طرز تهیه انواع بستنی در خانه + با ثعلب و بدون ثعلب
اینجا یاد بگیرید بستنی فوق العاده خوشمزهای را در خانه برای عزیزانتان درست کنید و با ترفندهای ساده آشپزی را آسان کنید. بستنی نوعی دسر خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد و با توجه به شروع فصل تابستان این نوع دسر محبوبیت بیشتری پیدا میکند. بستنی از شیر، خامه و شکر تشکیل میشود. مقدار چربی شیر، مابین ۱۰ تا ۱۶ درصد متغیر است و معمولاً از شیر با ۱۴ درصد چربی برای بستنی استفاده میشود.
از لحاظ تاریخی نیز اولین کارخانه بستنی سازی در جهان، در سال ۱۸۵۱ میلادی در مریلند شروع به کار نموده است. قدیمیترین بستنی هم در ایران مربوط به فردی به نام اکبر مشدی در دوره قاجاریه است. بستنی انواع مختلفی دارد که میتوان به بستنی سنتی، بستنی یخی، بستنی ایتالیایی یا بستنی میوه ای و… اشاره کرد.
۱- طرز تهیه بستنی سنتی
فهرست مطالب
- ۱- طرز تهیه بستنی سنتی
- طرز تهیه بستنی سنتی:
- ۲- طرز تهیه بستنی شکلاتی اسکوپی
- طرز تهیه بستنی شکلاتی:
- ۳- طرز تهیه بستنی توت فرنگی با شیرخشک
- طرز تهیه بستنی توت فرنگی:
- ۴- بستنی شکلاتی چوبی(مگنوم)
- ۵- بستنی یخی میوهای
- ۶- بستنی زمستانی
- ۷- بستنی آلبالویی
- ۸- بستنی کیم چوبی
- ۹- بستنی سرخ شده
- ۱۰- آلاسکا
- ۱۱- بستنی تیرامیسو بیسکوئیتی
- خواص بستنی:
بستنی سنتی با زغفران و پسته یکی از بستنیهای سنتی ایرانی است که با رعایت نکات و فوت و فنها میتوانید همانند بستنی فروسیها درست کنید.
شیر پرچرب | ۴ پیمانه |
خامه | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۲ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
ثعلب | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران | ۲ قاشق غذا خوری |
خلال پسته | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه بستنی سنتی:
- در مرحله اول برای تهیه بستنی سنتی یک سینی مناسب که لبه دار باشد را انتخاب کنید و بر روی آن خامه را با قطر ۲ تا ۳ میلیمتر با کف قاشق پهن کنید و سپس سینی را در داخل فریزر قرار بدهید تا خامه یخ بزند. برای اینکه خامه بهتر در فریزر یخ بزند بهتر است از خامه کم چرب استفاده کنید.
- در گام بعدی یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و بر روی اجاق گاز قرار دهید و شیر را درون آن بریزید و بگذارید با حرارت بالا بجوشد. بعد از جوشیده شدن شیر حرارت را کم کنید و زعفرانی که از قبل دم کرده بودید را به همراه گلاب به شیر اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مخلوط شوند.
- بعد ثعلب را با شکر کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آن را اندک اندک به شیر اضافه کنید و مداوم شیر را هم بزنید. تا هم شکر در شیر حل شود و هم ثعلب باعث قوام آمدن آن شود.
- وقتی که مایه بستنی قوام یافت و غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و درون کاسهای بریزید. سپس در یک قابلمه یا ظرف بزرگتر یخ قرار دهید و کاسه بستنی را در کنار یخ ها قرار دهید و آن را خوب هم بزنید تا کمی بستنی کشدار شود.
- بعد بستنی را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید و سپس بیرون بیاورید و آن را خوب هم بزنید تا بستنی کشدارتر شود و دوباره آن را در فریزر قرار دهید. این فرایند را ۴ الی ۵ بار تکرار کنید تا بستنی انسجام بیشتری پیدا کند و کشدارتر شود.
- در گام آخر بستنی را از یخچال فریزر بیرون بیاورید و همچنین خامه یخ زده را هم از فریزر خارج کنید. قطعات کوچک از خامه یخ زده را برش دهید و به بستنی به همراه خلال پسته اضافه کنید. و سپس خوب بستنی را هم بزنید تا خامه و خلال پسته در همه جای آن نفوذ کند. در صورت تمایل برای خوش طعم و خوش عطر کردن بستنی میتوانید از اسانس هل استفاده کنید. سپس بستنی را به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا فرایند آماده سازی آن کامل شود و آماده خوردن شود.
