چرا دختران ایرانی به زندگی مجردی علاقه دارند؟
در ایران به ویژه شهرهای بزرگ و صنعتی آن که افزایش آگاهی روند سریع تری را نسبت به سایرشهر ها پیش رو دارد عوامل متعددی می تواند در بالارفتن میانگین سن ازدواج و کاهش آمار آن موثر باشد همانند: افزایش آمار طلاق به ویژه طلاق هایی که در مدت زمان کوتاهی بعد از ازدواج ثبت شده اند، افزایش خیانت و بی تعهدی در میان زوج ها، عوامل اقتصادی، تغییر فرهنگ و دگرگونی نظام ارزش فردی و گروهی، افزایش بیکاری و عدم وجود امنیت شغلی برای جوانان و آقایان که امکان ازدواج را از جوانان سلب کرده است.
مصطفی ازکیا، جامعه شناس و محقق در زمینه مطالعات زنان در گفت و گو با ایسکانیوز تصریح کرد: عوامل و علل متعددی برای به تاخیر افتادن ازدواج در میان جوانان ما وجود دارد. در این مورد باید دیدگاه خود را توسعه دهیم و ابعاد دیگری را هم مورد بررسی قرار دهیم؛ استقلال و تمکن مالی دختر خانوم ها یکی از این ابعاد است اما افزایش میانگین سن ازدواج ابعاد دیگری هم دارد.
او گفت: بالارفتن سطح تحصیلات هم برای دختر ها و هم پسرها، افزایش توقعات برای طرفین، عدم توانایی در برآورده کردن این توقعات توسط آقایان برای همسران آینده خود همه از عواملی است که نه تنها در شهرهای بزرگ و صنعتی ازدواج را به تاخیر محکوم کرده است بلکه تاثیر خود را در شهرهای کوچک و روستاها هم گذاشته است.
ازکیا افزود: متوسط سن ازدواج برای دختر ها ۱۵ سال و برای پسرها ۲۰ سال بوده است این آمار امروزه برای مردها به بیست و سه و نیم تا بیست و چهار وبرای زنان به بیست و سه سال رسیده است که این افزایش را ما می توانیم ناشی از تحولات فرهنگی و تغییر در نظام ارزش های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بدانیم که آن هم به دو جنس دختر و پسر مربوط می شود و فقط مختص جنس خاصی نیست. تمام افراد را در جامعه در بر می گیرد.
این جامعه شناس گفت: اما من مهم ترین عامل تاخیر در ازدواج را عامل اقتصادی می دانم زیرا شرایط امروز ما به جایی رسیده که خانواده هایی که تمکن مالی هم داشته باشند به سختی می توانند در فرایند ازدواج به فرزندان خود کمک کنند چه برسد به خانواده هایی که از قشر متوسط و کم درآمد جامعه هستند. جوانان شغل مناسب با درآمدی که بتوانند به آن اتکا کنند و تشکیل خانواده بدهند و در روند آن نیاز های همسر و فرزند خود را برآورده کنند ندارند.
ازکیا معتقد است که گناه تاخیر در ازدواج را نباید به گردن دختران بیاندازیم و آن ها مسبب این ماجرا بدانیم و در ادامه گفت: یک سلسله اتفاقات و تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی است که میوه ی ناسالمی را به بار آورده و آن تاخیر در ازدواج جوانان است. دختر هم می خواهد زمانی که ازدواج می کند حداقل زندگی مشترک آن هم سطح خانواده پدری خود و زندگی مجردی اش باشد حالا اگر یک پله هم بالاتر نبود دیگر پایین تر نباشد و این توقع بی جایی نیست.
او تاکید کرد: افزایش ابزار ارتباطات جمعی و نفوذ فرهنگ مغرب زمین هم در این میان نقش مهمی دارد زیرا جوانان ما را به سمتیسوق دادند که خارج ازفرهنگ و عرف خودمان با هم زندگی کنند اما بدون گرفتن مراسم و رسومی که ما به آن ها معتقد هستیم. مطالعات پراکنده ای انجام شده خوشبختانه این میزان به حدی نرسیده اند که به یک مسئله و معضل اجتماعی برسند اما در حال رشد هستند و ما باید به فکر پیشگیری باشیم.
