طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا

0

طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا

طرز تهیه سس بشامل با سس مایونز ، طرز تهیه سس بشامل بدون خامه ، سس بشامل برای لازانیا ، سس بشامل برای پاستا ، طرز تهیه سس بشامل برای یک بسته لازانیا ، طرز تهیه سس بشامل با شیر ، مواد اولیه سس بشامل

سس بشامل که به سس سفید نیز مشهور است ترکیبی است از آرد، شیر و کره. این سس که در ابتدا نامش در کتاب های آشپزی ایتالیایی دیده شد، امروزه سهم زیادی از آشپزی فرانسوی را در اختیار خود گرفته است. سس بشامل خود پایه نوع دیگری از سس‌های خوشمزه فرانسوی به نام سس “Mornay” است که در اصل ترکیبی از سس سفید و پنیر می‌باشد.

این سس را می‌توان به عنوان سس لازانیا مورد استفاده قرار داد و یا همراه با قارچ، در کنار انواع پاستا یا استیک و گراتین سرو نمود. در ادامه با طرز تهیه سس بشامل خوشمزه فرانسوی آشنا خواهید شد.

مواد لازم سس بشامل طرز تهیه سس بشامل آموزش انواع سس

طرز تهیه سس بشامل

مواد لازم
آرد ۲ ق غذاخوری
کره ۲ ق غذاخوری
شیر ۱.۵ پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم

روش تهیه سس بشامل:

  1. برای تهیه سس بشامل ابتدا باید کره را داخل یک ظرف مناسب، روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
  2. به کره ذوب‌شده، آرد سفید اضافه کنید و مواد را باهم خوب مخلوط کنید.
  3. به هم‌زدن ادامه دهید تا جایی که حباب‌های ریز ظاهر شده و مواد حالت خمیر یک‌دست پیدا کنند اما مواظب باشید نسوزند و تیره نشوند.
  4. شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا گلوله‌های آرد باز شوند.
  5. صبر کنید تا سس به جوش آمده و به غلظت برسد.
  6. کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و کمی بچشید و درصورت نیاز بازهم اضافه کنید.
  7. حرارت را کاملا کم کنید و اجازه دهید حدود ۲-۳ دقیقه مواد با هم بجوشند.
  8. در این مرحله، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای سس پایین بیاید.
  9. اگر نمی‌خواهید بلافاصله از این سس استفاده کنید باید درب ظرف را بسته یا روی ظرف آن یک نایلون بکشید تا رویه سس سفت و غلیظ نشود.

سس بشامل شما آماده است. شما می‌توایند از این سس ساده و خوشمزه به عنوان سس لازانیا استفاده کنید و از طعم کره‌ای بی نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه سس بشامل با شیر و خامه

طرز تهیه این سس بسیار ساده و آسان است و حتی افرادی که چیزی هم در باره این نوع سس نمی‌دانستند، به راحتی می‌توانند در مدت زمان کوتاهی آن را درست کنند.

مواد اولیه مقدار
کره ۲۵ گرم
آرد ۲ قاشق چای‌خوری
شیر کم چرب ۲ پیمانه
نمک و مقدار اندکی جوز هندی در صورت نیاز
خامه  ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

دستورات مختلفی برای طرز تهیه سس بشامل وجود دارد و حتی از مواد مختلفی هم برای تهیه آن می‌توان استفاده کرد. مواد اصلی آن آرد، کره و شیر است. اما این دستور تهیه با شیر راحت‌ترین روش تهیه سس بشامل است.

  • ابتدا شیر را در داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید. (بهتر است ظرف انتخابی شما شیرجوش نچسب باشد.)
  • آرد را به شیر خود اضافه کنید. دقت داشته باشید باید آرد و شیر را با هم ترکیب کنید تا به خوبی در هم حل شوند.
  • مرتبا باید شیر و آرد را هم بزنید تا غلیظ نشوند و ته نگیرند.
  • باید شیر و آرد شما به غلظت مناسب برسد. (چیزی شبیه ماست پر چرب)
  • در این مرحله، کره را به ظرف خود اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کره به خوبی در شیر و آرد شما حل شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری خامه اضافه کنید.
  • نمک، فلفل و ادویه های مناسب را به سس خود اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بجوشد.
  • سپس زیر شعله را خاموش کنید و از این سس خوش طعم در کنار سرو غذا استفاده کنید.

