طرز تهیه قطاب ساده خانگی به روش یزدی

3

طرز تهیه قطاب ساده خانگی به روش یزدی ، طرز تهیه قطاب یزدی ، طرز تهیه قطاب قدیمی ، طرز تهیه قطاب ساده خانگی ، طرز تهیه قطاب کرمانی ، طرز تهیه قطاب با ماست ، طرز تهیه قطاب خانگی با روغن مایع ، طرز تهیه قطاب خانگی بدون فر ، طرز تهیه قطاب بدون ماست ، طرز تهیه قطاب خانگی ترد و خوشمزه

طرز تهیه قطاب ساده خانگی به روش یزدی

قطاب و به طور کلی شیرینی‌های سنتی یزد، به خوبی نمایانگر ذائقه و طبع شیرین ایران و ایرانی است. اگر قصد درست کردن قطاب خانگی را دارید، در استفاده از هل باید دست و دلباز باشید! در ادامه طرز تهیه قطاب خانگی به بهترین و خوشمزه‌ترین روش را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم قطاب قطاب طرز تهیه قطاب

طرز تهیه قطاب خانگی با عطر بی نظیر هل

مواد لازم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
ماست ½ پیمانه یا ۱۰۰ گرم
روغن جامد یا کره ۱۰۰ گرم
پودر شکر ۱ قاشق چایخوری
هل ½ یا ۱ قاشق چایخوری (بسته به ذائقه)
آرد حدود ۲۰۰ گرم

دستور تهیه قطاب خانگی:

  • برای درست کردن قطاب خانگی ابتدا باید خمیر را تهیه کنیم. برای این منظور، ابتدا زرده‌های تخم مرغ را با چنگال باز کنید.
  • پودر شکر و هل را بسته به ذائقه خود از ½ تا ۱ قاشق چایخوری به آن اضافه کنید.
  • در ادامه روغن جامد خانگی و یا کره نرم شده با دمای محیط را به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
  • ماست را در این مرحله اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن دستی بزنید.
  • در آخر، ۲۰۰ گرم آرد الک شده را به آرامی به خورد مواد دهید. توجه داشته باشید که میزان جذب رطوبت آرد‌های مختلف، متفاوت است. بنابراین، بهتر است آرد را قاشق قاشق به مواد اضافه کنید تا خمیر بیش از اندازه سنگین نشود.
  • همین که خمیر جمع شد، خمیر قطاب را درون کیسه فریزر قرار دهید و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.

در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه می‌کنیم.

طرز تهیه فیلینگ قطاب خانگی

مواد لازم
پودر بادام یا گردو ۱ پیمانه
پودر قند ۱ پیمانه
هل ۱ قاشق چایخوری
عسل یا گلاب ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مواد میانی قطاب:

  • پودر بادام یا گردو و یا میکس هر دو مغز را بسته به ذائقه با میزان مساوی از پودر قند و هل مخلوط کنید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید میزان پودر قند را به ۱۰۰ گرم کاهش دهید. همچنین اگر از مغز گردو به تنهایی استفاده می‌کنید، می توانید هل را با دارچین نیز جایگزین کنید.

  • در نهایت کمی عسل یا گلاب بسته به ذائقه به مواد اضافه می‌کنیم تا مخلوط به شکل خمیری منسجم درآید. این کار موجب می‌شود کار شما برای فیلینگ گذاری قطاب به مراتب ساده‌تر شود.
  • خمیر بادام را به گلوله‌های ۱۵ تا ۲۰ گرمی تقسیم کنید و در سینی بچینید.

قالب زدن خمیر قطاب خانگی

  • خمیر قطاب را پس از استراحت از یخچال خارج کرده، سطح کار را به میزان کم آرد پاشی کنید و خمیر را به کمک وردنه به ضخامت ۲ میلی‌متر باز کنید.
  • به کمک رینگ یا قالب دایره، خمیر را قالب بزنید.

نکته: شما همچنین می توانید به جای قالب زدن، خمیر را به گلوله های یک اندازه تقسیم و با دست خمیر را باز کنید.

  • گلوله‌های خمیر بادام را داخل خمیر قطاب بپیچید و یا گرد کنید.

نکته: اطمینان حاصل کنید که خمیر درز نداشته باشد، چرا که موجب خواهد شد مواد میانی در هنگام سرخ شدن بیرون بریزد.

