مصرف غذاهای تند و ادویه دار چه فوایدی دارد؟
گرچه بهنظر میرسد مصرف غذا های ادویهدار زمینهساز زخم معده و بیماری های گوارشی میشود اما نتایج مطالعات حاکی از آن است که مصرف فلفل در حد متعادل و روزانه نقش محافظت از مخاط معده را دارد و زمینه خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت را کاهش میدهد.
معمولا تصور میشود که فلفل تنها به بهبود طعم غذاها کمک میکند و بعضی افراد بهخاطر نگرانی از ناراحتیهای گوارشی از مصرف آن پرهیز میکنند. اما مطالعات نشان میدهد که مصرف فلفل در حد متعادل از مخاط معده محافظت میکند و می تواند در پیشگیری از آسیبهای گوارشی و خونریزی معده ناشی از مصرف مسکنهای ضدالتهاب موثر باشد. مصرف فلفل همچنین میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و سرطان را کاهش دهد، نقش پیشگیرانه نسبت به دیابت دارد و موجب تحریک متابولیسم میشود. به علاوه، فلفل سرشار از کلسیم و ویتامینهای A و C است و به سوختوساز چربیها و احساس سیری طولانی کمک میکند.
البته باید از افراط در مصرف غذاهای تند پرهیز کرد زیرا محققان دریافتند خطر سرطان معده در افرادی که مقدار زیادی فلفل در روز میخورند کمی بیشتر است اما در مورد مصرف متعادل چنین عارضهای دیده نمیشود. حتی افرادی که دچار ناراحتیهای معده هستند معمولا فلفل را از رژیم غذایی شان حذف میکنند در حالیکه در حد کم مشکلی وجود ندارد.
وجود ترکیبی بهنام کپسایسین که عامل طعم تند فلفل است میتواند سلولهای سرطانی ریه و پانکراس را از بین ببرد اما آسیبی به سلولهای سالم اطراف نمیرساند. از همینرو، محققان بر این باورند که کاهش شیوع بعضی سرطانیها در کشورهایی نظیر مکزیک و هند در مقایسه با کشورهای غربی میتواند ناشی از تاثیر فلفل باشد. پژوهش دیگری نیز نشان میدهد مصرف غذاهای تند نقش محافظ در برابر تجمع کلسترول خون و کاهش ترشح انسولین دارد که در نتیجه میتواند در پیشگیری و درمان دیابت موثر باشد.