غذاهایی که با مرغ میشه درست کرد
غذاهایی که با مرغ میشه درست کرد
فهرست مطالب
سریع ترین غذا با مرغ ، خورشت انواع غذا با مرغ ، غذای چند دقیقه ای با مرغ ، غذا با مرغ و برنج ، غذای مهمانی با مرغ ، غذا با مرغ و پیاز ، غذای نونی با مرغ ، غذا با مرغ و سیب زمینی و برنج ، غذای چند دقیقه ای با مرغ ، غذای جدید با مرغ ، غذا با مرغ و سیب زمینی ، غذا با مرغ ریش ریش ، غذای چند دقیقه ای با مرغ و برنج ، غذا با مرغ بدون برنج ، انواع غذا با مرغ خوشمزه و لذیذ
وقتی نمیدونین چی بپزین و مرتب این سوالات ذهنتون رو مشغول میکنه که ناهار و شام چی بپزم یهو به ذهنتون میرسه تا سریع یه بسته مرغ از داخل فریزر در بیارین و یه غذای سریع و ساده باهاش بپزین؛ درسته؟ بله؛ اینجور مواقع هممون انواع غذا با مرغ رو به غذاهای گوشتی ترجیح میدیم؛ مگر اینکه گوشت چرخ کرده داشته باشیم و اون موقعست که به سراغ تهیه غذا با گوشت چرخ کرده میریم!
برای همین ما میخوایم توی این مطلب انواع غذا با مرغ رو آموزش بدیم که البته هم خوشمزه باشن و هم یه جورایی جدیدتر از زرشک پلو با مرغ که با رب و سیب زمینی میپزیم.
پس بیاین به ترتیب از غذاهای ساده شروع کنیم و در ادامه چند مدل غذای مرغی خوشمزه که حتی برای مهمونیها هم مناسبه رو با هم مرور کنیم.
انواع غذا با مرغ
۱. خوراک مرغ و سیب زمینی
مواد لازم برای ۲-۳ نفر | |
تکههای مرغ (ران یا سینه) | ۴ تکه کوچک |
سیب زمینی | ۲ عدد درشت |
آب | به میزان لازم |
پیاز | یک عدد |
نمک، فلفل، پودر پاپریکا، پودر سیر و آویشن | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سیب زمینیها رو پوست بگیرین و درشت خرد کنین و اونا رو به تمام ادویهها آغشته کنین.
- حالا کمی روغن بهش اضافه کنین.
- پیاز رو درشت خرد کنین و به سیب زمینی اضافه کنین.
- در این مرحله مرغا رو داخل یه ظرف پیرکس بریزید و سیب زمینیها رو بهش اضافه کنین.
- نیم پیمانه آب داخل ظرف بریزین و روشون فویل بکشین.
- ظرف رو داخل فر بذارید تا (با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد) به مدت ۱ ساعت پخته بشه و یک ربع آخر هم فویل رو از روش بردارین تا غذا ترد بشه.
نکته: شما میتونین همین کار رو توی قابلمه انجام بدین و روی گاز! به همین راحتی!
این مرغ عطر آویشن و پودر سیر داره و کنار سیبزمینیهای تردش، خیلی جذاب و خوشمزه میشه.
۲. کوکوی مرغ
هیچ کوکو و کتلتی مثل اونی که مامان میپزه نمیشه؛ قبول دارید؟ اما اگه تا حالا کوکوی مرغ رو درست نکردید پیشنهاد میکنیم هر چه سریعتر این کوکوی خوشمزه رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ | یک عدد |
دنبه (سلیقهای) | یک تکه کوچک |
سیب زمینی متوسط رو به بزرگ | سه عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر پیاز | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز | یک عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
جعفری و ریحان خشک (و یا تازه) | از هر کدام یک قاشق غذاخوری |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برای شروع کار ابتدا سیب زمینیها را پخته و حسابی بکوبید و کنار بگذارید.
- سینه مرغ را با کمی نمک و زردچوبه و یک عدد پیاز کوچک و مقداری آب بپزید؛ حالا سینه مرغ را رنده کنید و یا با دنبه و زعفران دم کرده در غذاساز بریزید.
