طرز تهیه انواع دسر خوشمزه با میوه های بهاری
امروزه به لطف وجود میوههای فصلی، انواع شیرینیها و دسرهای مختلفی را میتوان تهیه و میل کرد.
تارت و مافین دو تا از بهترین انواع شیرینیها و دسرها هستند که در سراسر دنیا از طرفداران بسیار زیادی برخوردار هستند. مافین نوعی شیرینی است که از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به کاپ کیک دارد. اما مافین و کاپ کیک در واقع با یکدیگر متفاوت هستند که تفاوت اصلی در این است که مافین، نوعی نان صبحانه به حساب میآید، اما کاپ کیک همانطور که از نامش میتوان فهمید، یکی از انواع کیک است.
مافین را معمولا به عنوان عصرانه یا صبحانه مصرف میکنند در حالی که کاپ کیکها گزینههای مناسبی برای دسر میباشند. یکی دیگر از تفاوتهای این دو خوراکی خوشمزه این است که مافینها بر خلاف کاپ کیکها رویه ندارند و در عوض ض داخل آنها تکههای میوه یا مغزی جات قرار دارد.
همین موضوع شباهت، در بین تارت و پای نیز صدق میکند. مردم به خاطر شباهت میان تات و پای آنها را یکسان میدانند. اگر چه تارت و پای همریشه هستند، اما در بین آنها تفاوتهایی وجود دارد. یکی این تفاوت ها، در نوع قالب ان هاست، قالب پای عمیقتر است و تنوع بیشتری دارد، اما قالب تارت عمق کم و دیواره عمودی دارد. پای از دو لایه خمیر تهیه میشود، ولی تارت تنها یک لایه خمیر دارد که زیر مواد قرار میگیرد.
مهمترین تفاوت تارت و پای در نوع خمیر آن هاست، خمیر پای فاقد مزه است و تنها برای ایجاد بافت خمیری در شیرینی به آن اضافه میشود، این در حالی است که خمیر تارت دارای طعم است و تعداد بیشتری طعم دهنده در آن به کار میرود. در ادامه قصد داریم چند دستورتهیه از بهترین تارت ها و مافینها برای شما ارائه کنیم.
مافین بلوبری
فهرست مطالب
یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین میوههای تابستانی بلوبری است که با ظاهری کوچک دارای خواص بی نظیری است. بلوبری میتواند پوستهای خشک را نرم کند و عملکرد مغز را ببرد، ضمن این که در پیشگیری از سرطان نیز نقش موثری دارد. برخی تحقیقات حاکی از این هستند که بلوبری میتواند چربیهای شکمی را نیز کاهش دهد. در ادامه این مقاله قصد داریم طرز تهیه مافین بلوبری را آموزش دهیم.
مواد اولیه:
- آرد همه منظوره : ۲ فنجان
- بکینگ پودر : ۲ قاشق چای خوری
- نمک : ۳.۴ قاشق چای خوری
- کره نرم شده : ۱.۲ فنجان
- شکر دانه ریز : ۱ فنجان
- تخم مرغ بزرگ : ۲ عدد
- کاغذ مافین : ۱۲ عدد
- عصاره وانیل : ۱ و ۱.۲ قاشق چای خوری
- شکر دانه درشت (برای تزیین) : ۲ قاشق غذاخوری
- بلوبری تازه : ۲ و ۱.۴ فنجان
- شیر : ۱.۲ پیمانه
- عصاره بادام : ۱.۴ قاشق چای خوری
- اسپری نچسب مخصوص آشپزی
طرز تهیه:
۱- نخست فر را روشن کنید و آن را روی ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. (اگر درجه فرتان به فارنهایت است آن را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار دهید.)
۲ – کاغذهای مافین که تهیه کرده اید را در قالب مافین بگذارید و داخل آنها را به اسپری نچسب مخصوص آشپزی آغشته کنید.
۳ – آرد، بکینگ پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید.
۴ – شکر (دانه ریز) و کره را با یکدیگر میکس کنید.
۵ – حال تخم مرغها را به مخلوط شکر و کره بیفزایید و میکس کنید.
۶ – عصاره وانیل و بادام را نیز با با یکدیگر مخلوط نمایید.