۲- طرز تهیه بستنی شکلاتی اسکوپی
بستنی شکلاتی یکی از بستنیهای خوشمزه است که در منزل میتوانید با مواد زیر تهیه کنید.
شکلات تلخ ۹۰ درصد | نصف پیمانه |
شیر عسلی | نصف پیمانه |
خامه شیرین شده قنادی | ۱ پیمانه |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذا خوری |
چیپس شکلاتی یا شکلات خرد شده (دلخواه) | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه بستنی شکلاتی:
۱- شکلات تلخ رو با قسمت درشت رنده، رنده کنید و داخل ظرفی بریزین و روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار بدین و مدام هم بزنید تا ذوب بشه به این روش ذوب کردن شکلات روش بن ماری میگن و کف ظرفی که شکلات داخلشه نباید با آب در حال جوش تماس داشته باشه و فقط بخار آب باعث ذوب شکلات میشه.
وقتی شکلات کاملا آب شد از روی حرارت بردارین و شیر عسلی رو بهش اضافه کنید و با قاشق یا همزن دستی کاملا مخلوط کنید.
۲- و بعد پودر کاکائوی الک شده رو اضافه و کاملا مخلوط کنید تا یک دست بشه.
۳- طرز تهیه بستنی توت فرنگی با شیرخشک
همه ما توت فرنگی را دوست داریم. چه بهتر که این میوه خوشمزه را به دسری مانند بستنی تبدیل کنیم. بستنی توت فرنگی را به راحتی در منزل میتوانید درست کنید.
شیر خشک | ۱ قوطی |
شیر | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
توت فرنگی یخ زده | ۱ پیمانه |
عصاره وانیل | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه بستنی توت فرنگی:
در مرحله اول شیر خشک را به همراه شیر و عصاره وانیل در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید، سپس در فریزر قرار دهید. بعد از اینکه یخ زد آن را از فریزر خارج کنید و در مخلوط کن بریزید و آنقدر هم بزنید تا رنگ آن تغییر کنید و رنگ کرمی به خود بگیرد. سپس کم کم شکر را اضافه کنید و هم زمان به خوبی هم بزنید.
سپس توت فرنگی دانه دانه اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ بستنی صورتی شود. سپس بستنی را به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا آماده شود. نوش جان، امیدواریم از آشپزی لذت برده باشین.
۴- بستنی شکلاتی چوبی(مگنوم)
بچهها عاشق بستنی و اونم از نوع مگنوم آن هستند. این بستنی شکلاتی خوشمزه را در منزل به راحتی و با دستور زیر میتوایند درست کنید. برای تهیه بستنی مگنوم به مواد زیر نیاز دارید:
شیر | ٣٠٠ میلی لیتر |
شکر | ٣/۴ پیمانه |
نشاسته ذرت | ٢قاشق غذاخوری |
وانیل | ١/۴ قاشق چای خوری |
شکلات سفید یا شیری و کاکائویی | ١٠٠گرم |
خامه صبحانه یا خامه قنادی | ١٠٠میلی گرم |
توت فرنگی (اختیاری) | برای طعم مواد داخلی بستنی |
نشاسته ذرت را در قابلمه ای بریزید و ابتدا با کمی شیر مخلوط کنید تا نشاسته گلوله نشود و کاملا در شیر حل شود. بعد مابقی شیر را اضافه کنید. شکر را هم به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب هم بزنید تا زمانی که ترکیب این مواد به غلظت فرنی برسد.
۵- بستنی یخی میوهای
بستنی یخی یکی از دسرهای خوشمزه تابستانی است که با خوردن آن کلی خنک میشیم و گرمای تابستان را میتوانیم تحمل کنیم.
