کوفته تبریزی چجوری درست کنم خوشمزه بشه
طرز تهیه کوفته ساده ، طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۴ نفر ، طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۱۰ نفر ، طرز تهیه کوفته تبریزی ساده ، طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۶ نفر ، طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی
کوفته تبریزی چجوری درست کنم خوشمزه بشه
فهرست مطالب
کوفته تبریزی یکی سمبل غذاهای شهر تبریز و یکی از مشهورترین غذاها بین مردم ایران است. مردم در گذشته با کوفتن گوشت در هاون به تهیه کوفته مشغول میشدند. اما امروزه با وجود گوشت چرخکن یا غذاساز، گوشت به راحتی چرخ میشود تا تهیه کوفته راحتتر صورت پذیرد. بعد از این که گوشت چندین بار چرخ شود، میان آن را با آلو خشک، گردو و تخممرغ آب پز پر میکنند. در ادامه با طرز تهیه سریع کوفته تبریزی و طرز تهیه آن بعلاوه سس مخصوص کوفته آشنا میشوید.
نکات مهم قبل تهیه کوفته تبریزی
- گوشت مصرفی در تهیه کوفته تبریزی بهتر است از تلفیق گوشت گوسفندی و گوشت گوساله انتخاب شود. نسبت استفاده گوشتها نصف و نصف خواهد بود.
- سبزی مورد استفاده در تهیه کوفته تبریزی شامل: تره، مرزه، شوید، جعفری، ترخون میباشد.
- در صورت استفاده از چرخگوشت برای ترکیب مواد، برای اینکه مواد به راحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیوارههای چرخ نچسبند، قبل از چرخ کردن آنها کمی فلفل سیاه روی آنها بپاشید.
- آب پیاز باید کاملا گرفته شود.
- هنگام اضافه کردن کوفتهها به قابلمه سس، حرارت میبایست پایین باشد.
- برای پخت کوفته بهتر است چند دقیقه اول درب قابلمه باز باشد سپس درب آن را بگذارید.
- در صورت تمایل میتوانید مواد کوفته را به ۱۰ قسمت تقسیم کنید و هر کوفته را به طور جداگانه پر کنید. در این صورت نیازی به استفاده از تنظیف نخواهد بود.
- همچنین میتوانید ران مرغ پخته شده را جایگزین تخم مرغ برای مواد میانی کوفته کنید که در این صورت کوفته شاخدار خواهید داشت.
طرز تهیه کوفته تبریزی سریع و ساده برای چهار نفر
مواد لازم | |
گوشت | ۵۰۰ گرم |
لپه پخته | ۱ پیمانه |
برنج نیمپز | ۱ پیمانه |
سیب زمینی پخته | ۱ عدد |
فلفل، نمک، زردچوبه، سبزی کوفته، ادویه | به مقدار کافی |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
آرد سفید | ۱ قاشث سوپخوری |
طرز تهیه کوفته تبریزی سریع
گوشت، سیب زمینی، پیاز و لپه را با هم چرخ کرده و بعد با آرد، سبزی خرد شده، تخم مرغ، برنج و ادویه مخلوط میکنیم و خوب آنها را ورز میدهیم تا خمیر بدست آمده حالت چسبندگی پیدا کند. خمیر آماده شده را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کرده و به صورت ۴ کوفته بزرگ درمیآوریم. وسط هر کوفته را باز کرده و داخل آن نصف یک عدد تخم مرغ پخته شده، پیاز داغ، چند عدد آلو خشک، کمی مغز گردو و زرشک میگذاریم. سپس کوفته را کاملا گرد میکنیم. در ادامه کار یک عدد پیاز را خرد کرده، و در روغن سرخ میکنیم. بعد همراه با زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و آب میگذاریم تا جوش بیاید. سپس کوفتهها را در آن میاندازیم و با حرارت ملایم آنها را میپزیم.
طرز تهیه کوفته تبریزی با سس مخصوص کوفته
مواد لازم | |
لپه | ۱ پیمانه |
گوشت چرخشده | ۵۰۰ گرم |
پیاز خام | ۱ عدد |
برنج | ۱ پیمانه |
سبزی | ۵۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
نمک، فلفل، زیره سبز، زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته تبریزی با سس
- ابتدا گوشت چرخشده و پیاز رنده شده را درون غذاساز و یا هاون برقی ریخته و برای چند دقیقه کاملا میکس کنید. لپه پختهشده و سیبزمینی پخته و رنده ریز شده (متوسط) را نیز به طور جداگانه درون غذاساز نرم کنید.
- برنج را که از قبل به مدت ۸ دقیقه در آب جوش نیمپز و میکس کردهاید به مواد اضافه کنید و خوب ماساژ دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
- همه مواد را به ظرف نسبتا گودی منتقل نمایید و نمک، فلفل، در صورت تمایل زیره سبز، زعفران آبزده و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب ماساژ دهید. (میتوانید از غذاساز کمک بگیرید.)
- سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.
- در این مرحله یک تنظیف پارچهای را کف یک کاسه قرار دهید و کلیه مواد کوفته را درون تنظیف بریزید.
مواد لازم جهت پر کردن کوفته تبریزی
مواد لازم برای پر کردن داخل کوفته تبریزی | |
پیاز سرخشده | ۲ قاشق غذاخوری |
گردو | ۱/۴ پیمانه |
آلو | ۱/۲ پیمانه |
زرشک (اختیاری) | ۱/۴ پیمانه |
تخم مرغ آبپز | ۱ عدد |
روش پر کردن کوفته تبریزی:
در این مرحله گردوی خیسخورده، در صورت تمایل تخم مرغ آبپز شده، زرشک و آلو را وسط مواد کوفته قرار دهید و تنظیف را به خوبی گره بزنید و با دست مرطوب کوفته را به شکل گرد فرم دهید.
تهیه سس مخصوص کوفته تبریزی
مواد لازم برای تهیه سس | |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
آب | ۴ پیمانه |
نمک، فلفل، زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه سس کوفته تبریزی
پیاز را سرخ کنید. رب گوجهفرنگی را تفت دهید و ادویهجات را اضافه کنید و در نهایت آب را بیفزایید. سپس کوفته را درون سس قرار دهید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت با حرارت ملایم پخت کنید.
دلایلی که باعث وا رفتن کوفته تبریزی می شود
- متعادل نبودن نسبت مواد اولیه
- پختن کامل لپه و برنج
- مقدار لپه بیش از حد
- چرب بودن بیش از حد گوشت
- درست ورز ندادن مایه کوفته
- استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث میشود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد.
طرز تهیه کوفته برنجی ، طرز تهیه کوفته گوشت ، سبزی کوفته برنجی چیست ، طرز تهیه کوفته تبریزی برای دو نفر ، طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۵ نفر ، طرز تهیه کوفته ساده با گوشت چرخ کرده ، طرز تهیه کوفته تبریزی با لپه