طرز تهیه مربای انبه شمالی

0

طرز تهیه مربای انبه شمالی

طرز تهیه مربای انبه خانگی ، طرز تهیه مربا انبه شمالی ، مربای مجلسی ، طرز تهیه مربای خانگی

مربای انبه یک مربای خوش رنگ و لعاب برای صبحانه است. مربایی که می‌توانید شیوه‌های مختلفی را برای درست کردن آن امتحان کنید. مثلا اگر رژیم دارید، می‌توانید مربای انبه رژیمی را امتحان کنید. به علاوه می‌توانید انبه را با میوه‌هایی مثل آناناس یا سیب ترکیب کرده و یک طعم ترکیبی و متفاوت را امتحان کنید. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه ۵ مدل مربای انبه خوشمزه آشنا کنیم.

مواد لازم مربای انبه طرز تهیه مربای انبه انواع مربای مجلسی

طرز تهیه مربای انبه خانگی

این روش متداول ترین شیوه پخت مربای انبه است. البته بعضی ترجیح می‌دهند از ادویه‌های معطر و خوش بویی مثل زعفران هم در تهیه این مربای خوشمزه استفاده کنند.

مواد لازم
انبه رسیده ۳ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
آبلیموی تازه یا جوهر لیمو به مقدار کم
آب به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • ابتدا انبه‌ها را خوب شسته و پوست کنده و به قطعات کوچک خرد کنید.
  • سپس انبه‌ها را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی آن شکر بریزید و برای حدود ۲۵ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.
  • بعد از این مدت، رنگ مربا کمی تیره‌تر خواهد شد. با استفاده از پشت قاشق یا چنگال، انبه‌ها را کاملا له کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  • چند دقیقه پیش از خاموش کردن حرارت، موقع اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو است.
  • برای یک شیشه کوچک مربای انبه، یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و یا نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو کافی است.

نکته: برای اضافه کردن جوهر لیمو ابتدا باید آن را در آب داغ حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.

  • پس از اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو، صبر کنید تا مربا یکی دو جوش دیگر هم بزند و پس از آن می‌توانید حرارت را خاموش کنید.

نکته: برای امتحان غلظت مربا، یک قاشق از مربا را برای یک دقیقه داخل یخچال قرار دهید. چنانچه مربا بعد از گذشت این زمان کاملا چسبناک و ژله‌ای شده باشد، مربای انبه آماده است.

  • صبر کنید تا مربای انبه خوشمزه شما خنک شود. سپس آن را داخل یک ظرف شیشه‌ای درب دار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

اگر نسبت انبه و شکر مساوی باشد، می‌توانید مربای انبه را تا ۶ ماه بدون فریز کردن نگهداری کنید. اگر ترجیح می‌دهید این مربا را داخل فریزر بگذارید، بدون باز کردن درب شیشه، تا دو سال قابل نگهداری خواهد بود و چنانچه درب شیشه را باز کنید، تا یکسال می‌توانید آن را در فریزر داشته باشید.

طرز تهیه مربای انبه با عسل

در این دستورالعمل شما می‌توانید شکر را به طور کامل حذف کرده و عسل را جایگزین آن کنید. در این صورت یک مربای کاملا گیاهی و سالم خواهید داشت که می‌تواند خاصیت درمانی هم داشته باشد.

مواد لازم
انبه پوست کنده و خرد شده ۳ عدد
عسل ۱۰۰ گرم
آبلیموی تازه یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  • در این روش انبه‌ها را پس از کندن پوست آن‌ها و خرد کردن، داخل یک مخلوط‌کن بریزید و بدون اضافه کردن آب کاملا میکس کنید.
  • انبه‌ها را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید تا کاملا پخته شوند.
  • شعله را کم کنید و آبلیموی تازه و عسل را به انبه‌ها اضافه کنید. مربا را خوب هم بزنید و حدود ۵ تا ۶ دقیقه زمان دهید تا مزه ها کاملا به خورد هم بروند.
  • مربا را پس از سرد شدن به ظرف مناسبی منتقل کرده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکته: مربای انبه‌ای که به این صورت تهیه می‌شود باید ظرف مدت یک هفته مصرف شود.

