روش درست کردن لواشک زردآلو

1

روش درست کردن لواشک زردآلو

لواشک زردآلو ملس ، طرز تهیه لواشک زردآلو ترش ، طرز تهیه لواشک زردآلو ، طرز تهیه لواشک زردآلو ، طرز تهیه لواشک زردآلو خشک

یکی از تنقلات مفید و خوشمزه‌ای که تقریبا همه، حتی بزرگترها هم آن را دوست دارند، لواشک است. در این بین یکی از لواشک‌های بسیار خوشمزه‌، لواشک زرد آلو است که به خاطر خواص زرد آلو، بسیار مفید هم است. این لواشک در فصل تابستان تهیه می‌شود و در تمام فصول سال قابل استفاده است. در این مقاله با طرز تهیه لواشک زرد آلو ساده و همچنین لواشک زرد آلو و گوجه سبز، لواشک زرد آلو و هلو، لواشک زرد آلو با آلبالو و لواشک زرد آلو با سیب آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

مواد لازم لواشک زردآلو لواشک خانگی طرز تهیه لواشک زردآلو

طرز تهیه لواشک زردآلوی خانگی

تهیه‌ی لواشک سلیقه‌ای بوده و تقریبا قانون خاصی ندارد. برای درست کردن یک لواشک خوشمزه، شما می‌توانید با اضافه کردن چاشنی‌ها و میوه‌های مختلف، طعم و مزه‌ی دلخواه خود را ایجاد کنید. به علاوه می‌توانید از ترکیب چند میوه‌ نیز استفاده کنید؛ به عنوان مثال لواشک زرد آلو طعمی شیرین دارد، اما اگر دوست دارید که به طعمی ملس برسید، می‌توانید چند عدد آلوچه ترش به آن اضافه کنید. همچنین اضافه کردن میوه‌هایی مثل سیب یا هلو هم مزه‌های ترکیبی متفاوت و خوشمزه‌ای ایجاد خواهد کرد.

مواد لازم
زردآلوی نرم و رسیده  به مقدار دلخواه
نمک به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
چاشنی ترش یا شیرین به مقدار لازم

دستور تهیه لواشک زرد آلو خانگی خوشمزه

  • برای تهیه‌ی لواشک زرد آلو، ابتدا زردآلوهای نرم و رسیده را به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید. مدتی صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.

نکته: به دلیل اینکه در آخر کار، مایه‌ی لواشک را از صافی عبور خواهیم داد، نیازی به درآوردن هسته‌ی زرد آلو نیست، اما در صورت تمایل می‌توانید این کار را در همین ابتدا انجام دهید و هسته‌ی زردآلوها را جدا کنید.

  • همه‌ی زردآلوها را به همراه مقدار کمی آب در یک قابله بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید.
  • در زمان پخت کمی نمک به آن اضافه کنید و از آن بچشید تا طمع مورد نظرتان به دست آید. البته مواظب باشید لواشک شور نشود.
  • متناسب با ذائقه‌ی خودتان می‌توانید کمی شکر و یا چاشنی‌هایی مانند آبلیمو و سرکه و… برای ترش شدن و یا شیرین تر شدن لواشک استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید در مرحله پخت، زرد آلوها باید کاملا له شده و به صورت یک مایه یکدست درآیند. برای این کار با یک قاشق چوبی یا فلزی زردآلوها را خوب هم بزنید تا له شده و یک مایه‌ی غلیظ و یکدست به دست آید.

نکته: دقت کنید مایه‌ی لواشک زرد آلو غلظت مناسبی داشته باشد، تا در زمان خشک کردن، زودتر خشک شود. اگر مایه‌ی لواشک رقیق باشد، در زمان خشک شدن، با تبخیر آب آن، لواشک نازک خواهد شد.

  • وقتی مایه‌ی لواشک آماده شد، زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سرد شود.
  • وقتی لواشک زردآلو سرد شد، برای جدا کردن هسته و یا پوست‌های به جا مانده، باید مایه‌ی لواشک را از یک صافی رد کنید.
  • پس از آن مایه لواشک را به مقدار ضخامت دلخواه در سینی بریزید و به طور یکنواخت در همه جای سینی پخش کنید و توسط پشت قاشق آن را صاف کنید.
  • برای اینکه لواشک براحتی از سینی جدا شود، سلفون مخصوص لواشک و یا یک نایلون در کف سینی پهن کنید؛ البته می‌توانید با چرب کردن سینی هم لواشک را به راحتی جدا کنید.
  • سینی لواشک را در محل مناسبی و دور از گرد و خاک قرار دهید تا به مدت ۳ روز تا یک هفته خشک شود.

