آموزش تهیه کلوچه فومن نرم و خوشمزه

0

طرز تهیه کلوچه فومن و مواد داخل کلوچه فومن در خانه کار سختی نیست. هنوز هم خیلی از خانم‌‌های اهل فومن خودشان کلوچه فومنی درست می‌کنند. اگر شما هم می‌خواهید یک عصرانه یا میان‌ وعده خوشمزه بپزید و در کنار چای سرو کنید، کلوچه سنتی فومن یک انتخاب عالی است.

نکات آشپزی حرفه ای مواد لازم کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه محلی طرز تهیه کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه ساده و خوشمزه سوغاتی فومن خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی اخبار فومن آموزش کلوچه آشپزی سنتی آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی ایرانی

فوت و فن‌های طرز تهیه کلوچه فومن

*از آن‌جایی که جنس آردها متفاوت است، اگر خمیری که در طرز تهیه کلوچه فومن به کار می‌برید، بعد از آماده شدن به دست می‌چسبید، کمی آرد به مواد اضافه کنید. اگر هم خیلی سفت بود و حالت نمی‌گرفت، کمی آب یا شیر اضافه کنید.

*برای این‌که مواد رومال برای روی کلوچه‌‌ها، رقیق‌تر باشد، زرده تخم مرغ را با یک قاشق شیر مخلوط کنید و بعد روی خمیرها بمالید.

*کلوچه‌های فومن را بلافاصله بعد از خارج کردن از فر، از کاغذ جدا نکنید چون ممکن است خرد شوند یا بشکنند. اگر هم برای جدا کردن با مشکل مواجه شدید، از پشت روی سطح کاغذ روغنی را کمی پارچه مرطوب بکشید تا نمدار شده و به راحتی جدا شود.

* برای مواد میانی کلوچه فومن به جای کره می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید.

*استفاده از شکر دانه درشت در مواد میانی کلوچه فومن متداول است ولی می‌توانید برای پایین آوردن میزان قند و کالری آن، شکر را حذف یا با عسل جایگزین کنید.

*برای تهیه مواد میانی گاهی اوقات به جای کره از روغن صاف استفاده می‌شود. به هیچ وجه کره یا روغن صاف را حذف نکنید چون باعث انسجام مواد میانی خواهد شد.

نکات آشپزی حرفه ای مواد لازم کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه محلی طرز تهیه کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه ساده و خوشمزه سوغاتی فومن خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی اخبار فومن آموزش کلوچه آشپزی سنتی آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی ایرانی

مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن

آرد نان یا آرد گندم : ۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی
شیر : ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
شکر : ۱ قاشق غذاخوری
خمیرمایه : ۱ قاشق غذاخوری
کره : ۵۰ گرم
تخم مرغ : ۱ عدد
نمک : نوک قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه مواد میانه کلوچه فومن

گردو آسیاب شده : ۲۰۰ گرم
شکر : ۲۰۰ گرم
کره : ۵۰ گرم
وانیل : ۱ قاشق چای‌خوری
پودر هل : ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر دارچین : ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رومال کلوچه فومن

زرده تخم مرغ : ۱ عدد
زعفران دم کرده : ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
سیاه دانه : به میزان لازم

نکات آشپزی حرفه ای مواد لازم کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه محلی طرز تهیه کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه ساده و خوشمزه سوغاتی فومن خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی اخبار فومن آموزش کلوچه آشپزی سنتی آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی ایرانی

مراحل طرز تهیه کلوچه فومن

خمیر و مواد کلوچه فومن برای آماده شدن نیاز به ۴۵ دقیقه زمان دارد که البته این زمان، بدون در نظر گرفتن یک تا دو ساعت وقت برای استراحت خمیر کلوچه است. در دستور پخت کلوچه فومن اصیل و سنتی باید ابتدا خمیر کلوچه را آماده و بعد ماده میانی را تهیه کنید. بعد از این‌که کلوچه‌ را با ماده میانی پر کردید، آن‌ها را فرم دهید و قالب بزنید.

سپس روی آن‌ها را رومال کنید. کلوچه‌ها برای پخت باید به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر بمانند. البته درجه فر هم بر زمان مورد نیاز برای پخت اثر دارد.

مرحله اول : خمیر را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن اصیل، مواد مورد استفاده در تهیه این کلوچه را از حدود ۳۰ دقیقه قبل در خارج یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند. شیر را در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید. لازم نیست شیر بجوشد، همین که ولرم شود، کافی است. سپس خمیر مایه و یک قاشق شکر را به شیر، اضافه و با هم حل کنید. به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید و روی شیر را بپوشانید تا خمیر مایه به عمل بیاید و فعال شود.

