فاصله قیمت باخالص ارزش داراییهای “وبانک “
جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی رأس ساعت ۹:۰۰ صبح روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۲.۰۴.۳۰ درمحل هتل المپیک با حضور اکثریت سهامداران برگزار شد.
ترکیب هیات رئیسه مجمع با حضور آقای شیخی به عنوان رئیس مجمع و نظارت آقایان تقی پور و قاسمی و به دبیری خانم جنیدی تشکیل شد.
همچنین نماینده سازمان بورس و نماینده موسسه حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره توسط آقای پاپی (سرپرست شرکت) و گزارش بازرس قانونی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود.
۱- تصویب صورتهای مالی منتهی به سال مالی۱۳۹۱.۱۲.۳۰
۲- تقسیم ۱۴۰ ریال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم
۳- انتخاب سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت
۴- انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیر الانتشار
۵- تصویب افزایش سرمایه ۱۰۲ درصدی طی دو مرحله که در مرحله اول سرمایه شرکت با رشد حدود ۳۹ درصدی از رقم ۳۲۲ میلیارد به ۴۵۰ میلیارد تومان در سال جاری از محل سود انباشته افزایش خواهد یافت.
پیام هیأت مدیره
هیأت مدیره اعتقاد دارد که نماینده و امانتدار تمامی سهامداران بوده و به منظور حفظ و ارتقای امانت واگذار شده از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزد.
ارزیابی عملکرد سال گذشته شرکت نمایانگر روند رو به بهبود ساختارهای مالی و عملیاتی مجموعه؛ علیرغم تشدید تحریم های وارد شده بر کشور است که این امر در سایه ی اعتماد و صبر سهامداران محترم و تلاش تمامی دست اندرکاران مجموعه گروه توسعه ملی میسر گردیده است. در سال مالی مورد گزارش اقدامات اساسی جهت افزایش خالص ارزش داراییهای شرکت (NAV) و استفاده بهینه از فرصت های موجود بازار سرمایه صورت پذیرفته است؛ ضمن اینکه مقدمات افزایش سرمایه در جهت اصلاح ترکیب سبد سرمایه گذاری و آماده سازی برخی از شرکت های زیرمجموعه جهت پذیرش در بورس اوراق بهادار انجام گردیده است.
هیأت مدیره امیدوار است که در سال حماسه سیاسی و اقتصادی، با تداوم حرکت در مسیر برنامه های راهبردی طراحی شده ، انجام اصلاحات اساسی در ساختار های مالی و عملی آتی شرکت های زیرمجموعه و همچنین نهایی شدن افزایش سرمایه ی شرکت؛ بتواند منافع سهامداران گرامی را تامین نماید.
نگاهی اجمالی به تحولات اقتصادی ایران
اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۱ تشدید تورم را تجربه نمود. تورمی که خود در نتیجه افزایش حجم نقدینگی در کشور ایجاد گردید. بنا بر آمارهای رسمی افزایش حجم نقدینگی تا مبلغ ۴.۴۲۰ تریلیون ریال منجر به افزایش تورم در کشور گردید که بنا بر آمارهای بانک مرکزی نرخ تورم در این سال ۳۱.۵ درصد بوده است. در نتیجه این تورم قیمت کالاهای اساسی رشد قابل ملاحضه ای را در این سال تجربه نمود.
بازار مبادلات ارزی کشور در سال ۱۳۹۱ به عنوان یکی از بخش های شدیدا متأثر از تحریم، شرایط ویژه و دشواری را پشت سر گذاشت. هر چند کاهش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و فرآورده های نفتی در کنار مشکلات مربوط به نقل و انتقال درآمدهای ارزی در اثر تحریم ها، تنگناهای شدیدی در بازار ارز ایجاد نمود و موجب گرانی کالاهای مصرفی وارداتی گردید ولی استفاده از روش های بومی برای مدیریت بازار ارز باعث شد اثرگذاری نوسانات بازار ارز بر اقتصاد به خصوص در شش ماهه دوم سال اندکی کاهش یابد. از جمله این اقدامات می توان به راه اندازی مرکز مبادلات ارزی، تأمین ارز مورد نیاز واردکنندگان به خصوص کالاهای اساسی با توجه به اولویت بندی های صورت گرفته با نرخ ارز مرجع، مدیریت منابع و مصارف ارزی و تقویت پایگاه های اطلاعاتی در بازار ارز نظیر پورتال ارزی اشاره نمود.
