طرز تهیه نان تافتون خانگی
طرز تهیه نان تافتون خانگی
فهرست مطالب
طرز تهیه نان تافتون با شیر ، طرز تهیه نان فوری برای صبحانه ، طرز تهیه نان تافتون خانگی با خمیر مایه ، طرز تهیه نان تافتون با خمیر ترش ، طرز تهیه نان در ماهیتابه ، طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه ، طرز تهیه نان لواش روستایی ، طرز تهیه خمیر نان ساده ، طرز تهیه نان لواش خانگی بدون خمیر مایه ، طرز تهیه نان لواش ترکیه ای ، طرز تهیه نان لواش خانگی بدون روغن ، طرز تهیه نان لواش ترکیه ای ، طرز تهیه نان بازلاما
پخت نان در خانه و پیچیدن عطر آن در فضای خانه، بوی زندگی میدهد. تهیه انواع نان در خانه کار سادهای است و فقط لازم است یکسری مواد اولیه مانند آرد و آب و روغن در دست داشته باشیم. در این مطلب طرز تهیه چند نوع نان خانگی پر کاربرد را به سادهترین روش ممکن آموزش میدهیم.
طرز تهیه نان لواش خانگی بسیار ساده
مواد لازم | |
آرد سفید (بدون سبوس و سبک) | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
آب | به مقدار لازم |
مراحل تهیه
- نصف پیمانه آرد را به همراه نمک داخل کاسهای بریزید، سپس آب را کمکم اضافه کنید و باقیمانده آرد را هم به همین صورت کمکم اضافه کنید.
- خمیر حاصل شده را ۱۵-۱۰ دقیقه ورز دهید و به چهار چانه مساوی تقسیم کنید.
- روی سطح آنها را آرد بپاشید و با وردنه نازک کنید.
- روی سطحی صاف مثل تابه یا چدن بپزید تا دو طرف آن طلایی شود.
نکات مهم
- نمک باعث میشود خمیر نازک شده پاره نشود و بنابراین اضافه کردن آن خیلی مهم است.
- این خمیر استراحت ندارد فقط بین ۱۰-۱۵ دقیقه باید ورز داده شود.
- دستورپختهای مختلفی برای نان لواش وجود دارد اما این دستور به دلیل نداشتن جوششیرین، مخمر، بکینگپودر و… سالمترین روش تهیه نان لواش است. حتی میتوانید به آن روغن هم بزنید اما دستورپخت اصلی نان لواش فاقد همه این موارد است.
- برای نگهداری این نان، بعد از برشته شدن آن را در پارچه پیچیده و در نایلون بگذارید. پارچه از عرق کردن نان و نایلون از خروج رطوبت جلوگیری میکند و این پوشش باعث نگهداری حرارت نان هم میشود.
- حتما از آرد سفید بدون سبوس و سبک استفاده کنید تا نان شما زیادی خشک و یا جیرمانند نشود. چراکه این خمیر استراحت نمیبیند و رطوبت زیادی هم ندارد. سبوس رطوبت خمیر را به خود جذب میکند.
طرز تهیه نان تافتون ترکی (نان بازلاما)
مواد لازم | |
آرد | سه لیوان |
نمک | یک قاشق مرباخوری |
آب ولرم | صدگرم |
خمیرمایه | ده گرم |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
روغن مایع | هشتادگرم |
شیر ولرم | دو لیوان |
روش تهیه این نان عالی برای صبحانه
- مقداری از آرد را داخل ظرفی بریزید. (حدود دولی و نیم)
- خمیر مایه و نمک را روی آرد بریزید.
- وسط آرد را مثل حوض باز کنید، مواد باقیمانده را وسط آرد بریزید؛ حالا آرد را از کنارهها گرفته و با مواد مخلوط کنید و ورز بدهید.
- اگر خمیر نرم بود، بقیه آرد را کم کم اضافه کرده، ورز داده تا خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.
- روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی استراحت بدهید. (حدود یک ساعت)
- سپس برای اینکه هوای خمیر گرفته شود، کمی آن را ورز بدهید.
- از خمیر تکههای بزرگی بردارید و روی میز آرد پاشی شده به ضخامت یک سانت باز کنید و به صورت دایره برش بزنید.
- داخل ماهیتابه نچسب داغ و بدون روغن پشت و رو بپزید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و بتوانید نان هایی خوشمزه و عالی در خانه طبخ کنید. از آنجایی نقش نان در سفره صبحانه پر رنگتر است، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه نان باگت خانگی و نان برساق لکی خوشمزه را نیز در آموزش ببینید.
ما در این مطلب سعی کردیم نانهای ساده و پرکابرد را به شما عزیزان آموزش دهیم؛ آیا شما نیز دستور نانی سراغ دارید که سریع و ساده باشد؟ بهترین نان خانگی به نظر شما چیست؟ لطفا نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.