مواد لازم مربای انبه طرز تهیه مربای انبه انواع مربای مجلسی

طرز تهیه مربای انبه با سیب

ترکیب طعم انبه و سیب در این مربا فوق‌العاده است، حتما امتحان کنید.

مواد لازم
انبه متوسط ۳ عدد
شکر قهوه‌ای ۱/۴ فنجان
جوهر لیمو یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل به مقدار لازم
سیب یک عدد
آب ۱و ۴/۱ فنجان
آب لیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  • اساس تهیه این مربا، پختن انبه‌ها با آب سیب است. برای این منظور ابتدا باید آب طعم‌دار سیب را آماده کنید. برای این کار، ابتدا سیب را به صورت نازک برش زده و نیم ساعت در محلول آب و آبلیمو قرار دهید.
  • بعد از نیم ساعت، سیب‌ها را در آب فشرده و از آن خارج کنید.
  • آب سیب را همراه با شکر قهوه ای، جوهر لیمو و پودر زنجبیل درون قابلمه‌ای مناسب ریخته و صبر کنید تا مواد به جوش آیند.
  • حالا تکه‌های انبه‌ها را به آب سیب در حال جوشیدن اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید. صبر کنید تا انبه‌ها بجوشند. سپس با یک قاشق یا چنگال، انبه‌ها را خوب له کنید و اجازه دهید تا ترکیب مربای انبه و سیب، غلیظ شود. در این مدت مربا را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

مربای انبه و سیب آماده است و می‌توانید آن را داخل یک ظرف شیشه ای درب‌دار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای انبه و آناناس

ترکیب مزه‌های انبه و آناناس هم ترکیب لذیذ و بینظیری است که پیشنهاد می‌کنیم آن را امتحان کنید.

مواد لازم
انبه متوسط ۳ عدد
آناناس خرد شده ۲ پیمانه
شکر نصف پیمانه
لیموترش یک عدد

دستور تهیه:

مواد لازم مربای انبه طرز تهیه مربای انبه انواع مربای مجلسی

  • در این روش باید انبه‌های پوست کنده و خرد شده را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و تکه‌های آناناس و شکر را هم اضافه کنید. حرارت اولیه باید زیاد باشد تا مواد به جوش آیند، سپس حرارت را کم کنید. نیم ساعت صبر کنید تا آناناس و انبه کاملا نرم شوند.
  • بعد از آن، قابلمه را از روی حرارت برداشته و مواد مربا را با گوشت کوب کاملا له کنید.
  • حالا دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پوست لیموترش را رنده کنید و آب آن را هم بگیرید. سپس پوست رنده شده لیمو و آبلیمو را به مربا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
  • اجازه دهید مربا کاملا سرد شود و پس از آن داخل ظرفی مناسب در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه مربای انبه رژیمی

در این مربا، شکر مورد استفاده، شکر قهوه‌ای و مقدار آن به نسبت سایر مرباها کمتر است.

مواد لازم
انبه متوسط ۳ عدد
شکر قهوه‌ای ۱/۴ فنجان
آب  ۱ و ۱/۴ فنجان
آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
جوهر لیمو یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • آب را همراه با شکر قهوه‌ای، آبلیمو، جوهر لیمو و پودر زنجبیل بجوشانید تا نسبتا غلیظ شود. سپس انبه‌های پوست گرفته و خرد شده را داخل شربت در حال جوش بریزید.
  • وقتی انبه‌ها شروع به جوشیدن کرد، با پشت قاشق آن‌ها را له کرده و مدام هم بزنید تا مربا ته نگیرد. حرارت شعله باید ملایم باشد.

به همین سادگی مربای انبه خوشمزه و رژیمی شما آماده سرو است و می‌توانید آن را داخل یخچال نگه دارید.

سخن آخر

مربای انبه تنها یکی از گزینه‌های استفاده از این میوه پرخاصیت در آشپزی است. شما می‌توانید از این میوه پرخاصیت، سس انبه درست کنید، می‌توانید مارمالاد انبه را برای تزئین و پخت انواع شیرینی جات و کیک‌ها مورد استفاده قرار دهید. به علاوه ترشی انبه و حتی حلوای انبه هم انتخاب‌های خوشمزه دیگری هستند که می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید. امیدواریم خواندن این مطلب برای شما مفید بوده باشد و از طعم مربای لذیذ خانگی خود لذت ببرید. شاد و تندرست باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