طرز تهیه بادمجان شکم پر ساده

0

بادمجان یا دلمه بادمجان یا بادمجان شکم پاره یا کارنیاریک، جزو غذاهای خوشمزه و غذاهای نانی است که مخصوصاً در بین آذری زبان ها محبوبیت زیادی دارد. معمولاً در قسمت‌ های مختلف طرز تهیه غذا تفاوت‌ هایی دارد، ایرانی ها و ترک ها روش های مختلف برای درست کردن آن دارند.

پختن این غذا کار بسیار ساده و آسانی است که آماده سازی آن کمتر از ۳۰ دقیقه زمان می خواهد و به اندازه نیم ساعت تا یک ساعت هم برای پختن آن به زمان نیاز دارید.

این غذا جزو غذاهای اصلی در لیست غذایی ما ایرانی ها و ترک زبان هاست که در ادامه مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر برای ۴ نفر را مشاهده می کنید که در صورت جمعیت بیشتر یا کمتر می‌توانید با رعایت نسبت ها میزان مواد لازم را تغییر دهید.

مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم بادمجان شکم پر غذای نونی غذاهای ایرانی با گوشت چرخ کرده غذاهای ایرانی با بادمجان طرز تهیه بادمجان شکم پر دستور آشپزی آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی

زمان پخت : ۶۰

فلفل سیاه : نصف قاشق چای‌ خوری

نمک : یک قاشق چای‌ خوری

بادمجان  : چهار عدد متوسط

روغن زیتون : سه قاشق غذاخوری

برگ جعفری :  یک چهارم پیمانه

روغن آفتابگردان :  یک لیوان

گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم

فلفل سبز تند : ۲ عدد

گوجه فرنگی : ۱ عدد بزرگ

سیر : سه حبه

پیاز سفید :  یک عدد بزرگ

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم بادمجان شکم پر غذای نونی غذاهای ایرانی با گوشت چرخ کرده غذاهای ایرانی با بادمجان طرز تهیه بادمجان شکم پر دستور آشپزی آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی

مواد لازم برای تهیه سس بادمجان شکم پر

  • رب گوجه : یک قاشق غذاخوری
  • سس فلفل : یک قاشق مرباخوری
  • آب جوش : یک لیوان
  • سیر : یک حبه
  • شکر : نصف قاشق چای‌ خوری
  • نمک : نصف قاشق چای‌ خوری

دستور پخت بادمجان شکم پر

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم بادمجان شکم پر غذای نونی غذاهای ایرانی با گوشت چرخ کرده غذاهای ایرانی با بادمجان طرز تهیه بادمجان شکم پر دستور آشپزی آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی

برای پختن بادمجان شکم پر در مرحله اول باید به خوبی بادمجان‌ ها را بشویید و سر و ته آنها را هم جدا کرده و بادمجان ها را پوست بگیرید و برای اینکه طعم بادمجان حفظ شود بهتر است کمی آنها را در آب نمک بخوابانید و بعد خشک کرده و سپس سرخ کنید.

برای حفظ فرم بادمجان و سالم ماندن آنها در طی پختن می توانید کمی روغن زیتون روی آن ها بمالید و به جای اینکه آنها را داخل روغن سرخ کنید، درون فر تنوری کنید.

ولی اگر هم تصمیم دارید که حتماً آنها سرخ شوند، یک شکاف سراسری با یک چاقوی بسیار تیز داخل آن ایجاد کنید. ماهیتابه ای را برای سرخ کردن آن ها انتخاب کنید که کمی گود باشد و به اندازه کافی روغن بریزید تا روی بادمجان ها را بگیرد و سرخ شود.

 بعد از این که سرخ شد با استفاده از چند تکه دستمال روغن اضافی آنها را بگیرید تا بعداً که غذا روغن می‌ اندازد زیادی چرب نشود.

وقتی که سرخ شدند آنها را از وسط باز کرده و مقدار کمی شکر هم داخل آن ها بریزید تا طعم بهتری پیدا کنند.

در مرحله بعدی باید پیازها را به تعدادی که گفته شد به صورت نگینی خرد کرده و سیر ها را هم باریک خورد کنید و پوست گوجه فرنگی ها را هم بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کرده و فلفل ها را هم از وسط تقسیم کرده و تخم های آن را بیرون بیاورید و آنها را هم خرد کنید.

حالا باید داخل یک ماهیتابه روغن زیتون ریخته و روی شعله گاز بگذارید و سیر و پیاز را داخل روغن تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر پیدا کرده و سبکتر شوند. بعد از آن باید گوشت چرخ کرده را اضافه نموده و تفت دهید تا آب آن گرفته شود.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم بادمجان شکم پر غذای نونی غذاهای ایرانی با گوشت چرخ کرده غذاهای ایرانی با بادمجان طرز تهیه بادمجان شکم پر دستور آشپزی آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی

فلفل سبز و نمک و فلفل سیاه را هم در حین تفت دادن گوشت به محتویات ماهیتابه اضافه کنید.

در مرحله بعدی می توانید این محتویات را از روی اجاق گاز بردارید و جعفری ها را هم به تدریج داخل آن اضافه کرده و مخلوط کنید و بادمجان های سرخ شده ای که روی آنها یک برش ایجاد کرده بودید را هم روی سینی بگذارید و بین آنها را باز کنید و محتویات آماده شده را داخل بادمجان ها بریزید.

برای بهتر شدن طعم و بوی غذا می‌توانید فلفل خورد شده و گوجه فرنگی ها را هم روی بادمجان بریزید.

برای آماده کردن سس بادمجان شکم پر باید سیر هایی که له شده بودند را مقداری تفت دهید و به آن رب گوجه اضافه نموده و به همراه نمک و شکر و فلفل به خوبی تفت دهید و کمی آب جوش روی آنها بریزید و هنگامی که سس شما کمی جوشید و غلظت خوبی پیدا کرد شعله را خاموش کرده و به سراغ مرحله بعدی بروید.

در مرحله بعدی باید فر را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود و بعد بادمجان های شکم پر را داخل فر بگذارید تا نیم ساعت بپزند و بعد از آن به مقدار دلخواه سس روی بادمجان ها ریخته و سرخ کرده و نوش جان کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