طرز تهیه فلافل برای ۵ نفر

2

طرز تهیه فلافل با سیب زمینی ، طرز تهیه فلافل آبادانی ، طرز تهیه فلافل ساده برای ۴ نفر ، فلافل اهوازی ، طرز تهیه فلافل خانگی ساده با نخود ، طرز تهیه فلافل خوزستانی ، طرز تهیه فلافل بندری ساده ، طرز تهیه فلافل برای ۶ نفر ، طرز تهیه فلافل برای دو نفر ، طرز تهیه فلافل برای ۱۰ نفر ، طرز تهیه فلافل برای ۲۰ نفر

طرز تهیه فلافل برای ۵ نفر

فلافل یکی از فست فود‌های سالم است که به دلیل وجود نخود، پروتئین نیز دارد. همچنین از آنجا که این غذا را با گوجه، جعفری، ترشی و خیارشور سرو می‌کنند، خواص بیشتری نیز خواهد داشت. در دستور پخت فلافل به روش جنوبی از سیب زمینی نیز استفاده می‌شود، بکار بردن سیب زمینی باعث ترد شدن فلافل شده و نشاسته سیب زمینی نیز بافت منسجمی به آن می‌دهد. با دستور فلافل جنوبی همراه ما باشید.

مواد لازم فلافل طرز تهیه فلافل

مواد مورد نیاز برای تهیه فلال جنوبی

برای تهیه این غذای جنوبی به مواد زیر نیاز دارید. میزان مواد اولیه برای یک نفر ذکر شده است و شما می‌توانید بسته به تعداد میزان آن‌ها را افزایش دهید.

مواد لازم
نخود ۱۰۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد
سیر ۲ حبه
نمک، فلفل،‌ تخم گشنیز و زردچوبه به میزان لازم
ادویه کاری و هفت ادویه به میزان لازم

نکته:

  • توجه داشته باشید که نخودها نباید زدگی و سوراخ شدگی داشته باشند.
  • از تخم گشنیز آسیاب شده استفاده نمایید.

دستور پخت فلافل به روش جنوبی

  1. نخود‌ها را چندبار با آب سرد کاملا بشویید و سپس خیس کنید. توجه داشته باشید که نخود‌ها باید ۲۴ ساعت پیش از مصرف خیس بخورند و در طی این مدت چند مرتبه آب آن را عوض کنید تا کاملا تمیز باشد.
  2. سپس نخودها را داخل آبکش ریخته و مجددا با آب سرد بشویید. اجازه دهید تا آب اضافی آن برود.
  3. پوست سیب زمینی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به ۴ الی ۵ قسمت تقسیم کنید.
  4. اکنون باید تمام مواد را با استفاده از چرخ گوشت برقی یا دستی، چرخ کنید. برای این منظور ترتیب مواد مهم است، ابتدا سیر را داخل چرخ بریزید و سپس نخود و سیب زمینی را چرخ کنید.
  5. فلفل، تخم گشنیز، زردچوبه، ادویه کاری، نمک و هفت ادویه را با مایه فلافل مخلوط کنید و چنگ بزنید. ترکیبات ادویه فلافل را می‌توانید بخوانید.
  6. درب ظرف را بپوشانید و مایه را به مدت ۳ الی ۴ ساعت به حال خود رها کنید.
  7. پس از این مدت دوباره کمی مواد را چنگ بزنید.
  8. داخل یک ماهیتابه روغن بریزید تا اندازه‌ای که تمام سطح فلافل را پوشش دهد و آن را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار داده و اجازه دهید روغن داغ شود. کم بودن روغن یا به اندازه کافی داغ نبودن روغن، از اصلی ترین علت های خشک شدن فلافل است.
  9. با استفاده از قالب فلافل مقداری از مایه را به شکل گرد درآورده و داخل ماهیتابه بگذارید. در صورتی که به قالب فلافل دسترسی ندارید، به اندازه یک گردوی متوسط از مواد را بردارید و کف دست خود گرد کنید و داخل ماهیتابه قرار دهید.
  10. توجه کنید که فلافل باید در روغن شناور باشد. زمانی که تمام سطح فلافل سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و داخل یک آبکش قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.

دستور فلافل جنوبی به همین راحتی است و در زمانی کوتاهی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید.

نبایدهای دستور تهیه فلافل جنوبی:

  • به هیچ عنوان از پیاز استفاده نکنید، زیرا باعث می‌شود که مایه فلافل آب بیندازد و هنگام سرخ شدن فلافل‌ها بسوزند.
  • دارچین را به عنوان ادویه در این غذا به کار نبرید، زیرا طعم آن با سایر مواد موجود هماهنگ نیست و باعث بدطعم شدن فلافل خواهد شد.
  • زمان سرخ کردن فلافل نباید درب ماهیتابه را ببندید، زیرا باعث نرم شدن و وا رفتن فلافل می‌شود.
  • البته برخی از افراد برای تهیه فلافل از سیب زمینی استفاده نمی‌کنند و به جای آن تنها از نخود استفاده می‌کنند، اما در دستور پخت فلافل جنوبی، سیب زمینی نیز آمده‌است.

برای سرو این غذا به دو شیوه می‌توانید عمل کنید. در روش اول ابتدا اندکی سس فلفل را داخل نان باگت بریزید و تعدادی از فلافل‌ها را در آن قرار دهید و برای خوش طعم‌تر شدن آن از جعفری خرد شده، خیار شور، گوجه و در صورت تمایل ترشی بندری یا لیته یا ترشی فلفل استفاده کنید. در روش دوم می‌توانید این غذا را همراه با گوجه، خیارشور، ترشی و سس فلفل و انواع نان‌های سنتی میل کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 2 )
  1. الهام می گوید

    مطلب جامعی هست و خیلی عالی
    همه نکات که برا درست کردن فلافل لازم هست تو مطالب جداگانه گذاشتید مثل ادویه و ترد شدن فلافل واقعا خسته نباشید و خدا قوت ممنونم

  2. شقایق می گوید

    ممنون مطلب کاملی بود و خوبه که برای ۵ نفر گذاشتید هر موقع بخوایم درست کنیم دیگه مشکل تعداد نفرات رو نداریم