۷ – حال به آن مخلوط آرد و شیر را بیفزایید.
۸ – بلوبریها را بیفزایید و مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
۹ – با استفاده از یک قاشق اسکوپ، هر یک از کپسولها را با خمیر پر کنید.
۱۰ – روی مواد را با شکر دانه درشت تزیین کنید.
۱۱ – مافینها را داخل فر قرار دهید و آنها را ۳۰ دقیقه بپزید.
۱۲ – حالا آنها را از فر خارج کنید و ده دقیقه برای خنک شدن به آنها فرصت دهید. سپس از قالب بیرون بیاورید.
مافین گیلاس
یکی از میوههای خوشمزه بهاری که دارای طرفداران زیادی میباشد و با فرا رسیدن بهار همه برای چشیدن طعم لذیذ آن لحظه شماری میکنند گیلاس است. گیلاس علاوه بر طعم و مزه لذیذش، خواص زیادی نیز دارد که از جمله آنها میتوان به بهبود ورم مفاصل، بهبود بیماریهای التهابی، کمک به کنترل قند خون، کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، بهبود حافظه، پیشگیری از پیری زودرس، کمک به خواب خوب شبانه و پیشگیری از پوسیدگی دندان اشاره کرد. در ادامه قصد داریم طرز تهیه مافین گیلاس را برای شما شرح دهیم.
مواد اولیه:
- آرد گندم کامل : ۲ فنجان
- آرد سفید : دو سوم فنجان
- گردوی خرد شده : یک دوم فنجان
- گیلاس بدون هسته : ۳ عدد برای هر مافین
- عصاره وانیل : ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ : ۱ عدد
- شکر قهوهای : دو سوم فنجان
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق چای خوری
- جوش شیرین : ۱ قاشق چای خوری
- نمک، پودر زنجبیل، دارچین : یک دوم قاشق چای خوری
- روغن مایع : یک دوم فنجان
- باتر میلک : یک و نیم فنجان
طرز تهیه:
۱ – فر را روشن کنید و آن را روی حرارت ۱۹۰ سلسیوس قرار دهید. (اگر درجه فرتان فارنهایت است آن را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار دهید.)
۲ – آرد گندم کامل را در یک کاسه ریخته و آرد سفید را به آن بیفزایید.
۳ – شکر قهوهای را به آردها بیفزایید.
۴ – بیکینگ پودر، نمک و جوش شیرین را داخل کاسه آردها بریزید.
۵ – در این مرحله، پودر دارچین و زنجبیل را به مخلوط بالا بیفزایید.
۶ – حالا همه مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا به خوبی ترکیب گردند.
۷ – روغن مایع و باترمیلک را در ظرف مواد بریزید.
۸ – عصاره وانیل و تخم مرغ را نیز به مخلوط آماده شده اضافه کنید.
۹ – تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. مواظب باشید که بیش از اندازه مواد را هم نزنید، اگر مایه حبابدار شد اشکالی ندارد.
۱۰ – مواد را در قالبی که در آن کاغذ روغنی قرار دارد بریزید و یک چهارم کپسول را با قشق پر کنید.
۱۱ – حال روی مواد هر مافین ۳ عدد گیلاس قرار دهید.
۱۲ – سپس سه چهارم باقی مانده قالب را با مابقی مواد پرکنید و سر آن را کمی خالی بگذارید.
۱۳ – گردوهای خرد شده که آماده کرده بودید را روی هر کدام از مافینها بریزید.
۱۴ – حالا قالبها را در فر که از قبل آن را گرم کرده بودید بگذارید.
۱۵ – معمولا بعد از ۳۵ دقیقه آماده است، اما بهتر است با استفاده از خلال دندان از این موضوع مطمئن شوید. اگر خلال دندان از مافین تمیز بیرون آمد یعنی مافین اماده است.
۱۶ – پس از سرد شدن مافینها آماده سرو هستند.
مافین کیوی
کیوی از میوههای خوش طعمی است که از آن برای تهیه مربا و دسر زیاد استفاده میشود. کیوی دارای خواص بسیاری از جمله بهبود هضم غذا، سلامت استخوان ها، مراقبت از سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون میباشد. همچنین کیوی میتواند در غلبه بر کم خونی نیز مفید باشد.
