طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت قلقلی
خورش قورمه سبزی با گوشت قلقلی یکی از محبوبترین و کاربردیترین روشهای تهیه این غذای سنتی ایرانی است. استفاده از گوشت چرخکرده در این روش، زمان و زحمت آمادهسازی را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد و امکان تهیه سریعتر این خورش را فراهم میکند. برای آشنایی کامل با مراحل مرحلهبهمرحله طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت قلقلی، لطفاً به ادامه همراهی با سایت آموزشی پارسی دی مراجعه فرمایید.
مواد اولیه:
اسم | مقدار |
---|---|
سبزی قرمه سبزی | ۱ کیلوگرم |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
لوبیا قرمز یا لوبیاچیتی | یک دوم پیمانه |
لیمو عمانی | ۳ عدد |
پر لیمو | ۱ قاشق چایخوری |
پیاز | ۳ عدد |
زعفران | به میزان لازم |
آب قلم یا قلم | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل:
مرحله اول
برای پخت قورمه سبزی با گوشت قلقلی می توان از لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و همین طور لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد. انتخاب با شماست. تنها باید از شب قبل حبوبات را در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
سبزی ها را به خوبی پاک کرده و بشویید. جهت اطلاع شما باید بگوییم که به شکل سنتی سبزی قورمه سبزی از این قرار است: تره، جعفری، اسفناج، شنبلیله و گشنیز. مقدار و نسبت این سبزی ها در طعم نهایی بسیار تاثیرگذار است.
مرحله سوم
برای مثال: در یک کیلوگرم سبزی باید ۷۰۰ گرم جعفری و تره، ۲۰۰ گرم اسفناج و ۱۰۰ گرم ترکیب شنبلیله و گشیز باشد. شنبلیله زیاد خورش شما را تلخ می کند. سبزی قرمه سبزی را باید حسابی ریز خرد کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی خورشتی را با روغن تفت دهید تا سبک شده و رنگ آن عوض شود. ابتدا باید اجازه دهید تا سبزی بر روی حرارت بدون روغن تفت بخورد تا آب اضافی اش بخار شود سپس روغن را اضافه کنید.
مرحله پنجم
پیازها را پوست گرفته و خوب بشویید. بر روی تخته برش پیازها را به شکل نگینی خرد کرده و سپس آن را درون قابلمه مورد نظر با کمی روغن تفت بدهید تا سبک شده و شفاف شود. سبزی سرخ شده را به پیاز اضافه کنید.
مرحله ششم
آن را هم بزنید. حالا کمی فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کرده و بگذارید تا تفت بخورد. در این مرحله لوبیا را به همراه آب قلم یا قلم گوسفندی داخل قابلمه بریزید. به میزان لازم آب جوش روی خورش بریزید . اجازه دهید تا ابتدا خورش به جوش بیاید و قل بزند.
مرحله هفتم
سپس زیرش را کم کنید و بگذارید تا آهسته بجوشد. این مساله باعث می شود تا قرمه سبزی بهتر جا افتاده و حسابی روغن بیندازد. در این مرحله باید گوشت های قلقلی را درست کنید. گوشت را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران ورز بدهید.
مرحله هشتم
به آن کمی پیاز رنده شده که آبش را گرفته اید اضافه کنید. حسابی ورز دهید تا کاملا یک دست شود. سپس گوشت را با دست برداشته و گلوله کنید. بهتر است این قلقلی ها یک اندازه باشد. در اواسط پخت گوشت های قلقلی را به خورش اضافه کنید.
مرحله نهم
قبل از اضافه کردن لیمو عمانی باید با چنگال روی آن سوراخ کنید. به مدت یک ربع لیمو را در آب گرم قرار دهید تا تلخی آن خارج شود. بعد از گذشت ۲ ساعت از پخت خورش لیمو عمانی و پرلیمو را به خورش اضافه کنید.
مرحله دهم
در اواخر پخت در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حسابی روغن بیندازد. کمی خورش را بچشید و در صورت لزوم دوباره کمی نمک به آن اضافه کنید. در آخر زعفران را اضافه کرده و اجازه دهید تا یکی دو جوش بزند. بعد می توانید زیر قابلمه را خاموش کنید.