افزایش ظرفیت تولید به ۲۸۵۰ تن “سبجنو”

0
فعالان گروه سیمانی همچون سیمان بجنورد در حال حاضر با دو مشکل عمده بر سر راه سودآوری خود مواجه هستند. فعالیت تعداد زیادی شرکت های هم گروه به طور همزمان در یک منطقه و تغییر نرخ تسعیر ارز در نظر گرفته شده جهت تسویه بدهی های ارزی آنان از جمله مسائل عمده و مهمی به شمار می آیند که می تواند وضعیت سودآوری تولیدکنندگان محصولات سیمانی را با چالش رو به رو کند.

یک مقام مسئول در شرکت سیمان بجنورد با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: تعداد فعالان گروه سیمانی در حال حاضر رو به فزونی است، به طور مثال در محل استقرار کارخانه تولیدی شرکت سیمان بجنورد حدود هفت کارخانه دیگر نیز وجود دارد که این امر به نوبه خود موجب کاهش نرخ فروش محصولات سیمانی و نیز اعطای تخفیف در نرخ فروش به متقاضیان می شود.

این مقام مسئول افزود: نرخ تسعیر ارز در نظر گرفته شده جهت تسویه بدهی های ارزی شرکت های سیمانی یکی دیگر از مسائلی است که فعالان این صنعت با آن مواجه شده اند. چراکه با اعلام بانک مرکزی مبنی بر تسعیر بدهی ها با نرخ ارز مبادله ای، هزینه های تحمیلی بر شرکت ها با افزایش قابل توجهی همراه خواهد شد. از این رو امیدواریم مشکلات عنوان شده با روی کارآمدن دولت جدید و اجرایی شدن برنامه های وزرای کابینه اقتصادی آن جهت حمایت از بخش تولید کشور تا حد زیادی مرتفع شود.

وی در ارزیابی عملکرد سه ماهه نخست سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ماه ۹۲ ابراز داشت: افزایش تقاضا برای محصولات تولیدی شرکت و وضعیت مناسب بازار فروش داخلی و خارجی طی سه ماهه نخست امسال در کنار رشد نرخ فروش محصولات را می توان از جمله دلایل اصلی و اثرگذار بر وضعیت سودآوری و پوشش ۴۲ درصدی سود برآوردی آن طی عملکرد دوره مذکور دانست.

این مقام مسئول در ارتباط با فروش صادراتی “سبجنو” بیان کرد: ۲۱ درصد از حجم فروش محصولات به فروش صادراتی اختصاص دارد که این میزان نسبت به سال گذشته با افزایش همراه بوده است. همچنین صادرات محصولات به کشورهای ترکمنستان، افغانستان و روسیه انجام می پذیرد و درآمدهای ارزی حاصل از آن با نرخ ارز مبادله ای در حساب ها و صورت های مالی تسعیر می شود. البته توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که این درآمدها به صورت ریالی دریافت می شوند.

وی در خصوص بدهی ارزی شرکت نیز گفت: بدهی ارزی “سبجنو” مبلغ ۲۱ میلیون یورو می باشد و نرخ ارز مرجع جدید به عنوان نرخ تسعیر ارز جهت تسویه این بدهی در نظر گرفته شده است.

وی پیرامون طرح عمده در دست اجرای شرکت تصریح کرد: این طرح شامل بهینه سازی ماشین آلات و افزایش ظرفیت واحد یک بوده که مراحل اجرای آن در حال پیگیری است، به گونه ای که پیش بینی می شود این طرح تا پایان سال مالی ۹۵ به بهره برداری برسد. علاوه بر این با اجرایی شدن پروژه مذکور ظرفیت تولید “سبجنو” به دو هزار و ۸۵۰ تن در روز افزایش خواهد یافت.

این مقام مسئول در خاتمه بیان کرد: هزینه های لازم برای اجرای این پروژه از منابع داخلی شرکت تأمین خواهد شد. علاوه بر این با توجه به اینکه طرح مذکور طی سال های آتی به اجرا درخواهد آمد، نمی توان با قطعیت در خصوص آثار مثبت اجرایی شدن آن بر وضعیت سودآوری شرکت صحبتی به میان آورد. چراکه وضعیت بازار فروش محصولات طی سال های آینده تعیین کننده چگونگی و میزان آثار مثبت آن بر وضعیت سودآوری “سبجنو” خواهد بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