غذا برای افطار چی درست کنم (برای ۳۰ روز)

0

غذا برای افطار چی درست کنم ، چه غذایی برای افطار درست کنم

چه چیزی برای افطار درست کنیم

خانما بیاید بگید افطار چی درست کنم یا واسه افطار چی درست کنم؟ و اگر‌بخوام‌ مهمونی بدم، برای افطار چی درست کنم ؟؟ و موقعی که مهمون دارم برا افطار چی درست کنم کلا بگید برا افطار چی درست کنم؟

پیشنهاد برای افطار ماه رمضان، هر روز نپرسید چی درست کنم!

روز ۱: آش رشته با کوفته ریزه، زرشک پلو با مرغ، فرنی مجلسی، سالاد

روز ۲: آش ماست، کوفته آذربایجانی، خاگینه عسلی، سبزی خوردن

روز ۳:سوپ جو، کتلت گوشت با سرخ کردنی، شیربرنج مجلسی، سالاد

روز ۴:سوپ قارچ، دمپختک مرغ، رنگینک، سبزی خوردن

روز ۵:آش نخود،دلمه بادمجان، کیک باقلوایی، سبزی خوردن

روز ۶:سوپ شیر، پلوخورش کرفس، حلوا رولتی، سالاد

روز ۷: آش شله قلمکار، ته چین مرغ، شله زرد، سالاد

روز ۸:سوپ مرغ، رشته پلو یا قرمه سبزی،کاچی، سبزی خوردن

 

روز ۹:آش گوجه، لوبیا پلو، حلیم شیرین، سالاد

روز ۱۰:سوپ سیب زمینی، سبزی پلو با ماهی، حلوا زنجبیلی، سالاد

روز ۱۱:آش کشک، پلوخورش قیمه، ترحلوا، سبزی خوردن

روز ۱۲:سوپ عدس، کباب کوبیده خونگی ،دسرماست، سبزی خوردن

روز ۱۳:آش بلغور، پلوخورش گل کلم، حلوا آردگندم، سالاد

روز ۱۴:سوپ رشته فرنگی، تاس کباب، خاگینه تبریز،سبزی خوردن

روز ۱۵:آش ماش، شیرین پلو با گوشت، گوش فیل، سالاد

روز ۱۶:سوپ اسفناج، کباب تابه ای، شارلوت، سالاد

روز ۱۷:سوپ سبزیجات، کوفته ریزه آذری، کلوچه خرمایی، سبزی خوردن

روز ۱۸:حلیم عدس، گوشت لاپلو، شیرینی انگشتی ترک، سالاد

روز۱۹:آش ترخینه، پلوخورش آلواسفناج، کیک یخچالی، سبزی خوردن

روز ۲۰:سوپ برنج، پلوخورش بادمجان، نان خرمایی، سالاد

روز ۲۱:اشکنه ترکی، دلمه کلم، حلواکیکی، سبزی خوردن

روز ۲۲:آش آلو،استانبولی، حلوامیکادو، سالاد

روز ۲۳:سوپ بروکلی باخامه، مرصع پلو، لوز تبریزی، سالاد

روز ۲۴:آش گوشت، کوکو دورنگ، شیرینی شربتی، سبزی خوردن

روز ۲۵:آش اردبیلی، کشک بادمجان، حلواهویج اورمیه، سبزی خوردن

روز ۲۶:سوپ ماکارونی فرمی، گارنی یاریخ(شکم پاره)، خاگینه پفی، سالاد

روز ۲۷: آش ترخینه، قیمه نثا، مسقطی، سالاد

روز ۲۸:سوپ دال عدس، پلوخورش هویج ترکی، شیرمال مغزدار، سبزی خوردن

روز ۲۹: آش شیر، پلوخورش خلال، ترحلوا، سالاد

روز ۳۰: سوپ حریره، پلوخورش گوشت و خرما، حلواعسلی، سبزی خوردن

سوپ جو برای ماه رمضان

لیست غذاهای افطار را با معرفی یک سوپ خوشمزه شروع می‌کنیم تا بعد از یک روز روزه‌داری، معده خود را برای خوردن افطار آماده کنید. سوپ جو یکی از راحت‌ترین سوپ‌ها است که می‌توان آن را خیلی سریع به عنوان یک پیش غذای ساده و مقوی درست کرد. در ضمن به دلیل داشتن مواد غذایی بسیار مفید، به تنهایی یکی از وعدهای غذایی کامل برای افطار محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو افطار