ازکیا گفت: حرکت امروز جامعه ما متاسفانه به سمتی است که فقط گروهی از افراد و قشر خاصی از مردم به رفاهیات و امکانات نیاز دارند و گروه های درآمدی متوسط و رو به پایین جامعه نمی توانند از همه ی امکانات برخوردار باشند و به راحتی زندگی کنند. این ها مجموعه عواملی است که شرایط فرهنگی و اجتماعی را هم تحت سیطره ی خود متحول می کند ازدواج و تشکیل خانواده کاهش می یابد و به دنباله ی آن فرزند آوری کمرنگ می شود و در نتیجه کشور با افزایش افراد مسن و سالخورده مواجه می شود یا بعبارتی جامعه پیر می شود.
همه ی دخترا بدون استثنا دوست دارند ازدواج کنن ولی متأسفانه پسر خوب و مناسب برای ازدواج وجود نداره
مثلاً خود من دوست ندارم همسرم اهل سیگار باشه ولی تا الان همه ی خواستگارام بعد از تحقیق و پرس و جو متوجه شدیم که اهل سیگار هستن بالای ۵۰ تا خواستگار داشتم ولی خداشاهده همه بدون استثنا مشکل داشتن یعنی طوری شده که دیگه اسم خواستگار میاد اعصابم بهم میریزه از بس پسرامون بد تربیت شدن از بس پسر خوب کمه همیشه با خدا دعوا دارم که آی خدا چرا این همه خر آفریدی چرا یکیشون انسان نیست که بعنوان مرد زندگی بشه قبولش کرد
اگه در ۱۸ سالگی پسر خوبی پیدا می شد مطمئناً همون ۱۸ سالگی ازدواج میکردم ولی نیست پسر خوب وجود نداره اگه داشت تا ۳۱ سالگی مجرد نمی موندم الان هم که دیگه وضع بدتر شده و مردها خیانتکار شدن واقعا
حیف که بیشتر از یک مثبت نمیشه داد، اگر نه بی نهایت بهت مثبت میدادم.
اول اینکه خ ر خودتی ترشیده …. دوم اینکه حتما در حدی نیستی که آدم حسابی بیاد تورو بگیره
ترشیده بدبخت
بگو کسی نمیومده خاستگاریت??
بخدا من نه اهل سیگارم نه دود نه مشروب نه رفیق بازم
نه
✔✔✔✔✔
خخخح چاییدی خانوم
چه مردای ایرانی عقده این…خوبه همه چی زیرسرخودشونه
چرا به شما برخورده!؟این خانم در مورد سیگاریا گفته نه همه مردا…خوب سررشته اعتیاد از سیگار شروع میشه… دختر با هزار امید میره ازدواج میکنه پسره که یک ریال پول نداره همش چشش دونبال جیب باباشه عرضه مخارج بر نمیاد و دست بزن و بی اخلاق و خیانت که جزء جدا نشدنی مردای ایرانی هستش…چه توقع دارید دختر طلاق نگیره و در نهایت خانواده ی که حمایت نمیکنه یا انقدر سرکوفت و بدرفتاری میکنه که دختر حاضره با هر سختی و مشقتی یه خونه اجاره کنه تا از سرکوفت به خاطر یه لقمه نون که میدن بهش راحت بشه…خانواده ی که آبروشون مهتراز دخترشونه و مادرهای که ازدواج دخترشون تنها رسالت زندگیشون محسوب میشه و براشون مهم نیست خاستگار کی هست و چکارس دختر ۱۶&17سالشو میده به پسر الاف و آویزون یا خانواده ی که دختر از رو جوانی با اسرار میخواد با پسری که فکر میکنه عاشقشه ازدواج کنه و خانواده ام میگن برو اما رفتی دیگه برنگرد..!؟این حرف یعنی چی!؟یعنی یه دختر طلاق گرفته که مجردی زندگی میکنه که هزارتا گرگ دورش میچرخند…دقیقا خانواده مقصرا چرا چون اول که پالس منفی فرستادن و دوم اینکه مشخصه پسر وقتی بفهمه حمایتی برای دختر تیست هر بلایی بخواد سر دختر میاره سوم اینکه مگه خودشون اشتباه نکردن مگه میشه همه تصمیماتی که آدم میگیره درست باشه!؟خوب این دخترم ممکنه اشتباه کنه به نظرتون این درسته که یه دخترو حمایت نکرد اما پسر بارها اشتباه کنه و همون خانواده پسرو ببخشن اما دختر رو نه،اخه چرا….!؟
من یکی از همین دختران حمایت نشده خانواده که با وجود حتی یک ریال راهی جزء تنها زندگی کردن نداشته…اما خانواده ام نمیدونستن خدایی منم بزرگه و نمیزاره من محتاج بنده هاش باشم…