راز ترد شدن فلافل چیست
راز ترد شدن فلافل چیست
فلافل ترد و پوک ، ترد شدن فلافل خانگی ، علت ترد شدن فلافل ، فلافل پفکی ، مواد فلافل ، راز و رمز فلافل ، راز پوک شدن فلافل ، برای پوکی فلافل چه کنیم
فلافل جمع مکسر فلفل است، ولی اعراب این نام را روی نوعی شامی گذاشته اند که ماده اصلی آن نخود بوده و به پاکورای هندی بی شباهت نیست. فلافل را طعامیه نیز می نامند، یعنی خوردنی، که منکر آن نمی توان شد. در ایران فلافل نوعی ساندویچ وسوسه انگیز درست شده از نخود است که از قدیم در خیابانهای بسیاری از شهرهای خوزستان فروشنده و خورنده فراوان داشت، ولی به جرات میتوان گفت که امروزه در لیست فست فودهای همه شهرهای ایران به چشم میخورد.
همانطور که گفته شد ماده اصلی فلافل، نخود است که گاهی آن را به مدت ۴۸ ساعت در آب خیس میکنند و گاهی میپزند و سپس میکس میکنند. در فلافل عراقی و عربستانی علاوه بر نخود از باقلای زرد خیس خورده و بلغور خام خیسانده نیز استفاده میشود. در فلافل لبنانی از سبزیهای معطر استفاده میشود و به همین دلیل فلافل لبنانی سبزرنگ است. در هر صورت طعم و مزه فلافل به ادویه و سبزیجاتی که در آن به کار میرود بستگی دارد. یکی از آیتمهای مهم یک فلافل خوشمزه، ترد بودن آن است. لطیف شدن فلافل و تهیه فلافل ترد و پفکی نکاتی دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
راز خوشمزه و ترد شدن فلافل
ترد و لطیف شدن فلافل به نکات ظریف و در عین حال ساده ای بستگی دارد که باید حتما به این موارد توجه کنید.
- فلافل را در روغن زیاد بر روی حرارت تند و در زمان کوتاه (حدود ۵ دقیقه) سرخ کنید، به گونهای که در روغن غوطه ور شود و با حرارت روغن، سریع سرخ شود. تنها در این صورت میتوانید یک فلافل ترد داشته باشید. اگر فلافل را در روغن کم و بر روی حرارت ملایم سرخ کنید، مایه آن حین پختن سفت و خشک میشود.
- برای اینکه فلافل پف کند و پوک شود از مقداری بکینگ پودر در مایه آن استفاده کنید.
- نخود را حتما ۴۸ ساعت خیس کنید تا پس از میکس شدن، خمیری نرم حاصل شده و پس از سرخ شدن فلافلی نرم و در عین حال ترد داشته باشید.
- آرد پانکو یا پودر خمیر نان باگت را به تدریج به مایه فلافل اضافه کنید که خمیر زیاد سفت نشود. خمیر شما نباید زیاد سفت باشد و نه اینقدر شل که نتوانید به آن شکل دهید.
- فلافل اصل غذایی تند است، ولی شما میتوانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید.
- ماده اصلی ادویه فلافل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز است که علاوه بر طعم دهی، نفخ نخود را هم میگیرد.
طرز تهیه فلافل ترد و پوک
مواد لازم برای تهیه فلافل | |
نخود | ۲۰۰ گرم |
پیاز بزرگ و سیب زمینی متوسط آبپز شده | هرکدام ۱ عدد |
سیر | ۴ حبه |
آرد پانکو | ۶ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زیره سیز و تخم گشینز | هر کدام ۱ پینچ |
جعفری و گشنیز خرد شده | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و روغن مایع برای سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ساقه جعفری و گشنیز را گرفته، برگ آن را خرد کنید.
- نخود را در آب و اندکی نمک به مدت ۴۸ ساعت خیس کنید تا کاملا نرم شده و نفخ آن گرفته شود.
- نخود خیس خورده را به همراه پیاز، سیب زمینی پخته و سیر در غذاساز بریزید.
- ادویهها را به غذاساز اضافه کنید.
- جعفری و گشنیز خرد شده را همراه با آرد به غذاساز اضافه کنید.
- غذاساز را روشن کنید تا مواد کاملا له شده و بافت خمیری پیدا کنند. برای له کردن مواد میتوانید از چرخ گوشت هم استفاده کنید، در اینصورت مواد را دو بار چرخ کنید تا خمیری کاملا نرم به دست آید.
- خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا نرم و یکنواخت شود.
- برای راحتی کار با خمیر فلافل بهتر است روی ظرف حاوی مواد سلفون کشیده و مواد را یک ساعت در یخچال قرار دهید. ولی در صورت کمبود وقت، میتوانید این مرحله را حذف کنید.
- خمیر فلافل را میتوانید با دست به صورت گلولههای کوچکی درآورده و روی آنها کمی فشار وارد کنید تا صاف شوند؛ یا اینکه از قالب فلافل استفاده کنید.
- در یک ماهیتابه گود به ارتفاع ۴-۳ سانتیمتر روغن بریزید و آن را روی حرارت زیاد داغ کنید.
- پس از اینکه روغن داغ شد، فلافلها را در صافی فلزی دسته دار قرار داده و به آرامی در روغن داغ فرو کنید تا سرخ شوند. در صورت عدم دسترسی به صافی دسته دار، با استفاده از یک کفگیر چوبی کوچک، فلافل را به آرامی در روغن بگذارید.
- فرصت دهید تا فلافل ها به مدت ۳ الی ۵ دقیقه سرخ شده و به رنگ قهوهای روشن درآیند.
- در بشقابی، دستمال مخصوص جذب روغن پهن کرده و فلافلها را پس از سرخ شدن روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- فلافل را به همراه کلم و پیاز ساطوری شده، گوجه فرنگی و خیار شور لای نان باگت قرار دهید و با سس مایونز یا سس کچاپ میل کنید.
فلافل در واقع نوعی شامی است که در دسته غذاهای روغن جوش (deep frying)، به معنی سرخ کردن در روغن عمیق قرار دارد و معمولا به صورت ساندویچ به عنوان شام سرو میشود. شما در این مطلب با طرز تهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن آن آشنا شدید.
من که خیلی فلافل دوست دارم ولی زحمتش زیاده همیشه آماده میخرم