- سینه مرغ و سیب زمینی آب پز شده را با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل و پودر سیر و پودر پیاز اضافه شود و حسابی هم بزنید.
- دو عدد تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و حسابی هم بزنید.
- در آخر سبزیجات معطر و یا هر سبزی معطری که دوست دارید را به مواد اضافه کنید.
- از مایه کوکو به اندازه دلخواه برداشته و با کمک دست آن را شکل دهید و در روغن سرخ کنید.
۳. کیک مرغ
اخیرا کیکهای غذایی خیلی مرسوم شدن و خانومای با سلیقه توی مهمونیهاشون سعی میکنن یه دونه از این کیکای غذایی رو بذارن. این کیکها بر خلاف اسمشون، اصلا نیازی به فر و پخت و پز آنچنانی ندارن؛ صرفا شما یه بسته نون تست (اسنک) نیاز دارین و یکسری مواد میانی؛ همین!
ما قبلا اسنک رو آموزش دادیم که شما میتونین اون رو توی سایت ما مطالعه کنید.
۴. خورشت مرغ گشنیزی
اما مرغ گشنیزی! یکی دیگه از انواع غذا با مرغ که باید امتحان کنین. یعنی اگه قبلا این خورشت رو درست کردین، شما خیلی خوش سلیقه و با ذوق هستین توی آشپزی. چون این خورشت رو فقط شکموهای عزیز میشناسن که بسیار معطر و خوشمزه هم هست.
خب خیلی منتظرتون نمیذاریم؛ بریم برای پخت مرغ گشنیزی. (حتما امتحان کنین که حرف نداره؛ نظراتتون رو هم پایین همین صفحه برامون بذارین)
مواد لازم | |
سینه مرغ خرد شده | ۱ عدد |
ماست | ۴ قاشق غذاخوری |
سس مایونز | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۱ قاشق غذاخوری |
گشنیز خرد شده | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
سیر له یا رنده شده | ۱ حبه |
زعفران | کمی |
ادویه (شامل نمک و فلفل و پودر آویشن و پودر کاری) | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- تمام مواد بالا به جز مرغ را مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید.
- مواد را کنار بگذارید.
- حالا مرغها رو کمی در تابه تفت بدید یا اگر خواستید سرخ کنید.
- بعد از اینکه مرغها پخت، سس مذکور را که قبلا آماده کرده بودید رو به مرغها اضافه کنید.
- پس از جوش آمدن مواد، زیر شعله را ملایم کنید تا مرغ آروووم توی این سس بپزه.
- فقط اگر بخواهید سس تا آخر تمام بشه، کمی مرغ شما خشک میشه؛ توصیه ما اینه که کمی از سس را نگه دارید که غذای تردتر و خوشمزهتری داشته باشید.
۵. مرغ ناردونی
از اون غذاهای مرغی پاییزی که باید پخت و از خوردنش کنار یه کته شمالی لذت برد. قیافه و حتی مزهاش شبیه به فسنجان هست و تقریبا هیچ کسی نیست که عاشقش نباشه؛ مگه اینکه طرف کلا با انار مشکل داشته باشه! خلاصه که خیلی عالیه و پیشنهاد میکنیم این بار که رفتین سراغ تهیه غذا با مرغ، این مرغ ناردونی رو امتحان کنین که خیلی لذیذه!
مواد لازم | |
مرغ (ترجیحا ران) | نیم کیلو |
سیر تازه | دو حبه |
آب انار | یک و نیم پیمانه |
رب انار | دو قاشق غذا خوری |
انار دانه شده | نصف پیمانه |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر گلپر (به دلخواه) | نوک قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- اول مرغ ها را خوب با آب شستشو بدین و خونابهها رو کامل جدا کنین.
- حالا برای مزه دار کردن مرغ، مرغا رو با ادویه، نمک، فلفل و زردچوبه قاطی کنید و در روغن سرخ کنید.
- توی یه تابه جدا، پیازها را تفت بدین و آخرش سیر رو اضافه کنین.