مواد لازم:
- کیوی : ۲ عدد
- آرد : یک و نیم پیمانه
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق چای خوری
- شیر : یک چهارم پیمانه
- پودر وانیل : ۱ قاشق چای خوری
- کره : یک دوم پیمانه
- شکر : سه چهارم پیمانه
- تخم مرغ، سفیده تخم مرغ : یک عدد، دو عدد
- نمک : یک چهارم قاشق چای خوری
مواد لازم برای رویه
- کیوی : یک عدد
- کره : یک دوم پیمانه کره
- وانیل : یک دوم قاشق چای خوری
- شکر دانه ریز : سه چهارم پیمانه
- نمک : مقدار اندک
طرز تهیه:
۱ – فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.
۲ – کاغذهای مخصوص را در قالبهای مافین قرار داده و آنها را کناری بگذارید.
۳ – ۳ تا از کیویها را پوست بکنید و با استفاده از یک چنگال آن را در ظرفی خوب له کنید.
۴ – نصف کیویهای له شده را در کاسه ریخته و با شیر و وانیل آنها را مخلوط کنید.
۵ – در کاسه دیگری، بکینگ پودر، نمک و آرد را با یکدیگر مخلوط نمایید.
۶ – کره را در کاسهای بزرگ ریخته و با استفاده از یک همزن آن را به خوبی هم بزنید.
۷ – سپس شکر را در ظرف ریخته و آنها را خوب مخلوط نمایید.
۸ – سرعت همزن را کم کنید، یک عدد تخم مرغ و دو عدد سفیده تخم مرغ را به مواد بیفزایید و تا ترکیب شدن کامل، آنها را با یکدیگر مخلوط نمایید.
۹ – نصف مخلوط بکینگ پودر، نمک و آرد را با این مواد ترکیب کنید.
۱۰ – مخلوط کیوی و شیر را نیز با مواد ترکیب کنید.
۱۱ – حال، مابقی مخلوط آرد را نیز اضاه کنید و با مواد مخلوط نمایید.
۱۲ – دو سوم قالبها را با مایه کیک پر کنید و برای ۲۲-۲۵ دقیقه ددر فر بگذارید.
۱۳ – بعد از آن که کیکها کاکلا پختند، آنها را بیرون بیاورید تا سرد شوند.
۱۴ – حالا زمان تهیه رویه فرا رسیده است، کره را در یک کاسه بریزید و تا زمانی که کاملا نرم شوند آنها را هم بزنید.
۱۵ – مقداری از کیوی له شده که باقی مانده است را کم کم به آن بیفزایید و مخلوط کنید تا به خورد هم بروند. (توجه داشته باشید که مخلوط به دست آمده نباید آب بیندازد.)
۱۶ – حال میتوانید با استفاده از قیف آشپزی کیکها را با مخلوطی که حاصل شده تزیین کنید.
۱۷ – مافین شما آماده سرو است.
تارت توت فرنگی
توت فرنگی از میوههای خوش طعم بهاری است که دارای ظاهری زیبا، طعم خوشمزه و خواص بسیاری دارد. از توت فرنگی با عنوان ملکه میوهها در آسیا یاد میشود. توت فرنگی میوهای است غنی از مواد مغذی، ویتامینها و فواید درمانی. معروفترین خواص توت فرنگی عبارت اند از کاهش التهاب در بدن، کنترل فشار خون، کمک به تعادل قند خون و کمک به بهبود افسردگی. از توت فرنگی برای تهیه دسر و مربا زیاد استفاده میشود و ما در ادامه قصد داریم طرز تهیه تارت توت فرنگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم:
- آرد : ۲ فنجان
- شکر : دو سوم فنجان
- تخم مرغ هم زده شده : دو سوم فنجان
- نمک : یک دوم قاشق چای خوری
- کره (بدون نمک) : یک فنجان
مواد لازم برای خامه
- زرده تخم مرغ : بزرگ ۴ عدد
- شکر : یک سوم فنجان
- آرد ذرت : ۱ قاشق چای خوری
- آرد : ۲ قاشق چای خوری
- شیر : یک و نیم فنجان شیر
- وانیل : ۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
۱ – شکر، نمک و آرد را با استفاده از یک همزن مخلوط کنید.
