روش درست کردن مربای آلبالو

0

روش درست کردن مربای آلبالو

شربت و مربای آلبالو ، زمان پخت مربای آلبالو ، مربای آلبالو بدون هسته ، طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو ، طرز تهیه مربا آلبالو با پیمانه ، طرز تهیه مربای آلبالو در طب سنتی ، طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان ، طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر

یکی از مرباهای بسیار محبوب و پرطرفدار در بین ایرانی‌ها مربای آلبالو است. از آنجاییکه طبع آلبالو سرد است، مصرف آن در تابستان توصیه می‌شود؛ از این رو مصرف مربای آلبالو نیز در فصول گرم پیشنهاد می‌شود. در این مطلب طرز تهیه مربا آلبالوی خانگی را به شما ارائه خواهیم داد.

مواد لازم مربای آلبالو طرز تهیه مربای آلبالو انواع مربای مجلسی

طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ خانگی

مواد لازم
شکر ۲ کیلوگرم
آلبالو ۱ کیلوگرم
وانیل  در صورت تمایل : به مقدار لازم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه مربای آلبالو:

  • برای تهیه مربای آلبالو ابتدا آلبالوها را بشویید.
  • ظرف پیرکس یا لعابی را آماده کنید و هسته آلبالوها را به کمک هسته گیر خارج کنید همچنین می توانید آلبالو را بین دو انگشت شست خود قرار دهید سپس آن را مقداری ورز دهید تا آلبالو شل شود و هسته آن خارج شود.
  • در مرحله بعدی طرز تهیه مربای آلبالو ابتدا لایه‌ای از آلبالو را در کف ظرف بریزید و یک لایه شکر نیز روی آلبالوها بپاشید؛ دوباره یک لایه دیگر آلبالو روی شکر بچینید سپس روی لایه دوم آلبالوها شکر بپاشید و این مراحل را تا زمانی تکرار کنید که شکر و آلبالوها درون ظرف را پر کنند. سپس ظرف را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا آلبالو آب بیاندازد.
  • بعد از مدت زمان ذکر شده ظرف حاوی آلبالو را از درون یخچال بیرون آورید و آلبالوها را درون قابلمه بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آلبالوها به دمای جوش رسیدند حرارت گاز را متوسط کنید و کف‌های بالا آمده را با کمک کفگیر از سطح مربا جمع کنید و در آن را به هیچ عنوان نبندید.
  • بعد از اینکه مربا چند جوش زد (۱۰ دقیقه) شعله گاز را خاموش کنید و آبلیمو را به مربا بیافزایید و اجازه دهید تا مربا سرد شود.
  • شهد را به عنوان شربت جدا کرده و مربا را داخل شیشه در جای خنک و خشک نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای آلبالو با عسل

مواد لازم
آلبالوی تازه یک کیلوگرم
عسل ۴ فنجان
آبلیموی ترش و تازه دو قاشق غذاخوری

دستور تهیه مربا آلبالو با عسل:

  • برای تهیه مربای آلبالو با عسل ابتدا آلبالو ها را بشویید و هسته آن ها را به کمک روشی که در مرحله قبل ذکر شد بیرون آورید.
  • در این مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو با عسل، آلبالوها را درون قابلمه ای مناسب بریزید و عسل را به آن‌ها بیفزایید و اجازه دهید تا مربا به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بماند تا آب بیندازد.
  • بعد از مدت زمان ذکر شده قابلمه را از درون یخچال بیرون آورید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید تا مربا بجوشد. توجه داشته باشید که در طول این مدت باید کف‌های ایجاد شده را از روی سطح مربا جمع کنید.
  • بعد از اینکه مربا به قوام مناسب رسید مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید تا مربا سرد شود.

طرز تهیه مربای آلبالوی ملس

مواد لازم
 آلبالو  ۴ پیمانه
 شکر  ۴ پیمانه
 آب ۱ و ۱/۴ پیمانه

نکته: برای کمتر و یا بیشتر کردن مربا، مقدار آلبالو و شکر به یک مقدار می بایست زیاد و یا کم شود.