• ۲ عدد هویج متوسط، خرد شده یا رنده شده
• ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده
• ۱ قاشق غذاخوری روغن یا کره
• نصف فنجان جو پرک
• ۱ قاشق غذاخوری جعفری
• نصف فنجان ذرت آب پز (اختیاری)
• ۱ فنجان شیر (اختیاری)
• دو فنجان آب
• کمی عصار مرغ
• نمک، فلفل و آبلیمو به میزان لازم

طرز تهیه سوپ جو

مرحله اول
در تابه مناسبی روغن یا کره بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. در همین حال، یک قابلمه دیگر را با آب پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

مرحله دوم
هویج خرد شده یا رنده شده را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ هویج روشن شود.

مرحله سوم
دو فنجان آب جوش را به هویج تفت داده شده اضافه کنید. البته مقدار آب مصرفی کاملا به میزان رقیق یا غلیظ بودن سوپ بستگی دارد و بر اساس ذائقه خود آب اضافه کنید.

مرحله چهارم
بعد از ۵ دقیقه، نصف فنجان جو پرک را به قابلمه سوپ اضافه کنید. سپس جعفری خشک یا تازه را به مواد سوپ اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس عصاره مرغ را با انگشت خرد پودر کرده و داخل سوپ بریزید.

مرحله پنجم
اگر دلتان می‌خواهد سوپ شما مقوی‌تر و کامل‌تر شود، می‌توانید در این مرحله ذرت آب‌پز شده و شیر را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا جا بیفتد. اگر شیر و ذرت نداشتید، در مرحله قبل چاشنی سوپ را اضافه کنید.

مرحله ششم
سوپ جو خوشمزه و سالم شما آماده است. آن را در ظرف سرو بریزید و با جعفری و هویچ تزئین کنید.

خرما پلو، افطاری با گوشت

همانطورکه ابتدای متن عنوان کردیم، برخی از افراد بعد از خوردن کمی آب جوش و یک لیوان چای، فورا دلشان یک غذای کامل می‌خواهد و افطار و شام را کنار هم میل می‌کنند. بنابراین تهیه غذای برنجی می‌تواند برای این افراد بسیار خوشایند باشد. خرما پلو یک غذای اصیل و خاص اهوازی است که هم با گوشت چرخ کرده و هم با مرغ درست می‌شود. از آنجایی که در این غذا خوراکی‌هایی مثل کشمش، خرما و گوشت به کار می‌روند، بسیار سیر کننده و مقوی است. بنابراین غذایی مناسب برای وعده افطار محسوب می‌شود.

غذای مناسب افطار غذای افطاری جدید غذای افطاری برای مهمان چه غذاهایی در افطار بخوریم افطاری چی درست کنم افطاری چی بپزم

مواد لازم برای تهیه خرما پلو افطار

• ۲۰۰ گرم خرما
• ۵۰۰ گرم گوشت
• ۴ پیمانه برنج
• ۲ قاشق غذاخوری زعفران
• نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
• کشمش پلویی، زعفران، پیاز داغ، زرشک، خلال پسته، توت خشک و بادام برای تزیین
• روغن و کره به مقدار لازم

طرز تهیه خرما پلو

مرحله اول
برنج را چند ساعت در آب ولرم و نمک خیس کنید و سپس بپزید. ابتدا ته قابلمه سیب زمینی قرار دهید تا ته دیگ خوشمزه و مجلسی داشته باشید، برنج را روی آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با شعله ملایم گاز بپزد.

مرحله دوم
خرماها را از وسط نصف کرده و هسته آنها را جدا کنید و در مقداری کره تفت دهید. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کشمش و زرشک را تفت دهید.

مرحله سوم
در همین حین، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به تابه اضافه کرده و تفت دهید. اگر در این غذا از سینه مرغ استفاده کردید، می‌توانید آن را نیز به روش گوشت مزه‌دار و سرخ کنید. ولی در صورت استفاده از ران مرغ، آن را با ادویه و پیاز بپزید، سپس سرخ کنید.

مرحله چهارم
جهت سرو پلو، ابتدا برنج را در ظرف بریزید و آن را با گوشت چرخ کرده، خرما، کشمش و زرشک، توت خشک، خلال پسته، خلال بادام و پیاز داغ تزیین کنید.

