موساکا چجوری درست کنم خوشمزه بشه

1

طرز تهیه موساکا ترکیه ای ، موساکا چیست ، طرز تهیه موساکا بادمجان و سیب زمینی ، طرز تهیه موساکا مجلسی ، طرز تهیه موساکا با سس سفید ، طرز تهیه موساکا در توستر ، طرز تهیه موساکا یونانی ، طرز تهیه موساکا یونانی با گوشت چرخ کرده

موساکا چجوری درست کنم خوشمزه بشه

موساکا که گا‌ها به آن موزاکا هم می‌گویند یک غذای یونانی است که پایه و اساس آن را گوشت چرخ کرده و بادمجان تشکیل می‌دهد. موساکا در ترکیه هم تقریبا مرسوم است و به آن موساکا ترکیه‌ای می‌گویند. موساکا یک غذای پرکالری است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند مناسب نیست. این غذای خوشمزه را می‌توانید در وعده‌ی ناهار یا شام سرو کنید. در ادامه یک دستور بسیار خوشمزه برای موساکا ارائه شده است.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم موساکا مواد لازم موساکا طرز تهیه موساکا آموزش غذا مجلسی

طرز تهیه موساکا

مواد لازم برای تهیه موساکا (برای ۵ نفر)
بادمجان  ۸ عدد یا حدود ۷۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده  ۳۰۰ گرم
پیاز  ۱ عدد متوسط
سیب زمینی ۱ عدد درشت
گوجه فرنگی  ۲ عدد متوسط (اختیاری)
سس بشامل  ۱/۵ پیمانه
پنیر موتزارلا یا چدار  ۱/۵ پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم
پودر سیر و پودر پاپریکا  به مقدار لازم
پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری سر پر

زمان لازم برای آماده سازی و پخت موساکا ۱/۵ ساعت

دستور پخت موساکا

  • ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را حلقه حلقه کنید و کنار بگذارید. (اگر فکر می‌کنید که بادمجان‌ها تلخ هستند می‌توانید آن‌ها را روی یک سینی پخش کنید و کمی نمک روی آن‌ها بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود).
  • حال نوبت به آماده کردن سس گوشت می‌رسد. برای این کار ابتدا پیاز‌ها را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • وقتی رنگ گوشت کمی تیره شد کمی زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پاپریکا به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  • سپس یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.
  • یک چهارم پیمانه آب به سس گوشت اضافه کنید و شعله را کم کنید تا گوشت‌ها پخته شوند.
  • وقتی آب مواد تمام شد، در دقایق پایانی دو قاشق جعفری تازه خرد شده به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و زیر شعله رو خاموش کنید.
  • حال به سراغ بادمجان‌ها بروید و آن‌ها را سرخ کنید. (می‌توانید به جای سرخ کردن آن‌ها را در فر برشته کنید. برای این کار کافی است بادمجان‌ها را کمی چرب کنید و در سینی فر بچینید سپس سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذاردید، پس از ۱۰ دقیقه آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود).
  • یک ظرف مناسب انتخاب کنید و کف و دور تا دور آن را با لیسک به روغن آغشته و چرب کنید سپس کمی پودر سوخاری روی آن بپاشید. (ظرفی که انتخاب می‌کنید باید قابلیت استفاده در فر را داشته باشد).
  • سیب زمینی را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید و کف ظرف بچینید. (می‌توانید ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه سب زمینی را آب پز کنید و سپس برش دهید و کف ظرف بگذارید).
  • بادمجان‌های سرخ شده را روی سیب زمینی‌ها بچینید.
  • سس گوشتی که تهیه کردید را روی بادمجان‌ها بریزید و کامل همه جای ظرف را با سس گوشت بپوشانید.
  • روی سس گوشت یک لایه‌ی دیگر از بادمجان بچینید و سپس گوجه فرنگی‌ها را حلقه کنید و روی بادمجان‌ها بچینید. (استفاده از گوجه کاملا اختیاری است).
  • در لایه‌ی بعد سس بشامل بریزید و آن را همه جا پخش کنید. (طرز تهیه سس بشامل را در ادامه خواهید خواند)
  • در لایه‌ی آخر پنیر پیتزا را بریزید و به طور یکنواخت روی سس پخش کنید.
  • ظرف را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه داخل فری که از قبل روشن کردین و روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد است بگذارید.
  • وقتی پنیر‌ها ذوب شدند می‌توانید به مدت ۵ دقیقه گریل را (شعله بالایی فر) روشن کنید تا روی پنیر‌ها برشته و طلایی شود.
  • ظرف را از فر خارج کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را به قطعات دلخواه برش بزنید.

موساکا شما آماده شد … می‌توانید تنها یا به همراه نان سرو کنید … نوش جان …

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم موساکا مواد لازم موساکا طرز تهیه موساکا آموزش غذا مجلسی

طرز تهیه سس بشامل

مواد لازم برای تهیه سس بشامل
شیر  یک پیمانه
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پودر آویشن  ۱ قاشق چای خوری
کره، نمک و فلفل به مقدار لازم

زمان لازم برای تهیه سس بشامل ۴۵ دقیقه

  • آرد را به مدت ۱ دقیقه روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
  • کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • شیر، پودر آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک دست شوند.
  • سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا غلیظ و آماده شود.

اگر شما نیز تجربه‌ای از درست کردن موساکا دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای پخت آن می‌شناسید، آن را با ما در میان بگذارید. می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. زهرا می گوید

    غذای فوق العاده خوشمزه ای هست دستور تهیه هم درسته و نکات خوبی هم گفته شده از نویسنده محترم تشکر میکنم من همیشه تو مهمونی ها یکی از غذاهایی که درست میکنم موساکا هست