چگونه لیمو عمانی درست کنیم
طرز تهیه لیمو عمانی در آفتاب ، طرز تهیه لیمو عمانی خانگی ، چگونه لیمو عمانی درست کنیم که تلخ نشود ، طرز تهیه لیمو عمانی بدون پوست ، طرز تهیه لیمو عمانی سیاه
چگونه لیمو عمانی درست کنیم
فهرست مطالب
لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که از خشک شده آن به عنوان چاشنی در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوش های گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده میشود. برای مشاهده طرز تهیه لیمو عمانی در منزل با ما همراه باشید.
طرز تهیه لیمو عمانی خانگی
لیمو عمانیهایی که در خانه تهیه میشوند و در آفتاب خشک میشوند، نسبت به لیموعمانی صنعتی دارای ویتامین دی بالاتری هستند؛ هرچه لیمو عمانی تیرهتر باشد ارزش غذایی آن بیشتر است. برای تهیه لیموعمانی خانگی مراحل زیر را انجام دهید:
مواد لازم | مقدار |
لیمو ترش | ۱ کیلو |
سرکه سفید | ۱ فنجان |
نمک | به مقدار لازم |
دستور تهیه لیمو عمانی
- برای تهیه لیموعمانی خانگی، ابتدا لیموترشهای سالم و درشت را جدا کرده و آنها را به خوبی بشویید.
- روی لیموها را نمک بپاشید و برای یک روز در سایه قرار دهید.
- بعد از گذشت یک روز لیمو را مجدا با آب سرد بشویید.
- درون قابلمهای چند لیوان آب و نصف فنجان سرکه سفید بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد، لیموها را به آب جوش و سرکه اضافه کنید و اجازه دهید چند ثانیه بجوشد (در اصطلاح یک قل بخورد.)
- لیموها را با آب سرد آبکشی کنید.
- در مرحله دوم، لیموهای آبکشی شده را مجددا داخل آب جوش و نصف فنجان سرکه ریخته و این بار یک دقیقه اجازه دهید تا لیموها بجوشند، سپس داخل آبکش ریخته، اما آبکشی نکنید.
- پس از سرد شدن لیموها، با چنگال یا خلال دندان سوراخ ریزی روی هر لیمو ایجاد کنید؛ پارچهای نخی را در آفتاب پهن کرده و لیموها را یک تا دو هفته روی پارچه قرار دهید.
- پس از این مدت زمان لیموها را داخل سبد بریزید و در سایه قرار دهید تا کامل خشک شوند.
- توجه داشته باشید لازم است لیموها را چند بار در روز زیر و رو کنید تا همه قسمتهای لیمو خشک شده و کپک نزند.
لیمو عمانی از نظر گیاه شناسی
لیمو عمانی یکی از انواع لیمو ترش بوده، درخت آن از خانواده نارنج است و میوه تازه آن بسیار ترش و خردلی رنگ میباشد. به دلیل ترشی زیاد میوه تازه، غالبا از خشک شده آن استفاده میشود. محل اصلی رویش گیاه لیموعمانی، کشورهای اردن و لبنان است. در کشور ما بهترین نوع لیمو عمانی در مناطق جنوب و جنوب شرقی نظیر بندرعباس، میناب، جهرم و شیراز پرورش مییابد.
لیمو عمانی چه مضراتی دارد
براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیموعمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز میتواند باعث چاقی و اضافه وزن شود.
به این منظور توصیه میشود، به طور کلی برای بهرهمندی از خواص درمانی لیموعمانی آنرا به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.
سلام خواستم روشی که خودم لیمو عمانی درست میکنم بگم که من اصلا تو سرکه و آبجوش و…نمیذارم لیمو رو میشورم و میذارم جلو آفتاب چند روزه خشک میشه مثلا پشت بام خوبه سیاه هم نمیشه و نمیسوزه خیلی قشنگ خشک میشه البته آفتاب الان بهتره و لیمو خوب خشک میشه من همدانم شهرهای دیگه نمیدونم کی بهتره لیمو خشک درست کنن مثلا شهرهای جنوبی الان آفتاب سوزان تر هست دیگه