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان یکی از غذاعای اصیل ایرانی به شمار می‌رود که به خاطر شباهت آن به حلیم گندم، به آن حلیم بادمجان گفته می‌شود. این غذای مقوی را می‌توانید به عنوان افطار ماه رمضان تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان افطار

• ۵۰۰ گرم گوشت سردست یا گوشت بره
• ۴ حبه سیر پوست‌کنده، رنده‌شده و سرخ‌شده
• ۲ کیلو بادمجان
• ۲ پیمانه برنج
• ۲ عدد پیاز متوسط پوست‌کنده و خردشده
• یک و نیم لیوان پیاز داغ مجلسی
• ۵۰۰ گرم کشک
• نعنا داغ به مقدار لازم
• زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
• گردوی خرد شده برای تزئین

طرز تهیه حلیم بادمجان

مرحله اول
پوست بادمجان‌ها را گرفته و به آنها نمک بزنید تا آب سیاه و تلخی آنها از بین برود.

مرحله دوم
گوشت را با پیاز خرد شده، یک قاشق پیاز سرخ شده و ۳ لیوان آب در قابلمه بریزید. بعد از پختن گوشت، آن را ریش ریش کرده و دست خوب ورز دهید تا گوشت سفید رنگ شود. این ورز دادن باعث می‌شود حلیم پس از مخلوط شدن با مواد دیگر، بیشتر کش پیدا کند.

مرحله سوم
برنج و بادمجان‌ها را در قابلمه قرار بدهید و به آنها ۸ لیوان آب اضافه کنید. سپس روی حرارت متوسط قرار دهید تا با هم بپزند و تمام آب آنها گرفته شود و مخلوط غلیظی به دست آید.

مرحله چهارم
نمک، فلفل و زعفران را به قابلمه اضافه کنید. ۴ قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از تمام شدن آب مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس مواد را به غذاساز اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله پنجم

مخلوط حلیم بادمجان را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید. سپس گوشت ریش ریش شده و بقیه زعفران را اضافه کنید. حلیم بادمجان را در جهت عقربه‌های ساعت روی شعله مرتب هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. بعد از ۱۵ دقیقه کشک را اضافه کنید و حلیم بادمجان را با کشک به مدت ۱۵ دقیقه دیگر هم بزنید.

مرحله ششم
سیر سرخ شده و نعناع داغ را در مرحله آخر به مواد اضافه کنید و سپس از روی حرارت بردارید. حلیم بادمجان شما حاضر است. این افطاری خوشمزه را با نعنا داغ، پیاز داغ، گردوی خرد شده و کشک تزیین کنید.

دو پیازه آلو

دو پیاز آلو شیرازی یکی از غذاهای معروف شیراز است که در نواحی دیگر ایران مثل بوشهر و سیستان و بلوچستان هم طبخ می‌شود. در تهیه این غذا از سیب زمینی به عنوان ماده اصلی استفاده می‌کنند، بنابراین یک غذای ساده و کاملا گیاهی است. این غذای آسان و ارزان را می‌توانید سریعا در خانه تهیه کنید. از آنجایی که به همراه نان سرو می‌شود،

بسیار سیرکننده است.

مواد لازم برای تهیه دو پیازه آلو

• نیم کیلوگرم سیب‌زمینی
• ۷۵ گرم کره
• یک چهارم فنجان آب لیمو ترش
• نصف فنجان جعفری ساطوری شده
• ۴ قاشق سوپخوری پیاز داغ
• نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
• نان برای سرو

طرز تهیه دو پیازه آلو

مرحله اول
سیب زمینی‌ها را با پوست و نصف قاشق چایخوری نمک به یک قابلمه آب اضافه کنید و روی حرارت متوسط بپزید تا پخته شود.

مرحله دوم
سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس سه قاشق چایخوری پیاز داغ را به سیب زمینی‌ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سیب زمینی و پیاز را با هم تفت دهید و مخلوط کنید.

مرحله سوم
نمک، زردچوبه، فلفل و آبلیمو را به مواد داخل تابه اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا غذا سفت شود.

مرحله چهارم
حال غذای افطار شما آماده است و می‌توانید روی آن را با جعفری خرد شده تزئین کنید. این غذای خوشمزه را به همراه نان، پیاز و سبزی خوردن میل کنید.

دال عدس، افطاری ساده و کم هزینه

دال عدس یکی از غذاهای سنتی رایج در بین مردم جنوب کشور است که به خاطر دستور تهیه ساده و مواد ارزان آن در تمام ایران طبخ می‌شود. عدس به دلیل خواص فراوان خود می‌تواند یک غذا خوشمزه برای افطار باشد. از طرفی، به دلیل مواد تشکیل‌دهنده بسیار ساده، هزینه آن نیز کم است.