برای تهیه این بستنی خوشمزه میوهای به مواد زیر نیاز داریم:
هلو | نصف پیمانه |
موز | نصف پیمانه |
توت فرنگی | ١/٣ پیمانه |
خامه صبحانه یا ماست شیرین | نصف پیمانه |
شکر یا عسل | به میزان لازم |
وانیل | ١/۴ قاشق چای خوری |
چوب بستنی | ۴عدد |
میوههای مورد استفاده در بستنی را خرد کنید و در فریزر قراردهید تا میوه ها کاملا یخ بزنند. هلوهای خرد شده را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید. دو قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. دو قاشق غذاخوری ماست شیرین یا خامه صبحانه را هم اضافه کنید.
۶- بستنی زمستانی
بستنی زمستانی در زمستان یکی از خوشمزههایی است که طرفدار بیشماری دارد. این بستنی سالیان سال است که در سوپرمارکتها با شروع زمستان فروخته میشود. اما شما میتوانید با مواد زیر آن را درست کنید.
- سفیده تخم مرغ: ۲ عدد
- پودر قند یا شکر: ۸۰ الی ۱۰۰ گرم
- وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین: یک و نیم قاشق چایخوری
- آب سرد: ۲ قاشق غذاخوری
- نان میکادو: ۱ الی ۲ ورق
- شکلات تخته ای: به مقدار لازم
- شکلات شیری آب شده: به مقدار لازم
برای تهیه بستنی زمستانی، نان میکادو رو با کاتر گرد قالب میزنیم، چون نونها نازک هستن روی یکی از نونها شکلات سفید آب شده میزنیم چون میخوایم یه نون دیگه هم بهش بچسبونیم.
بعد از مالیدن شکلات شیری آب شده روی یک طرف نونها، نون بعدی رو بهش میچسبونیم تا ضخامت نونها دو برابر بشه. از طرف دیگه، پودر ژلاتین و آب سرد رو با هم مخلوط میکنیم و کنار میذاریم تا اواسط کار به روش بن ماری حلش کنیم. سفیده تخم مرغ رو با همزن میزنیم و همین که کف کرد وانیل رو اضافه میکنیم.
۷- بستنی آلبالویی
فصل تابستان با میوههای خاص خودش یکی از بهترین فصل ها برای درست کردن دسرهای تابستانی و خوشمزه از جمله بستنی در منزل است. با آلبالو میتوانید بستنی آلبالویی خوشمزه درست کنید. با ما همراه باشید.
آلبالو بىهسته | ٢ لیوان |
موز | ٢ عدد متوسط |
خامه صبحانه | ٢٠٠ گرم |
شکر | ٣-۵ قاشق غذاخورى |
آلبالوهای بدون هسته و موز پوست کنده و تکه شده رو حداقل ۲۴ ساعت توی فریزر بزارید. بعد از ٢۴ ساعت، میوه هاى یخى رو داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزین و پوره کنین. بعد از اینکه میوهها کاملا پوره و باهم مخلوط شدن، خامه و شکر رو اضافه کنین و حدود ۲ تا ۳ دقیقه با دور تند مخلوط کن مواد رو باهم ترکیب کنید.
۸- بستنی کیم چوبی
یکی از بستنیهای ساده و خوشمزه که به راحتی در منزل با مواد اولیه ساده میتوانید درست کنید، بستنی کیم است. بستنی کیم خانگی را همانند بستنی کارخانهای و با روکش شکلات درست کنید. برای تهیه بستنی کیم به مواد زیر نیاز دارید.
شیر پر چرب | ۲ پیمانه |
شکر | یک دوم پیمانه |
نشاسته گل | ۱ قاشق سوپ خوری |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق سوپ خوری |
خامه صبحانه یا قنادی | سه چهارم پیمانه |
وانیل | یک دوم قاشق مرباخوری |
شکلات دلخواه | یک پیمانه |
روغن مایع | ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری |
۱- شیر و شکر و نشاسته گل را با هم مخلوط کنید.
۲- نشاسته ذرت را نیز اضافه کنید.
۳- خامه را به شیر اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن روس حرارت ملایم قرار دهید.
۴- دائماً هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسد و وانیل را به مواد اضافه کنید.
۵- قالب سیلیکونی برای بستنی را آماده کرده و چوب بستنیها را داخل آن قرار دهید و با ملاقه داخل قالبها مایه بستنی کیم بریزید.
