سبزی ماهی شکم پر چیست
سبزی ماهی شکم پر چیست
فهرست مطالب
سبزی ماهی شکم پر جنوبی ، سبزی ماهی شکم پر شمالی چیست ، سبزی ماهی شکم پر گیلانی ، ماهی شکم پر شمالی مازندران
سبزی ماهی شکم پر موضوع مورد بحث ماست. اگر به دنبال تنوع در درست کردن غذای دریایی می گردید و همچنین می خواهید یک ماهی مجلسی برای مهمانی هایتان درست کنید که طعم خیلی خوبی هم داشته باشد پیشنهاد ما به شما ماهی شکم پر است.
ماهی دارای خواص بسیار زیادی می باشد ولی بعضی افراد به خصوص کودکان، طعم و بوی آن را دوست ندارند. از این رو با طعم دار کردن آن و استفاده از سبزی های معطر می توان بوی ماهی را از بین برد.
سبزی ماهی شکم پر جنوبی
سبزی ساطوری شامل گشنیز و شنبلیله به نسبت ۴ به ۱
سیر سبز ساطوری
سبزی ماهی شکم پر شمالی
سبزی معطر (گشنیز،شوید،جعفری و کمی شنبلیله)
فلفل دلمه
سیر
سبزی ماهی شکم پر شامل چه سبزی هایی است
گشنیز
گشنیز تا حدودی برای تورم ها، نظیر تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مؤثر است، زیرا بعضی از مواد آن مدر هستند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن میشوند. کاهش التهابات پوستی، منجر به کاهش ناراحتی ها و بهبود ظاهر پوست میشود.
خواص گشنیز همچنین برای جلوگیری از تهوع، استفراغ و بیماری های معده، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه، غنی از مواد زیست فعال است و به همین دلیل همیشه خواص جدیدی از آن کشف میشود.
شوید
طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد.
از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آن ها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند.
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگه دارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.
جعفری
یکی دیگر از سبزی های ماهی شکم پر جعفری است. به طور سنتی، جعفری به عنوان دارویی برای درمان بیماری دیابت در ترکیه مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور اعتبار علمی این ادعا، تحقیقاتی در دانشگاه مارماری در استانبول ترکیه انجام شد.
جعفری همچنین در درمان بیماری آرتریت روماتوئید بسیار مؤثر بوده است. ترکیبات مانند ویتامین C و بتاکاروتن موجود در این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است که به کنترل بیماری آرتریت کمک میکند.
اعتقاد بر این است که مصرف این سبزی به طور منظم باعث سرعت بخشیدن به فرآیند حذف اوریک اسید میشود که با علائم آرتریت در ارتباط است.
شنبلیله
شنبلیله می تواند کلسترول خون را کاهش دهد. همین طور فشار خون را کنترل کرده و ضربان قلب را تنظیم کند. همچنین این گیاه باعث تقویت قلب شده و ریسک ابتلای به سکته قلبی را در افراد کاهش میدهد.
شنبلیله از گذشته نیز برای درمان قند خون استفاده می شده است. به همین دلیل مصرف آن به افراد دیابتی بسیار توصیه می شود. مواد موجود در این گیاه باعث پایین آمدن قند خون و تنظیم انسولین در بدن میشود.
این گیاه برای سیستم گوارش نیز بسیار مفید است. شنبلیله نه تنها از زخم معده پیشگیری میکند و برای سوزش سر دل و بیماری رفلکس مری موثر است بلکه به دلیل فیبر سرشاری که در این ماده وجود دارد، درمان خوبی برای مقابله با یبوست است.
همچنین این گیاه تمام سیستم گوارش را نیز از مواد سمی پاک کرده و عمل هضم و دفع را آسان می کند.