مواد لازم برای تهیه دال عدس افطار

• ۱ و نیم پیمانه دال عدس
• ۵ حبه سیر
• ۱ عدد پیاز درشت
• ۱ عدد سیب‌زمینی
• ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
• ۳ قاشق غذاخوری تمرهندی
• ۱ قاشق غذاخوری فلفل قرمز
• نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه
• نمک و فلفل سیاه و ادویه کاری به مقدار لازم
• ۵ پیمانه آب جوش

طرز تهیه دال عدس

مرحله اول
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. بعد سیر رنده شده یا له شده، زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه، ادویه کاری و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی رب از بین برود.

مرحله دوم
در اینجا نوبت به اضافه کردن دال عدس می‌رسد که باید نیم ساعت قبل آن را خیس کنید و سپس چند بار با آب سرد بشویید. عدس‌ها را در قابلمه‌ای همراه با آب‌جوش روی گاز قرار دهید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.

مرحله سوم
تمر هندی را در نصف لیوان آب گرم خیس کنید و بعد از نیم ساعت صاف کنید. سیب زمینی‌ها را مکعبی خرد کرده و در ظرفی بریزید.

مرحله چهارم
وقتی عدس پخته شد و خورش کمی غلیظ شد، آب تمر هندی و نمک را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید سیب زمینی بپزد و غذا جا بیفتد. دال عدس باید کاملا غلیظ باشد تا حاضر شود.

آجیل پلو، غذای افطاری مجلسی

همانطور که از نام این پلو پیداست، با استفاده از انواع مغزها درست می‌شود. این غذا بسیار پرانرژی است و می‌توانید آن را برای مهمانی‌ها و مجالس خود تهیه کنید. پیشنهاد می‌کنیم آجیل پلو را حتما در ماه رمضان بپزید، زیرا با انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی باعث می‌شود انرژی شما در این ماه حفظ شود.

مواد لازم برای تهیه آجیل پلو افطار

• ۱ عدد سینه مرغ
• ۵۰ گرم کشمش
• ۵۰ گرم گردو
• ۵۰ گرم زرشک
• ۵۰ گرم خلال پسته
• ۵۰ گرم خلال بادام
• ۲ عدد هویج
• ۵۰ گرم بادام هندی
• ۲۵ گرم خلال پرتقال
• ۱ عدد پیاز داغ
• ۱ قاشق غذاخوری شکر
• ۲ حبه سیر
• زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
• کره به مقدار لازم
• نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آجیل پلو

مرحله اول
ابتدا خلال پسته و بادام را در مخلوط آب و گلاب بریزید و بگذارید خیس بخورد. زرشک را خیس کنید. هویج را پوست بگیرید و رنده کنید. خلال‌های پرتقال را در کمی آب خیس کنید، سپس چند بار بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی آنها از بین برود. مقداری نمک اضافه کنید و برنج را خیس کنید. گردوها را به قطعات کوچک خرد کنید. در ضمن، زعفران را روی قوری قرار دهید تا دم بکشد. بادام هندی را به مدت نیم ساعت در آب جوش خیس کنید.

مرحله دوم
سینه مرغ را مکعبی خرد کنید، سپس در ظرفی بریزید و ادویه، نمک، پیاز خرد شده، سیر پوره شده، کمی زعفران و آبلیمو را به آن اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید. سپس در یخچال قرار دهید تا مزه‌دار شود. وقتی سینه مرغ مزه‌دار شد، آن را در روغن کمی تفت دهید.

مرحله سوم
هویج‌ها را نیم ساعت بجوشانید و بعد آبکش کنید. سپس آنها با مقداری شکر و زعفران در تابه تفت دهید و در آخر مقداری آبلیمو به هویج‌ها اضافه کنید تا خوش رنگ شود. بادام و پسته خرد شده را جداگانه در کره تفت دهید تا به رنگ طلایی تبدیل شوند. خلال پرتقال و بادام هندی را جداگانه سرخ کنید. زرشک را به همراه کمی شکر تفت دهید. کشمش و گردو را هم تفت دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله برنج را آبکش کنید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه بپزد. در آخر کره و زعفران را به برنج اضافه کرده و در سینی بریزید. تمام مواد تفت داده شده و آجیل را روی برنج بریزید و آن را تزئین کنید.

