چگونه نعناع را خشک کنیم که سیاه نشود
چگونه نعناع را خشک کنیم که سیاه نشود
فهرست مطالب
طرز تهیه نعنا خشک ، عکس نعناع خشک ، چجوری نعناع خشک کنم ، خشک کردن نعناع در ماکروفر ، علت سیاه شدن نعناع خشک ، روش نگهداری نعناع خشک ، تولید نعناع خشک ، علت سیاه شدن برگهای نعناع ، طرز تهیه نعنا خشک شده
نعنا از جمله سبزیجات پرکاربرد در آشپزیست که به خاطر عطر و بوی مطبوعی که دارد اغلب به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد. نعنا داغ یکی از طعم دهندههای اصلی در غذاهایی مانند آش رشته، آش شله قلمکار، حلیم بادمجان، آش دندونی و … است که از خشک کردن و ساییدن برگهای خوش عطر نعنا و تفت دادن آن در روغن حاصل میشود. در این مطلب قصد داریم به آموزش روشهای مختلف خشک کردن نعناع بپردازیم.
خشک کردن نعنا به صورت دسته ای
- برای خشک کردن نعنا به صورت دسته ای، آن را به صورتی بچینید که حدود ۱/۳ ساقه نیز با برگهای نعنا بریده شود.
- پس از چیدن نعنا، برگهای سیاه و خراب آن را جدا کنید، ساقههای نعنا را در ظرف محتوی آب سرد ریخته و مقداری نمک در آب بریزید.
- اجازه دهید نعنا ۱۰ دقیقه در آب بماند، سپس با دست به آرامی ساقههای نعنا را در آب حرکت دهید تا گل و لای و آلودگیهای موجود روی سطح برگهای نعنا شسته شود.
- سپس نعنا را در آبکش ریخته و ۲ الی ۳ بار شستشوی نعنا را تکرار کنید تا برگهای آن کاملا تمیز شوند.
- پس از شستن نعنا، آن را در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن خشک شود. برای خشک کردن کامل برگهای نعنا میتوانید از یک حوله نخی تمیز با قدرت جذب بالا استفاده کرده و ساقهها را لای آن قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
- ۵-۶ عدد ساقهی نعنا را کنار هم قرار دهید، با یک تکه نخ به هم وصل کنید تا به شکل یک دسته نعنا درآیند.
- در اتاق تاریکی با دمای ۲۱-۲۷ درجه سانتیگراد، دستههای نعنا را آویزان کرده و یک الی ۲ هفته صبر کنید تا برگهای نعنا خشک شوند.
- پس از اینکه برگهای نعنا کاملا خشک شدند، آنها را از ساقه جدا کرده و در ظرف دردار نگهداری کنید.
نکته: یک ساقهی نعنا را به صورت تکی آویزان نکنید، چون پس از خشک شدن خرد شده و میریزد.
خشک کردن نعنا در فر
- فر را روی درجه حرارت ۱۴۰ درجه فارنهایت یا ۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- پس از اینکه فر در این درجه حرارت به مدت ۵ دقیقه گرم شد، فر را خاموش کنید.
- برگهای نعنا را پس از چیدن، از ساقه جدا کرده و به روش ذکر شده در فوق بشویید.
- پس از خشک کردن برگ ها، آنها را کف سینی فر به صورت یکنواخت و در یک لایه پهن کنید.
- سینی را در فر قرار داده و حدود ۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا برگهای نعنا خشک شوند و هر ۵ دقیقه یکبار آنها را چک کنید تا از خشک شدن آنها مطمئن شوید.
- وقتی برگهای نعنا کاملا خشک شدند قبل از اینکه رنگ برگها تغییر کرده و به رنگ قهوهای درآیند، آنها را از فر خارج کنید.
- اجازه دهید برگهای نعنا کاملا خنک شوند، سپس در ظرف دردار نگهداری کنید.
خشک کردن نعنا در مایکروفر
- کف بشقاب مایکروفر را با دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه بپوشانید.
- پس از شستن و خشک کردن برگهای نعنا، آنها را در بشقاب مایکروفر ریخته و در یک لایه پهن کنید طوریکه برگها روی هم انباشته نباشند. پهن کردن برگها در یک لایه باعث میشود سریعتر و یکنواختتر خشک شوند.
- بشقاب را در مایکروفر قرار داده و دستگاه را روی ۱۰ ثانیه و قدرت حداکثر تنظیم کنید.