  • در نهایت در روغن داغ سرخ کردنی غوطه ور کنید. در صورتی که رنگ روغن مایل به قهوه‌ای شد، باید حتما روغن را عوض کنید.

نکته: بهتر است ظرف روغن را کوچک انتخاب کنید و در هربار سرخ کردن، بیش از دو یا سه عدد قطاب در آن نیاندازید که روغن گرمی خود را از دست ندهد.

  • و در آخر پس از سرخ کردن، قطاب‌ها را در پودر شکر و هل بغلتانید و با پودر پسته تزیین و سرو کنید.

نکته: در صورت تمایل می توانید به جای سرخ کردن قطاب، از روش پخت در فر نیز استفاده کنید. برای این منظور، کف سینی را چرب کرده و قطاب‌ها را در سینی بچینید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا زمانی که قطاب ها شروع به طلایی شدن کنند، قرار دهید.

طرز تهیه قطاب یزدی پفکی

مواد لازم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
شیر یا ماست ۱/۲ پیمانه
آرد به میزان لازم

دستور تهیه قطاب خانگی یزدی پفکی:

  1. برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
  2. شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید.
  3. در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
  4. در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید. (دستور در ادامه)
  5. خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید.
  6. میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید و یا گرد کنید.
  7. در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید.
  8. روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین نمایید.
  9. در صورت تمایل می‌توانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطاب‌ها استفاده نمایید.

مواد لازم جهت تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی

بادام پرک ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
پودر پسته ۴۰ گرم
هل سائیده شده ۱ قاشق چایخوری
عسل ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی:

  1. بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.
  2. مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
  3. در صورت تمایل می‌توانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.

نگهداری قطاب خانگی

قطاب خانگی را در ظرف در بسته به مدت یک هفته در دمای محیط و به مدت یک ماه در فریزر می‌توانید نگهداری کنید.

فوت و فن درست کردن شیرینی قطاب ترد و بدون ترک

*اگر می‌خواهید قطاب را را به عنوان شیرنی عید به صورت ساده و بدون مغز میانی درست کنید به همین ترتیب خمیر را آماده کنید و برش بزنید. سپس در روغن داغ سرخ کنید. حین سرخ شدن مدام روی قطاب‌ها روغن بریزید تا پف و ترد شوند. سپس در مخلوط آرد و پودر قند بغلتانید.

*در طرز تهیه قدیمی قطاب معمولا گلاب اضافه می‌کردند اما یکی از دلایل ترک خوردن قطاب اضافه کردن گلاب به مواد آن است. گلاب حین سرخ شدن تبخیر می‌شود. پس بهتر است گلاب را حذف کنید تا قطاب ترک نخورد.

*اگر قطاب را شیرین‌تر می‌پسندید مقدار پودر قند را در مواد کاور قطاب بیشتر کنید.

*طرز تهیه قطاب در فر هم مرسوم است. فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سینی فر را چرب کنید و قطاب‌ها را در سینی فر بچینید. سینی را به مدت ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. وقتی روی قطاب‌ها طلایی شد از فر خارج کنید و طبق روال قبل در مواد کاور قطاب بغلتانید.

حرف آخر

درست کردن شیرینی‌های سنتی در خانه لطف دیگری دارد. علاوه بر اینکه از سلامت آن‌ها مطمئن خواهید بود، شیرینی‌های خانگی از کیفیت بیشتری نیز برخوردار هستند. در صورتی که به درست کردن شیرینی‌های خانگی علاقمند هستید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه کلوچه فومن میان وعده ای خوشمزه و  برشتوک را نیز در ساتین دنبال کنید.

لطفا اگر رسپی‌های ارائه شده در بخش آشپزی ساتین را امتحان می‌کنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 3 )
  1. ویدا می گوید

    قطاب یکی از خوشمزه ترین سوغاتی های یزد تو روغن سرخ بشه خوشمزه تره تا توی فر درست بشه

  2. الی می گوید

    جدیدا از بیرون هم میخرم تو فر درست کردن و زیاد جالب نیست من که خوشم نمیاد

  3. پروین می گوید

    اخ اخ حالم بهم خورد، مثلا داریم طرز تهیه یک شیرینی خوشمزه را نگاه میکنیم، اما نه تنها یک عکس از شیرینی مورد نظر ندارد بلکه پر از عکس جرم دندان و چربی اویزان شکم و لکهای پوستی و…..

    واقعا حالم بهم خورد