ماهی سرخ کرده با برنج

0

طرز تهیه ماهی سرخ شده مجلسی

یکی از رسم های زیبا عید نوروز خوردن سبزی پلو با ماهی سرخ شده در شب عیده. ماهی از جمله غذاهای دریایی هست که علاوه بر خواص تغذیه ای بسیار زیادی که داره، اگه خوش طعم و خوش عطر درست شده باشه طرفدارهای زیادی داره. ماهی ها انواع مختلفی دارن و به سبک های مختلفی میشه اون ها رو درست کرد مثل سالمون لیمو و شوید، ماهی قزل آلا با لیمو و جعفری، فیله تیلاپیا سوخاری و طرز تهیه ماهی در فر و غیره. در این مطلب میخواهیم طرز تهیه ماهی سرخ شده با یک طعم فوق العاده خوشمزه و به یادموندنی رو بهتون آموزش بدیم که خیلی راحت و سریع تهیه میشه و برای سبزی پلو با ماهی شب عید یه گزینه بسیار مناسبه.

ماهی سرخ کرده جنوبی طرز تهیه ماهی سرخ شده ساده طرز تهیه ماهی سرخ شده رستورانی طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج طرز تهیه ماهی خوشمزه مجلسی ادویه برای ماهی سرخ شده آموزش پخت ماهی

مواد لازم برای ماهی سرخ شده

    • فیله ماهی ۴ تکه
    • تخم مرغ ۱ یا ۲ عدد
    • پودر سوخاری به میزان لازم
    • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
    • روغن یا کره به میزان لازم
    • پیاز ۲ عدد
    • آبلیمو به میزان لازم
    • زعفران دم کرده ۲ یا ۳ قاشق چای خوری
    • ادویه به میزان لازم

طرز تهیه ماهی سرخ شده با پودر سوخاری

مرحله اول: آماده سازی فیله های ماهی

ابتدا فیله های ماهی را خوب بشویید. سپس با استفاده از پارچه مخصوص و یا یک دستمال حوله ای ماهی ها را خوب خشک کنید. توجه داشته باشید که بهتر است ضخامت فیله های ماهی زیاد نباشد تا به راحتی سرخ و مغز پخت شوند.

مرحله دوم: طعم دار کردن فیله های ماهی

برای طعم دار کردن ماهی، ابتدا پیازها را پوست بکنید و رنده کنید و تا جایی که می توانید آب پیازها را بگیرید.

حالا یک کاسه متوسط را بردارید و آب پیاز را همراه با مقداری آبلیمو و زعفران دم کرده مخلوط کنید. سپس تکه های ماهی را در کاسه بگذارید تا به آب پیاز، آبلیمو و زعفران آغشته شوند.

در یک کاسه دیگر، مقدار کمی نمک، فلفل قرمز، زرد چوبه، پاپریکا، پودر آویشن، پودر رزماری، پودر زنجبیل و یا زنجبیل تازه رنده شده، پودر زیره، پودر هل، پودر سیر و یا سیر  رنده شده را خوب با هم مخلوط کنید. حالا فیله های ماهی را از مایع خارج کنید و با پودری که درست کردید به خوبی آن ها را بپوشانید.

سپس ماهی را در یک ظرف در دار بگذارید و اجازه دهید برای ۲ الی ۳ ساعت در یخچال استراحت کند و به خوبی مزه ادویه ها به خورد تکه های ماهی برود.

مرحله سوم: سرخ کردن ماهی

پس از گذشت مدت زمان گفته شده برای طعم دار کردن ماهی، ظرف را از یخچال خارج کنید و ماهی ها را قدری بتکانید تا پودرهای اضافی آن ها در ظرف ریخته شود.

یک کاسه متوسط بردارید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید و به کمک یک چنگال تخم مرغ ها را هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند.

سپس در یک ظرف مناسب، مثلاً یک سینی یا یک ظرف پیرکس، پودر سوخاری، مقدار کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.

حالا فیله های ماهی طعم دار شده را ابتدا در تخم مرغ بزنید و سپس به مخلوط پودر سوخاری آغشته کنید و پودرهای اضافه آن را نیز بتکانید که فقط یک لایه نازک پودر سوخاری روی ماهی باقی بماند.

