نان شیرینی رول دارچینی خوشمزه + دستور پخت
احتمالا اسم «نان رول دارچینی یا شیرینی رول دارچینی» به گوش تان خورده یا طعم آن را چشیده اید. این شیرینی خوشمزه و مقوی، یک میان وعده جذاب هم می تواند باشد و درسراسر دنیا با چای یا قهوه سرو می شود.
درباره نان رول دارچینی بیشتر بدانید
فهرست مطالب
- درباره نان رول دارچینی بیشتر بدانید
- فوت و فن های طرز تهیه نان رول دارچینی
- طرز تهیه نان رول دارچینی
- مواد لازم برای خمیر نان
- مواد لازم برای لایه میانی نان رول دارچینی
- طرز تهیه
- مرحله اول : خمیر مایه را عمل آورید
- مرحله دوم : خمیر را آماده کنید
- مرحله سوم : مواد میانی نان رول دارچینی را آماده کنید
- مرحله چهارم : خمیر نان رول دارچینی را بپیچید
- مرحله پنجم : خمیر نان رول دارچینی را برش بزنید
- مرحله ششم : شیرینی ها را بپزید و سرو کنید
- طرز تهیه آیسینگ پنیر خامه ای برای روی شیرینی
- مواد لازم
- طرز تهیه
اصالت نان رول یا شیرینی رول دارچینی به سوئد بر می گردد. هر سال در تاریخ چهارم اکتبر، با هدف معرفی و بازاریابی برای این شیرینی، جشنی با عنوان جشن «روز شیرینی رول دارچینی یا سینامون رول» برگزار می شود. برپایی این جشن از سال ۱۹۹۹ در سوئد و فنلاند و برای معرفی و حمایت از چند برند آرد و مخمر پایه گذاری شد.
جالب این بود که مردم به طرز عجیبی از این جشن استقبال کردند و باعث شد آن ها به سنت های شیرینی پزی خانگی بیشتر توجه کنند. به این شیرینی ها در دانمارک «حلزون دارچینی» هم می گویند و آن ها را همراه با قهوه و شیر سرو می کنند. نان رول دارچینی در قطر های ۵ تا ۱۰ سانتی متری درست می شوند.
فوت و فن های طرز تهیه نان رول دارچینی
- برای درست کردن خمیر نان رول دارچینی، باید خمیر مایه ای که به آن اضافه می کنید، کاملا فعال شود. خمیر مایه با شیر یا آب ولرم رو به داغ (حدود ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی گراد و در حدی که دست نسوزد) به همراه کمی شکر، فعال می شود. خمیر مایه را بهتر است بعد از خرید حتما در یخچال نگه دارید تا خراب نشود.
- برای مواد داخل نان رول دارچینی، علاوه بر دارچین، شکر و کره می توانید از مواد دلخواه دیگر مثل پودر گردو یا پسته، جوز هندی نده شده، پودر کاکائو، شکلات رنده یا خرد شده و برش های نازک میوه استفاده کنید.
- به جای شکر قهوه ای لایه میانی، می توانید از شکر سفید و به جای کره می توانید از مارگارین استفاده کنید.
- برای این که لایه روی نان رول دارچینی خشک نشود یک کاسه آب را داخل سینی فر قرار دهید تا فضای فر مرطوب بماند.
- به جای آیسنگ پنیر خامه ای برای روی شیرینی رول دارچینی، می توانید یک زرده تخم مرغ با یک قاشق مرباخوری روغن مایع کاملا به هم بزنید. سپس با برس از این مایع، روی خمیر شیرینی رول را آغشته کنید و در فر بگذارید.
