طرز تهیه کیک پرتقالی بدون فر
معمولا خانوم هایی که توی خونه فر ندارن فکر میکنن که نمیتونن کیک خونگی درست کنن، اما ما در این مطلب میخوایم بهتون یاد بدیم که چطور کیک پرتقالی بدون فر و همزن در قابلمه درست کنید. امیدوارم که این کیک خوشمزه رو توی خونه درست کنید و از طعمش لذت ببرید، شما با این روش میتونید انواع کیک خونگی رو درست کنید.
مواد لازم جهت تهیه کیک پرتقالی بدون فر و همزن در قابلمه
آرد | ۲ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آب پرتقال | ۱ لیوان سرخالی |
رنده پوست پرتقال | ۱ الی ۲ قاشق چایخوری |
پودر قند | ۱ پیمانه |
بیکینگ پودر | دو قاشق چایخوری |
روغن مایع | یک لیوان |
آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک پرتقالی در قابلمه برای ۶ الی ۸ نفر
- ۱ – در اولین مرحله از “طرز تهیه کیک پرتقالی” ابتدا تخم مرغ ها را یکی یکی داخل یک کاسه بشکنید و با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا زمانی که حجم تخم مرغ ها ۲ برابر شود، بعد رنده پوست پرتقال را داخل کاسه بریزید و دوباره هم بزنید.
- نکته مهم : اگر از همزن برقی استفاده کردید تخم مرغ ها را ابتدا با دور کند، بعد با دور تند هم بزنید.
- ۲ – پودر قند را در ۳ مرحله به تخم مرغ ها اضافه کرده و در هر مرحله ۱ دقیقه مخلوط را هم بزنید، بعد روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید، سپس آب پرتقال را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
- ۳ – بیکینگ پودر و آرد را با هم ترکیب کنید و ۳ بار الک کرده و در طی چند مرحله آرام آرام به بقیه مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید، موادی که به دیواره های کاسه میچسبد با لیسک تمیز کرده و به وسط کاسه بریزید و دقت کنید که تمام مواد با هم مخلوط و یکدست شوند.
- ۴ – در این مرحله باید حتما از یک قابلمه نچسب که از قبل با روغن چرب شده است استفاده کنید. مایه کیک را داخل قابلمه بریزید و با لیسک یا قاشق سطح کیک رو صاف کنید ، در قابلمه رو با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید ، یک شعله پخش کن رو ۱۰ دقیقه روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا داغ بشه بعد قابلمه رو روی شعله پخش کن بگذارید و زیر شعله رو خیلی کم کنید.
- نکته مهم : در این روش حتما مثل دم گذاشتن برنج در قابلمه را با دمکنی بپوشانید تا مواد داخل قابلمه مغز پخت شود.
- نکته مهم: زمانی که مایه کیک را داخل قابلمه میریزید حواستان باشد که یک سوم قابلمه خالی بماند چون کیک بعد از پخت پف خواهد کرد.
- ۵- برای پختن این کیک ۴۰ الی ۵۰ دقیقه زمان لازم است، بعد از ۴۰ دقیقه در قابلمه رو بردارید و یک خلال دندان توی کیک فرو کنید اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید یعنی کیک شما حاضره، زمانی که از پختن کیک مطمئن شدید، قابلمه رو به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود بعد از قابلمه دربیاورید و به اندازه دلخواه برش زده و با چای به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل نوش جان کنید.
فوت و فن و نکات مهم تهیه کیک پرتقالی بدون فر برای ۶ الی ۸ نفر
- ۱ – الک کردن آرد باعث میشه کیک شما بهتر و بیشتر پف کنه، به همین خاطر حتما آرد و بکینگ پودر رو ۲ الی ۳ بار الک کنین.
- ۲ – حواستان باشد فقط پوست نارنجی پرتقال را رنده کنید اگر قسمت سفید زیر پوست نارنجی را رنده کنید کیک شما تلخ خواهد شد.
- ۳- شعله پخش کن رو ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از گذاشتن قابلمه روی اجاق بگذارید تا گرم شود .
- ۴ – برای اینکه کیک خوشمزه و سالم تری داشته باشید بهتره بجای آب پرتقالِ پاکتی از آب پرتقال طبیعی و خانگی استفاده کنید.