به همراه رشد بی سابقه قیمت خودرو در سال ۱۳۹۱ ، بازار مسکن نیز اگرچه در نیمه اول سال ۹۱ به دلیل جذابیت بازار های ارز و سکه با رکود مواجه بود اما تأثیر نوسانات نرخ ارز به ویژه بر افزایش قیمت ساخت و ساز به بخش مسکن راه یافت به طوری که در ماههای پایانی سال قیمت ها در این بخش با رشد چشمگیری مواجه شدند.
براساس برآوردهای کارشناسان اقتصادی کشور طی سال ۱۳۹۱ میزان تولید نفت خام ایران بالغ بر ۲.۸۵۶هزار بشکه در روز ، میزان صادرات نفت خام حدود ۱.۶۵۰هزار بشکه در روز ، میانگین قیمت هر بشکه نفت خام ایران ۷۵.۴ دلار، صادرات غیر نفتی حدود ۲۶.۹ میلیارد دلار، صادرات نفت و گاز ۶۶.۲ میلیارد دلار و میزان واردات کالای کشور حدود ۶۲.۳ میلیارد دلار بوده است.
همچنین شاخص های مهم اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۱ ازجمله نرخ بیکاری براساس آمارهای دولت بالغ بر ۱۲.۲ درصد، نرخ تورم بر اساس آمارهای بانک مرکزی ۳۱.۵ درصد، تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری برابر با ۶۷۸۹.۶ تریلیون ریال، رشد شاخص بهره وری کل عوامل تولید ۰.۶ درصد، و سرانه درآمد ارزی ۱.۳۲۰ دلار بوده است.
نگاهی اجمالی به تحولات بورس اوراق بهادارتهران
بازار بورس اوراق بهادار در سال ۱۳۹۱ شاهد تغییر روند حرکت شاخص و بازگشت از دوران رکود به شکوفایی و رونق بود، در ابتدای امسال به دلیل رونق بازارهای موازی از جمله ارز، طلا و سکه، بازار سرمایه شاهد رکود مقطعی بود که با افزایش سود دهی بنگاه های کلان اقتصادی به خصوص در صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی، مواد معدنی و فولاد که درصد قابل ملاحظه ای از محصولاتشان به خارج از کشور صادر می گردد، با جهش نرخ ارز و افزایش قیمت فروش محصولات داخلی به دلیل تورم سال جاری، در نهایت به افزایش ارزش بازار منجر گردید؛ به طوریکه شاخص قیمت و بازده نقدی طی سال ۱۳۹۱ حدود ۴۶.۸ درصد افزایش یافت. سیر روند بازار در سال ۱۳۹۱ به ۴ مقطع به شرح جدول ذیل قابل تقسیم است:
در پایان سال ۱۳۹۱، ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران با ۳۳.۱ درصد افزایش نسبت به پایان سال ۱۳۹۰، به ۱.۷۰۷.۴۹۸ میلیارد ریال بالغ گردید. ارزش ریالی معاملات با ۱۴ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۹۰، به ۲۵۷ هزار میلیارد ریال و تعداد سهام و حق تقدم معاملاتی با ۱۰ درصد افزایش به بیش از ۸۰ میلیارد برگه رسید. متوسط ارزش روزانه معاملات، ۱.۰۷۶ میلیارد ریال و به طور متوسط ۳۳۵ میلیون برگه سهم و حق تقدم در هر روز معامله شده است.