آش شله قلمکار، آش مخصوص افطار

آش شله قلمکار یکی از مقوی‌ترین ‌آش‌های ایرانی است که اکثرا در زمستان پخته می‌شود. ولی به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان، یک غذای کامل به حساب می‌آید. جالب است که برخلاف آش رشته، برای پختن آش شله قلامکار علاوه بر حبوبات و سبزیجات، از گوشت نیز استفاده می‌شود. این آش در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد و هر منطقه آن را به روش مخصوص خود طبخ می‌کند. پخت این آش کمی زمان‌بر است، ولی به دلیل مقوی بودن در ماه رمضان افراد زیادی آن را درست می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار افطار

• ۱ کیلو گوشت گردن گوسفند
• ۲ عدد پیاز
• ۱ پیمانه برنج
• ۱ کیلو سبزی آش
• ۲۰۰ گرم بلغور گندم
• یک پیمانه نخود، یک پیمانه لوبیا چیتی
• نصف پیمانه لوبیا چشم بلبلی
• نصف پیمانه لوبیا قرمز، نصف پیمانه عدس
• نصف پیمانه ماش
• ۳۰۰ گرم پیازداغ
• نمک و فلفل به مقدار لازم
• ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
• ۱ قاشق غذاخوری دارچین
• ۵۰ گرم کره

  • چوب دارچین سیگاریانتخاب گزینه‌ها

طرز تهیه آش شله قلمکار

مرحله اول
گردن گوسفند را به قطعات کوچک برش دهید و با دو عدد پیاز خرد شده و کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا بوی آن از بین برود. سپس به اندازه کافی آب به آن اضافه کنید و در قابلمه یا زودپز بپزید. وقتی گوشت پخت، استخوان‌ها را جدا کرده و گوشت را ریش ریش کنید. از آنجایی که گوشت در معرض هوا تیره می‌شود، باید آن را در آبگوشت نگه دارید.

مرحله دوم
برنج و بلغور گندم را بشویید و به مدت یک ساعت با آب و نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و مخلوط برنج و بلغور را اضافه کنید تا بپزد. تا زمانی که برنج و بلغور پف نکرده و حجمش دو برابر نشده باشد، اصلا نباید داخل آن قاشق بزنید. چون این کار باعث می‌شود آش شما بچسبد و باید مدام آن را هم بزنید تا پخت تمام شود. بعد از باز شدن برنج و بلغور می‌توانید آن را با قاشق دسته بلند هم بزنید. مقداری آب گوشت به مخلوط برنج و بلغور اضافه کنید تا همراه هم بپزند.

مرحله سوم
لوبیا چیتی و نخود را به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید، هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید و با هم بپزید. ماش و عدس را یک ساعت خیس کنید و با هم بپزید. لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را یک ساعت خیس کرده و جداگانه بپزید. عدس و ماش و حدود یک سوم دیگر حبوبات را کنار بگذارید و بقیه را چرخ کنید. همه مواد را به مخلوط برنج و بلغور پخته شده در قابلمه اضافه کنید. از اینجا به بعد باید مدام آش را هم بزنید.

مرحله چهارم
پیاز داغ را در تابه بریزید، زردچوبه، فلفل و کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی بوی خامی زردچوبه از بین رفت، آن را به آش اضافه کنید.

مرحله پنجم
وقتی قابلمه جوش آمد و همه مواد با هم مخلوط شدند، سبزی پخته شده و گوشت ریش ریش شده را اضافه کنید. در حالی که آش روی حرارت ملایم قرار دارد، آن را هم بزنید و به تدریج آب باقی مانده را اضافه کنید. بعد از حدود ۱۵ دقیقه دارچین را اضافه کنید. دارچین ادویه اصلی این آش محسوب می‌شود، بنابراین اصلا آن را حذف نکنید.

مرحله ششم
روی آش را با پیاز داغ و گوشت ریش ریش شده و کمی دارچین تزیین کرده و با کمی کره آب شده میل کنید. علاوه بر این، می‌توانید مقداری لوبیا پخته را کنار بگذارید و آش را با آن تزئین کنید.

