محمدسعید محمد العقیلی کیست +عکس
محمدسعید محمدالعقیلی کیست
محمد سعید محمد العقیلی الان کجاست
سومین بدهکار بانک پارسیان، شخصی به نام محمدسعید محمدالعقیلی است که ظاهرا یک تاجر اماراتی بوده و در سال ۱۳۹۴ فوت کرده است. مانده بدهی وی به پارسیان بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
العقیلی کسی است که در دولت احمدی نژاد توسط یکی از دیگر از افراد ذینفوذ سیستم بانکی کشور حمایت میشد، با وجود صدها میلیارد بدهی به سیستم بانکی کشور، وامهای متعدد دیگری – با حمایت این فرد مرموز – از برخی بانکها و شرکتهای سرمایه گذاری زیر مجموعه بانکها، دریافت کرده است.
شدت حمایت این فرد بانفوذ به اندازهای است که وی با اعمال اشتباهات محاسباتی در یکی از بانکها، قصد تسویه بدهیهای العقیلی را داشته است، اما مدیرعامل وقت این بانک، متوجه اقدامات متقلبانه فرد حامی العقیلی شده و مانع ادامه آن شده است.
او یک سرمایهدار اماراتی به نام محمد سعید العقیلی است که چند سال گذشته از سوی وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا به دلیل مشارکت در فعالیتهای اقتصادی مربوط به ایران تحریم شد.
چند سالی است که گفته میشود العقیلی فوت کرده است اما هنوز در صحت این خبر تردید وجود دارد. تردیدی که به وصول مطالبات بسیار زیاد مالی کشورمان از وی گره خورده و حل پرونده این طلبهای نفتی را به نوعی به کما برده است.
سخنگوی قوه قضائیه، دوشنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۰ در رابطه با این پرونده اظهار کرد: پرونده قضائی تشکیل شده است. در مورد شناسایی و حفاظت از اموال گروه از جمله شرکت پلی اکریل اصفهان انجام شده که با اموال اقدامات زیادی شده و مطالبات بانکها قابل وصول است. ضمناً شخص مورد اشاره در سال ۹۵ فوت کرده است.
شاهد بهترین برش زمانی برای معرفی این بدهکار بزرگ نفتی، نیمه مهرماه سال ۱۳۸۵ باشد. زمانی که رئیس جمهور وقت، با آن روحیه خاص و مثال زدنی خود، در یکی از سخنرانی هایش در جمع پرشور مردم در حومه تهران، به دو بدهکار بزرگ بانکی اشاره کرد و پس از بیان توضیحاتی از ایشان خواست تا تکلیف دیون خود به بانک ها را مشخص کنند وگرنه دو هفته بعد نامشان را به مردم خواهد گفت.
رویکردی که همراستا با شعارهای انتخاباتی رئیس دولت نهم به نظر میرسید و موجب خرسندی بسیاری از مردم بود چراکه میدیدند رئیس جمهور به سختی های دریافت وام های چند میلیونی برای مردم عادی اشاره میکند و در عین حال مستنداتی برای ارائه آماده دارد که حاکی از بدهی هزار میلیارد تومان دو تن به یک بانک خصوصی است و تلخ تر، از تلاش این بدهکاران برای خرید سهام این بانک پرده بر میدارد.
با گذشت دو هفته از این سخنرانی، بالاخره نام این دو فرد افشا شد، اما نه توسط رئیس جمهور، که به واسطه یکی از همراهانش. از آنجا بود که نام العقیلی به گوش بسیاری خورد. یکی از دو بدهکار بزرگ یک بانک خصوصی که بی تسویه حساب بدهی بسیار بسیار درشت خود به آن بانک، از یک بانک دیگر وام کلان دریافت کرده و قصد داشت با این وام، بخش بزرگی از سهام بانک طلبکار از خود را خریداری کند.
فردی که گفته میشد افتخار خود را نداشتن شناسنامه ایرانی میداند و آغاز فعالیت های اقتصادی اش در کشورمان به دولت رئیس جمهور اسبق بر میگردد. تاجری عرب که گویا اهل امارات بوده اما در برخی نقاط کشورمان، از جمله قشم، شناخته شده تر از دوبی است چراکه این جزیره کشورمان، حکم بارانداز سیگارهای وارداتی وی به ایران را داشت.
