طرز تهیه سیرابی لعاب دار به روش بازاری

2

طرز تهیه سیرابی لعاب دار به روش بازاری ، طرز تهیه سیرابی لعاب دار ، طرز تهیه سیرابی سنتی ، طرز تهیه سیرابی بازاری ، طرز تهیه سیرابی خوشمزه ، برای نرم شدن سیرابی چه کنیم ، گرفتن بوی سیرابی هنگام پخت ، راه حل زود پختن سیرابی ، برای نرم شدن سیرابی چه کنیم ، پخت سیرابی در زودپز ، ادویه مخصوص سیرابی

طرز تهیه سیرابی لعاب دار به روش بازاری

خیلی از افراد به خاطر بوی نامطبوع سیرابی از خوردن آن خودداری می‌کنند، اما لازم است بدانید که این خوراک خوشمزه فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. برای مثال، گزینه‌ای عالی برای تقویت معده و روده است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. البته سرد مزاج‌ها باید در مصرف آن احتیاط کنند و طبع سرد این غذا را با ادویه‌جات و چاشنی‌های گرم، تعدیل نمایند.

مواد لازم آش سیرابی طرز تهیه سیرابی سیرابی

طرز تهیه سیرابی در زودپز

این روش، ساده‌ترین طرز تهیه سیرابی است و شما می‌توانید با در دسترس‌ترین مواد، اقدام به طبخ آن کنید.

مواد لازم
سیرابی و شیردان گوسفندی یک دست
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر ۲ حبه
آب گوشت یا قلم گوسفند به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • پیش از شروع کار باید سیرابی را کاملا تمیز کنید برای آشنایی با نحوه پاک کردن سیرابی حتما مقاله آن را مطالعه کنید. سیرابی پاک شده رنگی سفید و صورتی دارد. اگر این کار برای شما دشوار است، بهتر است از بسته‌بندی‌های آماده و پاک شده سیرابی که در فروشگاه‌های مواد غذایی موجود است، استفاده کنید.
  • پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و تمام مواد به غیر از ادویه‌جات را همراه سیرابی داخل زودپز بریزید و روی حرارت بگذارید.
  • پس از اینکه سیرابی به خوبی پخت، موقع اضافه کردن دارچین و نمک است. دقت داشته باشید که اضافه کردن نمک از ابتدای پخت، باعث سفت شدن سیرابی می‌‌شود.

به همین سادگی، سیرابی خوشمزه شما آماده سرو است و می‌توانید در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

۲ نکته:

  • اگر از زودپز استفاده کنید، زمان طبخ کاهش یافته و به چیزی حدود ۲ ساعت می‌رسد، در غیر این صورت، باید زمان بیشتری صرف کنید.
  • اضافه کردن آب گوشت یا قلم، باعث قوام یافتن سیرابی می‌شود.

طرز تهیه سیرابی با جگر سفید

طبع سیرابی سرد است و به کار بردن ادویه‌جاتی مانند زنجبیل و زردچوبه به تعادل طبع این غذا کمک می‌کند.

مواد لازم
سیرابی گوسفند ۱ عدد
جگر سفید گوسفند ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
روغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه از هر کدام ۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای گرفتن بوی زهم سیرابی
پیاز یک عدد
سیر ۵ حبه
هویج یک عدد
کرفس ۲ ساقه
فلفل دلمه ای نصف یک عدد

دستور تهیه:

