طرز تهیه ترشی بادمجان ساده و فوری و جدید خوشمزه

0

ترشی از غذاهای مکمل جذابی است که همواره برای طعم دادن و ساختن لحظات دلپذیر در کنار غذاهای اصلی مورد توجه ایرانیان بوده است. ترشی بادمجان یکی از خوش طعم ترین و پر طرفدار ترین بین انواع ترشی ها است که از قضا طرز تهیه آن هم بسیار ساده و دوست داشتنی می باشد. بادمجان که در هندوستان به پادشاه سبزیجات معروف است؛ خواص بسیاری از جمله تسکین درد استخوان، مقوی معده، محافظت در برابر سرطان، رفع کم خونی و کنترل دیابت دارد. همچنین دارای مقدار زیادی فیبر است که برای سلامت گوارش و قلب بسیار حائز اهمیت است.

طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای دستور آشپزی ترشی بادمجان مجلسی ترشی بادمجان فوری ترشی بادمجان ساده

ترشی بادمجان به روش های مختلفی تهیه می شود. در اینجا دستور تهیه ترشی بادمجان کوچک شده را میبینید اما ترشی بادمجان درسته هم هست که در آن معمولا سبزیجات مختلفی وسط بادمجان ریخته میشود بنابراین علاوه بر ترشی بادمجان ساده که در ادامه به آن میپردازیم روش های دیگری هم هست مثل ترشی بادمجان شکم پر، ترشی بادمجان لیته و ترشی بادمجان با روغن زیتون هم وجود دارد.

مواد اولیه:

  • بادمجان قلمی ۱ کیلوگرم
  • سیر حدود ۴۰۰ گرم
  • سبزی ترشی: جعفری، نعنا، ترخون و سبزی‌های معطر؛ خرد شده ۱۰۰ گرم
  • سبزی خشک معطر محلی کمی
  • فلفل سبز تند چند عدد
  • سرکه قرمز به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و سیاه در صورت تمایل

طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای

۱. سر و ته بادمجون هارو بگیرید و اونا رو درشت خرد کنید.

۲. سیر رو پوست بکنید و خرد کنید. (میتونید سیر‌ها رو بکوبید تا له بشن یا در غذا ساز بریزید)

۳. بادمجون‌های خرد شده رو داخل قدری سرکه ریخته به آن کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید تا کمی نیم پز بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیه تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)

۴. بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه.

۵. وقتی بادمجون‌ها خنک شد اون‌ها رو کم کم در شیشه بریزید و بین هر لایه کمی سیر خرد شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه‌ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه‌ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده که چقدر فلفل بریزید.

۶. حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه‌ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید.

۷. شیشه رو به مدت یک هفته در کابینت قرار بدید. همچنین بعد از دو روز ترشی رو چک کنید که سرکه اون کم نشده باشه. در صورت کم بودن مجددا به اون‌ها سرکه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه‌تر میشه.

طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای دستور آشپزی ترشی بادمجان مجلسی ترشی بادمجان فوری ترشی بادمجان ساده

نکات:

۱. اگه دوست دارید می‌تونید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی تندتر میشه.

۲. زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی می‌شه پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.

۳. سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذا‌های شمالی و ترشیجات استفاده می‌شه. در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده… اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید از هیچی بهتره، ولی خوب جای اون رو نمی‌گیره.

۴. بعضی‌ها در این ترشی سیاه‌دانه میریزن اگه دوست دارید می‌تونید کمی بریزید.

۵. کاملا حواستون باشه بادمجون‌ها رو در حین پختن له نکنید. پختن فقط باید در حدی باشه که خامی بادمجون گرفته بشه.

۶. سبزی رو خوب بشورید و بعد بذارید خشک بشه (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته بشه) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجون‌ها هم حتما باید خشک باشن. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی بشه.

۷. در این ترشی از سرکه قرمز استفاده میکنیم که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجون‌ها یک رنگ بی‌نظیر به ترشی می‌ده.

۸. نمک مورد نیاز برای هر شیشه بزرگ حدود نصف قاشق چای‌خوری هست. زیاد نمک نریزید، چون هنگام پخت بادمجونا هم کمی نمک به بادمجون‌ها زده ایم.

۹. در صورت تمایل به استفاده از ادویه‌ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه‌ی ترشی در عطاری‌ها به فروش می‌رسه. علاوه بر این‌ها می‌تونید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.

۱۰. اگر بعد از چند روز سرکه ی ترشی کم شده بود میتوانید مجددا به آن سرکه بیفزایید تا خوش طعم تر و بهتر بماند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