اهم رویدادهای بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۹۱
– شروع به کار بورس انرژی با راه اندازی سامانه معاملاتی این بورس
– تأسیس صندوق توسعه بازار سرمایه به منظور توسعه و ایجاد ثبات در بازار سرمایه
– معرفی اوراق فروش تبعی به عنوان یک ابزار مالی جدید که نقش اساسی آن پوشش دهندگی ریسک معامله گران بازار می باشد.
– عرضه اولیه سهام شرکتهای پالایش نفت بندر عباس، نفت پاسارگاد، پالایش نفت لاوان، نفت ایرانول، پالایش نفت تهران، بیمه ملت و…
– کاهش متوسط نسبت قیمت به سود (P/E) از ۶.۱ در سال ۱۳۹۰ به ۵.۴ مرتبه در سال ۱۳۹۱ که این میزان پایین تر از متوسط نسبت P/E معادل ۷.۷ مرتبه سال ۱۳۸۹ نیز می باشد
– افزایش سرمایه شرکتهای بورسی طی سال ۱۳۹۱ جمعاً به ارزش ۶۶.۴۸۴ میلیارد ریال
– سهم ۱۹.۴ درصدی صنعت فلزات اساسی، ۱۳.۲ درصدی صنعت محصولات شیمیایی، ۱۱.۸ درصدی صنعت بانکها، مؤسسات اعتباری و سایر نهادهای مالی، ۱۱.۸ درصدی صنعت استخراج کانه های فلزی و ۱۱.۶ درصدی صنعت فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای از کل ارزش بازار
سرمایه اولیه شرکت مبلغ یکصد میلیارد ریال بوده که تا تاریخ ۱۳۸۲.۱۰.۲۳ بر اساس مصوبات مجامع عمومی فوق العاده صاحبان سهام به مبلغ یک هزار و ششصد و ده میلیارد ریال رسیده است و در سال ۱۳۸۳ بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده ۱۳۸۳.۰۴.۲۸ طی دو مرحله سرمایه شرکت به سه هزار و دویست و بیست میلیاردریال افزایش یافته و در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده است.
سرمایه شرکت به سه میلیارد و دویست و بیست میلیون سهم یک هزار ریالی با نام تقسیم که صد درصد بهای اسمی آنها پرداخت شده است.
افزایش سرمایه شرکت
مدیریت شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی بر اساس تصمیمات گذشته مبنی بر اجرائی نمودن افزایش سرمایه از محل اندوخته سرمایه ای و سود انباشته اقدام به تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه نموده و پیرو آن حسابرس و بازرس قانونی (سازمان حسابرسی ) گزارش حسابرسی خود را در تاریخ ۱۳۹۲.۰۲.۲۸ ارائه نمود. با توجه با اینکه انجام افزایش سرمایه نیاز به اخذ مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار داشته گزارش فوق برای سازمان مذکور ارسال و این سازمان ضمن تایید افزایش سرمایه مجوز ذیربط را طی شماره” A-045٩٢ DPM-IOP- ” مورخ ۱۳۹۲.۳.۲۱ صادر نموده است.
وضعیت معاملات و قیمت سهام
شرکت در تاریخ ۱۳۷۴.۰۶.۲۶ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه واسطه گری های مالی با نماد “وبانک” درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۱۳۷۴.۰۶.۲۶ مورد معامله قرار گرفته است. هم اکنون با توجه به تغییرات اعمال شده در صنایع بورس، شرکت در گروه چند رشته ای صنعتی قرار دارد.