- بعد از این که بوی سیر بلند شد، باید به آن رب انار اضافه کنید. دقت داشته باشید که شیرین یا ترش شدن غذا بستگی به طعم رب شما داره.
- در این مرحله آب انار و پودر گلپر رو اضافه کنید.
- وقتی مواد به جوش اومد، تکههای مرغ را اضافه کرده و حرارت رو کم کنین.
- یک ربع مانده به پخته شدن غذا، دانههای انار را اضافه کنید؛ فقط درب تابه را دیگه نذارید که انارها سیاه و زشت میشن!
- بذارید تا خورش خوب جا بیفته و غلیظ بشه و نوش جان کنین.
۶. سالاد سزار
سالاد سزار یه غذای سبک و مدرن با مرغ که البته همونطور که از اسمش هم پیداست سالاده. اما خب برای شام گزینه مناسبی هستش. برای تهیه سس سالاد سزار، پنیر پارمزان، سیر، آبلیمو، خردل، ماست یونانی یا ماست چکیده و دو قاشق غذاخوری آب را به خوبی با هم ترکیب کنید تا سس شما آماده شود.
یک مقدار کاهو رو درشت خرد کنید. بعد سینههای مرغ رو گریل کنید و روی سالاد بذارید و با سس مخصوصش میل کنید! همین!
۷. سالاد ماکارونی با مرغ
سالاد ماکارونی رو هممون دوست داریم، مگه اینکه رژیم داشته باشیم! البته رژیمی هم میشه درستش کرد، اما خب میدونین که هر چیز خوشمزهای باید کالریش بالا باشه! توی سالاد ماکارونی هر چیزی دوست دارین میتونین اضافه کنین؛ از لوبیا قرمز و قارچ و هویچ پخته گرفته تا خیارشور و نخود فرنگی و فلفل دلمهای ریز شده!
مواد لازم | |
مرغ | چند تکه |
پیاز | یک عدد کوچک |
کرفس | دو ساقه خرد شده بدون برگ |
هویج | یک عدد خرد شده |
زردچوبه | کمی |
آب | به میزان لازم |
اما اون چیزی که مهمه اینه که اگر واحد پروتئینی که در نظر گرفتین مرغ هست، اون مرغه بوی بد و زننده نده! پس برای تهیه سالاد ماکارونی با مرغ به این روشی که میگیم مرغ رو آبپز کنین تا خیالتون راحت باشه مرغ داخل سالاد ماکارونی شما، لذیذ و خوشعطر میشه. همه مواد رو داخل قابلمه بریزین و ۲۰ دقیقه اول تمام کف روی مرغ رو بگیرین. بعد بذارین آروم بپزه و داخل سالادتون استفاده کنین.
۸. مجبوس مرغ
مجبوس در واقع پلویی هست که به همراه مرغ، ماهى یا گوشت درست میشه و سبکهای مختلفی داره. اما خلاصه بگیم که این غذا بسیار معطر و خوشبو و عطر هست که از خوردنش نه سیر میشین و نه پشیمون! بریم که یه دستور عالی و بینقص برای تهیه مجبوس مرغ رو مرور کنیم.
مواد لازم | |
برنج | ۴ پیمانه ترجیحا دانه بلند |
مرغ | ۴ تکه ترجیحا ران |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
رازیانه | نصف قاشق چایخوری |
زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
میخک کامل | ۵ عدد |
چوب دارچین | ۲ عدد |
هل | ۵ دانه |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا مرغ را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدیم.
- حالا ۳ عدد میخک، فلفل سیاه، زردچوبه، هل و دارچین را به قابلمه اضافه میکنیم.
- توی این مرحله گوجه فرنگیها را رنده میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. باید زمانی که مرغ کاملا پخت مقداری از آب مرغ برای تهیه برنج باقی بمونه. مرغها را کنار میذاریم و آب مرغ را هم میتونیم صاف کنیم هم با ادویه جات داخلش نگه داریم.
- در اینجا تخم گشنیز را به همراه رازیانه، ۲ عدد میخک و زیره سبز در آسیاب میریزیم و پودرشون میکنیم.
- برنج را خیس میکنیم و به همراه آب مرغ روی حرارت میذاریم تا نرم بشن. بعد از اینکه برنج را آبکش کردیم باید دم بذاریم.
