شهرهای متروکهای که دل گردشگران را بردهاند + عکس
شهرهایی در دنیا هستند که اگرچه دیگر زندگی در آنها جریان ندارد و اکنون به مکانهایی متروک تبدیل شدهاند، اما در سالهای اخیر دوباره میزبان انسانها هستند، البته از نوع گردشگر.
شهرهایی در دنیا هستند که اگرچه دیگر زندگی در آنها جریان ندارد و اکنون به مکانهایی متروک تبدیل شدهاند، اما در سالهای اخیر دوباره میزبان انسانها هستند، البته از نوع گردشگر.
این انسانها با هدفی متفاوت پا به این شهرها میگذارند. آنها گردشگرانی هستند که با هدف آشنایی با شیوه زندگی مردمانی که از یک قرن تا چند هزار سال قبل در این مکانهای متروک زندگی میکردهاند، پا به این شهرها میگذارند. آشنایی با این شهرهای تاریخی که هر یک نقش بسزایی در رونق صنعت گردشگری کشورهایشان دارند خالی از لطف نیست.
«سنالمو» – آمریکا
شهر «سنالمو» در ایالت کلرادو آمریکا تا سال ۱۹۲۲ به دلیل فعالیت معادن ذغال سنگ در اطراف آن یکی از شهرهای پررونق محسوب میشد و از امکانات فراوانی از جمله دفتر پست، بیمارستان، هتل و ایستگاه راهآهن بهره میبرد. اما در سال ۱۹۲۲ و با پایان ناگهانی ذخایر ذغال سنگ در معادن اطراف، به سرعت متروکه شد و از آن زمان تا کنون به عنوان یک شهر متروک اما سالم به یکی از جاذبههای گردشگری آمریکا تبدیل شده است.
«بهانگاره» – هند
شهر تاریخی «بهانگاره» در ایالت راجستان در شمالغربی هند تا حدود سال ۱۷۲۰ میلادی محل زندگی طبقه اشراف هندی بود. این شهر که از سبک معماری خاصی بهره میبرد، از آثار تاریخی متعدد از جمله چند معبد، قلعه، بازار و دیگر جاذبههای گردشگری بهره میبرد. “بهانگاره” طی سالها به دلایل متفاوت از جمله کاهش چشمگیر ذخایر زیرزمینی آب به سرعت متروکه شد و از مدتها قبل به یکی از جاذبههای گردشگری هند تبدیل شده است.
«چاکوکانیون» – آمریکا
شهر «چاکوکانیون» در فاصلهی سالهای ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ میلادی یکی از قطبهای تجاری منطقه نیومکزیکو در آمریکا به شمار میرفت. این شهر با سبک معماری خاص دهها بنای تاریخی شامل خانههای چوبی و آجری در خود جای داده است. این شهر در حدود سال ۱۱۰۰ میلادی به دلیل مسائل اقتصادی و زیستمحیطی خالی از سکنه شده و از مدتها قبل میزبان هزاران گردشگر است که برای دیدن این شهر متروک به منطقه نیومکزیکو سفر میکنند.
«سانتا لورا» – شیلی
شهر «سانتا لورا» در صحرای “آتاکاما” در شیلی طی سالها به دلیل فعالیت معادن نمک یکی از شهرهای پررونق آمریکای جنوبی محسوب میشد و از امکانات فراوانی از جمله هتل و بیمارستان بهره میبرد.
اما از سال ۱۹۵۸ و به دلیل کاهش چشمگیر سود حاصل از استخراج نمک، این شهر خالی از سکنه شد. اما در سالهای اخیر با راهاندازی تورهای ویژه ماشینسواری در صحرای آتاکاما، بازدید از معدن معدن چیانی که چند ماه در این صحرا گرفتار شده بودند، رونق دوباره یافته و به یکی از پرگردشگرترین مقاصد گردشگری شیلی تبدیل شده است.
«بادی» – آمریکا
شهر تاریخی «بادی» تا سال ۱۸۷۹ به دلیل فعالیت معادن طلا در اطراف آن حدود ۸۵۰۰ نفر جمعیت داشت و یکی از شهرهای پررونق آمریکا در آن دوران محسوب میشد، اما در سال ۱۸۷۹ به دلیل پایان ذخایر طلا در زمانی کمتر از یک ماه به سرعت خالی از سکنه شد.
این شهر در حال حاضر حدود ۱۵۰ ساختمان را در خود جای داده و از مدتها قبل به عنوان یک جاذبه گردشگری متروک و در قالب پروژهای تحت عنوان «پارک ایالتی تاریخی کالیفرنیا» به یکی از مقاصد گردشگری این ایالت تبدیل شده است.