طرز تهیه برگه زردآلو در منزل
طرز تهیه برگه زردآلو در منزل
فهرست مطالب
طرز تهیه برگه زردآلو بازاری ، علت سیاه شدن برگه زردالو ، طرز خشک کردن زردآلو در آفتاب ، روش خشک کردن زردآلو با پوست ، طرز خشک کردن زردآلو در فر ، قیسی زردآلو ، طرز تهیه قیسی ، طرز تهیه برگه زردآلو در فر ، برگه زردآلو آفتابی
خشک کردن انواع میوهها یک روش مناسب برای استفاده از انواع میوهها در خارج از فصل آنها است. در این مطلب به آموزش روشهای خشک کردن زردآلو در منزل میپردازیم.
خشک کردن زرد آلو در منزل
تهیه برگ زردآلو یا قیسی در خانه به راحتی امکان پذیر بوده و هیچ چگونه سختی ندارد. تنها کافی است مقداری زردآلوی تازه و رسیده را برای این کار تهیه کرده و با دو روشی که در ادامه توضیح داده میشود اقدام به خشک کردن آنها کنید.
خشک کردن زردآلو در آفتاب
وسایل لازم
- یک سینی یا سبد توری
- مقداری آبلیمو
- یک تکه پارچه توری
روش انجام کار
- ابتدا زردآلوها را به خوبی بشویید.
- سپس آنها را قاچ کرده و هسته شان را خارج کنید.
- برای آنکه زردآلوها در آفتاب تغییر رنگ نداده و سیاه نشوند بهتر است آنها را چند دقیقه در مقداری آبلیموی محلول در آب بخیسانید.
- در ادامه زردآلوها را با کمی فاصله در سبد توری خود بچینید.
- برای آن که زردآلوها از گزند گرد و خاک و یا حشرههای مزاحم در امان باشند، پارچهای توری بر روی آنها قرار دهید.
- در نهایت سبد را در معرض نور آفتاب قرار داده و هر از گاهی زردآلوها را پشت و رو کنید تا به طور یکدست خشک شوند.
نکات مهم
- هنگامی که زردآلوها کاملاً چروکیده شوند میتوان نتیجه گرفت که به طور کامل خشک شده اند و دیگر نیازی به ماندن آنها در آفتاب وجود ندارد.
- به طور معمول زمان مورد نیاز برای خشک کردن زردآلوها بین ۳ تا ۴ روز است.
- برای نگهداری زردآلوهای خشک شده بهتر است آنها را در یک ظرف دردار و در محیطی خنک نگهداری شوند.
خشک کردن زردآلو در فر
مراحل انجام کار
- ابتدا زردآلوها را به خوبی شسته و آنها را در آبکش بریزید تا آبشان خارج شود.
- سپس زردآلوها را از وسط نصف کرده و هسته آنها را در آورید.
- برگهای زرد آلو را با فاصله مناسب در سینی فر بچینید.
- درجه حرارت فر را بر روی حداقل آن تنظیم کنید.
- در طول زمان خشک شدن زردآلو ها، به طور مرتب آنها را زیر و رو کنید.
- پس از آن که مطمئن شدید زردآلوها خشک شده اند، آنها را خارج کرده و بگذارید تا سرد شوند.
نکات مهم
- در طول مدت زمان خشک کردن زردآلو با فر باید درب فر را نیمه باز بگذارید.
- پس از سرد شدن زردآلوهای خشک شده آنها را در ظرفی دردار چیده در جای خشک و خنک نگه دارید.
اگر علاقهمند به طمع و مزه این میوه خوشمزه هستید میتوانید دستور پخت و نحوه تهیه لواشک زردآلو را مطالعه نمایید.
روش های دیگر
اگرچه متداولترین و آسانترین روشهای خشک کردن میوهها از جمله زردالو همان روشهای خشک کردن در آفتاب و یا به وسیله دستگاه فر است، اما روشهای دیگری نیز برای انجام این کار وجود دارد. به عنوان مثال میتوانید زردآلوها را در یک سینی چیده و بر روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید و تا خشک شدن کامل، آنها را زیر و رو کنید. همچنین امروزه دستگاههای مخصوصی برای خشک کردن انواع میوهها وجود دارند که از آنها نیز میتوان برای این کار استفاده کرد.
نکات پایانی
- از برگه زردآلو میتوان به عنوان آجیل و نیز چاشنی در انواع غذاها مانند خورشت استفاده کرد.
- برگ زردآلو منبعی غنی از املاح و ویتامینهای بسیار زیادی است که برای سلامتی و بالا بردن قدرت بدنی برای همه افراد به ویژه کودکان بسیار مفید خواهد بود
- یک زردآلوی تازه در خود چیزی در حدود ۱۰۴ کالری و نیز ۸۶ درصد آب دارد، اما یک زردآلوی خشک شده دارای ۲۱۲ کالری و نیز ۷۶ درصد آب است؛ بنابراین زردآلوی خشک یا قیسی حدود دو برابر زردآلوی تازه انرژی و کالری دارد.
نتیجه گیری
زرد آلو بدون شک یکی از خوش طعم ترین میوهها در فصل گرم سال است و کمتر کسی میتواند از آن چشم پوشی کند. قیسی این میوه نیز بسیار لذیذ بوده میتواند به عنوان یک میان وعده بسیار مغذی برای کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد. به نظر میرسد بهترین گزینه برای خشک کردن این میوه استفاده از فر یا دستگاه خشک کن باشد چرا که بسیار سریع و راحت است. شما کدام روش را ترجیح میدهید؟ دلیل شما برای این انتخاب چیست؟ قسمت “ارسال نظرات” را فراموش نکنید و از تجربیاتتان را در این زمینه برایمان بگویید.