خورش انجیر، خورشت برای افطار

خورش پای ثابت غذاهای ایرانی است، نمی‌شود از افطار صحبت کرد و حرفی از خورش نزد. خورش انجیر یکی از خورش‌های بسیار خوشمزه و سالم است که بیشتر در بهار و تابستان سرو می‌شود. ولی شما می‌توانید با تهیه انجیر خشک آن را در همه سال درست کنید. این خورش با مرغ تهیه می‌شود و طعم بسیار خوبی دارد.

مواد لازم برای تهیه خورش انجیر افطار

• ۱۰ عدد انجیر تازه یا خشک
• ۳ عدد سینه و ران مرغ
• ۱ عدد پیاز
• نوک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده
• ۱ قاشق غذا خوری آب لیموترش
• ۱ قاشق چای خوری عسل
• زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
• نمک، فلفل سیاه، پودر هل، زردچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای رب خورش انجیر
• ۵۰۰ گرم انجیر
• ۱/۲ پیمانه آب
• ۱ قاشق غذا خوری آب لیموترش
• کمی نمک

طرز تهیه خورش انجیر

مرحله اول
ابتدا برای تهیه این غذا باید یک رب ابتکاری و خوشمزه تهیه کنید. این رب بسیار خوشمزه است و از انجیر درست می‌شود و ماندگاری خوبی دارد. برای شروع، انجیرها را بشویید و خرد کنید، سپس آنها را با رنده یا غذاساز له کنید. در قابلمه‌ای آب بریزید و انجیرها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید حسابی غلیظ شود. سپس مقداری نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم
سپس پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. بعد آن که سبک شدند، تکه‌های مرغ را اضافه کنید و روی آنها مقداری نمک، فلفل و زعفران دم کرده بریزید و بگذارید مرغ‌ها سرخ شوند.

مرحله سوم
حالا زنجبیل رنده شده را به همراه هل به مرغ‌ها اضافه کنید. سپس کمی رب انجیر آماده شده را اضافه کنید و در آخر نصف لیوان آب جوش بریزید. درب قابلمه را ببندید تا مرغ‌ها کم کم بپزند.

مرحله چهارم
اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه بپزد و حرارت را کم کنید تا مرغ به خوبی مزه‌دار شود. در ۱۰ دقیقه آخر، ۱۰ عدد انجیر را شسته و از وسط نصف کرده و به همراه آبلیمو و عسل به خورش اضافه کنید. وقتی خورش غلیظ و آبکی شد، یعنی آماده است. آن را به همراه برنج نوش جان کنید.

کراکت سیب زمینی و گوشت، غذای افطاری جدید

وقتی صحبت از افطار می‌شود همه ما یاد غذاهای سنتی ایرانی و آش می‌افتیم، ولی گاهی تنوع بد نیست و یکی از شب‌های ماه مبارک را هم به غذایی جدید اختصاص دهید. کراکت یکی از غذاهای جدیدی است که هزینه زیادی هم ندارد و می‌تواند یک وعده کامل باشد.

مواد لازم برای تهیه کراکت سیب زمینی و گوشت افطار

• ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
• ۴ عدد سیب‌زمینی متوسط
• ۴ عدد تخم‌مرغ
• ۲۰۰ گرم پنیر پیتزا
• ۱ عدد پیاز
• ۱ قاشق غداخوری رب گوجه‌فرنگی
• آرد سفید و آرد سوخاری به میزان لازم
• پودر سیر، پودر پیاز، نمک و فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه کراکت سیب زمینی و گوشت

مرحله اول
ابتدا سیب زمینی‌ها را در فر بپزید یا بخارپز کنید و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس آنها را رنده کنید و دو عدد تخم مرغ، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.

مرحله دوم
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده، نمک، پودر سیر، پودر پیاز، نمک و فلفل قرمز را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در انتها رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و وقتی سرخ شد، کمی آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود و آبی در تابه نباشد.

مرحله سوم
در این مرحله کمی از خمیر سیب زمینی بردارید و آن را به شکل گلوله‌هایی به اندازه نارنگی درست کنید. وسط هر گلوله را گود کنید و مقداری گوشت و پنیر پیتزا در آن بریزید و آن را گرد کنید.

مرحله چهارم
تخم مرغ‌ها را با چنگال بزنید تا یکدست شوند. در سه کاسه جداگانه تخم مرغ، آرد و آرد سوخاری بریزید. کراکت‌ها را در آرد، تخم مرغ و سپس آرد سوخاری بغلتانید و در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شوند. کراکت شما آماده است و می‌توانید آن را با انواع سس سرو کنید.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