طرز تهیه ماست سفت و خوشمزه خانگی با شیر تازه
طرز تهیه ماست سفت ، طرز تهیه ماست سفت با نشاسته ، طرز تهیه ماست خانگی ، طرز تهیه ماست روستایی ، طرز تهیه ماست خانگی با شیر تازه گاو ، طرز تهیه ماست شیرین و کشدار
طرز تهیه ماست سفت و خوشمزه خانگی با شیر تازه
فهرست مطالب
ماست یکی از مواد غذایی پرکاربرد بر سر سفره های ما ایرانیان است که می توانید با ترکیب های مختلف از جمله ماست و خیار، ماست بادمجان و غیره از خوردن آن لذت ببرید.این ماده غذایی اغلب همراه با نعناع خشک یا پونه کنار غذاهای سنتی سرو می شود، برای تهیه دوغ بکار می رود یا برای طبخ غذاهایی مانند ته چین کاربرد دارد. با توجه به پرکاربرد بودن ماست، اگر بتوانیم ماست خانگی تهیه کنیم این ماده غذایی فاقد مواد نگهدارنده خواهد بود.همچنین از ماست می توانید کشک خوشمزه تهیه کنید.از خواص اصلی ماست می توان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. از گنجاندن ماست در رژیم غذایی تان غافل نشوید چرا که از خواص اصلی آن تقویت سیستم ایمنی می باشد.با ما همراه باشید تا طرز تهیه ماستی با بافت منسجم و طعمی شیرین را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه ماست سفت در خانه
به منظور تهیه حدود یک کیلو و ۲۰۰ گرم الی یک کیلو و نیم ماست به ۴۰ الی ۶۰ دقیقه زمان (این مدت شامل زمان استراحت شیر برای تبدیل شدن به ماست نمیشود) و مواد اولیهای که در ادامه مشاهده میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
شیر | ۲ کیلوگرم |
ماست | ۲ قاشق غذاخوری |
چند نکته:
- پیش از آنکه از مایه ماست استفاده کنید، از شیرین بودن آن مطمئن شوید. زیرا در صورتی که مایه ماست ترش باشد، ماستی که درست میکنید، کاملا شیرین نخواهد شد.
- ترجیحا از شیرهایی که حاوی مواد نگهدارنده نیستند، استفاده کنید.
طرز تهیه ماست خانگی
- شیر را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه، سوزنی جوش بزند.
- شیر را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
- زمانی که دمای شیر به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد رسید، به عبارت دیگر اگر مقداری از آن را روی دستتان بریزید گرمای آن را حس کنید، اما داغ نباشد. دو قاشق غذاخوری ماست را اضافه کنید.
- پس از آنکه مایه ماست را اضافه کردید، چند مرتبه شیر را بهم بزنید.
- روی شیر را بپوشانید و ۱۰ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا شیر به ماست تبدیل شود.
چند نکته:
- قابلمهای که شیر را در آن میجوشانید باید کاملا تمیز باشد. اگر اندکی چربی در ظرف وجود داشته باشد، ماست خراب خواهد شد.
- برای سفت شدن ماست، یک آبکش روی درب قابلمه قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید. به این ترتیب بخار شیر جذب پارچهای که آبکش را بپوشانده است، میشود و مجددا به قابلمه باز نمیگردد.
- ترجیحا ماست را در ظرف پلاستیکی تهیه نکنید، ترجیحا از ظرف چینی یا روحی استفاده نمایید.
- پس از آنکه ماست آماده شد، آن را در یخچال نگهدارید.
- معمولا ماستی که در منزل تهیه میشود، به دلیل فقدان مواد نگهداره، ماندگاری کمتری نسبت به ماستهای موجود در بازار دارد، اما سالمتر خواهد بود.
با آب ماست چه کنیم
- اغلب وقتی مقداری از ماست را مصرف کردید، آب میاندازد. آب ماست را دور نریزید، کمی ماست را بهم بزنید تا جذب شود، زیرا حاوی مقادیری کلسیم است.
ماست همراه با نان و مقداری پونه، نعناع یا زنجبیل میتواند میان وعدهای لذیذ و مقوی باشد. البته توجه داشته باشید که طبع ماست سرد است و میل کردن آن باعث سردی میشود، بنابراین ترجیحا آن را با مقداری پونه، نعناع یا زنجبیل میل کنید. اگر طعم ماست را به تنهایی میپسند، بعد از میل کردن آن چند عدد خرما بخورید.
همانطور که میدانید ماست، ویتامین D و مقدار قابل توجهی از کلسیم دارد، از اینرو برای استحکام استخوان و رشد آن به ویژه در کودکان بسیار مفید است. هنگامی که شیر توسط باکتریها تخمیر و به ماست تبدل میشود، مقادیری از اسید فولیک و کولین تولید میگردد. این ماده غذایی سرعت پاسخ سیستم ایمنی و مقاومت بدن را افزایش میدهد. علاوه بر تمام خواص یاد شده، ماست به رود نیز کمک میکند. ماستی که در خانه تهیه میکنید، باکتریهای مضر روده را از بین میبرد و به هضم و جذب غذا کمک میکند.
از دیگر خواص ماست خانگی میتوان به وجود اسیدلاکتیک در این ماده غذایی اشاره کرد، بنابراین اگر به زیبایی و شادابی پوست خود اهمیت میدهید از ماسک ماست استفاده کنید. این ماسک باعث تولید کلاژن میشود. کلاژن عامل جوان سازی پوست است. به علاوه استفاده از ماسک ماست برای رفع جوشهای پوستی نیز مفید است.
از خواص بی نظیر ماست و سیر غافل نشوید.
چرا ماست آب میندازد یا ترش می شود
جلوگیری از آب انداختن ماست
اگر ماست که داخل آن مایه زدید، قبل از سرد شدن کامل، قاشق داخل آن بزنید یا تکان دهید ماست آب می اندازد. اما اگر به هر دلیلی ماست تان آب انداخت، دور نریدید چون ارزش غذایی فراوانی داشته و سرشار از پروتئینهای محلول و ویتامین است.
چرا ماست ترش می شود
ترش شدن ماست به خاطر دمای بالای شیر، تازه نبودن مایه، زیاد بودن مایه ماست و زمان تخمیز طولانی است. و برعکس بیمزگی ماست، به علت کمتر بودن دمای شیر، تازه بودن مایه ماست، شیرین بودن مایه ماست، زمان گرمخانه گذاری کوتاه است. چون ماست زمان کافی برای ایجاد عطر و طعم ندارد.
برای یک لیتر شیر چقدر مایه ماست بزنیم
برای هر یک لیتر شیری که برای تهیه ماست خانگی استفاده میکنید باید یک قاشق غذاخوری ماست را به عنوان مایه ماست به شیر اضافه کنید. ضمنا ماستی که قرار است به عنوان مایه ماست استفاده شود باید حتما هم دمای محیط شده و بعد به شیر اضافه شود.