- ۵ – مایه کیک پرتقال نباید شل باشد (البته خیلی هم سفت نباشد اما نسبت به بقیه کیک ها کمی سفت تر باشد)، بنابراین آرد را در ۴ مرحله بریزید که اگر بعد از مرحله ۳ مایه شما سفت شد دیگر مرحله ۴ را نریزید و بالعکس اگر بعد از ریختن تمام آرد مایه شما شل بود قاشق قاشق آرد به مخلوط اضافه کنید تا زمانی که مایه کیک نسبتا سفت شود.
- ۶ – معمولا در زمان پخت کیک بعد از اینکه کیک رو برش میزنیم حباب هایی بزرگ داخل کیک ایجاد میشه که شکل ظاهری کیک رو بد میکنه که علتش اینه که وقتی مایه کیک رو داخل قابلمه یا قالب میریزیم هوا وارد خمیر کیک میشه، برای جلوگیری از این کار شما بعد از اینکه مایه کیک را داخل قالب یا قابلمه ریختید قالب را ۳ الی ۴ بار روی میز و یا زمین بکوبید تا همه مواد یکدست ته نشین شوند.
- ۷ – بعد از پخته شدن کیک اجازه بدهید کیک کاملا خنک شود بعد برش بزنید، اگر کیک را داغ داغ برش بزنید احتمال دارد کیک خرد و له شود.
- ۸ – اگر خواستید برای خوشمزه تر شدن کیک سس کاراملی درست کنید برای اینکار ۵ قاشق شکر را داخل تابه ای روی حرارت ملایم ذوب کنید. توچه داشته باشید اصلا نباید شکر را هم بزنید. وقتی شکر کاملا ذوب شد، یک قاشق کره را به شکر ذوب شده اضافه کنید و کمی هم بزنید. ۲۰۰ گرم خامه به شکر ذوب شده اضافه کرده و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا سس کارامل آماده شود. وقتی کیک پخت اجازه دهید تا کیک خنک شود، سپس روی کیک رو با سس کارامل تزیین کنید.
- ۹ – حتما نیم ساعت قبل از تهیه کیک مواد اولیه مخصوصا تخم مرغ خارج از یخچال باشند تا هم دمای محیط شوند.
- ۱۰ – در ۳۰ دقیقه اول به هیچ عنوان در قابلمه رو برندارید چون پف کیک شما کاملا از بین میره.
- ۱۱ – در نظر داشته باشد که پخت کیک در قابلمه چون حرارت به بالای کیک نمی رسد روی کیک به مانند کیک در فر برشته نمی شود. اگه دوست دارین دو طرف کیک برشته بشه بعد از پخت، کیک رو برعکس کنید و قابلمه رو چند دقیقه (خیلی کم) بذارید روی شعله پخش کن که هر دو طرف برشته بشه.
- ۱۲ – برای تهیه کیک پرتقالی گردویی بدون فر در قابلمه میتونید یا بعد از ریختن تمام مواد داخل قابلمه روی موادتون کمی گردوی خرد شده بریزید و یا در مرحله آخری که موادتون رو کاملا هم زدید گردوهای خرد شده رو داخل مواد بریزید و دو بار با لیسک به صورت دورانی و از پایین به بالا مواد رو بچرخونید تا گردو ها با مواد یکدست بشن، مقدار گردو به ذائقه خودتان بستگی دارد، از گردوهای کاملا ریز و خرد شده استفاده نکنید، سعی کنید حدالامکان گردوها کمی درشت باشند تا در زیر دندان هایتان کاملا حس کنید.
- ۱۳ – اگر خواستید بجای پودر قند از شکر استفاده کنید برای این کیک یک و نیم پیمانه شکر لازمه.
- ۱۴ – برای تزیین روی کیک از تکه های پرتقال هم میتونید استفاده کنید.
- ۱۵ – دمای شعله در پخت کیک بدون فر باید کم باشد.
- ۱۶ – هم زدن مواد را در یک جهت انجام دهید تا کیک به خوبی پف کند.
- ۱۷ – این کیک برای ۶ الی ۸ نفر مناسب می باشد برای نفرات بیشتر مقدار مواد اولیه را ضرب و تقسیم کنید.
کیک پرتقالی رو میتونید به راحتی توی خونه درست کرده و از خوردن اون به عنوان صبحانه و یا عصرانه در کنار خانواده و دوستانتان لذت ببرید.