۲ – کره را بیفزایید و به مخلوط کردن ادامه دهید.
۳ – خمیر تهیه شده را در یک فویل قرار دهید و آن را برای دو ساعت در یخچال بگذارید.
۴ – بعد از این که خمیر به اندازه کافی سرد شد، آن را از هم باز کنید.
۵ – خمیرهای اضافی را برای پوشش روی تارت جدا کنید.
۶ – با استفاده از یک چنگال خمیر ته تارت را حفره حفره کنید و آن را برای ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید.
۷ – بعد از طی این مدت، پوسته تارت را برای بیست تا بیست و پنج دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا رتگ آن به طلایی یا قهوهای روشن تغییر یابد.
۸ – حالا زمان درست کردن خامه فرا رسیده است. زردههای تخم مرغ و شکر را با یک دیگر ترکیب نمایید.
۹ – آرد و آرد ذرت را الک کنید و آنقدر با هم مخلوط کنید که کالا یکدست شوند.
۱۰ – مقداری شکلات شیری ذوب شده را بروی خمیر پارت بریزید.
۱۱ – صبر کنید تا سرد شود. توت فرنگیها را روی آن بریزید.
۱۲ – تارت را با خامهای که آماده کردید پر کنید.
۱۳ – در پایان دوباره روی آن توت فرنگی قرار دهید.
تارت سیب و دارچین
یکی از انواع تارت که طرفداران زیادی دارد، تارت سیب و دارچین است. سیب و دارچین در کنار یکدیگر میتوانند طعم بسیار خاص و لذتبخشی بوجود بیاورند. البته استفاده از دارچین در این تارت خوشطعم اختیاری است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه تارت سیب و دارچین را بررسی کنیم.
مواد لازم:
- آرد سفید : ۲۵۰ گرم
- کره سرد : ۱۱۵ گرم
- پودر شکر : ۳۰ گرم
- زرده تخم مرغ : ۱ عدد
- شیر یا آب سرد : یک سوم پیمانه
- نمک : یک پینچ
- سیب درشت نرم : ۴ عدد
- کره : برای مواد میانی ۸۰ گرم
- دارچین : ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
۱ – نخست، فر را روشن کنید و آن را روی ۱۸۰ درجه ثانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.
۲ – آرد و نمک را با یکدیگر ترکیب کنید.
۳ – به این مخلوط، کره خرد شده را بیفزایید و با نوک انگشتانتان آنها را با یکدیگر مخلوط نمایید.
۴ – به ترتیب، شکر، زرده تخم مرغ و وانیل را به مواد بیفزایید و با یکدیگر مخلوط کنید، سپس شیر سرد را کم کم به مواد اضافه کنید و به مخلوط کردن ادامه دهید تا خمیری یکدست بوجود بیاید.
۵ – خمیر به دست آمده را در کیسه قرار دهید و بگذارید یک ساعت در یخچال بماند.
۶ – ضخامت دو سوم از خمیر را با استفاده از وردنه به نیم سانتی متر برسانید. آن را بین دو کاغذ روغنی باز کنید.
۷ – کف قالبی که قصد دارید تارت خود را در آن آماده کنید با کره چرب کنید و خمیر را به داخل آن منتقل کنید.
۸ – سیبها را به صورت مکعبی خرد نمایید و آنها را همراه با کره روی حرارت ملایم قرار دهید.
۹ – شکر و دارچین را بیفزایید.
۱۰ – بعد از این که شکر حل و مواد غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید.
۱۱ – بعد از این که مرحله قبل به خوبی انجام شد، میتوانید مواد میانی را داخل قالب ریخته و ما بقی خمیر را با استفاده از وردنه باز کنید. سپس سطح قالب را با خمیر بپوشانید.
۱۲ – برای این که تارت شما زیبا شود باید روی سطح خمیر را زرده تخم مرغ بمالید.
۱۳ – خمیر را به مدت یک ساعت در طبقه وسط فر بگذارید.
۱۴ – صبر کنید تا تارت به خوبی پخته شود.