  • ابتدا سیرابی را به دقت شسته و تمیز کنید. سپس آن را به تکه‌های کوچک‌تر در حد ۵ سانت، برش بزنید.
  • جگر سفید را هم بشویید و به تکه‌هایی کوچک‌تر از سیرابی خرد کنید.
  • داخل یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
  • پیاز و سیر و هویج را پوست گرفته، بشویید و از وسط نصف کنید.
  • ساقه‌های کرفس را هم همراه با فلفل دلمه‌ای تمیز کرده و بشویید و هسته‌های فلفل دلمه‌ای را از آن خارج کنید.
  • تکه‌های سیرابی و جگر سفید را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید برای یک دقیقه بجوشند و روی آب کف ظاهر شود. سپس کل آب قابلمه را همراه با محتویات آن داخل آبکش بریزید.
  • داخل قابلمه، آب جوش تازه بریزید و تکه‌های سیرابی و جگر را مجددا داخل آب جوش تازه قرار دهید. با این کار بوی زهم سیرابی تا حد زیادی گرفته می‌شود.
  • در این مرحله از طرز تهیه سیرابی، پیاز، سیر، هویج، ساقه‌های کرفس و فلفل دلمه‌ای را خرد کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • ۵ ساعت زمان لازم است تا سیرابی و جگر سفید کاملا بپزند.
  • پس از گذشت این زمان، یک عدد پیاز متوسط را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
  • تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن حیوانی داخل آن بریزید. سپس پیازها را اضافه کرده و تا جایی تفت دهید که نرم و سبک شوند. حالا زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و صبر کنید تا پیازها طلایی شوند.
  • در این مرحله از طرز تهیه سیرابی، زنجبیل و نمک را به پیاز اضافه کنید و تابه را از روی حرارت برداشته، کنار بگذارید.
  • سبزیجات خرد شده را از قابلمه خارج کنید و مخلوط پیاز و ادویه‌جات را جایگزین آن‌ها کنید. این مواد، سیرابی را مزه‌دار و خوش‌رنگ می‌کنند و باقیمانده بوی زهم آن را می‌گیرند.
  • نیم ساعت دیگر صبر کنید تا مزه مواد کاملا به خورد هم بروند و سیرابی آماده سرو شود.
  • سیراب شیردان را داخل ظرفی مناسب کشیده و با کمی سرکه سیب یا آبلیمو نوش جان کنید.

مواد لازم آش سیرابی طرز تهیه سیرابی سیرابی

 

طرز تهیه سیرابی با سیر و نعنا

در این روش از طرز تهیه سیرابی، برای از بین بردن بوی زهم آن از سیر و نعنا استفاده می‌کنیم.

مواد لازم
سیرابی و شیردان گوسفند یک دست
سیر یک بوته
سرکه یک پیاله
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
آب به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • ابتدا سیرابی و شیردان را به دقت پاک کنید تا پرزهای اضافی آن گرفته شده و به رنگ صورتی روشن و سفید درآید. سپس آن را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کنید.
  • تکه‌های سیرابی را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و روی آن آب بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که به طور کامل روی سیرابی‌ها را بگیرد.
  • سیر را شسته و پوست بگیرید و به وسیله یک رنده یا کارد تیز آن را له کنید و همراه سرکه و نعنای خشک به سیرابی اضافه کنید.
  • ۴ تا ۵ ساعت زمان بدهید تا سیرابی به طور کامل بپزد.
  • در ۲۰ دقیقه پایان پخت، ادویه‌ها را اضافه کنید. دقت کنید که ادویه‌ها حتما باید در آخر کار اضافه شوند چون در غیر این صورت، باعث سفت شدن سیرابی می‌شوند.
  • خب، سیرابی و شیردان پخته شده و آماده‌ سرو است. آن را در ظرفی مناسب بریزید و همراه چاشنی‌های دلخواه خود مانند سیر ترشی یا آبلیمو و سرکه نوش جان کنید.

نکته: یکی از راه‌های تمیز کردن سیرابی این است که آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل آب سرد قرار دهید تا به خوبی خیس بخورد و موقع پاک کردن، راحت‌تر تمیز شود.

طرز تهیه سیرابی با نخود

طبع گرم نخود در کنار طبع سرد سیرابی، یک خوراک متعادل و فوق‌العاده لذیذ خواهد ساخت. به این روش از طرز تهیه سیرابی دقت کنید.