البته این ماجرا در ادامه به انحراف رفت و معرفی نام العقیلی به عنوان یکی از بدهکاران بزرگ بانکی در کشورمان، نه تنها به پایان کار وی در کشورمان و حتی محاکمه وی منجر نشد، که به گره گشایی از موانع پیش آمده برای وی رسید، تا جایی که چندی بعد چند نامه به امضای یکی از نزدیک ترین افراد به رئیس جمهور وقت به برخی وزرا ارسال شد که در آن خواستار گره گشایی از مشکلات پیش آمده برای شرکت العقیلی و حتی جبران خسارت وارد آمده به وی شده بود!
به نوشتهی روزنامهی جوان، پای سعید العقیلی همزمان با دورهی اصلاحات به ایران باز شد. به این ترتیب، العقیلی در ابتدا «اقدام به خرید چند مغازه در سایت نخل زرین قشم کرد و در ادامه با تبانی با یکی از کارمندان امور اداری سازمان منطقه آزاد قشم ،پاساژ خلیج فارسرا که ۸۵ درصد سهام آن متعلق به سازمان منطقه آزاد قشم بود، به دست گرفت».
در گزارش روزنامهی جوان همچنین آمده که در پی خصوصیسازی، سهام متعلق به کارخانه سیمان قشم از سوی مدیرعامل آن به نام ستاد آزادگان کل کشور میشود و درنهایت با چند بار دست به دست شدن، سعید العقیلی و «د.ب» ـ که به نوشته این روزنامه آقازده است ـ به عنوان سهامداران عمده این کارخانه معرفی میشوند. براساس این گزارش، در ادامهی همین اقدامات کارخانه دخانیات قشم، نفت طاهریان و پخش عظیم قشم نیز به العقیلی واگذار میشوند.
با گسترش یافتن حضور سعید العقیلی در ایران، در میانهی اردیبهشت ۱۳۹۳، ایالات متحده آمریکا، این بازرگان اماراتی را به همکاری با ایران و راهاندازی شرکتهای صوری به منظور دور زدن تحریمها متهم کرد و او را در لیست تحریمهای خزانهداری قرار داد.
نام محمد سعید العقیلی در جریان مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیز مطرح شد. نام او در کنار ۱۰ ابربدهکار بانکی دیگر از سوی عبدالناصر همتی، نامزد ریاستجمهوری به رقیباش، ابراهیم رئیسی ارائه شد.
آگهی تغییرات شرکت پخش عظیم شرکت سهامی خاص به شماره ثبت ۱۷۸۳۹۰ و شناسه ملی ۱۰۱۰۲۲۰۶۹۹۱
به استناد صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۰۵/۰۷/۱۳۹۴ تصمیمات ذیل اتخاذ شد: شرکت کنز اینوستمنت به شناسه ملی ۱۰۸۶۱۵۳۴۹۳۰ به نمایندگی محمد سعید محمد العقیلی المرزوقی به کد فراگیر ۹۸۶۵۹۷۴۱ به سمت رئیس هیئت مدیره مظفر محمدی به به سمت نایب رئیس هیئت مدیره عبدالمجید پیشداد به سمت عضو هیئت مدیره و مدیر عامل انتخاب گردیدند.
آگهی تغییرات شرکت سیمان قشم (سهامی خاص) به شماره ثبت ۴۷۰
برابر صورتجلسه مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده مورخ ۱۵/۷/۸۲ شرکت مزبور: شرکت سیمان خلیج متحد (شرکت UGC) با نمایندگی آقای عادل یعقوب جاسم شاهین الغانم, موسسه اقتصادی و خود کفائی آزادگان با نمایندگی آقای سید محسن یحیوی, سازمان منطقه آزاد قشم با نمایندگی آقای ابراهیم راد و افزون و آقای محمد سعید محمد العقیلی و احمد علی عبدالرحمن علی العمر به سمت اعضای هیئت مدیره برای مدت دو سال انتخاب گردیدند.