طرز تهیه نعنا داغ برای تزیین آش

0

طرز تهیه نعنا داغ برای تزیین آش

طرز تهیه نعنا داغ برای آش رشته ، خواص نعناع داغ ، طرز تهیه نعنا داغ برای کشک بادمجان ، طرز تهیه نعنا داغ با نعناع خشک ، آموزش نعنا داغ ، طرز تهیه کشک با نعنا داغ ، نعنا داغ مجلسی

نعنا، گیاهی با طبیعت گرم و خشک است که به صورت تازه، خشک، دم کرده و یا بصورت عرق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه خوش عطر برای درمان سوء هاضمه، کاهش کلسترول خون، تنظیم غلظت خون، جلوگیری از یرقان، تقویت اعصاب، تقویت نیروی جنسی، رفع تهوع ناشی از سردی مزاج، درمان روماتیسم، افزایش فشار خون و … موثر است. اما نباید فراموش کرد که دارو‌های گیاهی باید با نظر پزشک و به صورت کاملا کنترل شده مصرف گردند و استفاده بیش از حد از آن‌ها ممکن است عوارض خطرناکی در پی داشته باشد.

طرز تهیه نعنا داغ خواص نعناع

نعنا داغ یکی از چاشنی‌هایی است که در تهیه غذا‌های ایرانی و مخصوصا انواع آش جایگاه خاصی دارد. این طعم دهنده‌ی خوشمزه معمولا به همراه کشک برای تزیین آش‌های پرطرفداری مانند آش رشته، آش قلمکار، آش دندونی، آش دوغ و غذا‌ی خوشمزه‌ای مانند حلیم بادمجان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تهیه این طعم دهنده عالی، بسیار ساده و پیش افتاده است و با حداقل مواد ممکن درست می‌شود. برای درست کردن نعنا داغ به نعنا خشک و روغن نیاز دارید و برای اینکه رنگ سبز خوشرنگ تری پیدا کند، می‌توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید زیاد حرارت ببیند و پس از اضافه کردن نعنا به روغن، باید بلافاصله از روی حرارت برداشته شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن، تیره شدن و بدبو شدن نعنا می‌گردد.

در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی، خواص نعنا آشنا سازیم. برای تهیه نعنا داغ، به نعنای خشک نیاز دارید. برای خشک کردن نعنا مراحل زیر را دنبال کنید.

طرز تهیه نعنا خشک

  1. ابتدا نعنا را پاک کرده و برگ‌های خراب و کپک زده آن را جدا کنید.
  2. برگ‌های نعنای پاک شده را به مدت ۵-۴ دقیقه در آب سرد ریخته و سپس برگ‌ها را در آب حرکت دهید تا گرد و غبار و اجسام خارجی آن جدا شوند.
  3. برگ‌های نعنا را از آب خارج کرده و در صافی بریزید، این عمل را ۳-۲ بار تکرار کنید تا نعنا کاملا تمیز شود.
  4. اجازه دهید برگ‌های نعنا کمی در صافی بمانند تا آب آن‌ها کاملا خارج شود، سپس آن‌ها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید و در دمای معمولی اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند.
    برای خشک کردن نعنا در فر، برگ‌های نعنا را با حداکثر ارتفاع انباشتگی ۳-۲ سانتیمتر و نه بیشتر، در سینی فر بچینید و فر را روی حرارت ۸۲ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. هر ۱۵ دقیقه نعنا‌ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. ۲ الی ۴ ساعت طول می‌کشد تا نعنا بدین طریق خشک شود.
  5. برای خشک کردن نعنا در مایکروفر، دستگاه را روی زمان ۳-۱ دقیقه تنظیم کرده و هر ۳۰ ثانیه برگ‌های نعنا را زیر و رو کنید.
  6. پس از اینکه برگ‌های نعنا کاملا خشک شدند، آن‌ها را آسیاب و الک کنید.

طرز تهیه نعنا داغ

مواد لازم برای تهیه نعنا داغ
پودر نعنا خشک ۱/۲ پیمانه
روغن ۱ پیمانه
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. مقداری روغن را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن می‌شود.
  2. بعد از اینکه روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید (علت انتخاب ظرف دسته دار همین است که به راحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید).

نکات بسیار مهم:

  1. استفاده از نعنای تمیزی که مزه خاک! ندهد، ساقه و شاخه های زمخت نداشته باشد و رنگی خوشرنگ داشته باشد، در کیفیت نعنا داغ شما بسیار اثرگذار است.
  2. رنگ دلربای نعنا داغ شما، بسیار وابسته به روغنی است که استفاده می کنید؛ ما به شما می گوییم اگر به دنبال یک نعنا داغ محشر هستید، حتما از روغن زیتون سبز خوشرنگ استفاده کنید.
  3. در نعنا داغی که حالت مجلسی دارد، تا حد امکان از نعنای ریز پودر شده استفاده می شود؛ پس تا حد امکان آن را پودر کنید.
  4. اضافه کردن نمک به روغن، باعث حفظ رنگ نعنا خواهد شد، آن را حذف نکنید.
  5. می‌توانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.

سخن آخر

نعنا داغ را می توانید بیشتر درست کرده و در ظرف در بسته و بمدت طولانی در یخچال نگهداری کنید. ترفندهای شما برای درست کردن نعنا داغ خوشرنگ و لعاب چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما و سایر دوستانتان در انگیزه به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