طی دوره مورد گزارش، معاملات خرد و بلوک بورس اوراق بهادار تهران ۶۸.۹ میلیارد سهم به ارزش ۲۱۹.۶ هزار میلیارد ریال بوده است (به ترتیب ۲۱ درصد و ۲۸ درصد افزایش نسبت به سال گذشته ) و گروه شرکتهای چند رشته ای صنعتی با ارزش بازار ۱۴۸.۱۷۷ میلیارد ریال ( ۳۷,۴ درصد افزایش نسبت به سال گذشته) معادل ۸.۷ درصد از ارزش کل بازار بورس اوراق بهادار تهران را به خود اختصاص داده است.
آنچه دیگران می خوانند
در سال ۱۳۹۱ ، طی ۱۹۲ روز تعداد ۳۴۱.۶ میلیون سهم از سهام شرکت به ارزش ۹۸۹ میلیارد ریال و در ۲۴.۶۴۳ دفعه مورد معامله قرار گرفته است . گردش سهام نسبت به کل سهام شرکت ۱۰.۶ درصد می باشد و به طور متوسط روزانه تعداد ۱.۷۷۹.۳۴۷ سهم از سهام شرکت داد و ستد شده است.
ارزش معاملات سهام شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در سال ۱۳۹۱ بالغ بر ۹۸۹ میلیارد ریال بوده که معادل ۹۰ درصد ارزش ریالی معاملات در سال ۱۳۹۰ می باشد.
رتبه کیفیت افشاء و نقد شوندگی
تعداد روزهای معاملاتی شرکت در سال ۱۳۹۱ ، معادل ۲۰۱ روز بوده که نسبت به ۱۸۹ روز در سال قبل روند افزایشی داشته است. ضمن اینکه رتبه کیفیت افشاء و اطلاع رسانی شرکت بر اساس آخرین رتبه بندی مربوط به ۱۳۹۱.۱۲.۳۰ در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس (تعداد ۲۹۶ شرکت )، در جایگاه ۲۰۶ و در بین شرکتهای بازار اول (تعداد ۱۰۷ شرکت) در جایگاه ۸۲ بوده است.
جایگاه شرکت در بورس اوراق بهادار تهران و صنعت
بر اساس ارزش بازار و سرمایه ثبت « چند رشته ای صنعتی » رتبه بندی شرکت های فعال در صنعت شده در پایان سال مالی منتهی به ۱۳۹۱.۱۲.۳۰ به شرح جدول زیر ارائه گردیده است. مطابق جدول ارائه شده، شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی از نظر ارزش بازار حقوق صاحبان سهام و سرمایه ثبت شده در رتبه چهارم صنعت مذکور قرار دارد.
گزارش عملکرد سال مالی شرکت اصلی در دو سال اخیر به صورت مقایسه ای همراه با درصد تغییرات نسبت به سال قبل و آخرین پیش بینی سال به انضمام تشریح دلایل تغییرات عمده ذیلاً و در صفحات بعد ارائه شده است.
همانطور که در جدول فوق ملاحظه می گردد سود حاصل از سرمایه گذاری سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰ افزایش با اهمیتی داشته است. این تغییرات با اهمیت عمدتاً ناشی از بهبود عملکرد شرکت های زیر مجموعه به لحاظ اصلاح ساختارهای مالی و عملیاتی و همچنین اقدامات انجام شده در راستای بهینه سازی سبد سرمایه گذاری بر اساس تصمیمات هیات مدیره محترم بانک ملی ایران (سهامدار عمده) بوده است.
بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۹۰.۱۲.۰۸ هیات مدیره محترم بانک ملی ایران مقرر گردید که مالکیت آن بخش از سرمایه گذاری های بانک ملی ایران در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار که بر اساس وکالتنامه های صادره تحت مدیریت شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی می باشد؛ به مجموعه گروه توسعه ملی انتقال یابد. در بازنگری و بهینه سازی سبد سرمایه گذاری ها که در تار یخ های ۲۷ و ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۰ انجام پذیرفت؛ سهام مدیریتی شرکت های فعال در صنعت سیمان به شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان و سایر سهام های مدیریتی به شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی انتقال یافت . ضمن اینکه سرمایه گذاری های انجام شده در سهام خرد و غیرمدیریتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار نیز به شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی منتقل گردید.