- پس از ۱۰ ثانیه برگهای نعنا را خارج کرده، آنها را زیر و رو کنید و به مدت ۱۰ ثانیه دیگر در مایکروفر با قدرت حداکثر قرار دهید.
- این عمل را تکرار کرده و هر ۱۰ ثانیه یکبار برگ های نعنا را چک کنید تا از خشک شدن انها مطمئن شوید.
- حداکثر زمان لازم برای خشک کردن نعنا به این روش ۱.۵ دقیقه است.
- در صورت انباشته شدن برگ های نعنا روی هم، کل زمان خشک کردن نعنا در مایکروفر ۳ دقیقه طول میکشد و هر ۳۰ ثانیه یک بار باید برگها را زیر و رو کرد تا به طور یکنواخت خشک شوند (هرچند بهتر است برگها روی هم انباشته نشده و فقط در یک لایه پهن شوند تا نعنا خشک باکیفیت تری حاصل شود).
خشک کردن نعنا در دستگاه خشک کن
- برگهای نعنا را پس از شستن و خشک کردن، در یک لایه بر روی سینی دستگاه خشک کن پهن کنید. پهن کردن برگهای نعنا در یک لایه، باعث خشک شدن برگها به صورت یکنواختتر میشود.
- سینی را در دستگاه قرار داده و دستگاه را روی کمترین درجه ممکن روشن کنید.
- در صورتی که دستگاه خشک کن شما دارای ترموستات نیست، مرتب برگهای نعنا را چک کنید تا حرارت زیاد باعث سوختن آنها نشود.
- سینیهای اضافی را قبل از روشن کردن دستگاه خارج کنید تا جریان هوا در دستگاه بیشتر شده و فرآیند خشک کردن نعنا بهبود یابد.
- هر ۵ دقیقه یک بار برگهای نعنا را چک کنید. به محض اینکه برگها کریسپی شدند و قبل از اینکه رنگ آنها تغییر کند از دستگاه خارج کنید.
- اجازه دهید برگهای نعنا کاملا خنک شوند، سپس آنها را در ظروف شیشهای دردار نگهداری کنید.
- در صورتی که نعنا به طور کامل خشک نشده بود، مجددا آن را به یکی از روشهای فوق خشک کنید تا مطمئن شوید هیچگونه رطوبتی در برگها باقی نمانده، زیرا رطوبت موجود باعث ایجاد فساد در نعنا میشود.
- برگهای خشک شدهی نعنا را در کارتون یا پاکتهای کاغذی نگهداری نکنید، زیرا عطر و بوی نعنا را جذب کرده و باعث میشوند نعنا سریعتر طعم خود را از دست بدهد.
ذکر چند نکته در خشک کردن نعنا
- بهتر است نعنای مورد استفاده برای خشک کردن را قبل از گل دادن گیاه بچینید.
- بهترین زمان برای چیدن نعنا، صبح زود است که نعنا عطر و بوی بهتری دارد.
- خشک کردن نعنا در فر یکی از روشهای سریع برای تهیهی نعنا خشک است و به همین دلیل رنگ و طعم نعنا بهتر حفظ میشود، ولی به همان نسبت حرارت باعث از بین رفتن خواص نعنا خواهد شد.
- اگرچه خشک کردن نعنا در درجه حرارت بالای فر به سرعت امکان پذیر است، ولی حرارت بالا باعث از بین رفتن طعم و بوی نعنا خواهد شد؛ بنابراین برای خشک کردن نعنا در فر، آن را روی کمترین درجه حرارت ممکن تنظیم کنید و سعی کنید دما بالاتر از ۲۰۰ درجه فارنهایت یا ۹۳ درجه سانتیگراد نباشد.
- سعی کنید نعنا را به اندازهی مصرف یک سال خشک کنید، زیرا در اثر گذشت زمان عطر و طعم نعنا از بین میرود.
- پس از شستن نعنا، اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود طوریکه حتی یک قطره آب روی آن باقی نماند. زیرا خیس بودن برگ ها، باعث سیاه شدن رنگ برگهای نعنا پس از خشک شدن میشود.
آیا شما روش دیگری را برای خشک کردن نعناع سراغ دارید؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با مخاطبان درمیان بگذارید
سلام تو فصل پاییز بهتره نعنا خشک کنیم یا تابستون کدوم فصل بهتره و نعنا سیاه نمیشه
به نظر من نعناع پاییز مزه بهتری داره و برای خشک کردن خوب باشه