صنعت قند و شکر چشم انتظار سیاست های جدید

0
افزایش بی رویه واردات شکر خام با تعرفه صفر تحت تأثیر سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت در سنوات قبل و عرضه شکر تصفیه شده آن با نرخ هایی کمتر از قیمت تمام شده تولیدات داخلی و همچنین کمبود نقدینگی لازم جهت خرید چغندرقند وتشویق و ترغیب کشاورزان به کشت بیشتر این محصول را می توان از جمله مسائل و مشکلاتی عنوان کرد که شرکت های فعال در صنعت قند و شکر طی سال های اخیر با آن مواجه بوده اند.

قائم مقام مدیر عامل شرکت قند شیرین خراسان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: به نظر می رسد به منظور حمایت از تولید داخلی، سیاست ها و برنامه هایی از سوی دولت جدید باید به کار برده شود تا ضمن جلوگیری از روند صعودی واردات شکر خام و تعیین تعرفه مناسب و منطقی بر آن، به بهبود وضعیت فعالان این گروه کمک گردد.

محمدعلی افصحی افزود: بسیاری از کشورهای تولید و صادرکننده شکر و حتی کشور برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده شکر خام در جهان، تعرفه ای برای واردات آن به منظور حمایت از تولید داخلی خود تعیین و وضع نموده اند، از این رو به نظر می رسد تغییر سیاست ها و رویه ها درباره واردات شکر خام به خودکفایی نسبی تولید این نوع محصول که یکی از کالاهای مصرفی و اساسی در سبد غذایی خانوارها است، کمک شایانی خواهد کرد. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که دستیابی به این مهم، وجود افرادی دلسوز و دارای سابقه و دانش کافی در خصوص وضعیت این صنعت در کابینه و دولت محترم جدید امکان پذیر خواهد بود.

وی در ارتباط با امکان افزایش نرخ فروش محصولات نیز گفت: متأسفانه قیمت فروش شکر به دلیل سیاست های دولت از سال گذشته تاکنون رشد نیافته، در صورتیکه طی همین دوره شاهد رشد بهای فروش بسیاری از مواد غذایی از جمله روغن خوراکی و لبنیات طی چندین مرحله بوده ایم. بنابراین لازم است که ضمن تجدید نظر در نرخ های مصوب فعلی، نرخ فروش محصولات تولیدی از چغندرقند خریداری در سال جاری را نیز با توجه به تورم و مشکلات پیش رو اعلام نمایند، اگرچه از چند سال گذشته نرخ فروش این کالا از شمول نرخ گذاری خارج گردیده است، ولی هنوز دو وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت و بازرگانی بر نحوه تعیین قیمت و فروش آن نظارت مستقیم دارد.

این مقام مسئول افزود: البته شرکت های تولیدکننده قند و شکر به منظور تعیین نرخ فروش محصولات از طریق انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر درصدد مذاکره با وزارت خانه های مربوطه هستند که امیدواریم نتیجه مطلوبی از این مذاکرات در دولت جدید کسب شود.

عضو هیأت مدیره شرکت قند شیرین خراسان پیرامون وضعیت کشت چغندرقند بیان داشت: سطح زیرکشت این محصول به طور کلی و به دلایل متعدد طی سنوات گذشته و امسال کاهش چشمگیری یافته است. خشک سالی های متوالی و کاهش آبهای سطحی و زیرزمینی و همچنین مقرون به صرفه نبودن کشت چغندرقند با نرخ های اعلامی توسط وزارت جهاد کشاورزی و رقابتی نبودن با سایر تولیدات کشاورزی را می توان از جمله این عوامل دانست.

افصحی در ارتباط با افزایش ظرفیت کارخانه قند شیرین خراسان اظهار داشت: ظرفیت تولید شکر سفید از شکر خام طی چند سال گذشته از ۲۰۰ تن در روز به ۷۰۰ تن در روز افزایش یافته است و ظرفیت مصرف چغندر نیز سه هزار تن در شبانه روز می باشد، حال آنکه تأمین چغندرقند برای این ظرفیت به دلیل کاهش سطح زیرکشت یکی از مسائلی است که “قشرین” با آن رو به رو است.

وی افزود: اما با این حال با توجه به عملکرد مناسب شرکت طی دوره نیمه اول سال مالی جاری و روند مناسب تولید، به همراه رشد نرخ تصفیه شکر خام از ۹۰ تومان به ۱۰۶ تومان می توان به افزایش روند صعودی سودآوری شرکت طی دوره های عملکرد سال مالی امید داشت. البته حدود ۶۰۰ میلیون تومان جهت مابه التفاوت این نرخ از سوی دولت می بایست به حساب شرکت واریز شود که تاکنون این امر محقق نشده، ولی در حساب ها و گزارشات مالی منظور گردیده است.

وی در خاتمه پیرامون برنامه افزایش سرمایه اظهار داشت: افزایش سرمایه شرکت از پنج میلیارد به حداقل ۲۰ میلیارد تومان از طریق تجدید ارزیابی دارایی های طی سنوات قبل به منظور تداوم انجام معاملات سهام در برنامه کاری “قشرین” قرار دارد. امیدواریم این شرکت نیز با توجه به اجرایی شدن برنامه افزایش سرمایه چند شرکت هم گروه، موفق به اخذ مجوزهای لازم برای انجام برنامه افزایش سرمایه خود شود. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که این شرکت از توانایی افزایش سرمایه خود به بیش از ۲۰ میلیارد تومان از محل تجدید ارزیابی دارایی خود به دلیل ارزش بیشتر این دارایی ها، برخوردار است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