگی یا نارنج را خلالی کنید

برنج را از قبل حداقل به مدت ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۳ ساعت در مقداری آب ولرم و نمک خیس کنید. این کار باعث می شود برنج بعد از پخت له نشود و قد بکشد. پوست پرتقال، نارنگی یا نارنج را به بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. لایه سفید داخلی آن را جدا کنید و دور بریزید.

مرحله دوم : تلخی پوست پرتقال، نارنگی یا نارنج را بگیرید

در یک قابلمه ۱ لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید آب به جوش بیاید. خلال پوست پرتقال یا نارنج را در قابلمه بریزید و ۲ یا ۳ دقیقه صبر کنید. خلال ها را آبکش کنید. این کار را ۳ مرتبه انجام دهید و هر بار آب را دور بریزید تا وقتی که تلخی پوست نارنج یا پرتقال از بین برود.

مرحله سوم : خلال های پوست پرتقال یا نارنج را شیرین کنید

در آخرین مرحله از شیرین کردن خلال ها، در یک قابلمه به اندازه ۱/۲ لیوان آب و ۱ قاشق شکر بریزید. خلال هایی را که تلخی آن ها گرفته شده است، داخل آن بریزید و بجوشانید تا شیرین شوند. سپس آن ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم : معطر کردن خلال پسته و بادام

خلال بادام و پسته را در ۲ تا ۳ قاشق گلاب بریزید. حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت صبر کنید تا خلال های بادام و پسته، هم نرم شوند و هم عطر گلاب را به خودشان بگیرند. سپس آن ها آبکش کنید و کنار بگذارید. خلال بادام و پسته را به خلال پوست نارنج یا پرتقال اضافه کنید.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم شکر پلو شیرازی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شکر پلو شیرازی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای محلی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

مرحله پنجم : خلال ها را در تابه با روغن یا کره تفت دهید

در یک تابه کمی روغن یا کره بریزید و اجاره دهید داغ شود. خلال ها را در تابه بریزید و تفت دهید. حواستان باشد خلال ها نسوزند یا تغییر رنگ ندهند. حرارت را متوقف کنید و خلال ها را برای تزیین روی شکر پلو کنار بگذارید.

مرحله ششم : شربت شکر پلو یا شهد آن را درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه شکر پلو شیرازی، باید شهد آن را درست کنید. ۵۰۰ گرم شکر را با ۱ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. ۱ لیوان گلاب را به آن اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند.

دانه های شکر باید کاملا حل شوند و شربت شکر پلو غلیظ شود. به اندازه ۱ قاشق غذاخوری کره یا روغن به آن اضافه کنید. زعفران دم کرده غلیظ را هم به شربت بیفزایید. وقتی محلول یکدست شد، شعله را خاموش کنید تا شربت دمای خود را از دست بدهد.

مرحله هفتم : برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه مقداری آب بریزید و صبر کنید تا روی حرارت بالا، جوش بیاید. حرارت را روی متوسط تنظیم کنید. برنج را از آبی که آن را خیسانده اید جدا کنید. برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.

می توانید در این مرحله از طرز تهیه شکر پلو، کمی زردچوبه به برنج و آب اضافه کنید تا رنگ شکر پلو، در نهایت زرد شود. ۷ تا ۸ دقیقه، بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید، صبر کنید تا برنج کمی نرم شود. باید مغز آن سفت بماند. برنج را آبکش کنید.

مرحله هشتم : شهد شکر پلو را به برنج اضافه کنید

کف یک قابلمه کمی روغن یا کره بریزید. اجازه دهید گرم و داغ شود. ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بگذارید. از نان لواش یا سیب زمینی حلقه شده می توانید استفاده کنید. برنج را روی ته دیگ بریزید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. قبل از این که برنج دم بکشد، برنج را در آبکش بریزید. همان وقتی که برنج در آبکش قرار دارد، شربت شکر پلو را روی آن بریزید. شربت را به آرامی با شکر پلو مخلوط کنید.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم شکر پلو شیرازی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شکر پلو شیرازی دستور آشپزی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای محلی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

مرحله نهم : شکر پلو را دوباره در قابلمه بریزید

شکر پلو را دوباره به قابلمه برگردانید. مراقب باشید دانه های برنج خرد نشوند. بعد از این که داخل قابلمه را بخار گرفت، حرارت را کم کنید و اجازه دهید شکر پلو کاملا دم بکشد. ۱۵ دقیقه بعد، شهد شکر پلو را در که در آبکش ریخته شده بود، روی برنج در حال دم کشیدن بریزید. حدود ۱ ساعت دیگر صبر کنید تا شکر پلو کاملا دم بکشد.

مرحله دهم : شکر پلو را تزیین و سرو کنید

شکر پلو آماده شده را در ظرف مناسب بریزید. روی آن را با خلال هایی که از قبل سرخ کرده اید، تزیین کنید و با مرغ سرخ کرده یا خورش قیمه سرو کنید.

منبع : افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