دستور پخت مربای آلبالو:

  1. آلبالو را به خوبی بشویید.
  2. هسته و چوب آن را جدا کنید.
  3. آلبالوها را در ظرفی که می‌خواهید آن را بر روی شعله قرار دهید بریزید.
  4. شکر را به آن اضافه کنید و از شب قبل به آن استراحت دهید در این حالت آلبالو آب می‌اندازد و شکر نیز در آب میوه حل می‌شود.
  5. سپس ظرف را بر روی شعله بگذارید.
  6. آب را نیز به آن اضافه کنید (برای داشتن شربت آلبالو).
  7. حرارت را ملایم کنید و هر چند وقتی آن را بهم بزنید (با قاشق چوبی).
  8. زمانی که حجم مواد به ۲/۳ حجم اولیه خود رسید آن را از روی شعله بردارید.
  9. اجازه دهید سرد شود سپس با قاشق تمیز و خشک آن را در ظرف مخصوص بریزید و نگهداری کنید.

مربای آلبالو با کره و مخلفات صبحانه بسیار عالی برای شما در فصل تابستان خواهد بود. نوش جانتان …

چند نکته:

  • ریختن مربا و شکر در ظرف و نگهداری آن در یخچال از شب گذشته برای این است که شکر باعث آب انداختن میوه می‌شود و خود شکر نیز در آب میوه حل می‌شود در این حالت مربا شما خوش رنگ خواهد ماند و سیاه نمی‌شود.
  • اگه میزان مربا کمتر یا بیشتری خواستید تهیه کنید میزان شکر و آلبالو به یک اندازه است و میزان آب به ازای ۳ پیمانه آلبالو و ۳ پیمانه شکر، ۱ پیمانه آب می‌باشد.
  • میزان آبی که اضافه می‌شود برای داشتن شربت بعد از تهیه مربا خواهد بود.
  • مدت زمان روی شعله حدود ۴۰ دقیقه خواهد بود.
  • غلظت مربا زمانی که گرم است مشخص نیست باید سرد شود تا غلظت خود را نشان دهد.

مواد لازم مربای آلبالو طرز تهیه مربای آلبالو انواع مربای مجلسی

طرز تهیه مربای آلبالو با هسته

درآوردن هسته آلبالو قبل از طبخ مربا یکی از مسائلی است که افراد را برای تهیه این مربای خوشمزه مردد می‌کند. در این قسمت شما را با طرز تهیه مربای آلبالو با هسته آشنا خواهیم کرد. خواندن نکات طلایی را فراموش نکنید.

طرز تهیه مربای آلبالو با هسته (روش اول)

مواد لازم
آلبالو ۱ کیلو گرم
شکر ۱ کیلو گرم
آبلیمو  ۱ قاشق غذا خوری

زمان لازم برای آماده‌سازی مربا ۴۵ دقیقه

دستور تهیه:

  • آلبالو‌ها را خوب بشویید و دم آن‌ها را بگیرید.
  • سپس آلبالو‌ها را در یک قابلمه (ترجیحا لعابی) بریزید و لابه لای آن‌ها شکر اضافه کنید.
  • قابلمه را به مدت حداقل ۷ الی ۸ ساعت در یخچال بگذارید تا شکر‌ها به خورد آلبالو‌ها برود و آب بیندازد.
  • پس از این مدت قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا آرام شروع به جوشیدن کند. در هنگام جوشیدن مراقب باشید که مربا سر نرود.
  • در حین جوشیدن کفی که روی قابلمه ایجاد می‌شود را با قاشق جمع کنید. (این کار به شفاف و براق شدن مربا کمک می‌کند.)
  • پس از اینکه مربا کمی غلیظ شد، آبلیمو را به آن اضافه کنید و پس از اینکه ۵ دقیقه با شعله کم جوشید، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا خنک شود.
  • وقتی مربا کاملا خنک شد و از حرارت افتاد آن را در ظروف شیشه‌ای کاملا تمیز و خشک بریزید.
  • شیشه‌های مربا را در یخچال نگهداری کنید.