یک ماهیتابه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا به خوبی گرم شود. سپس به میزان لازم روغن یا کره داخل آن بریزید و پس از داغ شدن دو طرف ماهی ها را در آن سرخ کنید.

ماهی سرخ کرده جنوبی طرز تهیه ماهی سرخ شده ساده طرز تهیه ماهی سرخ شده رستورانی طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج طرز تهیه ماهی خوشمزه مجلسی ادویه برای ماهی سرخ شده آموزش پخت ماهی

نکات کاربردی در طرز تهیه ماهی سوخاری

  • اندازه مواد اولیه که در دستور ماهی سرخ شده آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می توانید مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
  • در مرحله طعم دار کردن ماهی، از هر نوع ادویه و سبزی خشکی برای طعم دار کردن ماهی، بنا بر ذائقه خود می توانید استفاده کنید.
  • ماهی سرخ شده را می توانید همراه با پلوی ساده، پلو زعفرانی و یا شوید پلو میل کنید.
  • در مرحله سرخ کردن ماهی، بهتر است ماهی را با حرارت ملایم و با صبر و حوصله سرخ کنید تا به خوبی مغز پخت و سوخاری شود.
  • توجه داشته باشید که هر نوع ماهی برای سرخ کردن مناسب نیست.
  • برای درست کردن ماهی سوخاری از ماهی تیلاپیا یا فیله ماهی شیر و هر نوع ماهی دیگر که تیغ و استخوان کمتر و گوشت بیشتری دارد استفاده کنید.
  • یکی از موادی که در گرفتن بوی زهم ماهی، موفق عمل می‌کند، شیر است. شیر علاوه بر گرفتن بوی تند ماهی، به نرم شدن بافت آن هم کمک خواهد کرد. می‌توانید به جای آبلیمو یا سس سویا، از شیر هم استفاده کنید.
  • خمیر نان باگت، جایگزین بسیار مناسبی برای پودر سوخاری برای ماهی پفکی است. برای طرز تهیه پودر سوخاری برای ماهی، خمیر داخل نان را بیرون بیاورید و آن را خشک و پودر کنید. از این پودر برای درست کردن ته دیگ هم می‌توانید استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید ماهی سوخاری‌تان مجلسی و رستورانی شود، به اندازه ۳ قاشق غذاخوری، مغز گردوی پودر شده را به آرد سوخاری اضافه کنید. سپس ماهی را در آن بغلتانید.
  • ماهی سوخاری را می‌توانید با انواع سس و سبزی خوردن و نان یا برنج سرو کنید.

ماهی سرخ کرده جنوبی طرز تهیه ماهی سرخ شده ساده طرز تهیه ماهی سرخ شده رستورانی طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج طرز تهیه ماهی خوشمزه مجلسی ادویه برای ماهی سرخ شده آموزش پخت ماهی

ارزش غذایی ماهی سوخاری

اگر در رژیم لاغری به سر می برید و قصد کاهش وزن دارید، می‌توانید با خیال راحت ماهی سوخاری را در برنامه غذایی ‌تان قرار دهید. چون این غذا علاوه بر ارزش غذایی بالا، کالری مناسبی دارد.

  • هر ۱۰۰ گرم ماهی سوخاری، ۱۳۲ کیلو کالری انرژی دارد. البته اگر آن را در فر و با روغن کمتری درست کنید، این میزان کاهش هم پیدا خواهد کرد.
  • در کنار کالری، این غذا از ۱۶/۲۸ میلی گرم کلسترول، ۱ گرم قند، ۲/۴۰ گرم فیبر، حدود ۴.۹۴ گرم چربی، ۷/۷ گرم پروتئین و ۱۴/۳ گرم کربو هیدرات تشکیل شده است.
  • همچنین فیله ماهی سوخاری حاوی ویتامین A, D, E, K,C و انواع ویتامین‌های B است. علاوه بر این، فیله ماهی سوخاری سرشار از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.

ساتین

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