در اوایل اسفندماه ۱۳۹۰ ،شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به منظور اعمال کنترل و نظارت بهینه بر مدیریت شرکت توسعه صنایع بهشهر، اقدام به خرید ۸.۷۵ درصد از سهام شرکت توسعه صنایع بهشهر نمود که بر این اساس شرکت مذکور به عنوان شرکت فرعی گروه توسعه ملی طبقه بندی گردیده است.
میزان دستیابی به اهداف و دستاوردهای مهم شرکت در سال مالی ۱۳۹۱
با ملاحظه شرایط عمومی اقتصاد کشور، می توان مبانی مناسبی را به منظور شناخت محیط فعالیت شرکت ، طی سال مالی مورد گزارش ارائه داد . در این بخش از گزارش ، شاخصهای معرف عملکرد شرکت طی سال مالی منتهی به ۱۳۹۰.۱۲.۳۰ به شرح زیر به استحضار می رساند .
جمع درآمدهای شرکت
جمع درآمدهای شرکت درسال مالی مورد گزارش ۴.۲۹۳.۰۷۴ میلیون ریال است که معادل — درصد آخرین بودجه برآوردی برای دوره مورد گزارش بوده
لازم به ذکر است به موجب اساسنامه شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، سود حاصل از فروش سرمایه گذاری ها قابلیت توزیع بین سهامداران را ندارد. نکته حائز اهمیت در صورت سود و زیان فوق، رشد ۵۲ شرکت های سرمایه پذیر و سود DPS درصدی درآمدهای قابل توزیع بین سهامداران (مشتمل بر سود حاصل از اوراق مشارکت، سپرده های بانکی و پروژه های در دست اجر ا) در ترکیب درآمدهای شرکت است .
سود هر سهم
سود واقعی هر سهم برای سال مالی ۱۳۹۱ مبلغ ۲۷۲،۱ ریال بوده که این رقم دراولین پیش بینی شرکت در تاریخ ۱۳۹۰.۱۲.۰۱ ، مبلغ ۴۹۲ ریال اعلام گردیده بود. پس از اصلاحات انجام شده در سبد سرمایه گذاری شرکت، سود پیش بینی شده سال ۱۳۹۱ در تاریخ ۱۳۹۱.۰۲.۰۷ معادل ۷۶۵ ریال اعلام گردید و پس از آن نیز مراتب تغییر در سود پیش بینی شده در مقاطع مختلف و در زمان مقرر از طریق اعلام به سازمان بورس اوراق بهادار تهران به اطلاع عموم رسیده است. لازم به ذکر است که از ۱,۲۷۲ ریال سود واقعی هر سهم سال جاری مبلغ ۱۳ ریال به ازای هرسهم به اندوخته سرمایه ای منتقل می گردد و مابقی قابل تقسیم بین سهامداران و یا انتقال به حساب سود انباشته می باشد.
ارزش روز شرکتهای پذیرفته شده در بورس به ازای هر سهم
ارزش روز شرکتهای پذیرفته شده در بورس به ازای هرسهم، بعنوان یکی از شاخص های عملکرد شرکتهای سرمایه گذاری مورد استفاده قرار می گیرد. ارزش مذکور برای پرتفوی شرکت از رقم ۴,۲۱۶ ریال به ازای هرسهم در ابتدای سال مالی مورد گزارش به رقم ۴,۴۰۹ ریال درپایان سال مذکور افزایش یافته که بیانگر افزایش ارزش سبد سهام بورسی شرکت به میزان ۶۲۲ میلیارد ریال بوده که این افزایش ناشی از تغییرات مثبت بازار بورس اوراق بهادار تهران ، بهبود وضعیت شرکتهای زیر مجموعه به لحاظ اصلاح ساختارهای مالی و عملیاتی و ساماندهی سبد سرمایه گذاری می باشد.