جالب است بدانید برخی افراد این سس را بدون پایه اصلی یعنی شیر تهیه می‌کنند. سس بشامل بدون شیر از آرد و خامه تشکیل می‌شود.

مواد لازم سس بشامل طرز تهیه سس بشامل آموزش انواع سس

طرز تهیه سس بشامل با قارچ

سس بشامل با قارچ نیز از روش‌های دیگر تهیه سس بشامل است که به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد. اگر از جمله افرادی هستید که طعم لذیذ و بی‌نظیر قارچ را دوست دارید، این سس گزینه مناسبی است.

مواد اولیه مقدار
شیر ۱ فنجان
روغن ۱ قاشق غذاخوری
آرد دو قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل  به میزان دلخواه
خامه ۳ قاشق سوپ خوری
قارچ ۲۵۰ گرم

مراحل تهیه:

  • یک ظرف مناسب انتخاب کنید، مقداری روغن در آن ریخته و روی حرارت بگذارید.
  • شیر، آرد، نمک و فلفل را مخلوط کرده و در روغن می‌ریزیم و بهم می‌زنیم.
  • سپس خامه را به میزان گفته شده به مواد خود اضافه کنید.
  • در انتها، قارچ ها را به خوبی شسته و به صورت نازک بریده و درون ظرف روغن ریخته و با مواد خود به خوبی مخلوط کنید.

سس شما آماده است. می‌توانید انواع لازانیا و گراتن را با این سس نوش جان کنید.

نکات مهم در تهیه سس بشامل

مانند بسیاری از غذاها و سس ها، برای تهیه سس بشامل هم رعایت یک سری نکات ضروری است که به خوش طعم شدن سس شما کمک خواهد کرد.

  • سس بشامل را با ماست ترش هم می‌توان تهیه کرد. اما وجود خامه، آن را خوش طعم تر خواهد کرد. (برای هر لیوان شیر، یک قاشق پر غذاخوری خامه کافی است.)
  • سعی کنید شیر را برای تهیه این سس تا لحظات آخر، داخل یخچال خنک نگه دارید.
  • برای خوشمزه تر شدن این سس، می‌توانید اندکی پنیر پارمزان به همراه چاشنی های سس خود، در مرحله آخر به سس اضافه کنید.
  • به جای آرد گندم، بهتر است از آرد ذرت استاده کنید. آرد ذرت سبک است و گلوله نمی‌شود.
  • سعی کنید چاشنی‌های سس بشامل را مانند: نمک و جوز هندی را در آخرین مرحله اضافه کنید.
  • یک نوع سس بشامل سیر وجود دارد، که برای تهیه این سس، سیر را به صورت ریز خرد کرده و در پایان پخت به سس خود اضافه کنید.
  • پیشنهاد می‌شود برای بهم زدن شیر و ترکیب آرد و کره از یک کاردک چوبی استفاده کنید تا گرمای زیادی به مواد شما منتقل نشود

سخن آخر

لازم به ذکر است که این سس را می‌توان به جای شیر با خامه نیز تهیه کرد که در این صورت سس پرکالری‌تر اما لذیذتری خواهید داشت. در صورت تمایل به استفاده از خامه، باید خامه را پس از برداشتن تابه حاوی کره و آرد از روی حرارت به مواد اضافه کنید تا به اصطلاح خامه نبرد و سس شما خراب نشود. این سس طعم لازانیای شما را بهتر از قبل خواهد کرد.

چنانچه علاقه‌مند هستید طعم‌های متفاوت سس را تجربه کنید پیشنهاد می‌کنیم با طرز تهیه انواع سس  آشنا شوید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