- حالا مرغ را لابلای برنج قرار میدیم و یک قاشق از ادویههایی که آسیاب کردیم رو روش میریزیم.
- بعد از اینکه برنج دم کشید و آماده شد، توی دیس میکشیم و مرغها رو کنارش میچینیم و به همراه یه ترشی لیته ناب سرو میکنیم.
۹. مرغ و مسما
اما غذای دیگهای که جزء انواع غذا با مرغ حساب میشه، آلومسما یا مرغ و مسماست. این یه خورشت مجلسی و معرکهاس! اصلش رو توی شمال پیدا میکنید که اونجا بسیار عالی و خوشمزه طبخ میشه. ما هم در ادامه روش پخت سنتی و شمالی این خورشت ملس و دلچسب رو براتون میذاریم.
مواد لازم | |
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
آلو سیاه | ۸ عدد |
قیسی زرد آلو | ۸ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری سَر پُر |
روغن مایع | به اندازه کافی |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور تهیه:
- ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید. پس کمی نمک و فلفل روی قطعات مرغ بپاشید و مرغا رو داخل روغن سرخ کنید.
- حالا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
- یک قابلمه مناسب روی حرارت بذارید و مقداری روغن داخلش بریزید.
- پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید؛ بعد مقداری زردچوبه اضافه کنید.
- در همین حین هستههای آلو سیاه را خارج کنید و به همراه قیسی به تابه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه بدید تا آلو سیاه و قیسی هم کمی سرخ بشن.
- حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ بشه.
- مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید.
- در مرحله بعدی مرغهای سرخ کرده را به همراه چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
- درب قابلمه را بذارید و اجازه بدین مرغ با حرارت ملایم به خوبی بپزد. این خورش به صورت کم آب سرو میشه! پس بذارین خوب جا بیفته.
- در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، زعفران دم کرده را اضافه کنید و طعم خورش را بچشید. در صورتی که خورش بیش از حد ترش شده بود میتونین ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید تا طعم خورش ملس بشه.
- بعد از اینکه خورش آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنین.
۱۰. پای مرغ با سیب زمینی و تره فرنگی
پای مرغ در فر درست میشود. این پای خوش طعم و شکیل، با لایههایی ناصاف از خمیر فیلو تهیه میشود که روی آنها کره آب شده، مالیده شده است.
مواد لازم | |
سیب زمینی مکعبی خرد شده | ۲۲۵ گرم |
کره | ۵ قاشق غذاخوری |
سینه مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده | ۱۷۵ گرم |
تره فرنگی خرد شده | ۱ عدد |
قارچ ورقه شده | ۱۵۰ گرم |
آرد | ۲.۵ قاشق غذاخوری |
شیر | ۳۰۰ میلی لیتر |
خردل | ۱ قاشق غذاخوری |
مریم گلی تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
خمیر فیلو | ۲۲۵ گرم |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سیب زمینی مکعبی خرد شده را در یک قابلمه آب جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کنید.
- کره را داخل یک ماهیتابه ذوب کرده و مرغ خرد شده را به مدت ۵ دقیقه داخل آن بپزید.
- تره فرنگی و قارچ را افزوده و به مدت ۳ دقیقه بپزید، آنها را مرتب هم بزنید. آرد را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه بپزید. به تدریج شیر را بیفزایید و به جوش آورید. خردل، مریم گلی و سیب زمینی را به همراه چاشنی افزوده و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
- در همین فاصله، نیمی از ورقههای خمیر فیلو را کف یک ظرف عمیق مخصوص پای پهن کنید. سس را با قاشق داخل ظرف بریزید و با یک ورقه دیگر از خمیر فیلو بپوشانید. با قلموی آشپزی بر روی خمیر، کره بمالید و ورقه دیگری از خمیر روی آن قرار دهید.
- باقیمانده خمیر را رشتهای خرد کرده و بر روی خمیر پای به صورت نامرتب بریزید. با قلموی آشپزخانه کره آب شده را بر روی خمیرهای رشتهای بمالید و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا ترد و برشته شوند.