خالص ارزش داراییها به ازای هر سهم (NAV)
به طوریکه سهامداران محترم استحضار دارند ارزش سهام شرکتهای سرمایه گذاری معمولا با تعیین این ارزش مشخص می گردد لیکن با احتساب سایر عوامل موثر، نرخ نهایی سهام در بازار سرمایه تعیین و مورد ارزیابی قرار می گیرد.ارزش مذکوربراساس قیمت بازار سهام شرک تهای پذیرفته شده در بورس و ارزش دفتری شرکت های غیربورسی در تاریخ ۱۳۹۱.۱۲.۲۹ رقم ۶.۵۲۵ ریال به ازای هرسهم بوده که در مقایسه بارقم ابتدای دوره به میزان ۵,۴۹۶ ریال، مبلغ ۱,۰۲۹ ریال معادل ۱۸,۷ درصدافزایش داشته است.
توضیح اینکه طی ماه های گذشته NAV شرکت روند رو به بهبودی داشته و در پایان خرداد ماه ۱۳۹۲ به مبلغ ۸.۹۵۲ ریال افزایش یافته است . در صورتیکه در محاسبه NAV شرکت، ارزش افزوده سرمایه گذاری های هلدینگ سیدکو نیز منظور شود، خالص ارزش داراییهای شرکت در این تاریخ به ۹,۸۴۸ ریال خواهد رسید.
سرمایه گذاری های شرکت
طی دوره مورد گزارش با استفاده از منابع موجود سرمایه گذاری های جدیدی صورت پذیرفته که جزییات آن طی یادداشت های همراه صورتهای مالی به استحضار سهامداران محترم رسیده است.
به طوریکه ملاحظه می گردد قیمت تمام شده سرمایه گذاری های شرکت قبل از کسر ذخایر کاهش ارزش، از مبلغ ۱۵,۰۶۰,۲۳۴ میلیون ریال در ابتدای سال به مبلغ ۱۶,۶۱۸,۶۰۷ میلیون ریال در پایان سال رسیده است که رقم ۱,۵۵۸,۳۷۳ میلیون ریال حاصل از تفاوت مبالغ فوق نشان دهنده افزایش ۱۰ درصدی نسبت به قیمت تمام شده ابتدای سال می باشد که شرح این تغییر در سرمایه گذاری ها در جدول ذیل منعکس است.
ارزش بازار سبد سهام شرکت در پایان اسفندماه ۱۳۹۱ بالغ بر ۱۹,۶۶۱ میلیارد ریال با قیمت تمام شده ۱۶,۴۰۶ میلیارد ریال بوده است که حدود ۱۹,۸ درصد افزایش ارزش روز سبد سهام شرکت را نسبت به قیمت تمام شده آن نشان می دهد. این امر در شرایطی است که برخی از سرمایه گذاریهای خارج از بورس شرکت به لحاظ رعایت استانداردها به قیمت تمام شده انعکاس یافته است. لازم به ذکر است که از کل ارزش بازار سبد سهام شرکت ۶۸ درصد به سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران اختصاص داشته و ۳۲ درصد به سهام شرکت های خارج از بورس و سایر سرمایه گذاری ها اختصاص یافته است. ترکیب سبد سهام شرکت بر حسب ارزش بازار در پایان اسفندماه ۱۳۹۱ در ۷ گروه اصلی تمرکز یافته است.
تغییرات ارزش بازار و بازدهی سهام
ارزش بازار سهام شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی از مبلغ ۸۷۴،۸ میلیارد ریال در ابتدای سال ۱۳۹۱ به حدود ۱۵,۹۵۵ میلیارد ریال در پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۲ رسیده که معادل ۸۰ درصد رشد داشته است. طی سال ۱۳۹۱ شاخص شرکتهای چند رشته ای صنعتی از ۳۲۵،۲ واحد به ۴۱۶،۳ واحد رسیده که معادل ۴۶.۹ درصد رشد داشته و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران طی همین مدت به میزان ۴۶.۸ درصد افزایش یافته است. لذا شرکتهای چندرشته ای صنعتی عملکردی نزدیک به کل بورس داشته اند.