- بهتر است نان رول دارچینی را به صورت تازه سرو کنید. در غیر این صورت آن را در ظرف درب بسته در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه نان رول دارچینی
زمان آماده سازی مواد: ۲ ساعت
زمان موردنیاز برای پخت: ۲۵ دقیقه
مواد لازم برای خمیر نان
- آب ولرم : ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
- خمیر مایه فوری : ۱ قاشق غذاخوری
- شکر : ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ : ۲ عدد
- کره : ۹۰ گرم
- وانیل : ۱/۴ قاشق چایخوری (نوک قاشق)
- آرد سفید : ۴ لیوان دسته دار فرانسوی
- شیر : ۳/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
- نمک : ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای لایه میانی نان رول دارچینی
- شکر قهوه ای : ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- دارچین : ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۶۰ گرم
طرز تهیه
مرحله اول : خمیر مایه را عمل آورید
در اولین قدم از طرز تهیه نان رول دارچینی، همه مواد لازم را به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع کار، بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید. در یک کاسه یا لیوان، ۱/۴ لیوان آب را با خمیر مایه و ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و کاملا به هم بزنید. روی لیوان یا ظرف را بپوشانید و حدود ۱۰ دقیقه آن را در دمای محیط قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم : خمیر را آماده کنید
آرد را دو تا ۳ بار از الک ریز عبور دهید. در یک ظرف مناسب، کره ای را که در دمای محیط نرم شده است با تخم مرغ، شکر، شیر، نمک و وانیل مخلوط کنید. خمیر مایه به عمل آمده را به ظرف اضافه کنید. آرد را به تدریج به ظرف اضافه کنید و هر بار به هم بزنید. از آن جایی که رطوبت آرد های مختلف، متفاوت است، همه آرد را نباید به یک باره اضافه کنید.
بعد از این که خمیر جمع شد، به مدت ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید. در حدی که خمیر چسبندگی داشته باشد ولی به دست هم نچسبد. لایه داخلی یک ظرف را چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و آن را در دمای محیط قرار دهید تا خمیر ور بیاید یا حجم بگیرد.
مرحله سوم : مواد میانی نان رول دارچینی را آماده کنید
در یک ظرف مناسب، شکر قهوه ای و دارچین را با هم مخلوط کنید. کره را روی حرارت غیر مستقیم، ذوب کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم : خمیر نان رول دارچینی را بپیچید
در این مرحله از طرز تهیه نان رول دارچینی، خمیر را از ظرف خارج کنید و روی سطح قرار دهید. با وردنه آن را باز کنید تا شکل مستطیل به خود بگیرید. با این حجم خمیر، باید یک مستطیل با ابعاد ۴۰ در ۶۰ درست کنید. روی سطح خمیر را کره ذوب و خنک شده بمالید. سپس روی آن را از مخلوط دارچین و شکر قهوه ای بپاشید تا کل سطح نان پوشانده شود.
مرحله پنجم : خمیر نان رول دارچینی را برش بزنید
بعد از این مراحل، شروع به پیچیدن و رول کردن خمیر کنید. خمیر را با چاقو یا نخ، برش بزنید. اندازه طول لایه های خمیر به سلیقه شما بستگی دارد ولی معمولا ۲ تا ۳ سانتی متر است و قطر آن را هم می توانید بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از این که همه شیرینی ها را برش زدید، کف سینی فر را چرب کنید و نان ها را با فاصله در آن بچینید.
مرحله ششم : شیرینی ها را بپزید و سرو کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان رول دارچینی، روی سینی را دوباره با یک سلفون بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا دوباره حجیم شود. ۳۰ دقیقه قبل از قرار دادن سینی در فر، آن را روشن و روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
وقتی خمیر نان رول دارچینی کاملا حجیم شد، سلفون را بردارید و سینی را در فر قرار دهید. ۲۵ دقیقه صبر کنید تا نان ها داخل فر بپزند. سپس آن ها را بیرون بیاورید و تزیین کنید.
طرز تهیه آیسینگ پنیر خامه ای برای روی شیرینی
معمولا روی نان دارچینی را با آیسنگ پنیر خامه ای تزیین می کنند تا این شیرینی، هم عطر و هم طعم بهتری داشته باشد. باید آیسینگ پنیر خامه ای را بعد از این که نان های رول دارچینی پختند و وقتی هنوز داغ هستند، روی آن ها ریخته شود تا فرم بگیرند.
مواد لازم
پنیر خامه ای : ۱۰۰ گرم
خامه صبحانه : ۵۰ گرم
پودر قند : ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
شیر : ۳ قاشق غذاخوری
وانیل : ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه
در یک ظرف مناسب، پنیر خامه ای و پودر قند را با همزن بزنید. سپس خامه را اضافه کنید. وانیل و شیر را هم در پایان اضافه کنید و کاملا مواد را به هم بزنید تا غلظت کافی پیدا کنند. بعد از بیرون آوردن نان رول دارچینی، این مایه خامه ای را روی شیرینی ها بریزید. شیرینی ها را تا وقتی که هنوز داغ هستند، سرو کنید.
منبع : مجله افق کوروش