- این پای را به صورت داغ سرو کنید.
۱۱. مرغ پخته پنیری
مرغ پنیری یکی دیگر از انواع غذا با مرغ است، غذایی سالم با تلفیقی از مواد اولیه کم چرب و لذیذ که ترکیبی از پنیر و خردل و یک لایه سوخاری برشته است.
مواد لازم | |
شیر کم چرب | ۱ قاشق غذاخوری |
خردل | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر چدار کم چرب رنده شده | ۶۰ گرم |
آرد ساده | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
سینه مرغ بدون استخوان و پوست | ۴ عدد |
دستور تهیه:
- شیر و خردل را درون یک کاسه مخلوط کنید. پنیر را نیز به همراه آرد و پیاز کوهی در یک بشقاب مخلوط نمایید.
- مرغ را درون مخلوط شیر و خردل انداخته، با قلموی مخصوص آشپزخانه همه قسمت های آن را به صورت یکنواخت آغشته سازید.
- سینههای مرغ را داخل مخلوط پنیر انداخته، بغلطانید و فشار دهید تا کاملا مواد به انها بچسبند.
- مرغها را روی سینی فر بچینید و پنیر اضافه را روی آنها بپاشید.
- آنها را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا کاملا برشته و طلایی رنگ شده و هنگامیکه سیخ را درون آن فرو میکنید آب شفاف به بیرون تراوش کند و صورتی رنگ نباشد.
- مرغ را داغ، به همره سیب زمینی با پوست پخته شده و سبزیجات تازه سرو نمایید.
۱۲. سالاد مرغ اندونزی
سالاد مرغ نیز یکی دیگر از انواع غذا با مرغ پخته است که سس تند بادام زمینی آن را میتوان از یک روز قبل آماده کرده و در یخچال نگه داشت.
مواد لازم | |
سیب زمینی بزرگ خرد شده | ۴ عدد |
آناناس تازه مکعبی خرد شده | ۳۰۰ گرم |
هویج رنده شده | ۲ عدد |
جوانه لوبیا | ۱۷۵ گرم |
پیازچه خرد شده | ۱۰۰ گرم |
کدوی نواری خرد شده | ۱ عدد |
ساقه کرفس نواری خرد شده | ۳ عدد |
بادام زمینی بی نمک | ۱۷۵ گرم |
سینه مرغ پخته و خرد شده | ۱۲۵ گرم |
کره بادام زمینی | ۶ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۶ قاشق غذاخوری |
روغن کنجد | ۲ قاشق چایخوری |
آبلیموی ترش | ۴ قاشق چایخوری |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل چیلی قرمز خرد شده | ۱ عدد |
دستور تهیه:
- سیب زمینیها را داخل یک قابلمه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند. آن را آبکش کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.
- سیب زمینی خنک شده را داخل کاسه سالاد بریزید.
- آناناس، هویج، جوانه لوبیا، پیازچه، کدو، کرفس، بادام زمینی و تکههای مرغ را به سیب زمینی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- برای تهیه سس، کره بادام زمینی را داخل یک کاسه کوچک قرار داده، به آرامی سویا سس و روغن زیتون را به آن بیفزایید.
- فلفل چیلی قرمز، روغن کنجد و آبلیمو را با مواد ترکیب کنید، خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- سس تند را روی سالاد ریخته و به آرامی هم بزنید تا تمامی مواد به آن آغشته شوند.
- سالاد را با برشهای لیمو تزیین کرده و بلافاصله سرو کنید.
سخن آخر
مرغ یکی از مواد غذایی معروف و پرمصرف در دنیاست که نقش مهمی در رژیم غذایی مردم ایفا میکند. این ماده غذایی به دلیل چربی پایینی که دارد برای رژیمهای کم کالری غذایی مناسب است. غذاهای ایرانی و خارجی بسیاری را میتوان با گوشت مرغ درست کرد که در این مطلب چند نمونه از آن ارائه شد. اگر با دیگر انواع غذا با مرغ آشنایی دارید، طرز تهیه آنها را میتوانید در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما به اشتراک بگذارید.