مربا آلبالو آماده سرو در وعده صبحانه است… نوش جان…

طرز تهیه مربای آلبالو با هسته (روش دوم)

مواد لازم
آلبالو  ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
عرق هل ۲ قاشق غذاخوری (یا یک قاشق چای خوری وانیل)
آب لیموی تازه  ۱ قاشق غذاخوری

زمان لازم برای آماده سازی مربا ۴۵ دقیقه

دستور تهیه:

  • دم آلبالو‌ها را بگیرید و آن‌ها را خوب بشویید سپس صبر کنید تا خشک شوند.
  • پس از اینکه خشک شدند، در یک قابلمه لعابی یک لایه آلبالو بریزید و روی آن یک لایه شکر، لایه لایه آلبالو و شکر را در قابلمه بریزید تا تمام شوند.
  • در ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید تا آلبالو‌ها آب بیندازند.
  • سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آرام شروع به جوشیدن کند. (توجه کنید که اگر می‌خواهید شربت آلبالو هم از آن بگیرید می‌توانید ۲ تا ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید، ولی برای تهیه مربا نیازی به اضافه کردن آب ندارد.) اگر آبی که برای شربت به مربا اضافه می‌کنید زیاد بود، می‌توانید پس از اینکه مربا پخت، آلبالو‌ها را از آن جدا کنید، سپس شربت را بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. جوشیدن زیاد مربا موجب بد رنگ شدن و له شدن آلبالو‌ها می‌شود.
  • وقتی مربا شروع به جوشیدن می‌کند کف‌هایی روی آن جمع می‌شود که برای داشتن یک مربا براق و خوشرنگ باید آن کف‌ها را با قاشق جمع کنید.
  • حرارت کم باشد تا مربا قوام آید. مربا زمانی قوام آمده است که اگر یک قاشق از شربت آن را پس از خنک شدن سرازیر کردید شربت مربا به راحتی بیرون نریزد.
  • وقتی مربا قوام آمد در دقایق پایانی وانیل یا عرق هل و آبلیمو را اضافه کنید، یک هم کوچک بزنید و حرارت را خاموش کنید.
  • صبر کنید تا مربا خنک شود، وقتی مربا کاملا خنک شد و از حرارت افتاد آن را در ظروف شیشه‌ای کاملا تمیز و خشک بریزید.
  • شیشه‌های مربا را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشوند.

نوش جان …

همان‌طور که ملاحظه کردید تفاوت چندانی میان طرز تهیه مربای آلبالو با هسته یا بدون هسته نیست؛ اما تهیه مربا با آلبالوی هسته‌دار زمان کمتری از شما گرفته و در عین حال به خاطر اینکه آلبالوها کمتر شکل اولیه خود را از دست می‌دهند، مربا ظاهر زیباتری دارد. با تهیه این مربا می‌توانید از طعم و خواص آلبالو  بهره ببرید ولی هنگام مصرف مراقب هسته‌های آلبالو باشید.

نکات کلیدی برای تهیه یک مربا بهتر‌:

  • به جای شکر می‌توانید از عسل استفاده کنید و همه‌ی مراحل را همانطور که در بالا گفته شد طی کنید.
  • گذاشتن شکر و آلبالو‌ها به مدت ۱۰ ساعت در یخچال موجب می‌شود که آلبالو‌ها خودش آب بیندازد و مربا با آب آلبالو پخته شود و نیازی به اضافه کردن آب نداشته باشد.
  • توجه کنید که مربای آلبالو نباید زیاد بجوشد، زیرا رنگ آن سیاه و تیره می‌شود.
  • برای هم زدن مربا از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید تا مربا زود کپک نزند.
  • برای داشتن یک مربا خوش رنگ سعی کنید از آلبالو‌هایی استفاده کنید که رنگ روشنی دارند و له و خراب نباشند.
  • برای تهیه آلبالو از قابلمه‌ای با ظرفیت دو برابر مقدار آلبالو‌ها استفاده کنید.
  • دقت کنید که وانیل را نباید زود اضافه کنید، زیرا ممکن است به خاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی به مربا بدهد.
  • مربا را بیش از حد نجوشانید، زیرا موجب شکرک زدن آن می‌شود.
  • حرارت شعله گاز نباید زیاد باشد، زیرا رنگ مربا تیره می‌شود و مربا در هنگام پختن سر می‌رود.

سخن آخر

مربای آلبالو یکی از انواع مربا‌های خوشمزه و پرطرفدار در ایران است که به راحتی در خانه تهیه می‌شود و می‌توانید در وعده‌ی صبحانه و عصرانه از آن استفاده کنید. ما در این مقاله آموزش درست کردن مربا آلبالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ با عسل و شکر را ارائه کرده‌ایم. امیدورایم این مربای خوشمزه را در خانه تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

در آخر پیشنهاد می‌کنیم در فصل آلبالو از تهیه ترشی آلبالو، آلبالو خشکه، لواشک آلبالو و آلبالو پلو و چای آلبالو غافل نشوید!

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