چطور از ولخرجی در سفر جلوگیری کنیم؟

0

آیا شما آدم ولخرجی هستید یا می‌دانید چگونه در سفر برای پول‌هایتان برنامه‌ریزی کنید؟ در سال‌های اخیر تورم و گرانی باعث شده که بسیاری از علاقمندان به سفرهای خارجی، دنبال راهی برای کاهش هزینه‌های سفرشان باشند. برای مثال تورهای لحظه آخری استانبول را بخرند یا تور استانبول علی بابا را رزرو کنند. خرید تورهای ارزان‌قیمت می‌تواند راه خوبی برای صرفه‌جویی در مخارج سفر باشد. با این حال گاهی مخارج جانبی و خرج‌های بیهوده‌ای که در سفر انجام می‌دهیم ما را تبدیل به یک آدم ولخرج می‌کند. بسیاری از افراد تا زمانی که صورتحساب خریدهایشان را دوباره بررسی نکنند متوجه ولخرجی‌هایشان نمی‌شوند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید؛ با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید. ما در ادامه می‌خواهیم به شما راهکارهایی برای جلوگیری از ولخرجی در سفر آموزش دهیم.

با بهترین راهکارهای جلوگیری از ولخرجی در سفر آشنا شوید!

احتمالاً شما هم پیش خودتان می‌گویید که مگر می‌شود به مسافرت برویم و ولخرجی نکنیم؟ یا از کنار مرکز خریدهای رنگارنگ شهر استانبول بی‌تفاوت بگذریم؟ زمانی که بودجه مشخصی برای سفر دارید باید به فکر برنامه‌ریزی برای هزینه‌های ضروری سفر باشید. نباید همه پول‌هایتان را صرف خرید سوغاتی، غذا و نوشیدنی کنید و تازه در روزهای پایانی سفر یادتان بیفتد که زیادی ولخرجی کرده‌اید. تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی برای جلوگیری از ولخرجی وجود دارد. برخی از آن‌ها می‌تواند به شما در کاهش هزینه‌های سفرتان کمک کند؛ پس از کنار این راه‌حل‌ها به‌سادگی عبور نکنید.

خرج و مخارج سفرتان را بنویسید.

اولین راه‌حل کاربردی برای جلوگیری از ولخرجی در سفر، ثبت مخارج است. بیشتر ما قبل از سفر برای هزینه‌های از پیش تعیین‌شده برنامه‌ریزی می‌کنیم. برای مثال می‌دانیم که برای خرید تور استانبول ۷ شب و ۸ روز علی بابا چقدر باید بپردازیم. این برنامه‌ریزی‌ها خوب پیش می‌رود تا وقتی‌که خرج و مخارج اضافی و غیرقابل‌پیش‌بینی به سراغمان نیامده است. خرج‌های غیرقابل‌پیش‌بینی مثل هزینه‌ای که باید برای درمان یک بیماری بپردازیم و خرج‌های اضافی مثل پولی که صرف خرید یک وسیله غیرضروری کرده‌ایم. برای این‌که بتوانیم مخارج اضافی را کنترل کنیم؛ بهتر است هر روز مقدار پولی که خرج کرده‌ایم را بنویسم و یادداشت کنیم که این هزینه بابت چه چیزی بوده است. با این کار متوجه می‌شویم که چه مقدار پول برای ادامه سفرمان در اختیار داریم و از ولخرجی‌های روزهای آینده جلوگیری می‌کنیم.

از قانون ده ثانیه استفاده کنید.

قانون ده ثانیه نه‌تنها برای جلوگیری از ولخرجی در سفر مناسب است؛ بلکه شما می‌توانید از این قانون برای خریدهای روزمره‌تان هم استفاده کنید. بر اساس این قانون شما در هنگام خرید، قبل از انتخاب هر کالایی به مدت ده ثانیه فکر می‌کنید که آیا واقع به آن احتیاج دارید یا نه؟ اگر جواب این سؤال مثبت بود آن را بردارید و به سبد خریدتان اضافه کنید؛ اما اگر جواب منفی باشد باید از خیر خریدن آن بگذرید. تحقیقات جالبی درباره تأثیر  قانون ده ثانیه انجام ‌شده است. بر اساس نتایج یکی از این تحقیقات، حدود ۴۰ درصد از مردم زمانی که از قانون ده ثانیه استفاده می‌کنند از خریدشان رضایت بیشتری دارند. آن‌ها معتقدند همین کار ساده تا حدود زیادی جلوی ولخرجی آن‌ها را گرفته است. به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً این روش را در هنگام خرید امتحان کنید.

پول زیادی با خودتان حمل نکنید.

این راهکار ساده‌ترین و کاربردی‌ترین روش برای جلوگیری از ولخرجی است. قبل از خرید یک لیست کامل از وسایل موردنیازتان تهیه کنید و دقیقاً همان مقدار پولی که برای خریدشان احتیاج دارید را در کیف پولتان بگذارید. زمانی که پول بیشتری همراهتان نباشد نمی‌توانید ولخرجی کنید. البته این راهکار برای زمانی که از کارت‌های اعتباری‌تان استفاده می‌کنید چندان کارآمد نخواهد بود. با این حال راه‌حل خوبی برای زمانی است که در سفر هستید و از پول نقد استفاده می‌کنید.

خرید را به روزهای آخر سفر موکول کنید.

فرض کنید شما یکی از تورهای لحظه آخری استانبول را خریده‌اید و قرار است به‌زودی به این شهر سفر کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم در روزهای اول سفرتان به‌هیچ‌وجه سراغ مرکز خریدها نروید. روزهای اول را به بازدید از مکان‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری اختصاص بدهید. حتی بهتر است برای صبحانه در هتل بمانید و از صبحانه رایگان هتل استفاده کنید. در روزهای پایانی سفر با توجه به پول‌های باقی‌مانده‌تان تصمیم بگیرید که می‌خواهید به کدام‌یک از مراکز خرید استانبول بروید. زمانی که این کار را انجام بدهید دیگر نگرانی بابت ولخرجی‌های بی‌مورد نخواهید داشت.

با دوستان ولخرجتان به سفر نروید.

آخرین راه‌حل برای جلوگیری از ولخرجی در سفر، مسافرت با کسانی است که اهل صرفه‌جویی و پس اندازه هستند. نمی‌توان انکار کرد که دوستان و خانواده بیشترین تأثیر را روی رفتار ما دارد. اگر با افراد ولخرج به سفر بروید ناخودآگاه شما هم مجبور هستید برای برخی چیزها بیشتر از بودجه‌تان هزینه کنید. بخش زیادی از ولخرجی‌های سفر مربوط به خرید اقلام غیرضروری مانند لباس‌های مارک، لوازم‌آرایشی لوکس و… است. اگر با افراد ولخرج سفر می‌کنید بهتر است تنهایی به خرید بروید. این کار باعث می‌شود که از خریدهای هیجانی صرف‌نظر کنید یا تحت تأثیر دوستانتان مجبور به خرید نشوید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