۹- بستنی سرخ شده
شاید اسم این بستنی کمی عجیب به نظر برسد اما این بستنی یکی از خوشمزهترین دسرها برای فصل تابستان و حتی فصلهای دیگر است. برای طرز تهیه بستنی سرخ شده به مواد زیر نیاز دارید:
کورن فلکس | ۳ پیمانه |
بستنی وانیلی | ۴۵۰ گرم |
پودر نارگیل | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۲ پیمانه |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
۱- در مرحلهی اول برای تهیه بستنی سرخ شده، یک اسکوپ فلزی تهیه کنید و با استفاده از آن ۸ اسکوپ به صورت توپ از بستنی وانیلی در بیاورید. سپس اسکوپ های بستنی را در یک سینی بگذارید. برای اینکه بستنی شما خوب سفت شود، سینی را به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار دهید.
۲- در مرحله ی بعدی نوبت آماده کرده کورن فلکس است. برای این کار یک ظرف با اندازه مناسب تهیه کنید و کورن فلکس را به همراه ۱ قاشق غذا خوری دارچین و ۱ پیمانه پودر نارگیل و ۱ قاشق غذا خوری شیر را در آن بریزید و به خوبی مخلوط کنید. در صورت تمایل و با توجه با ذائقه تان می توانید مقداری گردو، بادام و پسته خرد شده به همراه بیسکویت به مایه کورن فلکس اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
۳- در مرحله ی بعدی، یک کاسه مناسب را تهیه کنید و تخم مرغها را بشکنید و سفیده آن ها را از زرده جدا کنید. سپس سفیده را در کاسه بریزید. در ادامه با استفاده از یک همزن سفیده تخم مرغ را آنقدر هم بزنید تا به خوبی کف کند.
۱۰- آلاسکا
آلاسکا یک بستنی یخی با میوه است که از سالیان سال در فصل گرما آن را در بقالی و سوپرمارکت میتوانستید تهیه کنید. برای تهیه آلاسکا خوشمزه و خانگی به مواد زیر نیاز دارید:
شلیل | ۳ عدد |
خامه | ۲ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه |
شاتوت | ۱ پیمانه |
آب | ۱ فنجان |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نعنا تازه | ۶ عدد |
۱- در یک ظرف مناسب ۳ عدد شلیل را خرد میکنیم وبه آن یک پیمانه خامه و نصف پیمانه شیر اضافه و با همزن دستی به خوبی موادمان را یکدست میکنیم و کنار میگذاریم.
۲- در یک ظرف مناسب دیگر یک پیمانه شاتوت تازه میریزیم و به آن یک پیمانه خامه و نصف پیمانه شیر اضافه و با همزن دستی موادمان را یکدست میکنیم و کنار میگذاریم.
۱۱- بستنی تیرامیسو بیسکوئیتی
اگر از طعم تیرامیسو و تلخی قهوه آن خوشتان میآید، میتوانید برای خود و خانوادتان بستنی تیرامیسو بیسکوئیتی درست کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید. این بستنی خوشمزه از مواد زیر تشکیل شده است:
پنیر ماسکارپونه یا خامهای | ٣۵٠ گرم |
خامه قنادی | ٢۵٠ گرم |
زرده تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ٨٠ گرم |
شیر عسل | ۱۰۰ گرم |
آب | ٣٠ گرم |
قهوه | ۴٠ گرم |
شکلات چیپسی | نصف پیمانه |
بیسکوئیت | به میزان لازم |
۱- برای شروع کار شکر را در تابه یا ظرف مناسب و مقاوم به حرارت بریزید.
۲- آب را به شکر اضافه کنید.
۳- این مخلوط را هم بزنید و سپس مخلوط آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شکر در آب حل شود.
۴- در این فاصله که مخلوط شکر و آب با حرارت ملایم داغ میشه، و همزمان با داغ شدن مخلوط آب و شکر، در ظرف دیگری سفیده و زردههای تخم مرغ را جدا کنید.
خواص بستنی:
- نتایج پژوهشهای موسسه روانپزشکی لندن حاکی از آن است که بخشی از مغز وظیفه دارد قشر اوربیتوفرونتال را تحلیل کند. بستنی برای این بخش بسیار عالی است. برای همین وقتی بستنی میخوریم بیشتر احساس راحتی میکنیم.
- خوردن بستنی میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند، چون مصرف خوراکیهای خیلی سرد دمای بدن را افزایش میدهد و کالری و چربی میسوزاند.