طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک
طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو حلوایی بدون آهک فوت و فن مربای کدو حلوایی علت ترد نشدن مربای کدو جایگزین آب آهک در مربای کدو اندازه آهک برای مربا علت سفت شدن مربای کدو حلوایی
طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک
فهرست مطالب
بهتر است برای درست کردن مربای کدو حلوایی از کدوهای نارنجی و رسیده استفاده کنید تا مربای خوش رنگتری داشته باشید. دقت کنید که کدو تنبل و کدو حلوایی تنها از نظر ظاهری کمی با هم تفاوت دارند. (کدوتنبل گرد و کدو حلوایی کمی کشیده و بیضی شکل است.) البته طعم کدو تنبل هم کمی شیرینتر است. اما در ایران هر دو نوع را به هر دو نام میشناسند. از آنجا که طبع کدو حلوایی و کدو تنبل، همچنین خواص کدو تنبل و کدو حلوایی یکسان است ما نیز برای تهیه این مربا، هر دو را مد نظر داریم و تفاوتی برای تهیه آن وجود ندارد.
طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک
مواد لازم | |
کدو حلوایی | ۱.۵ کیلو |
شکر | ۲ کیلو |
دانه هل نکوبیده | ۱ قاشق مرباخوری |
آهک | ۵ قاشق سوپخوری |
گلاب | ۴/۱ پیمانه |
جوهر لیمو | نصف قاشق چایخوری |
نکته: موقع خرید، کدو حلوایی را انتخاب کنید که پوستی سفت، بدون چروک و لکه داشته باشد و وزنش سنگین باشد، ترجیحا کدو حلوایی های کوچکتر، به دلیل تردی و آبداری بیشتر مناسبترند.
طرز تهیه آب آهک برای مربای کدو تنبل
آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً ۲.۵ تا ۳ لیتر آب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید. آهک را میتوانید از لوازم قنادی فروشیها تهیه کنید.
دستور تهیه:
- کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع برش بزنید و به قطر نیم سانت خرد کنید.
- کدوهای قالب زده را درون آب اهک آماده شده بریزید و بگذارید ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید.
- اکنون کدوتنبلها را درون قابلمه بزرگی ریخته و رویش آب میریزیم، به طوریکه روی کدوها را بپوشاند.
- سپس روی حرارت قرار میدهیم؛ کدوها باید حدود ۵ دقیقه بجوشد تا هم بپزد و هم آهک احتمالی آن برطرف شود. اکنون آن را آبکش کنید و آبش را دور بریزید تا کدوها داخل آبکش باقی بماند.
- شکر را در قابلمه بریزید و ۵ – ۶ لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد؛ سپس شربت را از صافی رد کنید.
- کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید. وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در آب گرم حل کردهاید داخل مربا بریزید و بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید.
- این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است.
تست قوام آمدن شربت
موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن را در قاشق بریزید؛ کمی که سرد شد باید به حالت کش دار از قاشق بریزد. در روش دیگر قاشق را داخل شربت مربا کنید و بیرون بیاورید. حال انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت شصت خود را که آغشته به شربت مربا کردهاید، چند بار به هم بزنید؛ اگر شربت بین دو انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام پیدا کرده است.
طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک
مواد لازم | |
شکر | ۱ کیلو |
زعفران | به میزان لازم |
آب | ۳ لیوان |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل سبر | ۱۰ عدد |
کدو حلوایی | ۱ کیلو |
دستور تهیه:
- کدوها را پوست کنده و تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید. میتوانید برای زیباتر شدن مربا با قالبهای ریز قالب بزنید.
- کدوها را نیم پز کنید و آنها را داخل آبکش ریخته و آبکشی کنید.
- شربت را قوام بیاورید و کدوهای نیم پز را به شربت اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم به همراه شربت بپزد.
- حین پخت دانههای هل یا چوب دارچین یا هر دو را به مربا اضافه کنید.
- برای خوشرنگتر شدن مربا میتوانید از مقداری زعفران هم استفاده کنید.
- اگر میخواهید مربای تردی داشته باشید میتوانید مانند دستور قبل از آب آهک استفاده کنید.
- برای درست کردن این مربا میتوانید کدو را رنده کنید؛ در اینصورت از شب قبل شکر را روی کدوهای رنده شده بریزید تا روز بعد کدوها آب بیندازد.
- سپس با مقدار آب ذکر شده کدوها را بگذارید روی حرارت تا مربا قوام بیاید.
- در انتها آبلیمو را هم اضافه کنید.
- بسته به نوع کدو، میزان شکر ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.
سخن آخر
اگر طعم کدو حلوایی مورد پسند شماست پیشنهاد میکنیم طرز تهیه پوره کدو حلوایی را نیز آموزش ببینید و از این پوره در تهیه رولت کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی و کیک کدو حلوایی بهره ببرید.
در صورتی که این دستور تهیه مربا را انجام دادید حتما نتیجه را با ما و خوانندگان در میان بگذارید. همچنین اگر نکات و فوت و فن های جالب تری برای تهیه مربای کدو تنبل یا کدو حلوایی میشناسید آن را در بخش نظرات و پرسشها با ما به اشتراک بگذارید.
آهک برای مربا از کجا بخریم جایگزین آب آهک در مربای کدو جایگزین آهک برای مربا مربای کدو حلوایی با جوش شیرین
من عاشق این مربا هستم مخصوصا از نوع با آهک چون نرم نمیشه که خوشایند نباشه حتما دوستان درست کنید خیلی عالی میشه
الان که فصل کدو هست حتما درست کنید خیلی خوشمزه هست بچه های من که خیلی این مربا رو دوست دارن