همانگونه که سهامداران محترم استحضار دارند ارزش سهام شرکتهای سرمایه گذاری در بازار بورس تحت تأثیر ترکیب سبد سهام اینگونه شرکتها قرار دارد. با توجه به آنکه از یکسو وزن قابل توجهی از بهای تمام شده سرمایه گذاریهای شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به صنعت کانی غیرفلزی، صنعت واسطه گری مالی و مواد و محصولات شیمیایی اختصاص دارد و از سوی دیگر تصمیمات متخذه در ارتباط با اهداف تعیین شده استراتژیک شرکت در خصوص صنایع فوق الذکر و همچنین ملحوظ داشتن اثرات ناشی از اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها و مسائل بین المللی و انتظارات بازار از پارامترهای کلان اقتصادی موجبات تغییر در ارزش بازار شرکت را فراهم نموده است. یادآور می گردد طی ۷ سال اخیر سهام شرکت کمتر از خالص ارزش داراییها معامله شده است.
میزان فزونی قیمت هر سهم در بازار بورس نسبت به خالص ارزش داراییها براساس ارزش دفتری برای هر سهم در نیمه اول سال ۱۳۸۳ به حدود ۱۰۰ درصد بالغ شد. موقعیت و شرایط اقتصاد کلان و بازار سبب گردید در آخرین روزهای سال ۱۳۸۴ سهام شرکت با کسری معادل ۱۷ درصد، در آخرین روزهای سال ۱۳۸۵ با کسری معادل ۲۹ درصد، در روزهای پایانی سال ۱۳۸۶ با کسری ۶۰ درصدی، در روزهای پایانی سال۱۳۸۷ با کسری بیش از ۷۰ درصد، در پایان سال ۱۳۸۸ با کسری نزدیک به ۷۰ درصد، در پایان سال ۱۳۸۹ با کسری حدوداً ۴۰ درصد، در پایان سال مالی ۱۳۹۰ با کسری نزدیک به ۵۰ درصد و در پایان اسفندماه سال ۱۳۹۱با کسری بیش از ۵۵ درصد معامله گردد. انتظار می رود با بهبود شرایط اقتصاد و بورس اوراق بهادار تهران و نیز اجرای برنامه های راهبردی شرکت، ورود به صنایع تولیدی و خدماتی که ایران در آنها از مزیت نسبی برخوردار می باشد همچنین افزایش سرمایه شرکت در سال جدید، افق مطلوبی پیش روی قرار گیرد.
برنامه های آتی شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی
۱) تجهیز، تقویت و اصلاح ساختارهای انسانی، عملیاتی و تامین مالی در هلدینگ های تخصصی صنایع ضمن فراهم آوردن مقدمات پذیرش سهام آنها در بورس یا فرابورس.
۲) اصلاح ساختارهای تامین مالی در شرکتهای زیر مجموعه در چارچوب بهرهگیری از ابزارهای نوین تامین مالی
۳) حضور فعال و مشارکت در طرحها و پروژه های صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی مرتبط با آن و در نهایت تشکیل هلدینگ تخصصی در این صنعت.
۴) توسعه فعالیتهای هلدینگ تخصصی سیمان در جهت افزایش تأثیرگذاری بر بازار سیمان کشور
۵) حضور مؤثر و همه جانبه در بورس اوراق بهادار از طریق شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی و مشارکت در حوزه های مربوط به واسطه گری مالی
۶) بررسی سیستماتیک، همه جانبه و دائمی شرکتهای موجود در پرتفوی و ادامه واگذاری سهام شرکت هایی که مزیت اقتصادی کم دارند.