آموزش تهیه رولت گوشت چرخ کرده مجلسی با سس مخصوص
رولت گوشت چرخ کرده ساده در فر یا بدون فر از آن دسته خوراک های لذیذ و خوشمزه است که معمولا خانمهای ایرانی ترجیح میدهند به عنوان یکی از غذاهای سفره مهمانی آن را تهیه کنند. رول گوشت هم یک غذای نونی برای شام است و هم یک غذای برنجی برای ناهار. طرز تهیه رولت گوشت ساده است.
مواد لازم طرز تهیه رولت گوشت برای ۴ نفر
فهرست مطالب
- مواد لازم طرز تهیه رولت گوشت برای ۴ نفر
- مواد لازم سس مخصوص رولت گوشت
- مرحله اول ؛ تفت دادن پیاز با رب گوجه فرنگی
- مرحله دوم ؛ اضافه کردن آب لیمو به همراه ادویه جات
- مراحل طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده
- مرحله اول ؛ آماده کردن مواد داخل رولت گوشت
- مرحله دوم ؛ قرار دادن مواد رولت گوشت داخل گوشت چرخ کرده ورز داده شده
- مرحله سوم ؛ سرخ کردن رولت گوشت در روغن
- مرحله چهارم ؛ پختن رولت گوشت مجلسی با سس مخصوص رولت
- نکات مهم طرز تهیه رولت گوشت مجلسی
- گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله : نیم کیلوگرم
- تخممرغ : ۱ عدد
- پیاز رنده شده و آب گرفته شده : ۱ عدد
- پودر تخم گشنیز : ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
- مغز نان باگت خشک و پودر شده : ۵۰ گرم
- زرشک : ۳ قاشق غذاخوری
- گشنیز ساطوری خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری ساطوری خرده شده : ۳ قاشق غذاخوری
- مغز گردو ریز خرد شده : ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز : به میزان لازم
مواد لازم سس مخصوص رولت گوشت
- پیاز نگینی خرد شده : ۱ عدد
- روغن مایع : به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده : ۱ حبه
- آب لیموترش تازه : ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده : ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز : به مقدار لازم
- آب جوش : نیم لیتر
مرحله اول ؛ تفت دادن پیاز با رب گوجه فرنگی
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. در یک تابه دیگر ۳ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را با کمی روغن تفت دهید. وقتی رب سرخ شد و بوی خامی آن گرفته شده پیازهای تفت داده شده را به همراه یک حبه سیر رنده شده را به رب اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله دوم ؛ اضافه کردن آب لیمو به همراه ادویه جات
در محله بعد آب لیموترش، زعفران آب شده، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز و نیم لیتر آب را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.
مراحل طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده
مرحله اول ؛ آماده کردن مواد داخل رولت گوشت
ابتدا گوشت چرخ کرده را با کمی نمک خوب ورز بدهید و به این ترتیب مواد داخل رولت گوشت را آماده کنید. در مرحله بعد تخممرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر نان باگت و فلفل سیاه را اضافه کنید و آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
برای اینکه رولت منسجمی داشته باشید و رولت حین پخت وا نرود حتما باید گوشت ورز داده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم ؛ قرار دادن مواد رولت گوشت داخل گوشت چرخ کرده ورز داده شده
بعد از یک ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید، و آن را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید. حالا با وردنه گوشت را باز کنید. مراقب باشید که گوشت حتما به اندازه یک سانتیمتر قطر داشته باشد و زیاد با وردنه آن را نازک نکنید.
در این مرحله زرشک، گشنیز ساطوری شده، جعفری ریز و ساطوری شده و گردو را روی سطح گوشت پخش کنید. حالا گوشت را از عرض رول کنید و به مدت نیم ساعت دیگر در یخچال بگذارید.
مرحله سوم ؛ سرخ کردن رولت گوشت در روغن
بعد از نیم ساعت رول گوشت را از یخچال خارج کنید. در یک تابه بزرگ روغن را داغ کنید. رول گوشت را در روغن داغ و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و به آرامی تمام قسمتهای رولت را سرخ کنید. دقت کنید که به آرامی و با کفگیر رولت را زیر و رو کنید.
مرحله چهارم ؛ پختن رولت گوشت مجلسی با سس مخصوص رولت
در این مرحله باید سس رولت را به رولت گوشت مجلسی اضافه کنید. با ملاقه سس را روی تمام قسمتهای رولت بریزید. در ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید رولت و سس به مدت ۴۵ دقیقه آرام آرام روی شعله ملایم گاز بپزند و سس حسابی به خورد رولت برود. در مرحله آخر رولت گوشت مجلسی را با زرشک و خلال پسته تزیین و سرو کنید.
میتوانید بعد از اضافه کردن سس به رولت، رولت را یه مدت یک ساعت در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از پخت رولت در فر و در لجظات آخر کمی پنیر پیتزا روی رولت بریزید.
نکات مهم طرز تهیه رولت گوشت مجلسی
- میتوانید به جای نان باگت پودر شده از آرد نخودچی استفاه کنید.
- برای مواد وسط رولت گوشت مجلسی میتوانید از دو یا سه عدد تخممرغ آبپز هم استفاده کنید. در این صورت قبل از رول کردن گوشت ۳ عدد تخممرغ آبپز را به صورت درسته و همراه با سایر مواد روی گوشت قرار دهید و سپس گوشت را رول کنید.
- بعد از اینکه رولت گوشت و سس رولت با هم جوش خوردند و پختند، میتوانید سس رولت را با همزن برقی میکس و به صورت پوره درآورید و روی رولت بریزید.
- برای آسانتر شدن کار میتوانید گوشت را به جای کیسه فریزر روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید. روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.
- علت باز شدن رولت گوشت این است که کنارهها و لبههای گوشت را به هم درست نمیچسبانید یا تخم مرغ را حذف میکنید. اگر احساس کردید گوشت رولت چسبناک است انگشتها را کمی با آب خیس کنید و کنارههای گوشت را خوب به هم بچسبانید. در زمان سرو، رولت گوشت مجلسی را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا رولت له نشود و وا نرود.
- طرز تهیه رولت گوشت مرغ مجلسی با گوشت چرخ کرده مرغ نیز به همین ترتیب است.
منبع : مجله افق کوروش