مواد لازم
سیرابی و شیردان گوسفندی ۱ دست
پیاز بزرگ ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نخود نصف پیمانه
آب لیموترش ۲ قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • برای تهیه سیرابی به این روش، ابتدا نخود را از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. بهتر است در طول این زمان چند بار آب نخود را هم عوض کنید.
  • سیرابی را خوب بشویید و پاک کنید و به تکه‌های کوچک‌تر برش بزنید. سپس آن‌ها را داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید. انقدر آب اضافه کنید که سطح آب، چند بند انگشت از سیرابی‌ها بالاتر باشد.
  • قابلمه حاوی سیرابی را روی حرارت زیاد قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد و کف موجود در سیرابی روی آب بیاید.
  • بعد از گذشت ۱۵ دقیقه، محتویات قابلمه را داخل یک آبکش ریخته و سیرابی‌ها را مجددا آبکشی کنید تا بوی نامطبوع آن از بین برود.
  • در ادامه داخل قابلمه، کمی روغن ریخته و پیازهای خرد شده و نگینی را درون آن تفت دهید تا سبک و نرم شوند. پس از آن، سیرهای رنده شده را اضافه کنید و یکی دو دقیقه زمان دهید تا عطر و بوی سیر خارج شود.
  • در این مرحله از طرز تهیه سیرابی، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و چند دقیقه تمام مواد را با هم تفت دهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند. در ادامه، سیرابی‌ها را به محتویات قابلمه اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر، تمام مواد را با هم تفت دهید.
  • حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا جایی که سطح سیرابی ها را به طور کامل بپوشاند.
  • درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سیرابی به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
  • پس از گذشت این مدت، نخودهای خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه سیرابی اضافه کنید. یک تا یک و نیم ساعت دیگر زمان لازم است تا نخود با سیرابی پخته و کاملا نرم شود.
  • اگر در میانه پخت سیرابی‌ها، آب داخل قابلمه کم شد، مقداری آب جوش اضافه کنید. البته بهتر است در شروع پخت، آب کافی در قابلمه بریزید تا در میانه پخت نیازی به اضافه کردن آب جوش نباشد، چون این کار روی طعم سیرابی، تاثیر منفی می‌گذارد.
  • پس از گذشت یک ساعت از اضافه کردن نخود، نمک اضافه کنید و اجازه دهید سیرابی‌ها به مدت نیم تا یک ساعت دیگر بپزند.
  • آخرین مرحله، اضافه کردن دارچین و آب لیموترش است. بعد از یکی دو جوش مختصر، حرارت را خاموش کنید و سیرابی را در ظرف مورد نظر ریخته و سرو کنید.

نکته: زمان اضافه کردن نمک خیلی مهم است. اگر نمک را در اوایل پخت اضافه کنید، باعث دیر پز شدن سیرابی‌ها می‌شود و اگر خیلی دیر اضافه کنید، سیرابی‌ها بی مزه می‌شوند.

سخن آخر

امیدواریم به عنوان یک غذای زمستانی، این آش خوشمزه را درست کرده و در کنار عزیزانتان از خوردن آن لذت ببرید. به یاد داشته باشید که یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه غذاهای سنتی مثل سیرابی یا آبگوشت، زمان طبخ آن‌ها است. هر چقدر غذا با حرارت ملایم‌تر و در زمان طولانی‌تری بپزد، به همان نسبت جا افتاده‌تر و خوشمزه‌تر خواهد بود. امیدواریم خواندن این ۴ روش در طرز تهیه سیرابی برای شما مفید بوده باشد. خوراک سیرابی را می‌توان با انواع ترشی‌جات و نان سنگک سرو کرد. شاد و سلامت باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 2 )
  1. ماهرخ می گوید

    خیلی عالی و کامل توضیح داده شده ممنون از شما

  2. آرزو می گوید

    با آش جو خیلی خوشمزه است