پتروشیمی تبریز شفاف سازی کرد

0
پتروشیمی تبریز طبق اطلاعیه منتشر شده در سایت کدال شفاف سازی کرد.

 (سنا)  شرکت پتروشیمی تبریز در اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی ۹۲ را یک هزار و ۱۶۱ ریال با نرخ ارز به ازای هر دلار مبلغ ۱۲ هزار و ۲۶۰ ریال اعلام کرده و در تاریخ­های ۹ اردیبهشت و ۱۱ خردا ۹۲ سود هر سهم سال مالی ۹۲ را با ۲۳۲ درصد افزایش مبلغ ۳ هزا رو ۸۵۴ ریال با نرخ ارز به ازای هر دلار مبلغ ۲۴ هزار و ۵۰۰ ریال اعلام کرده است.

بر اساس گزارش منتشر شده و مطابق بند ۱۷ گزارش حسابرس و بازرس قانونی نسبت به صورت­های مالی منتهی به ۳۰/۱۲/۹۱ شرکت پالایش نفت تبریز، نظر سهامداران محترم را به موارد مندرج در بندهای ۸ و ۱۰ این گزارش در مورد تقسیم سود سال مالی مورد گزارش جلب کرده است.

در  بند ۸ گزارش حسابرس و بازرس قانونی در خصوص صورتهای مالی سال مالی ۹۱ آمده است، ” همانگونه که در گزارش سال قبل حسابرس مستقل شرکت منعکس است، مبلغ ۱۹۵ میلیارد ریال یارانه فروش سهم مواد افزودنی (PG) که در حساب­های سال ۱۳۸۹ منظور شده و نیز درآمد خدمات نگهداری در فرآورده­های نفتی امانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده­های نفتی ایران در سال­های قبل به مبلغ ۱۱۸ میلیارد ریال مورد تأیید آن شرکت قرار نگرفته­است. تحقق درآمدهای یادشده موکول به تصمیم نهایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده­های نفتی ایران در مورد پذیرش مبالغ یادشده خواهد بود. ”

در  بند ۱۰ گزارش حسابرس و بازرس قانونی در خصوص صورتهای مالی سال مالی ۹۱ آمده است، “طبق مفاد نامه شماره ۲۲۷۵۰/۴۰۰ مورخ ۸/۲/۱۳۹۰ شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، مبلغ ۱۰۴ میلیارد ریال بابت کارمزد انتقال، توزیع و فروش فرآورده های نفتی سال ۱۳۸۸ مطالبه گردیده که تاکنون مورد قبول شرکت واقع نشده است.”

در ادامه این اطلاعیه آمده است، مطابق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی منتهی به ۳۰/۱۲/۹۱ مورخ ۱۷/۰۴/۹۲، مقرر شد، به ازای هر سهم مبلغ ۱ هزار و ۳۵۰ ریال تقسیم شود. لذا براساس بندهای ۸ و ۱۰ گزارش حسابرس و بازرس قانونی به شرح بالا، مبلغ ۱۴۵ میلیارد و ۸۸۳ میلیون ریال (به ازای هر سهم ۷۵ ریال) بیشتر توزیع شده­است.

همچنین مطابق بند ۵ گزارش حسابرس مستقل اعلام کرده­است که “طی سال مالی مورد گزارش و سال مالی قبل به ترتیب یک هزار و ۹۶۸ و یک هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال مالیات و عوارض ارزش افزوده برای محصولات اصلی فروش رفته براساس قیمت فروش به مصرف کنندگان محاسبه و از یک طرف در سرفصل سایر حساب های پرداختنی و از طرف دیگر به حساب طلب از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سرفصل حساب های دریافتنی تجاری منظور شده است.

طبق مفاد نامه شماره ۱۴۹۱۳ مورخ ۱۲/۱۱/۱۳۹۰ معاونت مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی، به استناد جزء (ب) بند (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۰، معاونت مذکور از طریق خزانه داری کل کشور نسبت به وصول مالیات و عوارض شرکت های پالایش نفت اقدام می کند، به همین دلیل تسلیم اظهارنامه مالیات برارزش افزوده شرکت های مذکور بدون پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده محصولات اصلی آن ها بلامانع اعلام شده و شرکت نیز بر این اساس تاکنون مالیات بر ارزش افزوده مربوط را پرداخت نکرده است. با توجه به این که نحوه تسویه بدهی یادشده تاکنون توسط مراجع ذی صلاح تعیین نشده، پیامد ناشی از موارد یادشده بر صورت های مالی مورد گزارش در حال حاضر مشخص نیست.”

خاطر نشان می شود، براساس نامه ارسالی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده­های نفتی ایران، ما­به­التفاوت ناشی از نرخ ارز مرجع و مبادلاتی حاصل از فروش فرآورده­هایی که از موجودی نفت خام سال ۹۱ در سال مالی ۹۲ تولید شده را به عنوان درآمد شناسایی نکند. لذا شرکت این موضوع را در پیش­بینی درآمد هر سهم سال مالی ۱۳۹۲ در نظر نگرفته­است. لذا ضروری است سرمایه­گذاران محترم میزان احتمال وقوع این رویداد را در تصمیم­گیری خود لحاظ نمایند.

بدیهی است اطلاعات و پیش‌بینی‌های ارائه شده از سوی شرکت و از طریق مراجع رسمی اطلاع رسانی قابلیت اتکا داشته و در خصوص شایعات و اخبار منتشر شده از سایر مراجع خبررسانی، ضروریست سرمایه‌گذاران محترم دقت بیشتری مبذول کنند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