چند نکته:

  • جهت جلوگیری از آلودگی لواشک می‌توانید توری نازکی بر روی آن پهن کنید.
  • دقت کنید نایلون زیر لواشک زرد آلو روی لواشک قرار نداشته باشد، چون از خشک شدن لواشک جلو‌گیری می‌کند و ممکن است لواشک کپک بزند.
  • برای خشک کردن لواشک می‌توانید آن را زیر سایه هم خشک کنید، در این صورت رنگ لواشک شما زردتر و زیباتر خواهد شد. البته خشک کردن لواشک به این صورت، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد.
  • زمانی که لواشک در زیر نور مستقیم آفتاب و یا سایه خشک شد، می‌توانید روی لواشک هم پلاستیک یا سلفون مخصوص بکشید و آن را به اندازه‌های  مشخص و دلخواه برش بزنید و در ظرف درب‌داری در یخچال نگهداری کنید.
  • برای برش لواشک زرد آلو به صورت رولی هم می‌توانید لواشک خشک شده را به صورت رولی در‌آورید و بعد به اندازه‌های دلخواه، برش بزنید و در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم لواشک زردآلو لواشک خانگی طرز تهیه لواشک زردآلو

طرز تهیه لواشک زردآلو و گوجه سبز

تمام مراحل تهیه‌ی این لواشک ترکیبی، شبیه بالا است؛ با این تفاوت که بهتر است در این نوع از لواشک زرد آلو از چاشنی‌هایی مثل آبغوره، یا سرکه و یا جوهر لیمو استفاده کنید. در این حالت باید زرد آلو‌ها و گوجه سبزها را با هم داخل قابلمه بریزید و نصف مقدار میوه‌ها آب اضافه کنید. اجازه دهید میوه‌ها کاملا پخته و له شوند تا مزه‌ها به خورد هم بروند. باقی مراحل شبیه قبل است و پس از خشک شدن لواشک، می‌توانید برای مدت زیادی آن را در یخچال و داخل ظروف درب‌دار نگهداری کنید.

طرز تهیه لواشک زردآلو و هلو

در اینجا میوه‌ی ترکیبی، هلو است. رنگ این لواشک نسبت به لواشک زرد آلو ساده، کمی تیره‌تر خواهد بود و عطر و طعم هلو در آن به خوبی احساس می‌شود. بسته به اینکه بخواهید طعم کدام میوه غالب باشد، می توانید از نسبت‌های مختلفی استفاده کنید؛ برای مثال یک کیلوگرم زردآلو در ترکیب با ۵ عدد هلوی زعفرانی رسیده، یک لواشک زرد آلو با ته مزه‌ی هلو به شما خواهد داد، اما در صورتی که بخواهید طعم هلو غالب باشد می‌توانید از نسبت ۵ کیلو هلو در کنار ۳ کیلو زرد آلو استفاده کنید. افزودن جوهر لیمو به عنوان چاشنی هم اختیاری است.

طرز تهیه لواشک زردآلو با آلبالو

هر چقدر مقدار آلبالوی بیشتری اضافه کنید، رنگ این لواشک هم تیره‌تر خواهد شد و به سمت قرمز شدن می‌رود. طعم ترش آلبالو در کنار زرد آلوهای شیرین، یک لواشک ملس خوشمزه خواهد ساخت که کمتر کسی می‌تواند بی‌تفاوت از کنار آن بگذرد!

همان‌طور که گفتیم روش کار، مشابه درست کردن لواشک زرد آلو ساده است، دست شما در انتخاب باز است و به راحتی می‌توانید چاشنی‌های مختلف را امتحان کرده و به طعم دلخواه خود برسید.

طرز تهیه لواشک زردآلو و سیب

بسته به ذائقه‌ی خود و در ترکیب با زرد آلو، می‌توانید از سیب‌های ترش یا شیرین نیز استفاده کنید. سیب ترش یک لواشک ملس ایجاد می‌کند و سیب شیرین یک لواشک شیرین. اگر می‌خواهید طعم زرد آلو غالب باشد و یک لواشک ملس داشته باشید، اضافه کردن حدود نیم کیلو سیب ترش به ۲ کیلو زرد آلوی شیرین، طعم بینظیری خواهد ساخت.

با این وجود این نسبت‌ها بستگی به ذائقه‌ی خود شما دارند و پیشنهاد می‌کنیم که اگر تجربه‌ی زیادی در درست کردن لواشک در خانه ندارید، با مقادیر کمتر شروع کنید تا به تدریج به طعم و نسبت‌های مورد نظر خود برسید.

سخن آخر

امیدواریم آموزش لواشک زرد آلو خانگی با طعم های مختلف، برای شما قابل استفاده بوده باشد و لواشک‌های خوشمزه‌ای در خانه درست کنید. با کمی خلاقیت و تزئین لواشک می‌توانید از آن‌ها برای پذیرایی در مهمانی‌ها هم استفاده کنید. البته به عنوان یک چاشنی هم می‌توانید روی انواع لواشک‌ها حساب کنید؛ به‌طورمثال برای خوش‌طعم کردن و لعاب‌دارکردن بعضی از غذاها و خورشت‌ها، می‌توان از آن‌ها استفاده کرده و مزه‌های جدیدی خلق کرد. شاد و خلاق باشید.روش تهیه لواشک هلو و لواشک ذغال اخته و لواشک زرشک نیز آسان است پیشنهاد می‌کنیم این آموزش ها را نیز دنبال کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. شیرین می گوید

    اصلا این کارتون درست نیست عکس های قشنگ میذارید و آدم رو به هوس میندازید 🙂
    شوخی کردم 🙂