مرحله دوم : شکر، کره و تخم مرغ را با خمیرمایه مخلوط کنید

بقیه شکر و کره‌ای را که در دمای محیط قرار داده بودید و نرم شده‌ است، با همزن بزنید. حالا تخم مرغ را اضافه کنید. آنقدر مواد را بزنید تا بافت پفکی، نرم و لطیفی بگیرد. خمیر مایه‌ای را که کنار گذاشته بودید، به مخلوط شکر و کره اضافه کنید دوباره مواد را هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله سوم : خمیر را استراحت دهید

آرد و نمک را مخلوط کنید و دو مرتبه از الک ریز عبور دهید. آرد را طی چند مرحله به موادی که در مرحله قبل آماده کردید، اضافه کنید و هر بار ورز بدهید. در نهایت یک خمیر یکدست باید داشته باشید که به دست نچسبد. بعد از این‌که خمیر آماده شد، روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.

مرحله چهارم : طرز تهیه مواد میانی کلوچه فومن

در فاصله‌ای که خمیر کلوچه آماده می‌شود، مواد میانی آن را آماده کنید. کره را به شیوه بن ماری روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا ذوب شود. سپس به آن وانیل، شکر، پودر هل، پودر دارچین و گردوی خرد شده اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

نکات آشپزی حرفه ای مواد لازم کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه محلی طرز تهیه کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه ساده و خوشمزه سوغاتی فومن خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی اخبار فومن آموزش کلوچه آشپزی سنتی آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی ایرانی

مرحله پنجم : لایه میانی را بین خمیر کلوچه بگذارید

در این مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن، فر را روشن و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. وقتی خمیر به اندازه کافی استراحت کرد، دوباره کمی آن را ورز بدهید تا نرم شود. از خمیرها به اندازه دلخواه ۸۰ تا ۹۰ گرمی بردارید و چانه کنید. خمیر را گرد کنید و با دست کف آن را سوراخ ایجاد کنید. داخل حفره را مواد میانی بریزید و آن را جمع کنید.

مرحله ششم : خمیرهای کلوچه فومن را در سینی فر بگذارید

خمیرهای کلوچه را به شکل گلوله درآورید و گرد کنید. سپس خمیر را روی سطح بگذارید و با وردنه آن را صاف کنید. خیلی کلوچه‌ها را نازک نکنید، چون ممکن است مواد از اطراف آن‌ها خارج شود. بعد از اینکه همه کلوچه‌ها را آماده کردید، کف سینی فر را چرب کنید یا کاغذ روغنی قرار دهید. خمیرهای آماده شده کلوچه را در سینی قرار دهید.

مرحله هفتم : مواد رومال کلوچه فومن را درست کنید

اگر مهر مخصوص کلوچه فومن در دسترس دارید، روی خمیرها را مهر بزنید تا شکل اصیل خودش را بگیرد. وقتی خمیرهای کلوچه‌ها آماده شد، مواد رومال کلوچه فومن را درست کنید. در یک کاسه، یک زرده تخم مرغ را کاملا بزنید تا از لختگی خارج شود. زعفران را به تخم مرغ اضافه و همه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس روی کلوچه‌‌ها را با برس مخصوص از ماده رومال بمالید. در آخر سیاه دانه یا تخم خرفه را روی کلوچه‌ها بپاشید.

مرحله هشتم : کلوچه‌های فومن را در فر قرار دهید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن خانگی به روش سنتی، سینی را در فر قرار دهید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کلوچه‌ها بپزند. سپس در فر را باز کرده و قسمت گریل را روشن کنید. حدود ۳ دقیقه سینی را در طبقه بالای فر قرار دهید تا روی کلوچه‌‌ها طلایی شود. سینی فر را خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی سرد شوند. کلوچه‌ها را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مناسب قرار دهید و سرو کنید.

نکات آشپزی حرفه ای مواد لازم کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه محلی طرز تهیه کلوچه فومن طرز تهیه کلوچه ساده و خوشمزه سوغاتی فومن خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی اخبار فومن آموزش کلوچه آشپزی سنتی آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی ایرانی

مواد داخل کلوچه فومن چه چیزی است؟

برای مواد داخل کلوچه فومن به طور معمول از پودر دارچین، هل، شکر، گردوی پودر یا چرخ شده، کره یا روغن حیوانی و وانیل استفاده می‌شود. در کنار این‌ها برخی افراد کمی جوز هندی و گلاب هم اضافه می‌کنند. البته دستتان باز است که در صورت تمایل خرمای هسته گرفته و پوره و نرم شده هم اضافه کنید ولی این مدل کلوچه فومن، چندان معمول نیست.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